Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Termostat circuit racire Y61

dansoare

Postări Recomandate

Vreau sa va cer o parere. Intentionez sa schimb termostatul masinii si nu stiu ce sa cumpar. Variante:

1. original Nissan-285 lei cu comanda vine in 7 zile,la Badsi

2. aftermarket Jakoparts-126 lei

3. aftermarket Gates-80 lei

Nu stiu daca sa merg pe original-sau chiar mai exista original?!

Are oare vreo importanta? Multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Termostat circuit racire Y61

La ZD30 face diferenta un termostat original si unul aftermarket. Mergi pe original.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Consider ca termostatul este o piesa importanta chiar daca multi spun ca este doar un fier' care deschide si inchide un circuit de apa , functionare motorului este strans legata de temperatura acestuia .... ORIGINAL ! si stai linistit muuulti ani .

Numai bine

Marian

...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia.
Link spre comentariu

Exact - termometru si urmarit atent la cat incepe sa deschida , si la cat incepe sa inchida . Proba se face de doua ori , cel putin , cu racire totala intre probe - s-a intamplat la termostate noi sa-si piarda mintile si sa faca si pe cei din jurul lor sa se scarpine in cap cu nedumerire pe langa un motor care fierbea in mod inexplicabil .

Valabil ca regula de baza pentru orice termostat , in orice situatie , nou sau refolosit .

Cazul meu , nu stiu daca s-ar aplica si la altul - am cumparat un termostat ( Thermotechink ... ceva ...japonez de ceapeu , cred ... ) dar desi a trecut corect de proba repetata parca nu-mi parea de incredere ca si constructie si am comandat altul nou , original . Cel original n-a trecut de proba repetata , este in mod clar mult mai lent ( o fi bine , o fi rau ... ) ... dar am cumparat altul ( BEHR , japonez ... dupa cum zice pe termostat , nu pe cutie ...) si e identic in detalii cu termostatul original vechi , pana la confuzie si se misca mult mai bine ( o fi bine ... o fi rau ... ) . N-au fost ieftine nici unul ( ceapistu fu 160si ceva , behr-uleiu fu 200si-nu-mai-stiu , originalu' mai mult , aproape de 300sau p-acolo ) .

Prost e ca pe cel 'original nu era stantat ca pe celelalte , ci doar in ambalajul obisnuit cu eticheta de Nissan , cod de original , alea etc ... Pe busoanele de radiator cel putin e eticheta Nissan , fie ea si in germana ...

Pentru ca asta al meu e cu dubla reglare ( nu doar inchide circuitul mic , ci si regleaza transferul intre circuitul mic si cel mare ) , cred ca-i al naibii de important sa functioneze sigur si rapid ( daca cumva pleci mai repede si motorul e rece , inclin sa cred ca un termostat care raspunde mai rapid e de dorit ) .

As alege originalul ... Le-am vazut pe celelalte de Y61 si par dubioase , cel putin ala italian e rahitic rau .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Dane,

Original as alege ptr ca racirea este foarte importanta la motorul ala (mai ales ca tu nu folosesti masina sa mergi cu ea pe strada).

Daca vrei aftermaket te pot ajuta eu: e 55 de lei (Gates). :h5

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Am inteles,toata lumea merge pe original! Ok,acum sa va expun problema. De vreo 4 sapt a inceput sa incinga in teren pe abordari mai viguroase. Eu de ceva vreme nu am mai verificat nivelul antigelului-mea culpa:beat-si m-am trezit in teren ca s-a incins de 2 ori pina la rosu! Ajuns acasa verific nivelul-aproape zero in ambele vase. Completez si imi spun ca trebuie sa piarda pe undeva-sub masina nici o pata dar observ o zemuire la busonul radiatorului. Il schimb cu unul nou,nivelul e ok,merg cu masina si ii dau ture multe-acul sta neclintit acolo unde trebuie. Simbata asta ies din nou in Baiului si observ pe a doua urcare mai serioasa ca acul o ia din nou in sus dar nu ajunge la rosu-am deschis si caldura la maxim. Dupa aceea tot traseul a stat normal desi au mai fost forjari. Pe sosea de asemenea indiferent de ture sta perfect. Dupa mintea mea atehnica de altfel ar fi trei variante:

1.termostat dus

2.radiator murdar(l-am spalat acum 3 ani cind am luat masina)

3.viscocupla cu probleme-putin probabil caci e schimbata recent cu una noua.

Cineva mi-a spus si mi se pare logic ca daca termostatul ar fi defect s-ar incinge instant in orice conditii,chiar si pe sosea,ceea ce nu se intimpla.Ramine varianta 2,radiator murdar caci masina in cei 3 ani jumate de exploatare a vazut foarte multe iesiri in cele mai grele conditii.

Astept pareri si va multumesc!

Link spre comentariu

Variante:

1.termostat dus

Foarte posibil sa fi "agatat" oleaca, am patit-o si aia a fost picatura care m-a lecuit de aftermarket in materie de termostat. Am schimbat 4, de precizat ca nici unul din cele 4 nu avea lungimea precum cel original.

2.radiator murdar(l-am spalat acum 3 ani cind am luat masina)

Avand in vedere ca ii mai dai si prin noroaie, ar trebuie ca dupa fiecare noroiala sa-i dai o sapuneala la radiator....ca regula.

3.viscocupla cu probleme-putin probabil caci e schimbata recent cu una noua.

Cu vascocupla nu am avut probleme, doar pompa de apa...o schimbare de fabricant de pompa de apa (de la poloneza la japoneza) a adus o scadere cu 3 grade a temperaturii. Posibil si la vascocupla sa fie ceva asemanator...sa cupleze...sa nu cupleze.

Eu zic ca toate 3 variantele merita atentie.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Link spre comentariu

Calitatea /vechimea lichidului de racire este de luat in calcul deasemenea , cel de la VW -Audi ( roz ) de ultima generatie cred ca este cel mai potrivit , anticoroziv etc , dar merita sa speli ' instalatia inainte .

...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia.
Link spre comentariu

Da radiatoarele jos si le spala separat cu presiune , la mine nu a apucat sa incinga dar Ovidiu mi a aratat ce se poate strange intre ele (era liber la aer numai cat diametrul palelor ),daca incalzeste odata cu ridicarea temperaturii de afara e clar ca nu mai are flux de aer (bineinteles ca si alte variante pot coincide !)

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

termostat original fara discutie

antigel adevarat si schimbat cu unul nou

spalat , curatat , suflat etc...radiatoare si toata instalatia

busoanele alea de la radiator si vas expansiune originale si sa nu fie inversate ( nu stiu daca se poate ) dar la alte Nissanuri se poate si e deranj mare :)

si tot nu am inteles daca pierde antigel sau nu ???

apoi vazut si viscocuplajul ala...si evident pompa de apa

bafta

Editat de patriciu
Link spre comentariu

Nu pierde antigel! Voi da jos radiatorul pt spalare,primul pas. Patriciu,defineste te rog antigel adevarat! Merci!

Link spre comentariu

Nu pierde antigel! Voi da jos radiatorul pt spalare,primul pas. Patriciu,defineste te rog antigel adevarat! Merci!

Nissan are un antigel "propriu"...gata preparat...L2N se cheama. Eu nu l-am gasit pe piata, e drept ca nici nu m-am stresat foarte tare.

Colegul @Patriciu cred ca se referea la un antigel de calitate, nu din cel gasit pe rafturile supermarketurilor (eu folosesc HEPU albastru spre exemplu) si sunt multumit. Ciclurile repetate de incalzire/racire impreuna cu factorul timp fac ca [] caracterul lichidului de racire sa treaca incet incet catre acid - deci isi pierde proprietatile. Desi celebrul GheDoispe a fost etichetat "for life", in realitate nu exista asa ceva...ca si uleiul intr-o cutie de viteze.

O alta problema scapata din vedere de multi este ca pompa de apa se lubrefiaza cu...antigelul. E drept, in situatii nasoale, merge si apa ... deh...criza...insa la revenirea la baza, musai pusa combinatia corecta de antigel + apa.

Si ca un ultim punct....mixtura antigel + apa sa fie cea corecta. Preferabila 50% antigel - 50% apa. Cum nu am incredere in premixuri, prefer sa cumpar eu antigel concentrat si sa-mi prepar singur zeama. Asa stiu exact ce am in masina. 100% antigel nu asigura o protectie superioara la inghet sau lubrefiere mai buna, ci impreuna cu apa formeaza ceea ce are nevoie motorul.

NADS Fitted

Link spre comentariu

Am stat si am citit aici ...

In completarea celor scrise de Ursu foarte la subiect as adauga un ceas monitor suplimentar de temperatura de apa. In grade C.

Asa cum am mai spus acul de temperatura ipotetic de la Patrol ...nu iti spune cate grade ai acolo ...si diferenta de la "sub jumate foarte putin" pana la "rosu" e cam de 10 maxim 12 secunde ... in grade e greu de interpretat ...atata timp cat nu e monitorizata.

Radiatorul pe interior se curata cel mai bine cu otet.

Link spre comentariu

Am stat si am citit aici ...

In completarea celor scrise de Ursu foarte la subiect as adauga un ceas monitor suplimentar de temperatura de apa. In grade C.

Asa cum am mai spus acul de temperatura ipotetic de la Patrol ...nu iti spune cate grade ai acolo ...si diferenta de la "sub jumate foarte putin" pana la "rosu" e cam de 10 maxim 12 secunde ... in grade e greu de interpretat ...atata timp cat nu e monitorizata.

Radiatorul pe interior se curata cel mai bine cu otet.

Atentie ! sa nu bagi otet in toata instalatia , speli radiatorul cu otet numai dupa ce l degresezi bine cu soda re rufe si soda caustica (cam o lingura la 1 ltr de apa calda din fiecare ),

Yonutz a uitat sa spuna ca numai otet de struguri ...dela bun de Mizil!!!:2dr:ha:

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

...'otet din vin cu zahar' ... cinspe litri am luat , exact asa scria pe eticheta . De curatat a curatat bine radiatorul , chiar si doua gauri ... dar uleiul din intregul circuit a fost curatat binisor , deci il iert pe otetu' ca mi-a dat de munca cu gaurile ... ( nu eram acasa , si am pus in practica la locul faptei o tiganarie cu un ciocan de lipit facut dintr-un varf de cupru de la autogen vechi frumos sculptat cu ciocanul + cositor cules de pe o palnie de tabla + aspirina netamponata de la farmacia sateasca , ca si decapant ) .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

intr-adevar , ma refeream la un antigel de calitate , de la Nissan , Elf , Total , Mobil ,Hepu , Castrol, etc.....adica de la un fabricant consacrat si nu din cele facute de un SRL din Rascaietii din deal

Link spre comentariu

Am inteles. Are vreo importanta culoarea antigelului?

La motorul ala merge galben, verde sau albastru (nu rosu). Eu merg acum la RD28 pe albastru.

Cand colegii spun la antigel-apa 50-50 se refera la antigel -70gr "diluat" la jumatate.

Link spre comentariu

E bine sa fie roza , proaspata si proaspat epilata .

Antigelul necorespunzator poate avaria motorul prin coroziunea zonelor de etansare intre chiulasa si bloc , fara ca motorul in sine sa fi fost solicitat .

Din acest motiv am facut un gest disperat si am zincat pe interior multe din tubulaturile circuitului , in speranta ca zincul se va coroda si va fi o perioada de timp ca si electrod de sacrificiu . De schimbat antigelul oricum il schimb anual , daca cumva am banuieli ca ar trebui inlocuit mai des renunt la ideea de bere duminica si investesc intr-un schimb suplimentar de antigel .

Un aspect particular la cei cu Webasto thermotop , indiferent ca e E sau z/c - sunt sensibile la coroziune in camera schimbatorului de caldura . Deci ....

Link spre comentariu

Desi empirica treaba, fara vreun fundament stiintific, cand verific nivelul antigelului, tragem si pe nari niscai odor....de regula este dulceag mirosul....cand dispare dulceata si incepe sa se transforme catre otet (acru)....eu zic ca i-a venit vremea.

NADS Fitted

Link spre comentariu

antigel original Nissan premix la -38 grade C , 45 lei / litru si este verde

habar nu am de preturile la 5l , la 200 l , la concentrat , etc...

la Renault este tot verde ( de 3-4 ani , ca era rosu ) cel tip D , costa 41 lei / litru Concentrat !

la Elf/Total fabricantul pt Renault-Nissan este rosu si este cam 25 lei/litru

altceva nu stiu de culori si de alte marci si nici nu sunt curios

din 1998 folosesc Elf ( pe langa cele originale ) si nu ma doare capul

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare