Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfaturi achiziție Led Bar

DMM74

Postări Recomandate

Re: Sfaturi achiziție Led Bar

Interesant punct de vedere.

Ma intreb daca va intrebati ce adaosuri au produsele si serviciile pe care le cumparam zilnic, fara de care nu putem trai.:grin:

Comparatia este injusta intre amazon, ebay, olx s.a.m.d. si o firma care are angajati, depozite, logistica etc.

De ce nu cumparati benzina/motorina din Brazilia, de ex.? Sunt monstruos de ieftine acolo:ha::ha:

Foarte bine punctat Giorgele :h5

Fratilor, nu va baga nimeni mana in buzunar, cumparati de unde e mai ieftin sau importatile singuri ... Auzi, sa puna maxim 10% adaos :uameni ... bravos ... cand cumperi o zdreanta nu te mai deranjeaza ca platesti adaos 100% sau mai mult ... Ia mergeti la Baneasa si vedeti ce adaosuri au ... pana la 500% si nu numai acolo, peste tot ... Cand cumparati o piesa la masina cam ce adaos credeti ca isi pun aia? 5%? 10%? ... sau 30 - 40%?

Cand mi-au cerut 1800 de lei pe semicaseta am zis ca al dracu ala care da atat pe o teava cu un ax si doua bucsi (si un simering :grin: ). Am luat din Anglia cu 27 de lire si acum se gasesc si la noi cu 150 lei.

Asa ca, daca va convine pretul cumparati, daca nu, nu. Sau importati si voi, apoi le vindeti cu 10% adaos si il concurati si p-ala si vindeti cu camionul.

Si eu visez sa aduc benzina din Venezuela :id

Editat de stelea
4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 236
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Au mai existat pe aici revolte d'astea tip vortex (Vortex = vartej, ceva care apare si dispare de la sine, fara referire la persoana)

S-au mai suparat unii pe preturi, alea-alea, au disparut asa cum au aparut (nu toti, exista si exceptii:h5), fara sa aduca vreun aport real acestei comunitati virtuale.

""Mi-am luat gip, deci ma uit de sus si toti tre' sa-mi dea ieftin:$

Pardon, nu ieftin, iti spun eu cu cat sa-mi dai, ca io am conexiune la net si Iphone 10+ si pot sa ma uit cat costa pe ebay"":ha:

Cam asta este textul.

Din pacate, constat ca se gandeste sarac.

In loc sa gandesc si sa actionez astfel incat sa castig destul pentru a-mi permite ceva, ma tot uit in vitrina si strig: hotule, ma furi!

Eu consider ca cei care se plang de asa ceva fac parte din categoria unora pe care ii vad des in benzinarie.

Vin cu masini de X jdemii euro, si baga combustibil de maxim 50 lei, in timp ce eu alimentez Dacia Logan MCV full tank:wink:

Va dau o idee: hai sa facem un Group Order de combustibil, din Brazilia, Venezuela, whatever.

Ne strangem multi si aducem un tanker full, zeci de mii de barrel.

danutlupu stie.

Editat de giorgel

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

pana la urma, ce te motiveaza pe tine sa cumperi acelasi lucru cu pret dublu ? ca n-ai adus nici-un argument. ti se pare ca m-am plans ? am spus doar ca nu sunt dispus sa fiu luat de fraier. eu cel putin asa ii consider pe cei care platesc mai mult decat face. am vazut si eu persoane cu masini scumpe si de mare litraj care si-au montat instalatii de gpl si care aduc argumentul ca ei sunt ecologisti.

si daca e cineva complexat ca eu am jeep si el logan, este fix problema lui, nu a mea.

Editat de vortex
Link spre comentariu

Nimeni nu baga mana in buzunar dar totusi , este o politica comerciala paguboasa sa castigi din adaos comercial mare , in loc sa castigi din rulaj mare si adaos comercial mic. Eu as cumpara de la un importator roman , insa ( si aici sunt de acord cu vortex ) , mi se pare normal ca omul sa perceapa un adaos pentru profit , care sa vina aplicat la valoarea finala cu care ajunge la el produsul dar nu mi se pare normal ca adaosul sa depaseasca valoarea produsului. in acel moment ma simt fraierit si chiar daca as fi dispus sa dau acei bani , as renunta. A devenit o practica uzitata ca smecherii sa " faca bani " pe spinarea neinformatilor. Sa castigi si tu ceva ( ca si firma ) este absolut normal. Sa tepuiesti fraieri neinformati nu mai mi se pare nomal. Si sa stiti ceva : moartea acestor firme este chiar internetul si posibilitate de informare a cumparatorului. Daca as avea disponibil 1000 de euro pentru un ledbar si cineva mi l-ar vinde cu 900 , dar as afla ca el costa de fapt de trei ori pai putin cu tot cu transport si adaos , nu as mai cumpara , chiar daca mi-ar trebui. Mi-ar fi jena de cat de prost sunt sa il umflu pe unul smecher care a dat un e-mail la un chinez , cand as putea eu sa fac acelasi lucru .

Imi pare rau daca aceste randuri deranjeaza pe cineva dar intre activitate comerciala onesta si teapa pe fata , este o mare diferenta. Daca as fi atat de fraier incat sa cumpar cu asemenea adaosuri , nici nu l-as mai utiliza (aprinde )de draci :wink:. Suntem o tara cu salarii mici si majoritatea celor care doresc sa cumpere un produs , o fac cu sacrificii . Nimeni nu este dspus sa faca sacrificii pentru a fi tepuit pe fata .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

(..). Suntem o tara cu salarii mici si majoritatea celor care doresc sa cumpere un produs , o fac cu sacrificii . Nimeni nu este dspus sa faca sacrificii pentru a fi tepuit pe fata .

Scuza-ma, dar nu e un sacrificiu sa-ti cumperi un led, ci un moft. Daca n-ai bani de paine nu-ti cumperi leduri.

E o vorba, "ai bani mananci la restaurant, n-ai bani, nu ti-e foame"

Daca esti comod, sa stai pe canapea si vrei sa-ti vina ledul la bot, atunci platesti. Daca vrei sa economisesti, atunci te zbati si dai din coate si asa cum am mai zis, il si concurezi pe ala si castigi tu.

Si eu am vrut sa-mi pun GPL pe masina, dar era prea scumpa instalatia, asa ca merg pe benzina :ha:

L.E. Iar teapa se cheama altceva, nu adaos comercial mare.

Editat de stelea
Link spre comentariu

sincer, si eu as prefera sa cumpar din tara, dar cu un adaos rezonabil, care sa justifice diferenta timpului de sosire a coletului (15-20 de zile fata de 2-3 zile) si disconfortul asteptatului pe la posta.

Link spre comentariu

am gasit la chinezi un termostat electronic cu afisor digital ... costa le ei vreo 70 de lei. Adus in tara, cu toate taxele ma ducea la 100 de lei, dar stateam 3 saptamani cu morcovul plus drumul la vama/posta. Acelasi produs l-am gasit pe okazii tot cu 100 lei :oo . am comandat de pe okazii vreo 3 buc. apoi am mai comandat inca 3 (cu ridicare personala direct de la tip). L-am intrebat p-ala cum de le da cu 100 si mi-a zis ca are ceva aranjat la vama :wink:

Cam la fel e si cu agentiile imobiliare ... vrei sa alerge aia pentru tine, platesti, daca nu alergi tu (carburant, timp etc).

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Saptamana aceasta am fost plecat la tara si intre timp a sosit coletul cu Led Bar de 200W din China prin DHL. http://www.ebay.co.uk/itm/181853597000?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT pe care am platit 130AU$ cu tot cu transport.

Desi initial cei de la DHL cereau o multime de bani si documente, in final au adus pachetul fara taxe vamale si fara TVA, gratis.

Initial mi-au cerut sa le platesc pentru vama si eliberarea numarului Eori pentru import ca persoana fizica. In plus trebuia sa platesc vama si TVA-ul plus taxe inmagazinaj daca nu ridicam coletul in 4 zile. Vedeti primele 4 poze cu ce mi-au trimis pe e-mail.

Cei de la DHL cereau factura reala si dovada platii. In final am ajuns sa le cer sa returneze pachetul expeditorului deoarece nefiind acasa nu aveam cum sa le trimit documentele cerute si mai trebuia sa platesc si taxe de inmagazinaj. A zi doua dupa cererea de returnare am avut surpriza de a primi un SMS ca pachetul va fi livrat in acea zi. Am sunat curierul si dupa ce mi-a confirmat cu nu am nimic de plata i-am cerut, si a acceptat, sa lase pachetul vecinei mele.

Astazi m-am intors, mai devreme decat era prevazut, si am deschis pachetul. Totul era ok.

Codul 8539 se gaseste aici la pagina 580 http://www.numeris.com.ro/nomenclator/nomenclator%20vamal%20combinat.pdf

Marfă declarată pentru regim 4000, condiţie de livrare EXW China, loc de destinaţie în România http://www.customs.ro/UserFiles/Indrumar%2017%20sept.pdf

Iata documentele si poze cu proiectorul LED

16603015_TaxeDHL.thumb.jpg.e8503c5c70e6e4b3516c532c02b360cd.jpg200031714_vamadhl.thumb.jpg.cb54f269a280d8ee4a25181446f39aa7.jpg1.thumb.jpg.5ddfc183061fd7709c2ae3bd214f5fa6.jpg2.thumb.jpg.25f13ebd394637c6a2b9bd039f598979.jpg

IMG_20160205_164404_611.thumb.jpg.28f72a07e290a85de6971cb724cad4bd.jpgIMG_20160205_165022_938.thumb.jpg.9277b68c9d2650390be35ecdf61df568.jpgIMG_20160205_164910_137.thumb.jpg.a4d01b13afae90e125f3ed047646d34c.jpgIMG_20160205_164850_725.thumb.jpg.f3def46e73ef65fadabf6dec864206d1.jpg

Editat de Pleampa
S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“
Link spre comentariu

@Pleampa: ne bucuram cu totii si suntem invidiosi pe tine pt cat ai dat pe Bara de LED-uri, doar ca povestea ta:

1. - este foarte publica si este inclusiv pe google;

2. - ceea ce ai facut tu se chema EVAZIUNE FISCALA si FALS in declaratii si inscrisuri oficiale ... te uiti exact in codul penal;

3. - te-ai mai si denuntat singur - ceea ce deja ai scris aici se considera AUTODENUNT :)))

4. - spre binele tau si linistea acestul forum mai bine povestesti intamplarile astea pe PM ( adica in privat ) la cine te roaga ... nu e OK sa stie tot internetul ce si cum si mai ales ca ai poze cu numele tau si ai datele in contul de utilizatior.

Credeam ca la 54 de ani deja ai cat de cat idee de unele lucruri ... dar Romanii sunt un popor VOCAL care pana nu isi taie craca de sub picioare singur nu se lasa :D

Cu stem

P.S. spre binele lui rog un moderator sa ii stearga postul .

Editat de worldscape

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

ha ha ! bravo pleampa !

mai era unu' oparit ca de ce sa cumparam ieftin cand se poate dublu sau triplu. probabil ca are o afacere si-l deranjeaza astia de cumpara ieftin si din alta parte (nu ma refer la tine, worlscape).

cat despre incomensurabila evaziune pe care ai facut-o, promite ca altadata nu mai faci. :grin:

Link spre comentariu

@Pleampa: ne bucuram cu totii si suntem invidiosi pe tine pt cat ai dat pe Bara de LED-uri, doar ca povestea ta:

1. - este foarte publica si este inclusiv pe google;

2. - ceea ce ai facut tu se chema EVAZIUNE FISCALA si FALS in declaratii si inscrisuri oficiale ... te uiti exact in codul penal;

3. - te-ai mai si denuntat singur - ceea ce deja ai scris aici se considera AUTODENUNT :)))

4. - spre binele tau si linistea acestul forum mai bine povestesti intamplarile astea pe PM ( adica in privat ) la cine te roaga ... nu e OK sa stie tot internetul ce si cum si mai ales ca ai poze cu numele tau si ai datele in contul de utilizatior.

Credeam ca la 54 de ani deja ai cat de cat idee de unele lucruri ... dar Romanii sunt un popor VOCAL care pana nu isi taie craca de sub picioare singur nu se lasa :D

Cu stem

P.S. spre binele lui rog un moderator sa ii stearga postul .

Am senzația ca ai stat prea mult în casă iarna asta și acum bati campii.

Nu ai citit sau nu ai înțeles ce am scris.

Personal nu am dat nici o declarație și nu am facut nici un fals.

Nu am declarat nimic, chiar am cerut să fie returnat produsul deoarece nu aveam acces la scanner și nici la internet, iar până veneam în București mai plăteam și alte taxe.

Pot să consider ca sunt păgubit, trebuie să cer chinezului diferența de bani.

Produsul este scutit de la taxe vamale conform celor de la vamă și DHL care aveau documentele și care verificaseră pachetul la preluarea din China.

În rest aberații.

Posibil ca această lampă să nu fie de 200w reali așa cum este ceea ce se comercializează de firme (oare?) si nici nu am garantie dar la 400ron mă gândesc să mai iau una.

Postarea poate fi ștearsă dacă deranjează.

PS nu sunt genul care se laudă doar încerc să ajut și pe altii

Editat de Pleampa
S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“
Link spre comentariu

(...)

Produsul este scutit de la taxe vamale conform celor de la vamă și DHL care aveau documentele și care verificaseră pachetul la preluarea din China.

(...)

PS nu sunt genul care se laudă doar încerc să ajut și pe altii

Orice produs din afara spatiului UE si care depaseste valoarea de 10 euro este supus taxelor vamale si postale. Ca in cazul tau cei de la DHL au facut ce au facut si nu ti-au mai cerut bani in plus, avantaj tu. S-a mai intamplat si la altii, dar asta nu e o regula, sunt multi care au fost nevoiti sa plateasca taxele, pentru simplu motiv ca nu au putut sa se descotoroseasca de produse si asta tot prin DHL. Au fost si altii care au renuntat si au ramas fara produse.

Sa stii ca @worldscape are dreptate ... nu ajuti pe nimeni, pentru ca daca cineva comanda fix acelasi produs, este foarte posibil ca in alt punct vamal si cu alti angajati DHL sa nu se mai intample exceptia ta.

Uite, fa o incercare si mai comanda exact acelasi produs in aceleasi conditii si vezi daca se mai intampla la fel ... Abia atunci poti spune ca ai dreptate.

Link spre comentariu

Ok.

Este primul produs ce depășește 100lei cumpărat de mine de la chinezi.

Nu știu ce se poate întâmplă în alte cazuri.

Dacă nu aș fi primit produsul și ar fi fost returnat expeditorului, bănuiesc ca aș fi recuperat măcar contravaloarea lui, fără taxe poștale.

Cât er fi trebuit să coste taxele vamale și TVA-ul fără taxă DHL ?

Link spre comentariu

Nu stiu exact ... o singura data m-am fript si eu cu o comanda si am fost la seful vamii din Tgv. care mi-a explicat cum stau lucrurile (il cunosteam, acum lucreaza la Bucuresti).

Vama iti ia fix TVA-ul, adica 20% din total (valoarea produsului si cu taxele de transport). Daca au banuieli ca valoarea declarata este mai mica decat cea reala, te pune sa aduci dovada platii produsului. Daca vine prin posta, in afara de vama iti mai i-au si aia nu stiu ce procent ... La DHL nu stiu tarifele ...

Link spre comentariu

Mulțumesc

In alta ordine de idei, eu consider ca această expunere și dezbatere este în folosul comunității și fiecare va fi în cunoștință de cauza atunci când își va cumpăra ceva.

Nu am fost de acord cu acuzația de evaziune fiscală, eu fiind un cumpărător de bună credință.

Link spre comentariu

Cât er fi trebuit să coste taxele vamale și TVA-ul fără taxă DHL ?

la valoarea produsului se adauga 14% taxe vamale apoi la suma obtinuta se aduna 20%TVA

Link spre comentariu

Trebuie sa iau legatura cu colegul Pleampa , ca vreau si eu o EVAZIUNE din asta cum a facut el :ha: . Sunt dispus chiar sa plec temporar din tara , exact in perioada in care trebuie sa primesc coletul , pentru ca , in caz ca ma suna aia de la DHL sa le dau direct solutia : " cazul colegului " :banana.

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

la valoarea produsului se adauga 14% taxe vamale apoi la suma obtinuta se aduna 20%TVA

Mulțumesc pentru lămuriri.

Conform facturii, produsul depasea 10$ si totusi a fost incadrat fara vama și fără TVA.

Chiar si cu vama+TVA inseamnă +40$AU și dacă obți singur numărul Eori și treci denumirea în Romană a produselor plus plata Online a taxelor vamale, șuntând comisioanele DHL, probabil ca tot merită decât să dai dublu în România.

Nu știu însă dacă puterea luminoasă este la fel ca la unul "Original"

Știe cineva cât este curentul absorbit din baterie de către un Led Bar "Original"?

Link spre comentariu

Cred ca este ceva aferent DHL-ului . Acum ceva vreme am cumparat dintr-o tara asiatica ceva care depasea cu mult 100 de dolari si coletul mi-a venit acasa , fara nici o plata suplimentara , fara nici un TVA . Cred ca au ei bagheta fermecata care evita taxele imorale .

Link spre comentariu

.................................................. .....

Nu știu însă dacă puterea luminoasă este la fel ca la unul "Original"

Știe cineva cât este curentul absorbit din baterie de către un Led Bar "Original"?

Iata prima proba de noapte din balcon de la etajul 5 cu alimentare de la o baterie ce are 12,3V

Lumineaza putin chiar si un bloc aflat la cca 100m

https://www.youtube.com/watch?v=6g_XKgNnSTA

Link spre comentariu

Fain ledul.

Cat despre taxe, va dau un exemplu proaspat patit de mine.

Valoare produs 290 USD, transport 440 USD, rezulta o valoare in vama a produsului de 730 USD (valoarea vamala = v. produs + v. transport).

La valoarea de 730 USD se calculeaza vama (cam 10 %) deci 73 USD vama.

Dupa care se adauga tva-ul la tot TVA = (290+440+73) * 0,2 = 160,6 USD

La astea se mai adauga comisionul DHL de vreo 100 RON si nervii cu refacerea facturii, dosarul pentru codul EORI si ect.

in final pret produs 290 USD, pret taxe si transport 725 USD.

Am zis eu ca am fost cel mai ghinionist, dar vorbind cu persoane care fac des importuri, asta e procedura normala, restul sunt exceptii sau noroc chior.

Link spre comentariu

Din ce țară ai adus marfa?

Bănuiesc și faptul ca are importanță ce tip de marfă ai adus și care a fost încadrarea vamală.

În prima mea postare sunt două link-uri către două fișiere pdf în care eu am găsit codurile vamale trecute de DHL pe documentul vamal.

Se pare ca valoarea vamei depinde atât de tipul produsului cât și țara din care se face importul.

Deocamdată eu sunt mulțumit și sper ca și alții să reușească sa-si cumpere în aceleași condiții ca mine.

Baftă :wink:

Link spre comentariu

pleampa, sa stapanesti sanatos led bar-ul. calitatea lui e aceeasi cu cea a celor brand-uite. nu pune la inima comentariile contra, carcotasii fac deja ulcer de invidie. :grin: cand o sa-l pui pe masina (cu releu sau fara) o sa ramai ca la dentist - atat de multa lumina face. sa-i faci o husa pe care s-o tragi pe el atunci cand vei face itp-ul.

in completare iti poti lua un modul strobo wireless.

se poate evita cu usurinta cumpararea direct din china (chinezii au depozite si in europa), si atunci cade toata hotia cu vama. un exemplu este lightinthebox.com.

Link spre comentariu

Fain ledul.

Cat despre taxe, va dau un exemplu proaspat patit de mine.

Valoare produs 290 USD, transport 440 USD, rezulta o valoare in vama a produsului de 730 USD (valoarea vamala = v. produs + v. transport).

La valoarea de 730 USD se calculeaza vama (cam 10 %) deci 73 USD vama.

Dupa care se adauga tva-ul la tot TVA = (290+440+73) * 0,2 = 160,6 USD

La astea se mai adauga comisionul DHL de vreo 100 RON si nervii cu refacerea facturii, dosarul pentru codul EORI si ect.

in final pret produs 290 USD, pret taxe si transport 725 USD.

Am zis eu ca am fost cel mai ghinionist, dar vorbind cu persoane care fac des importuri, asta e procedura normala, restul sunt exceptii sau noroc chior.

totusi, lamureste-ne si pe noi CE AI CUMPARAT, de a costat transportul mai mult ca produsul ? ca plumb sigur nu.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare