bejanconstantin Postat Noiembrie 30, 2014 Partajează Postat Noiembrie 30, 2014 sal, vara asta am reusit sa finalizez montarea troliului. functioneaza excelent si pana la acest moment nu am avut dificultati, orice sugestie este bine venita. spor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Noiembrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2014 Re: troliu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Noiembrie 30, 2014 Partajează Postat Noiembrie 30, 2014 Re: troliu Felicitari! Arata foarte bine lucrarea! Arata bine bara si din cate am vazut in poze e montat totul destul de robust asa ca e ok. Vreau sa te intreb ce troliu ai folosit? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Decembrie 1, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2014 Re: troliu multumesc, troliul este Warn Zeon 12 si are caracteristicile Forta de tractiune: 5443 Kg / 12000 lbs. Motor: High Output Paralel Series Wound, 4.6cp Raport transmisie: 216:1 Greutate: 44 Kg Dimensiuni: 615.9mm L x 181.6mm D x 267.1mm H (199.02mm H in varianta fara cutie de comanda atasata) Comanda: solenoid Alimentare: 12 V Frana: automata in tambur Cablu: otel 9,52 mm x 24.38 m Ghidare cablu: role heavy-duty Viteza la 0 lbs: 9.4m/min Viteza la 12000 lbs: 0.9m/min Telecomanda: cu fir de 3.7m cu led indicator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Decembrie 1, 2014 Partajează Postat Decembrie 1, 2014 Re: troliu Super, eram curios de cati lbs este. Ms de info Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Decembrie 4, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2014 Re: troliu sal, tot vara aceasta am reusit sa finalizez rollcage interior dupa toate standardele :wink: prezint cateva fotografii semnificative Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Decembrie 4, 2014 Partajează Postat Decembrie 4, 2014 Re: troliu Frumos lucrat .....mai corect spus, solid lucrat, felicitari! Ai avut curiozitatea sa calculezi ce masa are intreaga structura metalica? Ce tip de teava ai folosit? cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Decembrie 5, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2014 (editat) sal, greutatea totala e 51,8 kg, am folosit profil U de 10 si teava de 42,2 e adevarat ca nu e tocmai usoara dar sunt 3 prinderi pe lonjeron. multumesc de aprecieri :wink: scuze, credeam ca te referi la troliu:wink: rollcage-ul e din teava de 42 de 3 mm grosime, greutatea este de 4 kg pe metru greutate totala aproximativ 60 kg am mai gasit ceva poze :wink: Editat Decembrie 5, 2014 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Decembrie 6, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2014 Re: troliu sal, deoarece a trecut ceva timp de la construirea rollcage interior am consultat "fisa tehnica" si sunt nevoit sa fac niste precizari, mai bine zis sa corectez ceva inexactitati: -teava este teava trasa -diametrul exterior al tevii este de 48,3 mmm -grosimea peretelui tevii 4mm -greutatea este de 4,5 kg pe metru -pretul tevii aproximativ 10 ron metru -greutate totala aproximativ 100 kg:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Decembrie 8, 2014 Partajează Postat Decembrie 8, 2014 Re: troliu foarte frumos :) acum carcotasii care nu credeau cand le-am spus si prezentat proiectul meu de rollcage care ducea la 160 kg :) asa ca iaca cineva care a facut unul de 100kg :) da mai are loc sa mai puna:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Decembrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2014 (editat) Re: troliu putin namol :wink: Editat Decembrie 17, 2014 de bejanconstantin 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Decembrie 16, 2014 Partajează Postat Decembrie 16, 2014 Re: troliu Masina o apreciez dar te rog editeaza poza sa nu se vada vulpile respective te rog ;) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Decembrie 17, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2014 (editat) Re: troliu sal, am mai gasit ceva poze de anul trecut cu montajul blocantului diferential spate, desi cam tarziu eu totusi le prezint colegilor Editat Decembrie 17, 2014 de bejanconstantin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Decembrie 17, 2014 Partajează Postat Decembrie 17, 2014 Re: troliu e foarte bine :) ti-a iesit,doar ca ai uitat sa intorci poza inainte sa o incarci pe forum poti sa le stergi de pe forum le intorci la tine pe calculator si le incarci inca odata drepte si atunci ai scapat de treaba:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Decembrie 17, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2014 Re: troliu sal, desi tarziu prezint cateva poze de la montajul blocantului diferential spate Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Decembrie 17, 2014 Partajează Postat Decembrie 17, 2014 Re: troliu asa cum imi pare mie ,pare a fi un diferential tip torsen sau autoblocant parca i se mai spune si eu am avut ideea in vedere dar mie imi place mai mult varianta de blocabil la comanda cand vreau la buton :) imi place s ail cuplez eu cand vreau sau cred ca am nevoie nu sa faca el ce vrea cand il taie capul :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Decembrie 17, 2014 Partajează Postat Decembrie 17, 2014 (editat) Este diferential autoblocant. Un diferential interesant, blocabil pneumatic, si la un pret acceptabil dupa parerea mea, gasiti aici: http://www.ladaworld.com/product_info.php?currency=RON&cPath=2&products_id=111 Editat Decembrie 17, 2014 de Astral cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Decembrie 18, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2014 Re: troliu este adevarat, este un blocant TORSEN, l-am ales deoarece nu necesita intretinere. desigur varianta cu actionare pneumatica este un vis la acest moment avand in vedere costurile, dar economisim ...:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Decembrie 18, 2014 Partajează Postat Decembrie 18, 2014 Re: troliu Cum se comporta masina cu acest diferential comparativ cu cel clasic din echiparea standard? In ce situatii i-ai simtit cel mai bine prezenta? cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Decembrie 20, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2014 Re: troliu sal, blocantul m-a scos din multe situatii dificile. am fost foarte surprins cand cu echiparea standard am incercat sa traversez o rigola ceva mai maricica pe diagonala si am ramas pe loc, desi aveam cuplat blocantul central. acest lucru nu s-a mai intamplat cand a fost echipata cu blocant. practic, cand acesta sesizeaza ca o roata de pe puntea spate sta pe loc si cealalta se invarte, la o anumita viteza de rotatie a acesteia rigidizeaza puntea si transmite miscarea si catre cealalta. am avut posibilitatea sa aleg varianta sport, hard sau standard. diferenta dintre ele este generata de momentul la care blocheaza, la o viteza de roatatie mai mare sau mai mica. una peste alta consider ca merita investitia si este justificata. desigur apar solicitari mai mare in planetare, am rupt una, dar nu pot aprecia sigur daca motivul ar fi blocantul, spor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Decembrie 20, 2014 Partajează Postat Decembrie 20, 2014 Re: troliu orice dispozitiv in plus in general este bun si util,la Niva care e oricum bazica:) chiar ajuta eu ce exprimam mai sus este parere personala ,ca mie nu imi plac autoblocantele si dealtfel nici LSD-urile ,si am si motivat de ce:) pentru ca imi place sa cuplez eu cand vreau si consider ca trebuie nu sa faca asta altcineva,imi place sa detin controlul :) legat de planetara rupta,poate si fi din cauza blocantului dar poate fi si din alte cauze, eu ce pot sa spun,ca pe parcursul unui an am rupt 5 grupuri? 3 de spate si doua de fata, sunt cateva variante 1- fraier utilizatorul- accept asta la ruperea unuia 2-solicitare mare accidentala ruperea a doua 3-material prost si piese de calitate proasta celelalte 2 ramase planetara am rupt si eu dar ca m-am incapatanat sa trag dupa mine o buturuga de vreo 2 tone ceea ce nu am reusit si s alasat cu poc :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Decembrie 20, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2014 Re: troliu bine punctat, acceptabile toate trei variante, dar pe langa nepriceperea utilizatorului sau suprasolicitarea, varianta cu piesele de proasta calitate este foarte adevarata. am fost si eu la fratii nostri de peste Prut, visand la raiul pieselor de Niva, dar dezamagirea a fost foarte mare. intradevar gasesti grup spate de exemplu standard cu raport 3,9 cu 500 lei, dar este de departe ceva produs pe la o cooperativa anonima, prost finisat si cu materiale de calitate indoielnica. acum cateva zile un coleg a cumparat de la Tibgal un grup spate tot standard cu 960 lei, aproape dublu, dar diferenta de calitate e ca de cla cer la pamant, are certificat de garantie si se "simte" ca este altceva. pretul real al pieselor de uzina este dublu decat ce gasim aici. un prieten a luat luna trecuta un grup spate cu rapoarte schimbate, 4,3 cu tot cu autoblocant cu 2200 lei, pare scump dar merita toti banii, se vede calitatea. chiar lucrurile minore cum ar fi ambalarea acestuia sunt profi. Pun cateva poze pentru edificare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Decembrie 20, 2014 Partajează Postat Decembrie 20, 2014 Re: troliu ai fi surprins sa stii ca 3 din cele 5 grupuri sparte sunt de la Tibgal?:) e 2 de spate si unul de fata am spart de la ei hai ca la ala de fata e vina mea o accept :) dar la alea de spate nu,nu cred ca un grup care a mers doar asfalt 50 de km si apoi am vrut sa urc un mal sa nu faca fata,cand grupul original pe care l-am avut pe masina ma tinut 3 zile de competitie la iasi si inca o gramada de prietenesti cu amici si care grup niciunul nu a cedat la coroana si pinion :) doar la sateliti. intradevar calitatea de rahat a pieselor mi-a pus si mie capac iar eu toate grupurile le-am luat de la tibgal:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Decembrie 20, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2014 Re: troliu am luat si eu de la Tibgal niste tampoane de cauciuc pentru motor si erau ordinare, nici macar asemanatoare cu cele originale ca forma, concluzionez ca si ei nu aduc toate piesele de la acelasi "furnizor". eu am rupt planetara spate la un delusor as putea spune, cred ca urca impinsa :wink: m-am simtit "rusinat" de ceilalti participati, de alte ori cand eram sigur ca o sa crape ceva era ok, iar la un delusor de tot rasul "poc, poc" rupt cam 1,5 cm din capatul care intra in diferential. am luat acum 2 perechi fata si doua perechi spate pe care le voi schimba in mai 2015 cand se mai incalzeste si atunci ma voi edifica daca sunt bune sau nu, cu toate neajunsurile ei Niva este un utilaj fascinant si te face sa "iubesti" mecanica:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Decembrie 20, 2014 Partajează Postat Decembrie 20, 2014 Re: troliu parere personala :) nu le schimba pe toate c anu e cazul,mergi cu masina si cand va ceda schimba atunci ce cedeaza. crede-ma ca stiu cum e sa stai cu planetare spate noi pe raft cu grup fata nou asteptand sa cedeze,cu planetare fata lafel tot asteptand sa cedeze si care se incapataneaza sa crape :) 2 ani am mers fara vaselina in planetare si nu sa rupt niciuna si nici grupul, :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate