nivaforever Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Re: Sfat achizitie lada niva Capete de bara, rulmenti si pivoti poti gasi la distribuitorii de piese auto. Semicaseta la Cluj, pe rulmenti neaparat ca-i mai fiabila. Daca burdufurile de cauciuc crapa vorbeste cu Atilla din Brasov, eu am luat niste burdufuri de la el cu ani in urma si au fost excelente. cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pirvu Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Re: Sfat achizitie lada niva Mai sa fie...in curand o sa va fie rusine sa va scarpinati si de rusine nici nu o sa mai ragaiti... SC TIBGAL SRL se cheama firma aia si are si site. Mai gasiti piese de Lada si la UNIX si cam din sursele atea doua am luat piese ceva mai bune. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RudyV Postat Ianuarie 25, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Re: Sfat achizitie lada niva Da :) :tk pentru raspunsuri Am dat comanda la Tibgal,preturile par sa fie acceptabile,urmeaza sa vedem calitatea... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Re: Sfat achizitie lada niva NU ne e rusine doar respectam politica si regulile forumului :) legat de piese bune d ela unix si tibgal... :) da-mi voie sa spun ca cele mai bune piese au fost cele de pe masina :) dupa au fost niste inlocuitori la care daca am avut bafta au tinut daca nu...nu au depasit 2-3 luni in general pana sa cedeze :) doar la partea de senzori se pare ca am fost surprins :) aia au tinut :) si mai tin inca :) in rest,placute,bucsi,pivoti,grupuri,planetare...niste gunoaie :) apropo am doua grupuri originale :) adica alea cu care a venit masina :) daca s emai face intalnirea anul asta fac cadou un grup pinion coroana celui care va rupe un grup :):):) asta asa sa ii impulsionam pe oameni sa dea in gura la pedale:):):) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RudyV Postat Ianuarie 25, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Re: Sfat achizitie lada niva NU ne e rusine doar respectam politica si regulile forumului :) legat de piese bune d ela unix si tibgal... :) da-mi voie sa spun ca cele mai bune piese au fost cele de pe masina :) dupa au fost niste inlocuitori la care daca am avut bafta au tinut daca nu...nu au depasit 2-3 luni in general pana sa cedeze :) doar la partea de senzori se pare ca am fost surprins :) aia au tinut :) si mai tin inca :) in rest,placute,bucsi,pivoti,grupuri,planetare...niste gunoaie :) apropo am doua grupuri originale :) adica alea cu care a venit masina :) daca s emai face intalnirea anul asta fac cadou un grup pinion coroana celui care va rupe un grup :):):) asta asa sa ii impulsionam pe oameni sa dea in gura la pedale:):):) Daca faceti intalnirea aici in zona mea am sa incerc sa "intru in competitie" pentru acel grup(poate rup altceva....:ha:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Re: Sfat achizitie lada niva nu conteaza mai bine imi dai adresa si iti trimit pinionul si coroana :) in avans sa te impulsionez :) e 11 cu 43 grupul cred ca pe 24 caneluri da nu conteaza ca tu poti sa pui pinionul si coroana pe orice :) altfel pentru nivisti pretul e de 300 grupul asa ca daca de la mine vine un grup de la altcineva o semicaseta sau ce mai are pe acolo eu zic ca facem de niste premii :):):) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Re: Sfat achizitie lada niva Am gasit siteul asta la bulgari, pare sa fie ok, adica piesele chiar par a fi rusesti. Au si ceva piese after market, diferenta de pret intre ele fiind semnificativa. Cele pe care ei le numesc "originale" sunt in general cu aproximativ o treime mai ieftine decit cele de pe piata noastra. Tinind seama de diferenta asta de pret si de ce preturi am vazut pe la magazinele lor, inclin sa cred ca piesele chiar sunt rusesti. Adresa lor este urmatoarea: http://www.bhv-bg.com Siteul are si optiune pentru limba engleza. Eu cred ca merita incercat. cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RudyV Postat Ianuarie 25, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Re: Sfat achizitie lada niva nu conteaza mai bine imi dai adresa si iti trimit pinionul si coroana :) in avans sa te impulsionez :) e 11 cu 43 grupul cred ca pe 24 caneluri da nu conteaza ca tu poti sa pui pinionul si coroana pe orice :) altfel pentru nivisti pretul e de 300 grupul asa ca daca de la mine vine un grup de la altcineva o semicaseta sau ce mai are pe acolo eu zic ca facem de niste premii :):):) Asta da impuls, dau de :dr numai sa se faca aceea intalnire si aici in zona fiindca masina nefiind inmatriculata nu pot sa ma deplasez cu ea in alte zone :grin: Si ca sa va impulsionez si eu sa faceti aici intalnirea : Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Re: Sfat achizitie lada niva ai pictat omu din poza :) apropo Lazaresti de arges sau de harghita? ca pe gogu imi da doua zone :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RudyV Postat Ianuarie 25, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Re: Sfat achizitie lada niva ai pictat omu din poza :) apropo Lazaresti de arges sau de harghita? ca pe gogu imi da doua zone :) Am pictat omu din poza ca este sotia mea si fiind blonda sa nu se inteleaga gresit,adica v-ati fi uitat dupa ea si nu ati fi admirat peisajul :ha: Lazaresti de Harghita,aproape de Lacul Sfanta Ana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Re: Sfat achizitie lada niva pai daca e de Harghita suna si mai tentant :) fiind vechi participant in ultimii 2 ani la etapa de la odorhei :) imi place zona,bolovanis,noroaie si radacini ascunse printre iarba si boscheti :):):) da palinca e buna :) asa ca suna tentant :) daca facem si un gulas:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RudyV Postat Ianuarie 26, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Re: Sfat achizitie lada niva pai daca e de Harghita suna si mai tentant :) fiind vechi participant in ultimii 2 ani la etapa de la odorhei :) imi place zona,bolovanis,noroaie si radacini ascunse printre iarba si boscheti :):):) da palinca e buna :) asa ca suna tentant :) daca facem si un gulas:) Palinca,gulas si paine pe vatra vor fi asigurate din partea mea! Dar vad ca nu prea se baga lumea la aceasta discutie ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Re: Sfat achizitie lada niva pai noi vorbim offtopic asa ca probabil nu vor sa strice topicul,da eu zic ca putem revitaliza topicul cu intalniri ale nivistilor,pomenesti de palinca si restul si sigur se vor gasi amatori :) apropo de ce discutam mai sus voi trimite saptamana asta ce ti-am promis mai sus sa gasesc o cutie buna pentru ambalaj :) sa incapa si restul pe acolo :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RudyV Postat Ianuarie 26, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Re: Sfat achizitie lada niva pai noi vorbim offtopic asa ca probabil nu vor sa strice topicul,da eu zic ca putem revitaliza topicul cu intalniri ale nivistilor,pomenesti de palinca si restul si sigur se vor gasi amatori :) apropo de ce discutam mai sus voi trimite saptamana asta ce ti-am promis mai sus sa gasesc o cutie buna pentru ambalaj :) sa incapa si restul pe acolo :) :banana :tk Raman dator. Merci mult,sper sa ma pot revansa cu ceva. Pai hai sa "stricam" topicul sa nu mai redeschidem discutia in alta parte :))) Deci locul e dat,palinca,gulas asigurat... Asteptam doritori... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Re: Sfat achizitie lada niva pai , se pune problema cazarii, pentru ...x persoane se pune problema accesului la niste trasee ,la un gratar in varf de munte,trasee,zone frumoase dar in acelasi timp accesibila in caz de pana sa putem aduce masina sau masinile avariate jos in civilizatie. trebuie stabilita perioada de desfasurare,ar fi de preferat peste weekend cu trasee sambata toata ziua pana pe la 7-8 seara apoi retragere rapida la gratare si baute:) e de discutat de gasit locatii de cazare,cineva sa faca vreo 2 trasee de 5-6 ore, alternative in caz de ploaie si intemperii :) ca stiu cum e zona cand da o ploaie :) numa la troliu mai urci pe unde urcai doar cu spatele :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RudyV Postat Ianuarie 26, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Re: Sfat achizitie lada niva pai , se pune problema cazarii, pentru ...x persoane se pune problema accesului la niste trasee ,la un gratar in varf de munte,trasee,zone frumoase dar in acelasi timp accesibila in caz de pana sa putem aduce masina sau masinile avariate jos in civilizatie. trebuie stabilita perioada de desfasurare,ar fi de preferat peste weekend cu trasee sambata toata ziua pana pe la 7-8 seara apoi retragere rapida la gratare si baute:) e de discutat de gasit locatii de cazare,cineva sa faca vreo 2 trasee de 5-6 ore, alternative in caz de ploaie si intemperii :) ca stiu cum e zona cand da o ploaie :) numa la troliu mai urci pe unde urcai doar cu spatele :) Cu cazarea pot sa cer niste oferte numai sa stiu cate persoane si ce pretentii au. Cu traseele mai cer niste pareri(sunt cativa baieti pe aici care fac iesiri de genul) depinde daca se vrea ceva foarte extrem sau mai soft, pentru un gratar m-am gandit sa o facem chiar pe malul lacului Sf. Ana, a doua zii se poate un gulas la varful muntelui intr-un loc pitoresc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Re: Sfat achizitie lada niva Pai data trecuta s-au anuntat mai multi si au venit doar o parte:) in general ca orientare e d epreferat ceva o pensiune cu vreo 10 camere ca mai multi nu cred ca vor fi :) ma refer la 10 masini adica unii vor veni cu familia altii vor veni probabil cu cate vreun prieten,coleg...etc ca orientare e de avut in vedere camere cu baie sau apartamente macar pentru cei care vin cu sotie si copii ca e mai usor de gestionat,in rest...detalii :)e bun si un loc de grata,frigider...etc traseele le-as vedea mai spre open soft ca extrem nu e de noi :) iar soft e plimbare pe forestiere :) daca nu are niste urcari si niste coborari mai abrupte,niste noroaie...nu are farmec :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RudyV Postat Ianuarie 28, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2015 Re: Sfat achizitie lada niva Si revenind un pic la rusoaica mea,am o nelamurire: Cu sau fara bara stabilizatoare? Am citit multe,pareri pro si contra dar nu am gasit raspunsul. In weekend daca nu intervine ceva atunci ma apuc sa schimb capetele de bara,semicaseta,burdufuri planetare si m-am gandit sa demontez bara stabilizatoare(fiindca unii sustin ca e mai bine) Ma ajuta cu ceva? Diferenta este considerabila incat sa merite? Nu se duc mai repede telescoapele sau ceva la directie? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nas ne dagoniat Postat Ianuarie 28, 2015 Partajează Postat Ianuarie 28, 2015 Re: Sfat achizitie lada niva Salut Ce pot sa ti spun din experienta personala eu am demontat bara stabi fata din anul 2011 aproape de patru ani in teren e mai avantajos fara, mai ales pe inclinatii laterale dar si pe denivelari mai mari ,fara bara stabi ai suspensie complect independenta. pe asfalt se simte dar foarte putin dar atentie trebuie sa schimbi si amortizoarele cu altele mult mai ferme cele de fabrica sunt din pct.meu de vedere niste gunoaie mai ales cand se incalzeste uleiul in ele. daca renunti la bara stabi sfatul meu- amortizoare mai hard obligatoriu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RudyV Postat Ianuarie 28, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2015 Re: Sfat achizitie lada niva Salut Ce pot sa ti spun din experienta personala eu am demontat bara stabi fata din anul 2011 aproape de patru ani in teren e mai avantajos fara, mai ales pe inclinatii laterale dar si pe denivelari mai mari ,fara bara stabi ai suspensie complect independenta. pe asfalt se simte dar foarte putin dar atentie trebuie sa schimbi si amortizoarele cu altele mult mai ferme cele de fabrica sunt din pct.meu de vedere niste gunoaie mai ales cand se incalzeste uleiul in ele. daca renunti la bara stabi sfatul meu- amortizoare mai hard obligatoriu. Multumesc. Deci in concluzie mai las bara pana se duc amortizoarele,cand trebuie sa le schimb atunci caut amortizoare mai hard si demontez bara... Sau demontez bara si cand nu ma mai tin amortizoarele voi fi nevoit sa cumpar unele mai tari :grin: Pe asfalt nu folosesc masina deci daca zici ca este mai avantajos in teren fara bara atunci nici nu ma mai gandesc :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 29, 2015 Partajează Postat Ianuarie 29, 2015 Re: Sfat achizitie lada niva eu zic sa nu te arunci repede sa o demontezi :) eu de exemplu sunt unul care merg cu bara stabi si nu am simtit vreodata nevoia de a o elimina :) in plus e o masura de siguranta utila pentru tine intradevar fara permite flexari fata si un travel mai mare dar eu as lasa-o acolo,pericolul pe inclinari mari cand nu ai destula experienta e sa pui masina pe lateral :) sau sa te dai cu cracii in sus :) asa ca tocmai deaia eu am preferat sa o las montata ca isi face treaba :) stimabilul nostru coleg nas ne dagoniat :) stiie el ce stie dar se aplica la el care deja are ceva experienta si isi cunoaste masina:) tu inca las-o acolo capeti exeperienta vreo 2 ani si dupa iti vei gasi singur raspunsurile daca o tii sau nu eu si la patrol o tin in functionare unde toti spun ca fara flexeaza patrolul fara probleme mult si bine :) da eu bag si asfalt asa ca imi e foarte utila :) sa nu ma trezezc in giratoriu ca ma inclin cu sifonierul si ridic roata de pe interior :):):) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RudyV Postat Ianuarie 29, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2015 Re: Sfat achizitie lada niva Pai cu experienta mea in offroad cred ca am sanse mari sa pun masina pe lateral si cu bara montata:))) Asa ca desi ma tenteaza rau sa-l dau jos,deocamdata mai stau cuminte.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 29, 2015 Partajează Postat Ianuarie 29, 2015 Re: Sfat achizitie lada niva Pai cu experienta mea in offroad cred ca am sanse mari sa pun masina pe lateral si cu bara montata:))) Asa ca desi ma tenteaza rau sa-l dau jos,deocamdata mai stau cuminte.... nu castigi nimic daca o dai jos,inafara de elimnarea unei mase care la un moment dat poate conta,si eliminarea a doua bucsi de cauciuc si doua capete de conexiune problema care apare este ca in anumite cazuri planetarele tale pe fata vor lucra la alte unghiuri decat cele pentru care au fost calculate,acelasi lucru se intampla si cand o inalti :) planetara functioneaza cu unghiuri intre 3-7 grade daca e mai mult face poc :):):) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RudyV Postat Februarie 1, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2015 Re: Sfat achizitie lada niva Argumentul cu planetarele (poc :) ) este destul de convingator cat sa nu renunt la bara :tk Si iata ceva noutati : Dupa cum am spus am schimbat capetele de bara,burduful de la planetare si semicaseta, toate bune si frumoase,chiar am planuit sa fac o iesire astazi dar cand am dat jos roata si am curatat un pic pe acolo de noroi :) am observat ca : Si cand ma gandesc ca asa am iesit de 2 ori..... :ang Restul am verificat,bucsile de la bascule ma mai tin,din fericire si planetarele(vaselina,burduf nou),cardanele nu au joc(mare). Ce o fi in grupuri,cutie si reductor vom vedea pe parcurs cand incep sa ma dau cu ea pe teren mai greu Deci mai stau pe dreapta inca o saptamana...:ang Ce ma sfatuiti de unde sa cumpar pivotii? Tot de la Tibgal? Exista undeva mai ieftin? Sau mai bun la acelasi pret? 45ron/buc la ei Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 Re: Sfat achizitie lada niva mai ieftin poate vei gasi pe magazinele on line dar mai buni... nu stiu aia de 45 de la tibgal pe mine m-au dezamagit total,erau mai buni aia originali din 2005 de cand era masina nu reiau discutia dar ca rezumat pivotul din 2005 avea putin joc si burduful intreg dupa 7 ani iar asta de la tibgal dupa 3 luni erau cu joc si burdufele sparte de cadeau bucati din ele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate