Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfaturi achizitie Patrol Y61

Griz

Postări Recomandate

Re: Sfaturi achizitie Patrol Y61

@irod: :h5 bine punctat.

Am masini prin ograda cu ESP.

NICIODATA nu a fost nevoie de dansul.

Si fac tot ce pot (gen condus preventiv:grin:, nici sa nu fie vreodata).

ABS: DA.

Toate protectiile airbag: DA.

Restul...frectii platite cu bani.

Am un prieten, care detine O LC120. Foarte buna si frumoasa.

La off road, iesiri prietenesti, se da cu UN Patrol Y61.

L-am intrebat: bre, esti dus cu capul?

Raspuns: pai ce sa fac, giorgele?!?!?

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ESP m-a scapat o data de belele , si sunt recunoscator pentru asta la tot ce tine de ESP . Dar , e foarte putin probabil sa ai nevoie in offroad sa ocolesti o vaca la 70-80 kmh ... pe sosea fiind vaca ... Viteza si situatia insusi la care ai avea prezumtiva nevoie de ESP sau chiar ar fi util e din alt film , cu alt gen de auto ... Cele care inca mai pot face offroad in stare stock nu exceleaza pe sosea , pentru ca pur si simplu sunt prea grele carand inutil pe asfalt sasiul greu si transmisii inutile , facand redundant ESP-ul . Nu strica , dar e putin probabil sa ajute ( un fel de a cincea telecomanda la parasuta ... ) .

Iti inteleg temerile si sunt de acord cu ele , dar ... nu e un criteriu de apreciere la Y61 si altele asemenea ( toate celelalte doua ? sau trei ? ...) . Indiscutabil , Y61 poate alerga cu viteze respectabile , dar adevarata valoare e pusa in scena cand nu alerga ci cand te unge la suflet la padure , sau intr-o iarna , pe la 30-40 kmh ... Pentru alegat sunt altele , benzinare cu motoare mari si rapoarte mici ...

Incerc sa-mi imaginez cumva situatia descrisa de tine mai sus care te face sa cauti mai multa siguranta si implicit sa te simti mai protejat de o masina cu ESP - dar mie imi rezulta de fiecare data si o eroare de conducere in situatia expusa . Faptul ca s-a terminat bine ( cred ) e imbucurator - e bine ca ai scapat sa poti povesti asta , si e bine ca esti mai bogat cu o experienta dificila in conducere . Frica pazeste bostanaria , stii vorba aia ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Salutari. Sistemele de siguranta sunt acolo ca sa te ajute in cazurile in care nici condusul preventiv nu o poate face. In cei 11 ani de permis, de 2 ori am simtit interventia ESP-ului, si nu pentru ca sunt eu omul care sa alerge pe sosea atunci cand conditiile meteo si tipul drumului nu o permit.

Desigur, daca colegul nostru isi doreste o anumita masina si simte ca in utilizarea acesteia poate sa faca rabat de anumite optiuni care tin de siguranta, este alegerea lui.

Eu ii urez multa bafta in alegere.

Link spre comentariu

Eu, daca as fi in locul initiatorului, in baza "caietului de sarcini" as merge pe Land Cruiser, pentru tractiunea integrala permanenta. Iar daca exista LC integrala si cu ESP, nici n-as mai sta de vorba.

Am precizat asta, pentru a nu se intelege ca sustin achizitia neconditionata a unui Patrol.

Chiar daca sunt patrolist fanatic:wink:.

Editat de giorgel

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Eu, daca as fi in locul initiatorului, in baza "caietului de sarcini" as merge pe Land Cruiser, pentru tractiunea integrala permanenta. Iar daca exista LC integrala si cu ESP, nici n-as mai sta de vorba.

Am precizat asta, pentru a nu se intelege ca sustin achizitia neconditionata a unui Patrol.

Chiar daca sunt patrolist fanatic:wink:.

Cata dreptate ai !! SI NICI NU SUNT FANATIC!!:ha:

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

salve ,

eu chiar nu am inteles ce vrei....

iesiri prin padure cu familia e una , sa te dai pe forestiere sa scapi de manele e cam acelasi lucru ...

noroiala e cam alta , dar oare merge cu familia ???? eu cred ca nu.....mai ales singur

de drumuri de TAF nu mai vorbim...

daca vrei cu famila aproape merge si Touaregul :) iar Dusterul deja ii da rusinica :wink:

in rest daca o masina care are si ESP si Airbag si HDC si etc...cu atat mai bine , ele nu incurca in 4x4 , putand fii dezactivate ( fara airbag ) si-ti folosesc in alte cazuri

eu cred ca trebuie sa te hotarasti tu ce vrei , cati bani ai pt DANSA :ha: , cati bani ai pt reparatiile si intretinerea ei

daca vei face cu ea 1000 km pe an numai la padure e una , daca faci peste 10.000 km pe an inclusiv pe asfalt , e alta...

spor la orientare

Link spre comentariu

Eu am achizitionat de curand un patrol y61 lwb 2.8. L-a pus Ovidiu la punct. Sunt multumit de ea si o folosesc la iesiri drumetii cu familia, pescuit si vanatoare. Este destul de capabila in teren asa stock .......bineinteles cu niste anvelope ok.

De precizat nu fac offroad, adica incerc in teren sa ocolesc obstacolele sa trec cu bine de ele , indiferent care sr fi acestea nu sa ms bag pe undeva doar ca sa vad ca pot trece. Am avut Samurai si ma bsgam pe unde nici nu gsndesti dar nu ma mai intereseaza asta.....am ales y61 pt confort ca altfel as fi luat y60. La toyota si la G eu nu m-am bagat ca saream peste bugetul alocat....

Link spre comentariu

Riscand sa fiu inteles gresit si injurat de multi ... va mai aduceti aminte de vremurile cand conduceam masini si fara...ABS ? La volan trebuie sa fii constient ca singurul lucru pe care te poti baza...esti doar TU. atat. Fierul poate sa crape in orice moment, electronica de companie...asijderi. ESP-ul trebuie sa fie in talpa, nu prezent sub forma unui buton ON/OFF....

Cu Patrolul in cei 50.000km facuti la al sau volan, nu am avut palpitatii niciodata din acest punct de vedere....inclinatii si namol, urcari sau coborari mai nasoale...sunt alte discutii.

Parerea mea....

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Gizas, ce dorinte ascunse... Urs, porfavor eu as dori un Patrol care sa se teleporteze sa ajungem mai repede de unde intram in traseu ... sa nu o mai ardem ca negrii pe asfalturile patriei. Ca iese pisica si trebuie trei rotatii inapoi, sa nu dam de Scaraoski, gaina (care daca nu ridica ochii din pamant scapa :ha:) sau se rupe vreo conducta de motorina ...si consuma cat vaporul de 3 da' Shanghai ...

Adicatalea, acolosea in loc de butonul de ESP sa aiba ...ceva cu engage ...bagi coordonatele si zdrang ...daca nu se poate cu zdrang ...merge si cu plici ...

Parerea este ca o masina de teren trebuie sa fie o masina de teren, FARA ELECTRONICA si basinele gen ESP, ASR, TFT, JML, PZL ...nu isi au rostul ... dar acum ... sa nu fim rai ... oricum la murat sau meclem toata electronica o ia dracii si dupa aia ... poti renunta la unele bece de bord, ai lumina suficienta de la martorii ramasi aprinsi... :wink:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

ESP la y61 ?? Si asa are destula electronica....asta ar fii chiar in plus.

Si eu circul destul de mult pe asfalt drumuri nu foarte lungi si pot sa ma jur ca incaltat cu 33"-uri cu jante cu et-25 am simtit o stabilitate care multe masini mici nu o au.Iar daca o sa optezi la varianta de 2.8 cu niste gume mai maricele oricum nu vei atinge viteze de autostrada nici sa vrei, iara sa derapezi cu un patrol in mintile lui din punct de vedere mecanic la directie si toate cele in vreo curba, nu poate fii decat o eroare grava de "pilotaj" :grin:

Sfatul meu e in primul rand sa te urci sa conduci asa ceva dupaia sa iti revizuiesti caietul de sarcini :banana

Link spre comentariu

ESP la y61 ?? Si asa are destula electronica....asta ar fii chiar in plus.

Si eu circul destul de mult pe asfalt drumuri nu foarte lungi si pot sa ma jur ca incaltat cu 33"-uri cu jante cu et-25 am simtit o stabilitate care multe masini mici nu o au.Iar daca o sa optezi la varianta de 2.8 cu niste gume mai maricele oricum nu vei atinge viteze de autostrada nici sa vrei, iara sa derapezi cu un patrol in mintile lui din punct de vedere mecanic la directie si toate cele in vreo curba, nu poate fii decat o eroare grava de "pilotaj" :grin:

Sfatul meu e in primul rand sa te urci sa conduci asa ceva dupaia sa iti revizuiesti caietul de sarcini :banana

:ha::ha: ,,carevasazica cum?!!!! " toate discutiile astea pt cineva care nu s a suit in tractor pana acum !!!!!? :dr1

si cate sfaturi si pareri !!!

si se da omul cu ea 2-3 km si spune nu din start !:ha:

si noi ramanem cu gura vorbita!!!:ha:ang1

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare