MihaiK Postat Ianuarie 28, 2015 Partajează Postat Ianuarie 28, 2015 Re: Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GDI Dada, ai mare dreptate, am uitat sa mentionez de taler. Eu am flanse de 40mm si cred ca de asta nu am avut dificultati creeate de taler(trebuie sa ma uit sa vad daca nu cumva am modelul cu talerul mai sus si respectiv arcul mai scurt). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hyadum Postat Februarie 11, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2015 Re: Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GDI Revin cu un update, intrucat am mai facut schimbari la masina :banana - am schimbat kitul de distributie impreuna cu pompa de apa, chiar daca am vazut un abtipild ca a fost schimbat in Germania acum 40mii km. E mai sigur asa. Incerc pe cat posibil sa folosesc piese de origine japoneza, asa ca am ales piese Nipparts. - am constatat o fisura in partea de sus (de plastic) a radiatorului, nu pierdeam apa, dar uneori vedeam putin abur. Decat sa incerc sa il carpesc, l-am schimbat cu unul Koyorad. - am schimbat bucsele de la bara panhard si crucea de la cardan, ca pareau destul de uzate. Daca tot am discuri si placute noi pe spate, o sa iau si pe fata, dar nu am vrut sa pun discuri stoc. Am cautat vreo 3 saptamani discuri cu striatii pentru Pinin si credeam ca nu o sa gasesc, dar pana la urma am gasit o firma din Iasi care aduce niste discuri Rotinger din Polonia, gaurite si striate (drilled and grooved). Nu ma intereseaza neaparat sa se raceasca imediat, ca nu ma duc pe circuit, dar canalele alea ajuta mult la evacuarea peliculei de apa sau prafului care apar mereu in offroad, si curata constant placutele :h5 :jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hyadum Postat Februarie 26, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2015 Re: Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GDI M-au sunat cei de la firma din Iasi, ca au venit discurile :banana Maine or sa ajunga in Bucuresti. Sunt curios cat de bune or sa fie. :jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hyadum Postat Martie 18, 2015 Autor Partajează Postat Martie 18, 2015 Re: Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GDI In sfarsit am apucat sa montez si eu noile discuri si placute. Cred ca am mai scris pe undeva, sunt discuri Rotinger ventilate, gaurite si striate. In ciuda faptului ca sunt exact la dimensiunile stoc, si in mod normal ar trebui sa contina mai putin material, sunt mai grele si par mai solide decat cele stoc. Placute am pus tot ATE, ca si pe spate (discuri si placute ATE spate), pentru ca sunt cam cele mai bune piese de origine. Am schimbat si tot lichidul, am curatat furtunele si am aerisit franele, am pus lichid TRW DOT 5.1. Cam asa arata :jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 Re: Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GDI Arata bine, super treaba ca ai schimbat și lichidul de frana. Multa lume neglijează acest aspect. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 (editat) Re: Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GDI Arata foarte bine si cred ca vor lucra si mai bine decat cele normale in conditii de "stress" Pune te rog si un cod pentru o cautare mai usoara :h5 Editat Martie 18, 2015 de plummer ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hyadum Postat Martie 20, 2015 Autor Partajează Postat Martie 20, 2015 Re: Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GDI Trebuie sa ma uit exact ce zice pe cutie, cand ajung acasa. Eu le-am comandat de la o firma din Iasi: Detalii despre vânzător Nume: Bercaru Iuliana Utilzator: MyxoGarage Email: contact@myxogarage.ro Telefon: 0740817162 / 0724833134 Adresa: Iasi, jud. Iasi; Rapa Galbena 10; cod poştal 700128 Ulterior am descoperit ca exista reprezentanta Rotinger in Bucuresti, dar este putin probabil sa tina pe stoc modele asa rare. Mie mi-au venit in aprox 2 saptamani din Polonia. :jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Re: Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GDI Am intrebat pt ca daca te uiti pe net dupa modelul asta le gasesti doar pe site-ul polonez :h5 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hyadum Postat Martie 23, 2015 Autor Partajează Postat Martie 23, 2015 Re: Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GDI Asta scrie pe cutie. Cel mai probabil ca la noi nu are nimeni in stoc, doar la comanda, pana in 20 zile. :jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hyadum Postat Martie 24, 2015 Autor Partajează Postat Martie 24, 2015 Re: Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GDI Mai vin cu o intrebare: are cineva, sau a vazut macar o husa sau prelata pentru portbagaj de Pinin? Ma refer la ceva care sa acopere portbagajul in dreptul banchetei, ca la masinile break. Nu pot sa las nimic in portbagaj pentru ca se vede, si nu as vrea sa-mi sparga cineva geamul pentru niste cutii goale. :jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 24, 2015 Partajează Postat Martie 24, 2015 Re: Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GDI Iti recomand sa folosesti o prelata militara care acopera foarte bine si pe care eu am utilizat-o sa protejez bagajele de praful drumurilor forestiere : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?57630-Toyota-LJ70-a-lui-Astral-Black-Swan&p=819475&viewfull=1#post819475 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hyadum Postat Martie 25, 2015 Autor Partajează Postat Martie 25, 2015 Re: Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GDI Multumesc, este o idee buna pentru praf, dar nu o solutie permanenta pentru a lasa chestii prin masina in oras. Vazand forme pe sub o prelata militara, eu cred ca indivizii curiosi or sa fie si mai tare interesati, ca poate gasesc cine stie ce comoara pe acolo. As vrea ceva de genul asta, am vazut ceva poze din alte tari: :jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
george_pad Postat Martie 25, 2015 Partajează Postat Martie 25, 2015 Re: Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GDI salut! ma gandeam la aceeasi problema ca a ta. rezolvarea: astazi am pus folie pe luneta si pe laterale - am si ceva impotriva soarelui si nici nu se vede nimic in spate. iar daca vrea cineva sa-ti sparga luneta folia o sa-l incurce un pic. folia pe luneta si pe laterale m-a costat 150 ron si a durat 1/2 h. ;) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Martie 25, 2015 Partajează Postat Martie 25, 2015 Re: Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GDI Salut @Hyadum, aceeasi problema am avut-o si eu si am tot cautat pe la dezmembrari(~35-50 lire), ba chiar am postat un anunt pe forum. Mi-am dat seama intr-un final ca mai mult incurca. Spatiul nu este foarte mare in portbagaj si cand o sa incepi sa cari cu ea, mai mult de a pune sacosele de la piata nu incap foarte multe lucruri sub acea protectie. Pentru moment am apelat la 2 corzi elastice si cand gasesc o plasa pentru bagaje la vreun magazin o sa o iau. Este cea mai buna solutie pentru marimea portbagajului + recomandarea colegului de a aplica folie pe geamuri. Asa cum au zis-o si altii inaintea mea, nu te apuca sa bagi bani sau sa faci modicari unei masini pana nu vezi de ce anume ai nevoie sau ce anume te incurca (dupa caz:wink: ) :h5 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hyadum Postat Martie 26, 2015 Autor Partajează Postat Martie 26, 2015 Re: Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GDI Ok, multumesc! Cred ca solutia cu folia merge daca e foarte inchisa, peste 70%. Eu plasa si 4 corzi elastice scurte am luat din prima saptamana dupa achizitie, sa ma folosesc de toate punctele alea de prindere, si pentru ca ma enerva troncanitul din portbagaj. Sigur gasesti pe la Auchan/Metro/Selgros ceva plasa sa se potriveasca. :jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Martie 26, 2015 Partajează Postat Martie 26, 2015 Re: Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GDI As vrea ceva de genul asta, am vazut ceva poze din alte tari: [ATTACH=CONFIG]240533[/ATTACH] Daca te referi la placa aceea orizontala, ti-o recomand cu caldura. Ea este de fapt in echiparea Pinin-ului, eu am avut pe masina mea, si este foarte utila nu doar la ascuns lucrurile din portbagaj, ci si la asezatul obiectelor marunte pentru a-ti fi la indemana la drum, fara sa cotrobai prin portbagaj dupa ele, in mers. Presupun ca noua e destul de scumpa, dar poti gasi pe la dezmembrari. Plasele si foliile pe geamuri isi au si ele rostul lor, precum si acea placa despartitoare din portbagaj isi are si ea rostul ei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hyadum Postat Aprilie 7, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2015 Re: Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GDI Postez si aici, poate stie cineva mai multe detalii. Caut si eu sa-mi iau un set de AT-uri, si nu gasesc nimic care sa imi placa. Vreau: 1. Goodyear Wrangler DuraTrac 225/75/R16 PN: 275QR6WDT http://www.tirerack.com/tires/tires....tnum=275QR6WDT sau 2. BFGoodrich All-Terrain T/A KO2 -> http://www.bfgoodrichtires.com/tire-...-t-a-ko2-tires Tot 225/75/R16 Pe bune, nu exista chiar nimic la noi in tara?! Am intrat pe site la BFG si am luat toti importatorii la rand si le-am dat mail, am primit doar oferte de ko de prima generatie, profilul de acum 30 ani... De Duratrac de sa mai zic... :jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Re: Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GDI Gandeste-te si la niste AT-uri mai usoare, din categoria Passenger. Cele LT (Lite Truck) sunt mai grele, si vor duce la o crestere a consumului, iar pentru o masina folosita zi de zi nu este avantajos. Daca vrei neaparat un profil mai agresiv, atunci este altceva. De exemplu, la dimensiunea de 265/75/16 diferenta de greutate intre P si LT este de 5,44 kg la aceeasi anvelopa. La dimensiunea ta o fi mai mica diferenta, proportional. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hyadum Postat Aprilie 8, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Re: Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GDI Da, numai ca eu nu folosesc masina asta decat in weekend, si imi convine ceva cu profil agresiv. Din pacate la Pinin nu prea pot sa pun roti prea mari, asa ca trebuie sa compensez prin profil. Dar nu vreau nici MT sau alte nebunii, pentru ca totusi mai merg destul de mult pe asfalt. :jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hcampian Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 (editat) Re: Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GDI Singurele ce le-am gasit pe dimensiune de Pinin si sa imi placa sunt General Grabber AT2 si se gasesc in Romania, plus ca sunt destul de ieftine. Si sunt foarte bine cotate. Mai exista mai ieftine dar resapate si Insa Turbo Ranger, si astea foarte apreciate de utilizatori. Editat Aprilie 10, 2015 de hcampian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hyadum Postat Aprilie 10, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2015 Re: Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GDI Eu tind sa cred ca romanii nu sunt interesati ce fel de anvelope pun pe masina. Altfel nu inteleg de ce prefera sa bage mii de euro in modificari, dar isi cumpara cauciucuri in cel mai bun caz mediocre. Din cate vad, suntem cu 3 pana la 20 ani in urma ca si piata de desfacere pentru anvelope de offroad, cu toate ca suntem o tara mare producatoare de anvelope. Nici eu nu stiam, dar am cautat si am vazut ca avem 5 fabrici de anvelope in Romania: - Pirelli la Slatina (High-Performance, Ultra-High-Performance, SUV si Winter) - Michelin: Silvania Zalau, Victoria – Floresti Prahova, RomSteel Cord Zalau (se fac anvelope de camioane, plus toate modelele Michelin, plus BF Goodrich, Kormoran, Kleber, destinate Europei, Asiei si Americii de Nord) - Continental la Timisoara (peste 100 milioane de anvelope de 16, 17 sau 18 inch destinate in special exportului, mai ales pentru modelele stock de masini noi) Deci la noi se produc mai toate marcile care ne intereseaza, si toata gama de modele, dar ne cacam pe noi si nu gasim sa cumparam nimic dezvoltat in ultimii ani. :uameni:wtf1::daisazacaji5: :jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hyadum Postat Iunie 17, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2015 Re: Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GDI Intr-un final, dupa lungi cautari, am gasit anvelope de care am vrut. Am luat Cooper Discoverer S/T MAXX, 225/75/R16. De curiozitate, am dat aprox 2400 lei pe un set, cu transport gratuit. DOT este 3914 pentru 2 bucati si 0815 pentru alte 2 bucati. Nu as fi acceptat mai vechi de 6 luni. Abia astept sa le pun, mai ales ca inca nu le-am vazut live. Pana una-alta, am facut masuratori cu configuratia actuala, si nu prea sunt incantat: -diametru roti vechi (215/65/R16) este 65cm -diametru roti noi (225/75/R16) va fi aprox 75 cm, adica 29"-30". -garda la sol minima (bara transversala de sub cutie): 19cm!! (foarte putin, vreau sa scap de ea) -diferential central: aprox 23cm (iar foarte jos, oare pot sa-l mai urc?) -praguri: 32cm As vrea si niste opinii despre uleiul de motor. Standard este 10W40. Iarna am bagat 5W40, pentru ca a fost foarte frig. Merita pentru vara sa bag 15W40, sau este prea gros, si risc sa stric garniturile? Il vreau mai gros pentru ca mananca putin, vad diferente de nivel la fiecare 2-3 luni. 10W50 a bagat cineva? Eu nu am vazut decat uleuri racing cu specificatiile astea, si este scump, peste 45lei litru. Edited 29 May by Hyadum :jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hyadum Postat Iunie 17, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2015 Re: Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GDI Am fost sambata sa montez anvelopele, si surpriza, nu intra fara nici o modificare - asa cum scriu unii pe forumuri, si la noi si in alte tari. Cine a pus 225/75/R16 probabil a pus anvelope de strada. AT cu profil agresiv nu intra sigur, freaca in oala de la amortizor pe fata. O sa modific suspensia, sau o schimb cu totul. Despre ulei, mai astept opinii. :jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hyadum Postat Iunie 17, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2015 (editat) Re: Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GDI Asa e, am amortizoarele scurte, din 2001. Imi freaca oricum, nu doar la bracare. L-am pus pe prezoane de test, si sta lipit profilul anvelopei de talerul amortizorului. Esti sigur ca un amortizor pentru ultima generatie are 265cm de la baza pana la partea de jos a oalei in care sta arcul? Asta este part number? 2001.09.2 - 2007.06.3 - MR992092 - Tokico B3312 - KYB 334405 O sa ma apuc de cautat, poate gasesc ceva decent, dar vreau neaparat sa-l masor inainte sa cumpar. Ok am masurat, cam asa sta situatia: 245mm stalpul amortizorului de la capatul de jos pana la baza palniei (sudura). Daca modelul nou are 265 pana in exact acelasi loc, si nu are palnia alta forma, e ok. Pun si poze cu rotile pe spate, ca si comparatie. Editat Iunie 17, 2015 de Hyadum :jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hyadum Postat Iunie 17, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2015 Re: Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GDI Trebuie avut in vedere faptul ca dimensiunea cauciucurilor variaza. Exemplu: BFG A/T 215/70/16 al latimea 221mm iar BFG MT KM2 225/75/16 au latimea 223mm. Deci variaza de la model la model. PS: Multumesc pt corectare @teddybear. Preluare de pe Pajerio.com. 225/70R16 is substansially larger in diameter than the factory fitted wheels (215/65R16) > 225 x 0.7 x 2 + 16 x 25.4 = 721.4mm > 215 x 0.65 x 2 + 16 x 25.4 = 685.9mm Diff in diameter = 35.5mm. This results in a "lift" of 17.75mm. (almost a 3/4") Edited 7 June by plummer Multumesc pentru corectare @teddybear Posted 6 June (edited) :jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate