Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie lada niva

RudyV

Postări Recomandate

Re: Sfat achizitie lada niva

Si inca o iesire:

IMG_0552.JPG.458a284dec884ee1e276f59f2f81efd3.JPGIMG_0555.JPG.f774b275ac92b0b59073e4b9deeed5d8.JPGIMG_0561.JPG.f3e079a3ac00430ebeb7c82dc3c5e34f.JPG

In sfarsit am gasit si un acaret care sa poata tina pasul cu Niva,acaretul este facut din Pajero(nu stiu de care),motor 2,5TD:wink:

IMG_0563.JPG.1620aae2a6a17cfe76256635459f4fc8.JPGIMG_0566.JPG.fd186585687b0643b02cb700f7f454d6.JPG

Insa de data asta iesirea a rezultat mai multe pagube la rusoaica :ang2

Adica:

Un cauciuc taiat:cr1

Janta indoita

Suport telescop spate rupt(ala de jos de pe punte)

Radiator spart(nu am idee cum s-a intamplat dar a inceput sa curga apa si am sesizat ca am o gaura destul de mare

pe partea de jos al radiatorului in dreptul busonului de golire)

Si un fenomen "paranormal"(dupa parerea mea) care m-a surprins si sunt curios daca cineva a mai vazut asa ceva si stie ce poate fii:

Dupa ce am iesit din apa,destul de adanca sa intre in cabina pana la nivelul scaunului motorul a mers in 1 dupa cativa metri 2 si 3 cilindri ca dupa aprox 500-600m sa mearga normal in 4 cilindri si si-a recapatat puterea insa cei care au mers in fata mea au observat niste scantei pe sub masina...:scr care ne-am dat seama ca vin din teava de esapament.

Cand turam motorul au iesit niste scantei pe la teava de esapament pe dedesubt in doua locuri unde aceasta era gaurita:oo

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 370
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Faina iesire ați avut! Și la mai mare!

Aia cu radiatorul e explicabila ... dacă intri tare in apă ... valurile care se fac - undele alea, pot lovi în radiator și se poate sparge - s-a mai văzut și la case mai mari - Nissan Patrol :) În general, în apă se intră încet ...

Aia paranormală e foarte explicabilă. A intrat apă la fișele de la bujii și au făcut masă ... de-aia ți-a mers în mai puține pistoane, pană s-a scurs apa, oricum ai avut noroc ca nu a aspirat apă în motor. Fișele, bobinele, aprinderile nu sunt deloc prietenoase cu apa. Iar scanteile s-au văzut de la niscai rateuri .... pe respectivele pistoane, până s-a stabilizat treaba. Mașina rusească e tanc, colegule! :) Moare, dar nu se predă așa ușor!

Baftă și toate cele bune! :h5

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Faina iesire ați avut! Și la mai mare!

Aia cu radiatorul e explicabila ... dacă intri tare in apă ... valurile care se fac - undele alea, pot lovi în radiator și se poate sparge - s-a mai văzut și la case mai mari - Nissan Patrol :) În general, în apă se intră încet ...

Aia paranormală e foarte explicabilă. A intrat apă la fișele de la bujii și au făcut masă ... de-aia ți-a mers în mai puține pistoane, pană s-a scurs apa, oricum ai avut noroc ca nu a aspirat apă în motor. Fișele, bobinele, aprinderile nu sunt deloc prietenoase cu apa. Iar scanteile s-au văzut de la niscai rateuri .... pe respectivele pistoane, până s-a stabilizat treaba. Mașina rusească e tanc, colegule! :) Moare, dar nu se predă așa ușor!

Baftă și toate cele bune! :h5

Merci de aprecieri si de explicatii:tk

Da acuma inteleg treaba cu scanteile...

Link spre comentariu

aia cu scanteile e rahat pe bat! a imi fi scuzata expresia desi e neaosa si de la noi din popor!

pentru ca eu cu aceeasi masina, nu a lui Rudy ci fosta mea masina stateam cu motorul mergand in apa pana la faruri(stiu ca am mai spus asta si ma repet dar asa e si niciodata nu a dat semen ca merge aiurea,exceptie cand s-a imbibat filtrul cu apa ca era snorkelul neetans.)

asa ca stiind cat de cat masina lui Rudi tind sa cred ca mai mult la el problema e pe la ceva vacumuri sau eventual pe la ruptor distribuitor (delcoul) ca si ala are ceva vacuum pe acolo

aia cu radiatorul...unde paranormale,valuri,,,nu ai cum sa dai cu radiatorul propriu zis in apa si nici nu ai ce unde sa creezi ca oricum sub el ai o traversa care e si in fata luimdeci acolo cred ca e alta treabaNu cumva Rudy e de la aia pe care o lipisei tu cu poxipol???

urechea de la telescop :) e simplu trebuie doar un sudor meserias si niste table in plus pentru intarire :) te ajut da nu prea le am cu sudatul :)

scantei pe esapament in general daca nu sunt cu particule fizice solide atunci e amestec bogat, daca e cu solid e posibila calamine desprinsa de prin motor la intrarea apei in cilindru,pentru ca daca ma intrebi pe mine personal :) parerea mea e ca masina ta a tras putina apa pe nas:) putina dar sufficient cat sa creeze o mica cantitate de vapori care sa desprinda acea calamine de acolo si care sa plece pe evacuarea incinsa fiind.

nu e un fenomen SF e ceva foarte cunoscut cand in motoarele turate sa face si o injectie de apa pentru a scadea cat de cat temperature componenetelor interne.

exista spre exemplu injectie de apa methanol pentru diesel,inainte de turbine care ajuta in cresterea performantelor.

restul domnu Rudy daca vrei povestim la telefon,:) eu nu mai am numarul tau ca al meu a facut poc si am pierdut toata agenda:):):)

Link spre comentariu

Bine zici Karol! Intradevar am dat jos radiatorul si atunci mi-am dat seama ca de la locul unde era lipit cu poxipol tasnea apa,insa cu radiatorul la locul lui parea altceva:))

Cu scanteile...daca ma gandesc mai bine s-ar putea sa fie varianta ta mai aproape de adevar,initial si eu am crezut ca provine de la bujii,fise delcou dar mai mult ca posibil rusoaica a inghitit ceva apa si chiar cantitate destul de mare. Faptul ca motorul a mers asa ciudat cred ca tot multumita apei dar nu in delcou ci in motor...Chiar acuma ma duc sa verific daca sunt urme de apa pe la filtrul de aer:ti (ma mir ca mai merge:grin:)

Cauciucul si jeanta s-au putut repara :banana

Radiatorul e la un meserias care il va suda si il va desface sa-l curete din interior,a promis ca va fi ca nou :banana(poate se rezolva si treaba cu fierberea motorului dar la idea de ventilator suplimentar nu renunt)

Link spre comentariu

Am verificat nivelul apei...

Se vede pe poze conturul pana unde a ajuns,si in far a mai ramas namol :op

IMG_0574.JPG.c87a66bd80761b345d0e5c5a8be21170.JPGIMG_0575.JPG.f242726d961881226863e74518c03a23.JPGIMG_0576.JPG.8c8cb908ef4d9919bb70e4351944e6a7.JPG

Si daca tot am iesit sa verific am mai observat ceva:ang2 un lucru care ma ingrijoreaza mult :cr1

IMG_0578.JPG.8f2d6be68878268d7d3036ea9c8f4af9.JPGIMG_0580.JPG.a9b4ea97e52a45df7c35962e2d128499.JPG

Bara din spatele telescopului este indoita destul de rau :cr1

Link spre comentariu

Acuma inteleg de ce le-a intarit Dan...:grin:

Dar asa intarite nu sunt grele?

Banuiesc ca asta a mea trebuie schimbata,chiar daca se poate indrepta nu cred ca va fi rezistenta...:sc

Link spre comentariu

...sun mai grele, dar pana la materialele inteligente , mai tre sa "facem" ceva km:ha:, asa ca merge s cu 2-3 kg in plus

:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

:) a tras pe nas apa mai mult ca sigur:)

iar bara stramba e panhardul :) si din poze pot sa spun ca pare sa fi mai fost lucrata la ea:)

apropo:) eu nu am indoit la niva niciuna:) am rupt doar doua brate dealea mici de la punte ca erau praf sudura :)

Link spre comentariu

Si in sfarsit am montat radiatorul la loc:) Nenea meseriasul a facut treaba buna,l-a lipit frumos si l-a curatat(avea foarte multa mizerie in interior)

Maine trebuie sa-l duc sa sudeze suportul de telescop si de reductor(m-am bagat sub ea si am vazut ca a smuls tabla de care este prinsa...)

Cu ocazia asta as vrea sa scap si de cateva kg in plus :grin: si aici va cer parerea:

Ma avantajeaza cu ceva daca dau jos tobele de esapament si pun numai teava?

Si inca o intrebare:

Este vreo diferenta intre Lada Niva si Wolga-Autow. Vaz 2121 ?

Link spre comentariu

Si in sfarsit am montat radiatorul la loc:) Nenea meseriasul a facut treaba buna,l-a lipit frumos si l-a curatat(avea foarte multa mizerie in interior)

Maine trebuie sa-l duc sa sudeze suportul de telescop si de reductor(m-am bagat sub ea si am vazut ca a smuls tabla de care este prinsa...)

Cu ocazia asta as vrea sa scap si de cateva kg in plus :grin: si aici va cer parerea:

Ma avantajeaza cu ceva daca dau jos tobele de esapament si pun numai teava?

Si inca o intrebare:

Este vreo diferenta intre Lada Niva si Wolga-Autow. Vaz 2121 ?

arunca doar finala ca daca pui teava nu vei avea cuplu la turatie mica.

Link spre comentariu

La turatie mica oricum nu merg :)))

Am inteles,scap numai de toba finala:wink:

Ai motor pe carburator asta inseamna motor aspirat la care ca motorul sa se miste ok fara sa mearga prost ar insemna sa ai o teava cap cap diameyru maxim32-34mm ,diametru care te va penaliza peste 3500-4000 de ture.sa scapi de problema asta trebuie sa pui o teava de diametru mai mare55-60mm dar atunci n mai ai contrapresiune pe evacuare admisie asa zisa back presure care va duce la lipsa de cuplu la turatii mici din cauza implerii proasye a cilindrului.la minw masina a mers cel mai bine cu catalizatorul in circuit si teava de 55 in rest, iar pentru atenuare zgomot am flolsit o toba intermediara de bmw pe post de finala

Link spre comentariu

Vroiam sa scap de ele fiindca mi se pare ca sunt infundate. Macar ala finala am sa-l "desfiintez",zgomotul nu prea ma deranjeaza:grin: din putere sa nu pierd:ha:

Link spre comentariu

:) aualeu domnu hermano nu m-ai induce-ti omul in oroare :)

nu castigi nici o putere,doar nu mai piersi din cea pe care o ai!!!

legat de zgomot cu sau fara aia finala e cam lafel,da eu nu prea sunt muzicant si nu stau bine cu urechea muzicala:)

imi pare rau ca nu am nici un filmulet sa auzi cum se auzea la mine cu modificarile de care iti povesteam mai sus:)

Link spre comentariu

legat de zgomot cu sau fara aia finala e cam lafel,da eu nu prea sunt muzicant si nu stau bine cu urechea muzicala:)

imi pare rau ca nu am nici un filmulet sa auzi cum se auzea la mine cu modificarile de care iti povesteam mai sus:)

:) aualeu domnu' Karol nu MAI INDUCETI omul in oroare :)

Intotdeauna M-AI dat gata cu toate cunostintele tale despre mecanica.

Prin urmare, domnu' Karol, INDUCETI-I omului ideea de profesionist.

Asta din punct de vedere al formei.

Din punct de vedere al continutului:

"nu castigi nici o putere,doar nu mai piersi din cea pe care o ai!!!"

Alooo ... domnu' Karol, asta nu inseamna un cistig de putere ???

Pai ce facem, emitem truisme (cum spunea cineva odata ...), sau incercam sa fim de folos prin ceea ce postam ?

Poate daca ai fi mai putin grabit in a posta ...

Legat de zgomot (ca tot ai adus vorba), sa stii ca diferenta e semnificativa !!!

:):):):):):)

"Terorismul nu ma ingrijoreaza.

Sint casatorit de doi ani."

Sam Kinison

Link spre comentariu

aualeu Domnilor nu va mai "certati" :ha:

Fiecare are dreptate:

Domnu Karol are dreptate NU castig nimic in plus fata de puterea masinii...

Domnu Hermano are dreptate,teoretic castig ceva fiindca folosesc ceva in plus(sper fiindca sunt situatii cand chiar o "leaca" mi-ar prinde bine) care era tinut in frau de toba...

Si ca sunet decideti Dvs. daca s-a schimbat :wink:

Editat de RudyV
Link spre comentariu

Russian muscle car! :ha: Badass:grin:

:ha::ha::ha::ha:

Pare mai puternica cu acest sunet.

Noroc ca nu vreau sa merg la vanatoare:ha: dar cred ca nici poza nu fac la vre-o caprioara sau urs ca se sperie saracii de la km distanta:ha:

Dau un raid prin padure daca vad vanatori,ca sa ocrotesc animalele :ha:

(sper sa nu se supere cineva care practica acest "sport")

Link spre comentariu

noah nea Karol aci trebuie sa inteleg si eu.Cum nu mai pierzi?Ca nu inteleg.adica daca motorul are 40 de cai puteere,toba te face sa ii pierzi?Iar daca crezi ca nu se castiga putere,dai o fuga la un Dyno si vezi rezultatele....vei fi uimit:wink:

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

Astazi am facut o iesire,nu stiu ce sa zic legat de putere,poate e ceva psihologic dar mi sa parut ca are mai multa.

Am amortizat ambreiajul,abia am ajuns acasa(de mult am simtit ca trebuie sa-l schimb),burdufurile de la planetarele din fata si

capacul de la grup fata lovit in asa hal incat pierd uleiul:((

Din pacate nu s-a filmat si am o singura poza care cred ca "vorbeste" despre traseul parcurs:grin:

IMG_0599.JPG.58784a9cfd46c3c753a65e233c40b602.JPG

Problema este ca aud un clink-clink-clink de undeva si nu imi dau seama ce poate fi.

La cardan(cel din spate) cand il misc cu mana parca se aude ceva din interiorul lui...este posibil asa ceva?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare