Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Expeditie de vara Bucovina,Vatra Dornei - Delta Dunarii (iulie,august 2015)

ap3bogdan

Postări Recomandate

Salutare la toata lumea!

Nu stiu daca am nimerit bine sectiunea forumului sau daca i se poate spune expeditie dar eu unul ca si incepator asa o vad:)

Vreau sa fac o tura cu plecarea din Vatra Dornei pana in Delta Dunarii. Momentan sunt eu cu un Land Rover Discovery 1 modificat si un coleg cu un Suzuki jimny modificat si el. Traseul vreau sa fie doar prin munti pana pe la Buzau apoi pe drumuri neasfaltate pana in Delta. Inafara de drumurile de legatura sau zone prin care nu se poate trece cu masina vreau sa merg in special offroad, forestier,drum comunal, drum judetean si drum national. As vrea pe cat se poate sa evitam asfaltul dar unde nu se poate asta este. Nu vreau sa fie o tura extrema ci vreau sa ajungem la destinatie si inapoi. Cazarea vreau sa fie la cort si in masina. Bineinteles, daca vom avea zile cu ploi abundente sau alte motive cautam cazare pe loc prin satele pe unde vom ajunge. Mi-am propus sa facem cam 100-150 km pe zi si sa vizitam orice se poate. Colegul cu Jimny este fotograf profesionist si vrea sa imortalizeze cam tot. Am postat aici pentru ca sigur mai sunt doritori de astfel de ture soft si nu au cu cine merge (cazul meu).

Unde-s multi puterea creste:)

Land Rover Discovery 1

mail ap3bogdan@gmail.com

tel 0745855228

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Expeditie de vara Bucovina,Vatra Dornei - Delta Dunarii (iulie,august 2015)

:cort Interesanta idee hai sa se stabileasca cate ceva ca sunt pentru :wink:

Numai bine

Silviu Grigore

Tel.: 0760.654.468 / Gratis nu exista, ieftin nu rezista :wink:

E-mail: grigsilviu@gmail.com

Link spre comentariu

Foarte interesant! Si asa anul asta aveam de gand sa vad Delta Dunarii asa ca...

Astept detalii cu traseu si perioada... Eu o sa vin din Mures si cred ca ne intalnim pe drum undeva, in functie de traseu ales de organizatori...

Iar idea cu cazare la cort este super. :cort

Link spre comentariu

perioada exacta nu am stabilit-o inca, eu pot vreo 10 zile oricand in iulie,august. Bineinteles ca am conturat si un traseu dar ma gandesc ca una e pe google earth si alta in teren propriuzis. M-am uitat atent, am facut niste legaturi intre anumite localitati dar cred ca orientarea la fata locului e cea mai valabila.

Traseul pleaca din Vatra Dornei spre Gura Haitii - Parcul National Calimani, urcam pana la statia meteo 2000 m si continuam pana la Toplita - Borsec - Capu Corbului - Tulghes - Recea - Hagota - Lacu Rosu - Trei Fantani - Valea Rece - Lunca de jos - Valea Boros - Ciugnes - Pajistea - Cosnea - Armasenii Noi - Tusnad - Lacul SF Ana - Turia - Targu Secuiesc - Ojdula - Gresu - Lepsa - Coza - Nereju - Neculele - Plesi - Secuiu - Vadu oii - Gura Teghii - Nehoiu - Vulcanii Noroiosi - Buzau - Gara Buzau(covrigi) - Jirlau - Braila - Padurea Babadag - Cetetea Histria - Vadu - Corbu etc etc

In mare cam asta ar fi conturul traseului dar sunt deschis si la altceva. Stiu bine zona pana la Toplita pt ca am mai fost si zona Nehoiu. M-as bucura daca am fi mai multe masini la aceasta expeditie:)

Land Rover Discovery 1

mail ap3bogdan@gmail.com

tel 0745855228

Link spre comentariu

Foarte interesant! Si asa anul asta aveam de gand sa vad Delta Dunarii asa ca...

Astept detalii cu traseu si perioada... Eu o sa vin din Mures si cred ca ne intalnim pe drum undeva, in functie de traseu ales de organizatori...

Iar idea cu cazare la cort este super. :cort

Din Toplita ar trebui sa vii, nici nu e departe de tine:) Am fost si eu odata in Ogra la releul gsm de la Vodafone parca:P

Land Rover Discovery 1

mail ap3bogdan@gmail.com

tel 0745855228

Link spre comentariu

m-ai spart cu gara buzău... :ha:

știi tu chioșcul ăla de covrigi?...

pe colț, clădirea aia mare a fost o vreme cărciuma lui Caragiale, mai are (cred) și o plăcuță omagială - știai și asta?

Link spre comentariu

m-ai spart cu gara buzău... :ha:

știi tu chioșcul ăla de covrigi?...

pe colț, clădirea aia mare a fost o vreme cărciuma lui Caragiale, mai are (cred) și o plăcuță omagială - știai și asta?

Am lucrat cativa ani in telecomunicatii si am vazut muuult din tara asta. In zona Buzaului am stat 1 luna si ceva la instalat 3G-ul la Orange. Bagam in fiecare seara cate o ata de covrigi:))))

Spre rusinea mea nu stiam ca are asa o incarcare istorica covrigaria:D

Editat de ap3bogdan

Land Rover Discovery 1

mail ap3bogdan@gmail.com

tel 0745855228

Link spre comentariu

Din Toplita ar trebui sa vii, nici nu e departe de tine:) Am fost si eu odata in Ogra la releul gsm de la Vodafone parca:P

Pai cam asa facusem si eu calculele dar nu erean sigur de traseu ales de voi. Cu siguranta ne vom vedea. Traseul este foarte interesant, abia astept... :bannana

Link spre comentariu

Eu as lua-o pe Comandau - Secuiu,e mai salbatic...poti ajunge si la Nereju (nu mai stiu cum sunt drumurile pe acolo)...de acolo spre Tara Luanei,e pacat sa ratezi zona Colti-Bozioru.

Frumos traseu ati configurat!:br

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Traseul nu e batut in cuie:) Nu vreau sa fac navigatie ci vreau sa fac explorare. eu am mai fost candva dar doar din nehoiu pana la gura teghii si mi s-a parut superb. de asta am si ales sa cobor spre buzau pe valea aia dar se poate aborda si dinspre Comandau. Pe langa asta din Nehoiu vreau sa mergem spre Siriu iar mai apoi Lacul Vulturilor :D cu campare acolo. o sa stabilim si data plecarii cat mai curand si poate ne intalnim prin zona aia. Pana acum din Vatra Dornei plecam 2 masini dar speram sa mai strangem pe drum.

Land Rover Discovery 1

mail ap3bogdan@gmail.com

tel 0745855228

Link spre comentariu

@bogdan

daca tot vrei in delta dunarii, de ce nu incerci sa mergi spre chilia sau dunavat. ambele variante sunt practicabile si pitoresti totodata. la vadu sau corbu e rezervatia deltei, dar spre capat. practic ajungi la mare la sfarsitul expeditiei, nicidecum in delta.

succes

Link spre comentariu

@bogdan

daca tot vrei in delta dunarii, de ce nu incerci sa mergi spre chilia sau dunavat. ambele variante sunt practicabile si pitoresti totodata. la vadu sau corbu e rezervatia deltei, dar spre capat. practic ajungi la mare la sfarsitul expeditiei, nicidecum in delta.

succes

Pt Delta nu am facut nici un plan. Am zis si eu Vadu pt ca asta stiam dar o sa tin cont de sfatul tau atunci. Nu am de gand, nu vreau si nici nu am fost vreodata cu masina in rezervatii.

Land Rover Discovery 1

mail ap3bogdan@gmail.com

tel 0745855228

Link spre comentariu

Foarte frumoasa inițiativa. Felicitări, sper sa ma pot alătura si eu pentru o parte din traseu. Cu privirea delta, eu ti-as sugera sa intri pe la Tulcea si sa te lași spre Pardina - Chilia Veche - Stipoc. Te poți învârtii câteva zile pe digurile canalelor din zona, este mirific. Cand ajung la calculator o sa atașez câteva poze din inima deltei. Ceva atenție la corturi, teoretic este interzisă Camparea in locuri neamenajate, dar ținând cont ca in toată delta sunt doar doua locuri oficiale de campare..... Merge.

Neaparat sa dați pe la ARDD pentru informații, o sa va fie foarte utile. Daca aveți de gând sa si pescuiți luați permise si daca ramaneti in zona de frontiera vizațile le ei. E moka.

Sper din tot sufletul sa pot ajunge si eu.

Seara buna

LR Discovery 300 TDI, 1998

LR Freelander TD4, 2005, automat

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

traversarea offroad a Romaniei de la N la S e o provocare interesanta.

termenul de 10 zile este putin cam optimist.

iar 100-150km pe zi ii poti face doar daca ai track-urile corecte si verificate in teren.

e suficienta o alunecare de teren, niste camioane care incarca lemne sau niste copaci doborati de furtuna si se strica timing-ul.

partea logistica la o expeditie atat de lunga trebuie luata serios in considerare.

ce propui tu acolo, s-a facut in 3 ani de TOE.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

traversarea offroad a Romaniei de la N la S e o provocare interesanta.

termenul de 10 zile este putin cam optimist.

iar 100-150km pe zi ii poti face doar daca ai track-urile corecte si verificate in teren.

e suficienta o alunecare de teren, niste camioane care incarca lemne sau niste copaci doborati de furtuna si se strica timing-ul.

partea logistica la o expeditie atat de lunga trebuie luata serios in considerare.

ce propui tu acolo, s-a facut in 3 ani de TOE.

Intradevar este o provocare si daca am spus 100-150 km pe zi am gresit . Probabil vor fi zile cand vom face 100 si zile cand vom face doar 60. eu cred ca se poate face acest traseu lejer in 10 zile cu anumite conditii, de asta vreau sa fim maxim 5 masini. ca si experienta proprie in aceasta toamna la intalnirea vitaristilor de la Vatra Dornei am facut un traseu de 3-4 h in 12. 20 de masini se misca greu tare in teren pt ca nu toti pot/vor/stiu sa mearga constant. 5 masini bine pregatite, un navigator bun si oameni "odihniti" pot face traseul. Daca nu reusim acum din diferite motive o sa incercam mai prin toamna sau la anu. Nu ma hazardez si nici nu ma bat cu pumnul in piept ca eu pot. Prima data vreau sa incerc. O sa imi fac temele foarte bine de acasa:)

Land Rover Discovery 1

mail ap3bogdan@gmail.com

tel 0745855228

Link spre comentariu

mi-am cumparat astazi o harta, de fapt un atlas turistic cu 41 de harti care mi-au confirmat niste drumuri. Aveam dubii cu niste legaturi intre niste localitati. google earth e ok dar in unele zone detaliile lasa de dorit si cu aceasta harta s-au confirmat niste drumuri de pamant vazute de mine pe google earth. ce gps-uri mai folositi voi in teren? Eu am motion x si maps 3d pe iphone si ipad, garmin etrex30 cu harta topo a europei de est si harta turistica 1:300000 care este foarte detaliata:)

Nu imi cumparam harta asta dar am stat 30 de minute in librarie si chiar e ok. Sunt trecute in ea niste drumuri pe care doar salvamontistii, padurarii, oamenii locului si cei ca noi le stiu:)

Land Rover Discovery 1

mail ap3bogdan@gmail.com

tel 0745855228

Link spre comentariu

Eu as lua-o pe Comandau - Secuiu,e mai salbatic...poti ajunge si la Nereju (nu mai stiu cum sunt drumurile pe acolo)...de acolo spre Tara Luanei,e pacat sa ratezi zona Colti-Bozioru.

Frumos traseu ati configurat!:br

Din google earth nu iti dai seama exact cum e drumul pe acolo dar mi-am luat azi o harta dedicata si imi arata drum de pamant/piatra de la Comandau la Secuiu pe valea raurilor Basca Mica si Holom. Cred ca e ok pt un Discovery :)

Land Rover Discovery 1

mail ap3bogdan@gmail.com

tel 0745855228

Link spre comentariu

...Eu am motion x si maps 3d pe iphone si ipad...

dacă ai un iPad cu 3G, atunci încearcă 2 softuri cu care eu mă descurc de ceva timp:

- Galileo (încearcă mai întăi varianta free, ca să vezi că e ok să plătești 4 euro pe versiunea full)

- Route Mapper

succes!

Link spre comentariu

Imi place ideea si mi-ar place sa ma fac o parte din traseu cu voi. Intrebarea mea este de ce nu faceţi o zi sau doua in Muntii Măcinului - Chiele Dobrogei? Mult succes cu organizarea!

Link spre comentariu

Din google earth nu iti dai seama exact cum e drumul pe acolo dar mi-am luat azi o harta dedicata si imi arata drum de pamant/piatra de la Comandau la Secuiu pe valea raurilor Basca Mica si Holom. Cred ca e ok pt un Discovery :)

Suna tare bine ce vrei tu sa faci, sper sa reusesti ce ti-ai propus.

Drumul de la Comandau la Secuiu sau Gura Teghi este drum forestier, eu l-am parcurs asta vara cu un suv.

Cu stima, Alexey.

Nissan Patrol Y61 SWB - Pif

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

foarte interesant. o sa fiu cu ochi pe topic poate reusesc sa ma alatur macar 2.3 zile, asta daca ma primiti. in cea ce priveste drumurile din judetul buzau le cunosc foarte bine poate te mai pot ajuta.

Toyota j12 TRACTARI AUTO

0724084669

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare