Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Demontare Cutie viteze la y61 zd30

KiNeTic

Postări Recomandate

Re: Demontare Cutie viteze la y61 zd30

Probabil la urmatorul schimb de ambreaj sau volanta am sa va fac un set de poze la toata operatiunea,,,,,sa se vada cat de usor este sa dai CV jos fara Cutie Transfer.... Spor la scris si la demontari...:wink:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Probabil la urmatorul schimb de ambreaj sau volanta am sa va fac un set de poze la toata operatiunea,,,,,sa se vada cat de usor este sa dai CV jos fara Cutie Transfer.... Spor la scris si la demontari...:wink:

Problema este ca spatiu este mic intre caroserie si cutie mai ales in zona electomotorului , de fapt aici este cea mai mare problema si nu vad cu ce ajuta demontarea cutiei de transfer ca doar nu mareste spatiu cu nimic,eventual ajuta ca mai scapi de niste kg.La un y61 venit din spania avea taiata caroseria in zona electomotorului si pus un capac de aluminiu.La masina asta a durat cel mai putin schimbarea ambreiajului.Ajuta foarte mult montarea unui cric in fata motorului si il ridici pentru ca motorul sa stea aplecat cu tot cu cutie spre spatele masinii.Daca te ijcurca bara de torsiune poti sa o da-i jos.Spor la treaba ca mai avem un pic si ne certam intre noi pana o da-i jos.

Editat de dulceanu ionel

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Dragi forumisti,

Consider ca fiecare trebuie sa faca cum considera. Nu am sa intru in polemici cu nimeni,n-am sa incerc sa va lamuresc de ce trebuie asa cum spun eu si NU cum spuneti voi. Ca idee pe parcursul a 14 ani de cand ma ocup strict de Nissan am invatat multe......si chiar daca Nissanurile vin din alte tari,asta nu inseamna ca respectivii stiu cum este normal sau nu sa repare sa demonteze o piesa....sau s-o monteze......dar ca si incheiere doresc sa va spun doar atat. Ct se demonteaza pt a putea misca CV stanga ,dreapta roti stanga dreapta,lasa mult mai usor jos si ridica. Ca sa nu lungim discutia,daca doriti sa luati in considerare explicatia mea,indrumarea mea este spre binele vostru.....daca nu ....atunci spor la chinuiala,spor la ciocane in pedalier,spor la studiu.....In 2014 nu consider ca trebuie sa mai inventam apa calda,mersul pe bicicleta,gaura in macaroana....

Va doresc o seara excelenta.........si spor la demontari.....

Link spre comentariu

Nenea Ovidiu, matale ai dreptate in felul tau ...dar si unii dintre noi avem dreptate in felul nostru... Nu e stres prea mare, omul pana la urma o sa dea cutia jos...o sa vezi... Si treaba asta cu datu/pusu cutiei e ca mersul pe bicicleta ...si o sa si-l insuseasca exact ca schimbul de roti dupa aia.

Sunt oameni din service-uri Nissan care cunoscandu-ne personal si analizandu-ne nebuniile au ajuns a ne intelege ...si altii care se uita la masinile noastre ca niste canibali la o blonda ... si la noi ca broasca la la sudura, deci ...:grin:

Important este sa exista armonie, intelegere, respect, suport reciproc si restul vine de la sine ...

Iar la capitolul inventii si inovatii... categoria extrem doua-trei bilete pliz ...gata ...nu ma mai dau la standard! :ha:

In seara asta de vineri, in anul de gratie 2014, mi-am propus sa reinventez drumul berii prin paharul de un kil (am evoluat de la 0.5 - maica domnului ... :be) ca e drumul prea lung si istovitor pana la frigider :wr:crsi dupa aia gal-gal :av:dr2 pe autostrada gatului ... :x

Stiu ca nu facem totul ca la manual ...iarta-ma doamne :sr:al:hl... si mai primeste-l doamne si pe asta! E aproape ... ultimul pahar ...jur ca data viitoare fac totul ca la manual! :dr:no

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Cu ajutorul unor doi prieteni am reusit pana la urma sa dam cutia jos in 15 minute.

A trebuit sa desprindem si flansa dintre cutie si volanta.....(care se pare ca nu e tinuta de nici un surub - e doar silicon) si se pare ca a iesit destul de usor. Nu am mai desfacut transferul si nici nu am lasat motorul mai pe spate. Fara flansa asta desfacuta cred ca nu e nici o sansa de a scoate cutia fara sa indoi ceva pe acolo sau fara sa inalti caroseria fata de sasiu.

Acum ma duc la garaj sa o pun la loc. Incet incet cred ca o sa reusesc sa o si incheg astazi daca oi putea sa desfac cele patru suruburi rupte de la traversa ce tine cutia de viteza pe sasiu.

P.S.

Un strat de 1 cm grosime de ferodou ars l-am gasit in cupa cutiei.

Editat de KiNeTic

OFFROAD CLUB SIBIU

Cand am fost mic am fost samurai.....acum am mai crescut

Link spre comentariu

Cu cutia vad ca ai reusit ...Sa ne spui ce gust a avut berea de dupa ... :h5

Link spre comentariu

La mine s-a rezolvat in 5 ore cu ajutorul colegului de forum, Ovidiu Visescu. S-au miscat exemplar baietii lui, demontat cutie si tot ambreiajul (inclusiv volanta) si montate la loc in aprox 5 ore .... si fara chinuiala descrisa de voi aici, cutia a iesit, a intrat la loc in cateva minute, si intreaga fara s-o separe de ct....

Nissan patrol Y61, ZD30 DDTI !

Sa auzim de bine !!!

Link spre comentariu

Cine e Ovidiu Visescu?

Colegul de la Sibiu s-a chinuit ptr ca a dat probabil prima data in viata lui o cutie de ZD30 jos...Probabil ca a doua oara si in cazul lui lucrurile vor fi mult mai rapide.

Link spre comentariu

Asa e.

Cand aveam samuraiul toata operatiunea dura cam 1 h (un singur om adica: eu).

Data viitoare o fac nu in 5 ci in 3 ore ca acum stiu ce e de facut si de ce am nevoie.:banana mai ales ca am si inlocuit suruburile de la traversa care au fost se pare cel mai mare chin pentru ca le-am rupt pe toate 8.

P.S.

Chestia e sa o faci tu nu.... nu stiu ce si ai cui baieti. Atunci satisfactia cred ca e mai mare si cum zicea si Yonut ,,berea are alt gust la final''

Editat de KiNeTic

OFFROAD CLUB SIBIU

Link spre comentariu

Cu suruburile de la traversa e crunt ...daca ai sansa sa rugineasca sa se subtieze...nu pe scoti decat cu sudura ...:grin:

Link spre comentariu

Daca cumva ai de gand sa pastrezi masina mai mult , orice surub care se preconizeaza a mai fi demontat e bine sa fie binecuvantat cu vaselina la montare ( daca nu cumva trebuie blocat cu un blocator pentru filete ) . Eu folosesc clasica vaselina cu cupru ( o consider cel mai bun prieten al filetelor ) sau altele unsori ( speciale , mult supraevaluate pentru o amarata de masina fara elice imersata ) , obtinute prin 'bunavointa' romanilor care lucreaza in santierul naval .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Cine e Ovidiu Visescu?

Colegul de la Sibiu s-a chinuit ptr ca a dat probabil prima data in viata lui o cutie de ZD30 jos...Probabil ca a doua oara si in cazul lui lucrurile vor fi mult mai rapide.

E colegul nostru de forum ”ovidu1973” din Pitesti.

Cand nu ai nici elevator nici ”groapa”, cam e indicat sa te duci unde sunt ca satisfactia cam dispare daca te chinui 2 - 3 zile. Si mai e vorba si de niste garantii la piesele noi. Daca le montezi singur iti cam iei adio de la garantie.....

Nissan patrol Y61, ZD30 DDTI !

Sa auzim de bine !!!

Link spre comentariu

Salut,

KiNeTic, de ce ai vrut sa dai cutia jos? Ai schimbat ambreiajul?

Sorin

I-am achimbat matele da.Placa de presiune am dus-o la nebunul ala de pe calea Dumbravii la rectificat, mi-a cerut 200 dar intr-un final I-am dat doar 100. Discul si rulmentul le-am luat noi si m-au costat 700. Restul de surubaraie schimbate inca vreo 150. Manopera: 0

• Like 1

OFFROAD CLUB SIBIU

Link spre comentariu

I-am achimbat matele da.Placa de presiune am dus-o la nebunul ala de pe calea Dumbravii la rectificat, mi-a cerut 200 dar intr-un final I-am dat doar 100. Discul si rulmentul le-am luat noi si m-au costat 700. Restul de surubaraie schimbate inca vreo 150. Manopera: 0

Am inteles. Nu stiu unde zici pe calea Dumbravii... Dar simptomele care au fost? Sau s-a defectat brusc si a picat imediat?

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

Am inteles. Nu stiu unde zici pe calea Dumbravii... Dar simptomele care au fost? Sau s-a defectat brusc si a picat imediat?

E o benzinarie Eurooil sau Anaoil. Langa e Gigi cu ferodourile si cu rectificarile.

Simptome: Cand incepe sa patineze nu ai cum sa nu simti decat daca nu ai mai condus niciodata. Nu te lasa brusc ci o sa vezi turometru cum creste si masina nu trage. Adica la 4000 de ture in v 1 ai 5 la ora si pute in masina numai a ferodou ars.

OFFROAD CLUB SIBIU

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare