Griz Postat Iulie 21, 2014 Partajează Postat Iulie 21, 2014 Buna, Stiu ca titlul pare la fel ca in alte thread-uri, dar dupa ce am citit cam ce era pe aici in forum pot sa zic ca am venit bou si am plecat vaca. Treaba este in felul urmator: As vrea sa-mi iau un Patrol Y61 ca sa-l am pentru iesiri prin padure cu familia. Vreau Y61 pentru ca mi s-a pus pata pe el de mult si, nah, cand te mananca nu ai cum sa te scarpini. Din ce am mai citit am inteles urmatoarele lucruri : - motoarele 2.8 au nevoie de modificari ca sa mearga fara probleme - motoarele 3.0 2000-2002 au prostul obicei de a face buf De aia am zis sa caut un 2003-2004 (imi place si mai mult cum arata cu facelift). Intrebarile mele ar fi : - MRL-urile de pe fata pe 2003-2004 sunt cu pozitii ON-OFF sau cu LOCK-AUTO? Ce se intampla daca le las complet pe AUTO? N-am gasit nicio poza cum trebuie pe net la anunturi ca sa-mi dau seama. - Are ESP? Intreb asta pentru ca acum cativa ani am avut un accident nasol cu o Navara care era in 4x2 si i-a fugit fundul de sub mine. Daca nu pot sa merg cu ea in 4x4 complet, macar sa stiu ca am ESP. Stiu ca o solutie mai eleganta ar fi cu un LC120 care are diferential central si 4x4 full time, dar asa ceva nu prea intra in buget. Mersi in avans de raspunsuri. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Iulie 21, 2014 Partajează Postat Iulie 21, 2014 Re: Sfaturi achizitie Patrol Y61 MRL: daca sunt manuale, sunt cu on-off. Daca sunt automate, sunt cu AUTO si LOCK. Daca stai pe AUTO e ok, cand pui selectorul reductorului in 4x4 se cupleaza si MRL-urile. De ESP nu stiu, prima generatie sigur nu are. Nu este o masina cu care sa te dai pana la nivelul de a avea nevoie de ESP. ABS-ul este suficient.. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Griz Postat Iulie 21, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2014 Re: Sfaturi achizitie Patrol Y61 Dar daca MRL-urile sunt manuale se poate face upgrade dupa aia la automate? Referitor la ESP, eu il vreau pentru mersul pe sosea. M-am ars o dara rau cu tractiunea spate si de atunci suflu si in iaurt. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Iulie 21, 2014 Partajează Postat Iulie 21, 2014 Re: Sfaturi achizitie Patrol Y61 Salut. Din pacate, ESP-ul nu a fost prezent nici pe facelift. Mi s-a parut interesanta intrebarea ta asa ca m-am documentat. Cunosc cat de important este acest sistem de stabilitate pe o masina, indiferent de tipul ei. Atentie, este o masina cu trepte de viteza scurte , gandite pentru cuplu, nu te astepta sa o alergi pe autostrada. Cu siguranta MRL-urile se pot inlocui. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Iulie 21, 2014 Partajează Postat Iulie 21, 2014 Re: Sfaturi achizitie Patrol Y61 sint cu auto si lock, cum a zis si giorgel. nu are esp. recomand cutia automata. 2.8 e puturos, 3.0 e ceva mai vioi. as lua de 3.0 ca bani, daca vrei sa o iei in mintile ei, te duce spre 11-13 cu taxa achitata & shit. verific-o bine de rugina, pragurile sint biodegradabile. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Iulie 21, 2014 Partajează Postat Iulie 21, 2014 Re: Sfaturi achizitie Patrol Y61 Inca o precizare. Iti recomand cutia automata, la fel ca si colegul Air Wolf. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Iulie 21, 2014 Partajează Postat Iulie 21, 2014 Re: Sfaturi achizitie Patrol Y61 Y61 vine in standard cu MRLuri automate (cu pozitiile auto / lock). Acest tip de MRLuri este f scump daca vrei sa cumperi noi, ca piese de schimb :( MRL-uri manuale se pot instala ulterior (aftermarket). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Griz Postat Iulie 21, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2014 Re: Sfaturi achizitie Patrol Y61 Dar daca merg pe asfalt cu 4x4 cuplat, ce se poate intampla rau ? Mentionez ca nici nu am de gand sa o iau la viteza (90 kmh max) si nici sa umblu cu ea in draci (10.000 km/an max). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Iulie 21, 2014 Partajează Postat Iulie 21, 2014 (editat) Re: Sfaturi achizitie Patrol Y61 ,,- motoarele 2.8 au nevoie de modificari ca sa mearga fara probleme - motoarele 3.0 2000-2002 au prostul obicei de a face buf cemodificari sa i faci la 2,8 daca e in mintile lui? ce au motoarele de 3,0 ,mai ales la 2001 in sus?" daca le iei cu probleme se manifesta universal valabil la orisice marca ,,Stiu ca o solutie mai eleganta ar fi cu un LC120 care are diferential central si 4x4 full time, dar asa ceva nu prea intra in buget." esti sigur ca modelul vine asa din fabricatie?eu am in firma 4 si nu detin dif centr..af 2010 !!! Editat Iulie 21, 2014 de teo pes VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Iulie 21, 2014 Partajează Postat Iulie 21, 2014 (editat) Re: Sfaturi achizitie Patrol Y61 Salut. NU se merge cu 4x4 cuplat pe asflat sau orice alta suprafata destul de aderenta, indiferent de viteza cu care rulezi. Patrol este 4x4 nepermanent. Daca o faci risti sa distrugi transmisia. LC120 sunt in mare parte 4x4 full time. Au exista modele cu 4x4 nepermanent, dar nu s-au adus la noi. Acelea aveau inclusiv MRL-uri manuale. Colegul TEO PES se refera probabil la cele care au diferential central dar au SI pozitia pe maneta 2WD. Editat Iulie 21, 2014 de Cristi S Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Iulie 21, 2014 Partajează Postat Iulie 21, 2014 Re: Sfaturi achizitie Patrol Y61 Dar daca merg pe asfalt cu 4x4 cuplat, ce se poate intampla rau ? Mentionez ca nici nu am de gand sa o iau la viteza (90 kmh max) si nici sa umblu cu ea in draci (10.000 km/an max). o sa ai o uzura mai rapida a diverselor componente ale lantului cinematic si/sau o sa rupi ceva. pe linga ceva in plus la consum. totusi, exceptind perioada de iarna si nici aia toata, nu vad de ce ai merge 4x4 tot timpul?!? da' de ce nu iei tu o masina 4x4 permanent? un GC sau discovery? pina la urma, o familie normala intra si intr-un samurai. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Griz Postat Iulie 21, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2014 Re: Sfaturi achizitie Patrol Y61 da' de ce nu iei tu o masina 4x4 permanent? un GC sau discovery? pina la urma, o familie normala intra si intr-un samurai. Pentru ca sunt un om al ideilor putine, dar macar bine ca-s fixe. Voiam de mult o masina pe care sa o am doar de noroiala si am avut in cap de mult un Patrol (tinereti revolutionare agitate). Din pacate ideea asta fixa se bate cap in cap cu ideea de ESP pentru siguranta pe sosea (eu am avut un accident la 40 la ora care m-a lasat cu oase rupte si despre care cred ca ar fi putut fi evitat daca aveam esp sau 4x4 permanent). GC si Discovery sunt misto, recunosc, dar parca nu ma atrag asa de tare. Am condus Discovery la Land Rover Academy si nu prea mi-a placut pozitia la volan pentru mine care am 2 metri. Cred ca cel mai bine ar fi sa mai strang din buci si sa adun diferenta pana la un LC120. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TankDriver Postat Iulie 21, 2014 Partajează Postat Iulie 21, 2014 (editat) Re: Sfaturi achizitie Patrol Y61 Recomand Patrol SWB neaparat motor de 3l. E o masina destul de grea si diferenta din 3.0 si 2.8 merita. Cu putina atentie e un motor ok. Sunt pe forum destule informatii despre motor (tips&tricks sa-l aduci in mintile lui). MRL'urile manuale sunt cu on-off. Daca sunt automate, sunt cu AUTO si LOCK. Daca stai pe AUTO cand pui selectorul reductorului in 4x4 se cupleaza si MRL-urile dar din ce am patit si auzit, in teren tot pe LOCK e mai bine. Personal in teren MRL auto imi scapa pe dreapta. Pe LOCK nu am probleme. Masina pana in 2005 nu are ESP. Dupa 2005 nu am condus si sincer cred ca nu mai sunt de teren (prea multa electronica). O zi buna! Editat Iulie 21, 2014 de TankDriver Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tzucul Postat Iulie 21, 2014 Partajează Postat Iulie 21, 2014 Re: Sfaturi achizitie Patrol Y61 Facelift-ul la Y61 nu a aparut in 2005? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Griz Postat Iulie 21, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2014 Re: Sfaturi achizitie Patrol Y61 Facelift-ul la Y61 nu a aparut in 2005? A fost un mini facelift in 2003 http://img09.olx.ro/images_mercadorro/29159985_1_1000x700_vand-nissan-patrol-2003-cluj-napoca.jpg si unul mai de amploare in 2005 http://www.cars-directory.net/pics/nissan/patrol/2006/nissan_patrol_a1241432432b2666050.jpg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patriciu Postat Iulie 21, 2014 Partajează Postat Iulie 21, 2014 Re: Sfaturi achizitie Patrol Y61 A fost un mini facelift in 2003 http://img09.olx.ro/images_mercadorro/29159985_1_1000x700_vand-nissan-patrol-2003-cluj-napoca.jpg si unul mai de amploare in 2005 http://www.cars-directory.net/pics/nissan/patrol/2006/nissan_patrol_a1241432432b2666050.jpg care de fapt au fost in 10/2002 si 07/2004 ala major :) restul sunt baliverne Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 21, 2014 Partajează Postat Iulie 21, 2014 Re: Sfaturi achizitie Patrol Y61 Salut. "Iesiri prin paduri cu familia" suna putin cam generic ...Vrei sa dezvolti putin ideea? Adica ...cam cat de iesiri si cam cat de paduri? Daca "mai paduri" atunci opteaza ptr cutie manuala ...itz maci beter ... :grin: Si ar mai fi un mic aspect ...te-ai urcat vreodata la volanul unei asemenea masini, ai dat cu labele in pedale si ai mestecat in mamaliga ... sau doar asa iti place in poze si cum arata pe strada? Cu restul vad ca te-au edificat deja colegii... :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Griz Postat Iulie 21, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2014 Re: Sfaturi achizitie Patrol Y61 Salut. "Iesiri prin paduri cu familia" suna putin cam generic ...Vrei sa dezvolti putin ideea? Adica ...cam cat de iesiri si cam cat de paduri? Daca "mai paduri" atunci opteaza ptr cutie manuala ...itz maci beter ... :grin: Si ar mai fi un mic aspect ...te-ai urcat vreodata la volanul unei asemenea masini, ai dat cu labele in pedale si ai mestecat in mamaliga ... sau doar asa iti place in poze si cum arata pe strada? Cu restul vad ca te-au edificat deja colegii... :h5 Iesire in padure, adica mers pe drumuri forestiere pana in locuri in care pot sa stau linistit fara sa aud manele sau sa miros gratare de la concetateni. Referitor la masini, am avut un Navara D22 pe care il bagam in noroaie pana la caroserie si acum am un Touareg model nou cu pachetul de teren ca masina principala. Doar ca mi-e cam tarsa sa o bag pritre copaci ca sa o zgarii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 21, 2014 Partajează Postat Iulie 21, 2014 (editat) Re: Sfaturi achizitie Patrol Y61 Si eu am un VW ... pana la un punct merge ... si ce merge ... Doar ca nu zgariatul e problema ... ci electronica si baltile ...bolovanii ...nu-i prea prieste la boscheti ...Ptr padure, adica "smailing rute" am tractorul ... Daca ti VW de strada pune mana pe ceva mecanic, simplu, pur fara electronics...fie din gama Nissan fie din gama Toyota ...daca tot iti place sa bagi destu in mierea ursul ... bag-o pana la cot ... :grin: Iar daca dai de muinele si dasta care arunca ambalajele prin padure, calca-i si suna-ma ...sa ma iei martor... ca n-ai fost niciodata pe acolo ... :ha: Editat Iulie 21, 2014 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Iulie 21, 2014 Partajează Postat Iulie 21, 2014 Re: Sfaturi achizitie Patrol Y61 sint cu auto si lock, cum a zis si giorgel. nu are esp. recomand cutia automata. 2.8 e puturos, 3.0 e ceva mai vioi. as lua de 3.0 ca bani, daca vrei sa o iei in mintile ei, te duce spre 11-13 cu taxa achitata & shit. verific-o bine de rugina, pragurile sint biodegradabile. Atentie pt modele 2003-2004 cu euro 3 doar taxa de timbru sare usor de 10.000 euro. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 21, 2014 Partajează Postat Iulie 21, 2014 Re: Sfaturi achizitie Patrol Y61 ESP-ul e o dotare foarte importanta la masina asta ... tot atat de importanta cat radiocashtanu cu cedeu ... zau ... Daca vrei o "scula pe bascula" cauta o masina fara electronica ... :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Iulie 22, 2014 Partajează Postat Iulie 22, 2014 Re: Sfaturi achizitie Patrol Y61 Salutari. Pentru colegul nostru ESP-ul conteaza foarte mult si inteleg de ce. El va folosi masina si pe sosea chiar daca mai are una in principal pentru asta. Griz, ai dreptate, mai potrivit este un LC120. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TankDriver Postat Iulie 22, 2014 Partajează Postat Iulie 22, 2014 (editat) Re: Sfaturi achizitie Patrol Y61 Irod ti-a raspuns Yonutz.. Zau! Daca mai ai o masina de strada, nu-i vad rostul la o masina mai slaba de teren. O sa mergi la drumetii, iei o balta si acolo ramai. Merita "chinul" fara ESP. Parerea mea! Editat Iulie 22, 2014 de TankDriver Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Iulie 22, 2014 Partajează Postat Iulie 22, 2014 Re: Sfaturi achizitie Patrol Y61 Salutari. Pentru colegul nostru ESP-ul conteaza foarte mult si inteleg de ce. El va folosi masina si pe sosea chiar daca mai are una in principal pentru asta. Griz, ai dreptate, mai potrivit este un LC120. daca ai un stil de sofat cotidian si totusi spui ca ai fost beneficiarul ESPului fa o statistica !!! cam cand o sa l mai folosesti ?! daca ai un stil mai aparte , nu vrei sa te dai de mai multe ori pe luna pe coclauri , sau ai de tractat ceva ,renunta la gandul de a conduce patroale toyote mitzu si alte camioane deastea !!! uite asculta la colegul cristi si treci la bolizi de asfalt 4x4 , te scot pana la urma si astia din noroi ajutati de cineva :tr:Hr:ca! VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Iulie 22, 2014 Partajează Postat Iulie 22, 2014 Re: Sfaturi achizitie Patrol Y61 Eu nu am avut nici o masina cu ESP pana acum si nici nu am simtit lipsa acestui sistem. Eu cred ca si asa nu face mare lucru. Ce rost are ? Daca mergi prudent treabai buna. Nu ai nevoie de tot felu de "sisteme". Cumpara masina care iti place si condu regulamentar si iti garantez ca te vei bucura de ea mult timp si ai sa si uiti de toate bazaconiile astea electronice. Eu am avut si un Aro M461 si era pastrat asa cum fuse produs in '73. Nu avea nici servo frana nici servo directie nimic. Da mergea bine masina. Si acuma se spune ca musai trebuie esp :ha: . Sfatul meu este sa cumperi masina pe care o visezi ca de nu iti va parea rau. Crede-ma ca vorbesc din experienta. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate