Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Am intampinat cateva probleme cu patrolul

Paul_MTP

Postări Recomandate

Re: Am intampinat cateva probleme cu patrolul

Poate nu am citit eu atent dar initiatorul topicului nu cred ca a specificat exact ce doreste sa faca cu masina. Unii au acest gen de agrecat ca masina de noroiala. Altii , o au si de buna si de rea. Si de autostrada, si de calarit paduri.

Daca este numai pentru desfundat mlastini , atunci amvelopele cat mai extreme si mai dedicate vor fi cea mai buna alegere. Daca masina este utilizata si in oras ca masina de zi cu zi , aceasta solutie vine cu niste hangarale. Anvelopele de extrem nu prea au ce cauta pe asfalt. Creaza un mare disconfort , zgomot neplacut , franarea pe asfalt cu asemenea gume schimba total comportamentul masinii . Sunt gume scumpe si cel care le cumpara trebuie sa stie exact ce doreste sa faca cu ele . Nu este o optiune sa le cumpere si sa constate ca nu sunt cea mai buna alegere.

Alegerea unor anvelope este foarte grea , mai ales cand incalti o astfel de masina . Trebuie sa faci un compromis cat mai potrivit de ceea ce doresti tu de la masina. Nu te grabi sa mergi la cumparaturi . Intai studiaza bine ce inseamna un profil si o compozitie si dupa aceea fa alegerea.

Poate nu am fost foarte explicit imi cer scuze si nu vreau sa dezvoltam aici un topic al polemicilor ci unul constructiv, masina este una secundara dedicata expeditiilor la munte , padure , si off-road moderat aici poate nu am folosit bine termenul...:grin: in orice caz nu la extrem,vreau sa pregatesc masina pentru a face fata unei situatii mai dificile si sunt convins ca vor multe.

Va pun cateva poze cu tancul asa cum a venit:grin:

IMG_0533.thumb.JPG.991c81443a10da510f15fb97dddfbb6c.JPG

IMG_0550.thumb.JPG.cdf94841539c92558eacaa615c39ea44.JPG

IMG_0524.thumb.JPG.f4f2b3dce98d1de1a5103d59e55b0037.JPG

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Masina este frumoasa si iti doresc sa o stapanesti sanatos . Este o alegere foarte buna pentru genul de activitati la care doresti sa o folosesti. Eu as investi in primul rand intr-o bara HD si un troliu harnic . Sigur , dupa niste MT-uri care sa imi permita si o deplasare cat de cat civilizata pe asfalt.

Editat de FordRanger
Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

La ce vrei tu sa faci cred ca merg si at-urile de pe masina dar sa inveti sa folosesti si sa stapanesti masina corespunzator.Eu am doua randuri de roti,simex cand stiu ca plec la lucruri grave si at-uri Bfg care fac treaba buna pe zapada si pe nisip.Am avut cam toate mt-urile si cel mai bine m-am impacat cu kumho dar se tocesc repede,km2 este mediocru si mult mai slab ca anteriorul km1 recunoscut pentru durabilitatea lui.Daca vrei totusi un mt vezi ca uni producatori mai fac profilul de la km1 de la bfg.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Buna dimineata,

Inainte sa iti bati joc de masina, primeneste-o de izmene, chiloti si toate cele si verific-o tehnic. Adica un control de rampa, un schimb de uleiuri, un miscat de roti sa stii pe ce te bazezi daca te bazezi.

In ceea ce privesc anvelopele ...depinde unde tintesti. Am avut mai multe tipuri de anvelope si incerc sa-mi expun o parere obiectiva:

Daca intentionezi un suspension lift (kit de suspensie cu +) atunci toata discutia de mai jos devine aproape nula ..

In varianta suspensie stock si pe jantele tale:

- Silverstone Xtrem (profil simex) - 33x10.5 R16 ... imbatabile in teren dar mai zgomotoase pe asfalt

- Federal Coragia - 265/75 R16 ...sunt bune atat in teren cat si pe asfalt

- BFG KM2- 265/75 R16... sunt similare Federalului

- Insa Turbo - 265/75 R16 (profil simex) resapate... sunt bunicele in teren cat si pe asfalt (e o anvelopa tare deci se uzeaza greu)

- probabil ca mai exista si alte variante ...

Le-am avut pe masinile mele pe toate, de toate am fost multumit.

Cam asta e, eu iti doresc succes si asteptam cu interes sa vedem evolutia bidonului ...:grin:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Primul lucru pe care l-am facut a fost sa schimb uleiul 5W 30 Repsol Elite si filtre + metabond , dupa achizitionarea gumelor ma indrept spre directie si apoi , la bile fata am vazut putina rugina pe ele , am vazut la tine Yonutz intreaga operatiune de curatare/gresare , si cred ca si animalul are nevoie de asa ceva:grin:

Link spre comentariu

Masina este frumoasa si iti doresc sa o stapanesti sanatos . Este o alegere foarte buna pentru genul de activitati la care doresti sa o folosesti. Eu as investi in primul rand intr-o bara HD si un troliu harnic . Sigur , dupa niste MT-uri care sa imi permita si o deplasare cat de cat civilizata pe asfalt.

Multumesc.

Link spre comentariu

Daca vrei totusi un mt vezi ca uni producatori mai fac profilul de la km1 de la bfg.

Care,Ionele?

Life's Too Short To Drive Boring Cars
Link spre comentariu

Care,Ionele?

insa turbo dakar e profilul de la km1

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

geamul din portiera mi joaca n keder cand nu se afla intre pozitiile de extrem ,am incercat sa l sterg putin lasat :fr2 si ....parca i macaraua de la 1310 !!!!

alta problemutza ar fi ca mi impinge n fata interioara a usii in momentul maxim ridicat pana sa se opreasca ! e universal valabil sau e rupta ,desprinsa ...vo brida ca nu mi dau seama nici cu oglinda de unde vine problema

pana i bag niste ,,amestec gras "prin usa as vrea sa rez problemele astea ca dupa i jale sa mai umblu :pl

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

Prinderea motorului pe armatura interioara e cel putin 'deficitara' ... si asta iesplica tot ce zisesi ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Prinderea motorului pe armatura interioara e cel putin 'deficitara' ... si asta iesplica tot ce zisesi ...

te referi probabil ca deficienta de constructie !? ca motorul este strans !

Link spre comentariu

Pai nu ... ceva e in neregula , cerceteaza cu atentie .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Pai nu ... ceva e in neregula , cerceteaza cu atentie .

nu am gasit nimic slabit deformat sau rupt !se pare ca simpla uzura a rolelor , ghidajelor si axelor da miscarea de impingere , dupa gresarea abundenta s a mai atenuat fenomenul !

ramane miscarea stanga dreapta in rama geamului , dar aici e vorba de chederul tocit , sansa de a gasi pe model a unor chedere noi cred ca e nula , poate.... asimilate !:grin:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare