100tracks Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 (editat) La intrebarea si rugamintea domnului Noris Mageanu, candidat independent la functia de presedinte al FRAS s-a deschis acest topic despre alegerile FRAS. Domnul Norris Mageanu este si el un pasionat de 4x4 si doreste sa inteleaga mult mai bine ce se intampla in momentul acesta in fenomenul 4x4. Pe scurt de unde acesta scindare in 4x4 la aparitia campionatului 100Tracks. Credem ca are multe sa ne spuna despre cum vede dumnealui viitorul fenomenului 4x4 in cadru FRAS. 100Tracks TEAM Editat Martie 23, 2015 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 Re: Alegeri FRAS Tare asta cu scindarea, de ce nu-i Răspundeți chiar voi (100tracks) cei răspunzători pt asta :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 Re: Alegeri FRAS Credem ca are multe sa ne spuna despre cum vede dumnealui viitorul fenomenului 4x4 in cadru FRAS Pai sa ne spuna :)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 Re: Alegeri FRAS ...Interesant e cum de acest domn(CANDIDAT INDEPENDENT), are multe sa ne spuna(nu zic nu, ca o avea si omu ceva experienta si de la care se poate invata ceva), dar la inaintare apare "cineva" partizan 100tracks si ne anunta despre acest domn....:grin: Apropo, Ponta a pierdut alegerile subestimand electoratul.... :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 Re: Alegeri FRAS Si interesant e cum vrea sa ne spuna chiar acum cu 4 zile inainte de alegeri :grin: Sa auzim :4079862908: Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 Re: Alegeri FRAS In cele din urma sunt doar doua echipe, detalii aici: http://www.autorally.ro/newsContent.php?id=13053&title=Doua+echipe+candideaza+la+Presedintia+FRAS Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 Re: Alegeri FRAS Lista candidatilor validati de catre Comisia electorala Miercuri, 28 Ianuarie 2015 14: 15 In sedinta din 27 ianuarie 2015 Comisia Electorală alcătuită din: Irina Iteanu – Director economic FRAS, Daniel Cornea – avocat FRAS, Florin Calangea – membru Comisia de Competitii, Lucian Girbaciu – membru Comisia Tehnica si Florian Aron – membru Comisia de Disciplina a validat urmatoarele candidaturi: Presedinti Ovidiu Mazilu Catalin Ghe. Nicolaescu Dan Magos Emanuel Decebal Ilina Bela Stoica Norris Marcu Mageanu Vicepresedinti Justinian Plesa Catalin Ghe. Nicolaescu Stefan Vasile George Grigorescu Siviu Bulugioiu Catalin Cedric Ghigea Adrian Vasile Fodor Bela Stoica Bogdan Militaru Crinel Valer Andanut Membri Sandor Benedek Justinian Plesa Marius Sebastian Luca Cristian Angheluta Gabriel Rasty Petzalis George Grigorescu Catalin Cedric Ghigea Sebastian Itu Adrian Vasile Fodor Cristian Toganel Bogdan Militaru Crinel Valer Andanut Eva Mihaela Beldie Radu Dumitriu Bogdan Mihaescu Matei Mihaescu Lucian Radut Dorin Toma Sursa: FRAS http://2010.fras.ro/fras-home/adunarea-generala/1736-lista-candidatilor-validati-de-catre-comisia-electorala Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Norris Mageanu Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 Re: Alegeri FRAS Dragilor, in primul rand nu ma mai ”domniti” ca mi se strepezesc dintii... La cat am butonat ca sa ajung aici, merit cred si eu sa imi spuneti Norris:-). Mai apoi, sincer, nici eu nu stiu de ce apare inceputul postului sub denumirea 100 tracks, eu pot sa va spun ca inainte sa intru aici i-am cerut voie lui Max sa ma inscriu, spunandu-i sincer ca am ganduri electorale si ca poate contravin politicii forumului daca fac asta. Am primit repede, prompt si deschis acceptul, mi s-a spus ce am voie si ce nu, am citit regulamentul care e mai lung si mai laborios decat al nostru la federatie si iata-ma-s:-)! Probabil, din dorinta de a ma ajuta, Max a facut si thread-ul Alegeri FRAS... Da, stiu ca e tarziu, stiu ca porcul nu se ingrasa in ajun, dar macar va ramane un nume in minte celor care aveti legatura cu ideea de federatie si va pasioneaza subiectul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Norris Mageanu Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 Re: Alegeri FRAS In cele din urma sunt doar doua echipe, detalii aici: http://www.autorally.ro/newsContent.php?id=13053&title=Doua+echipe+candideaza+la+Presedintia+FRAS Salut, se poate candida atat in echipa cat si independent. Articolul de mai sus face referire doar la candidatii care au ales sa participe in echipa, o procedura care s-a anuntat si aprobat ulterior validarii tuturor candidatilor. Pe scurt, cele doua echipe acopera doar o parte dintre candidati, mai sunt si altii care merg independent in competitie, printre care si eu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Norris Mageanu Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 Re: Alegeri FRAS Desi nu am crezut sa existe un interes pe subiect, vad totusi ca sunt 8 comentarii chiar inainte ca eu sa apuc sa spun ceva... Deci ceva doare si e clar ca situatia nu e pe roze. Nu vreau sa pierd vremea cu prezentari pe care sa nu le citeasca nimeni si detalii care sa se piarda printre randuri. Daca totusi cineva va fi interesat sa stie mai multe ii stau la dispozitie cu placere. Pe scurt, sunt din 2002 implicat in tot felul de activitati care au legatura cu motorsportul, am fost copilot, pilot si organizator de raliuri, organizator de etape de viteza in coasta si karting, am participat chiar si la cateva etape de offroad. Vreau sa invat cat mai multe despre offroad, despre nevoile, aspiratiile si problemele care exista acum in campionatul national. Nu incep discutia strict pentru perioada de trei zile pana la alegeri ci sper sa fie inceputul unei mai lungi si reciproc avantajoase interactiuni. Nu stiu daca vreunul din membrii actuali ai federatiei scriu pe aici, poate deja exista discutii in sensul acesta, dar eu as vrea sa stiu cum este privita federatia din adancul acestui topic, ce e bine, ce nu e bine, ce asteptari si dorinte sunt. Cam asta e, va salut pe toti care intrati pe aici in avans si sper sa avem ocazia sa scriem cat mai mult si benefic pentru toti! PS am un wrangler TJ si un Pajero SWB:-) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ovidiu off Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 (editat) Re: Alegeri FRAS Stima , Domnule Mageanu ! Offroadul este un sport aflat sub CNOR si este afiliat ca ramura sportiva la Fras. Poate nu stiti dar Dl Rasti a prezentat 100Tracks in fata FRAS ca un sport distinct de Offroad si anume Raly Raid. Raly Raid asa cum sustine Dl Rasti e drept doar in fata oficialilor de la federatie , nu are treaba cu Offroadul. Daca ar fi asa, toata lumea ar ajunge la concluzia ca de fapt nu exista scindare in miscarea de Off Road, ci mai exista inca ceva interesant care poate fi probat si unde ar putea merge toata lumea. Dezinformarea in fata posibililor participanti vine din ascunderea voita a 2 aspecte: 1. Masinile au alte caracteristici tehnice si de dotare decat cele din Offroad . 2. Regulamentele sunt diferite in esenta, printre altele cele de Raly Raid nu permit organizarea competitiilor in acelesi gen de teren ca in Off road. Raly Raid-uli Dl -lui Rasti nu ar trebui organizat in terenuri accidentate gen : vai, versanti, dealuri abrupte, parauri de munte, etc. Tinand cont de aceste si de multe alte aspecte care tin de istoricul comunicarilor anterioare acestui post, daca veti fi ales va rog sa impuneti discurs neechivoc si corect pentru staful 100 Tracks . Editat Februarie 4, 2015 de Ovidiu off Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Norris Mageanu Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 Re: Alegeri FRAS Stima , Domnule Mageanu ! Offroadul este un sport aflat sub CNOR si este afiliat ca ramura sportiva la Fras. Poate nu stiti dar Dl Rasti a prezentat 100Tracks in fata FRAS ca un sport distinct de Offroad si anume Raly Raid. Raly Raid asa cum sustine Dl Rasti e drept doar in fata oficialilor de la federatie , nu are treaba cu Offroadul. Daca ar fi asa, toata lumea ar ajunge la concluzia ca de fapt nu exista scindare in miscarea de Off Road, ci mai exista inca ceva interesant care poate fi probat si unde ar putea merge toata lumea. Dezinformarea in fata posibililor participanti vine din ascunderea voita a 2 aspecte: 1. Masinile au alte caracteristici tehnice si de dotare decat cele din Offroad . 2. Regulamentele sunt diferite in esenta, printre altele cele de Raly Raid nu permit organizarea competitiilor in acelesi gen de teren ca in Off road. Raly Raid-uli Dl -lui Rasti nu ar trebui organizat in terenuri accidentate gen : vai, versanti, dealuri abrupte, parauri de munte, etc. Tinand cont de aceste si de multe alte aspecte care tin de istoricul comunicarilor anterioare acestui post, daca veti fi ales va rog sa impuneti discurs neechivoc si corect pentru staful 100 Tracks . Va multumesc pentru informare, banuiam ca situatia este undeva in directia aceasta. M-as bucura sa mai am si alte opinii, in acelasi timp imi permit sa va rog sa imi spuneti cum vedeti dumneavoastra o solutionare a acestei situatii. Eu cred ca suntem prea putini si prea saraci ca sa ne permitem o asemenea scindare. Dacă insa altfel nu se poate, sa stiti ca sunt de acord ca rally raid-ul are alte caracteristici si, daca masinile lui Rasty nu le au, inseamna ca tot off road sunt. Mai vreau sa va rog ca, indiferent cum votati, sa incercati sa participati la vot. Toate cele bune! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 (editat) Re: Alegeri FRAS @ Ovidiu off, atata timp cat Dl. Mageanu, inca are la inceputul acestui topic o postare din partea cuiva de la 100trakcs, si cum nu a fost prea indignat de aceasta, ma indoiesc ca te-ai adresat cu aceasta problema cui trebuie ... ...dar sa speram ca ma insel, si e chiar independent, iar in acest caz imi cer scuze anticipat Editat Februarie 4, 2015 de dan chiperi :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iwa Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 (editat) Re: Alegeri FRAS Ovidiu - mi-am propus sa nu ma bag in discutii, dar macar hai sa dam informatii corecte. Pe de o parte avem competitiile de off-road - care se desfasoara intr-o oarecare masura pe drumuri forestiere (uneori chiar si drumuri asfaltate) si in alta masura in afara drumurilor (de orice fel); pe de alta parte avem competitiile tot-teren (nu rally-raid, cum spunea Ovidiu mai sus) - care se desfasoara intr-o oarecare masura pe drumuri (fie asfaltate sau neasfaltate (forestiere, agricole, etc) si uneori in afara drumurilor. Eu vad cele 2 parti asa: - Unii au un calendar pentru anul in curs (public), o propunere de regulament (mai mult sau mai putin definitiva)... ba mai mult organizeaza si o competitie saptamana viitoare - Ceilalti inca nu au un calendar definitiv (nu a fost facut nici un comunicat public pe tema asta), nu au prezentat un regulament (aparent se va vota la sedinta CNOR, dar interesant ar fi fost sa vedem si noi propunerea de regulament)... Lasand la o parte afinitati, rautati, seriozitate si alte chestii personale... oare cum e mai bine ? Editat Februarie 4, 2015 de iwa GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 Re: Alegeri FRAS ........... - Ceilalti inca nu au un calendar definitiv (nu a fost facut nici un comunicat public pe tema asta), nu au prezentat un regulament (aparent se va vota la sedinta CNOR, dar interesant ar fi fost sa vedem si noi propunerea de regulament)... .......... Chiar ca n-am ce cauta intr-o astfel de discutie, dar cum naiba chestia asta cu regulamentul e tot intr-o nebuloasa inca de cand s-a schimbat vechea conducere ??? Eu asa imi aduc aminte : s-a dorit schimbarea vechii conduceri a CNOR cu oameni care au avut rezultate in competitii si care vroiau sa se tina cont de experienta lor si sa contribuie la imbunatatirea si a regulamentului si a cadrului competitional, in general. Si acum, vad aceleasi scandaluri, aceleasi nemultumiri, aceleasi nerealizari, frustrari, invinuiri, etc, etc.....DE CE ?!??? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mihail Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 Re: Alegeri FRAS Stima , Domnule Mageanu ! Offroadul este un sport aflat sub CNOR si este afiliat ca ramura sportiva la Fras. Poate nu stiti dar Dl Rasti a prezentat 100Tracks in fata FRAS ca un sport distinct de Offroad si anume Raly Raid. Raly Raid asa cum sustine Dl Rasti e drept doar in fata oficialilor de la federatie , nu are treaba cu Offroadul. Daca ar fi asa, toata lumea ar ajunge la concluzia ca de fapt nu exista scindare in miscarea de Off Road, ci mai exista inca ceva interesant care poate fi probat si unde ar putea merge toata lumea. Dezinformarea in fata posibililor participanti vine din ascunderea voita a 2 aspecte: 1. Masinile au alte caracteristici tehnice si de dotare decat cele din Offroad . 2. Regulamentele sunt diferite in esenta, printre altele cele de Raly Raid nu permit organizarea competitiilor in acelesi gen de teren ca in Off road. Raly Raid-uli Dl -lui Rasti nu ar trebui organizat in terenuri accidentate gen : vai, versanti, dealuri abrupte, parauri de munte, etc. Tinand cont de aceste si de multe alte aspecte care tin de istoricul comunicarilor anterioare acestui post, daca veti fi ales va rog sa impuneti discurs neechivoc si corect pentru staful 100 Tracks . Domnule Ovidiu, Domnule Mageanu, Ma vad nevoit sa obtin o clarificare, chiar daca tind sa cred ca Domnul Ovidiu este victima unei dezinformari. Va rog considerati acest post o incercare de lamurire. Nu exclud posibilitatea ca eu sa fiu cel dezinformat. Ce legatura are 100 Tracks cu Raly Raid? Din cate stiu eu deosbirea majora de capionatul de anii trecuti este modalitatea de navigatie si implicit rolul copilotului. Terenul, formatul si vitezele atinse raman aceleasi. Inca, ingradirea alegerii anvelopelor a fost relaxata. 100 Tracks a aparut, din punctul meu de vedere, pentru a acoperii 2 puncte discutate si rediscutate in ultimii patru ani in cadrul cluburilor (in cadrul sedintelor din cadrul clubul nostru, lunar): 1. Promovarea sportului si competitiilor. 2. Navigarea si rolul copilotului. (asa cum am spus si in alte posturi, cand ma alerg cu Horatiu, sa vedem cine se strica primul, vreau sa ma alerg si sa ma pun la incercare in cea mai mare parte, eu si masina pe care am construit-o sau platit-o.... - nu vreau sa fie o intrecere intre copilotul meu si al lui). Ati vazut un copilot sa investeasca in masina, ca s-o rupa altcineva? Stiu, stiu ... e un sport in echipa. Total de acord. Dar nici chiar asa.... Astfel, Domnule Mageanu pentru a intelege sportul nostru trebuie sa veniti intotdeauna la competitiile de offroad si sa cunoasteti indeaproape particularitatile off-roadului .... pentru ca asa cum banueisc ca se intampla in toate sporturile cu motor - fiecare are impresia ca dreptatea este la el dar nu este cazul intotdeauna ... Este adevarat ca in cadrul FRAS - ramura offroad are cele mai multe cluburi cu drept de vot? From all the things I've lost, I miss my mind the most [Mark Twain] Land Rover - Discovery 2 (Largareta) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iwa Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 Re: Alegeri FRAS Chiar ca n-am ce cauta intr-o astfel de discutie, dar cum naiba chestia asta cu regulamentul e tot intr-o nebuloasa inca de cand s-a schimbat vechea conducere ??? Eu asa imi aduc aminte : s-a dorit schimbarea vechii conduceri a CNOR cu oameni care au avut rezultate in competitii si care vroiau sa se tina cont de experienta lor si sa contribuie la imbunatatirea si a regulamentului si a cadrului competitional, in general. Si acum, vad aceleasi scandaluri, aceleasi nemultumiri, aceleasi nerealizari, frustrari, invinuiri, etc, etc.....DE CE ?!??? Frustrarea mea proprie si personala este ca in nici un an din ultima perioada eu ca arbitru nu am fost intrebat: "Ai ceva de comentat ?" inainte de supunerea la vot al noului regulament (cel pe anul in curs). De multe ori nici nu am vazut noua forma pana cand am fost rugat sa particip la organizarea scolii de arbitraj, si ce este mai rau, nu au fost luate in considerare parerile emise de arbitrii (si nu o singura data). Si da ma astept ca regulamentul sa fie intai "aprobat" de arbitrii si apoi de cluburi. GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 Re: Alegeri FRAS Iwa, Afirmatia de mai devreme este cel putin "biased" daca nu chiar inexacta :) Legat de calendar, IN FIECARE AN, de cand stiu eu miscarea de offroad, si se intampla sa o stiu chiar de la momentul afilierii acesteia la FRAS, calendarul a fost stabilit la momentul sedintei cluburilor, care este programata pe 14 februarie, deci, cum s-ar spune, "mintenas" :) Legat de regulament si eventualele modificari aduse, raspund lui Astral care sau a cazut victima a campaniei de dezinformare sau doar a uitat :) : am postat cam anul trecut pe vremea asta un "review" al istoriei publicarii regulamentului in timpul celor 2 comisii. Daca nu a fost sters/ascuns postul il regasim pe forum, si contine toate dovezile necesare pentru a clarifica adevarul istoric... Tot legat de regulament, mai spun si lui Iwa ca eu la toate discutiile despre regulament la care am participat am vazut fie pe dna profesor Verga fie si pe dansa si pe tine... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 Re: Alegeri FRAS Ce legatura are 100 Tracks cu Raly Raid? Din cate stiu eu deosbirea majora de capionatul de anii trecuti este modalitatea de navigatie si implicit rolul copilotului. Terenul, formatul si vitezele atinse raman aceleasi. Inca, ingradirea alegerii anvelopelor a fost relaxata. Ce spui tu aici este exact realitatea. In schimb, la FRAS povestea a fost diferita:h5 Daca se spunea povestea asta nu se mai putea reactiva comisia de "tot teren" care comisie a fost in FRAS (si este perceputa) ca si comisie de rally raid.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 Re: Alegeri FRAS Multumesc pentru raspuns Watcher, mai mult ca sigur ca asa este cum spui tu, eu n-am facut decat sa spun cum se vede din afara, de pe banca spectatorilor, deci detaliile din interior ma lasa rece, dar tie ti se pare ca lucrurile, in general, in competitia/organizarea/functionarea CNOR se indreapta spre ceva bun, ti se pare ca se dezvolta ? Ca din afara, nu prea pare asa.... (Intrebarea asta n-a mai fost retorica precum "de ce-ul" din postarea anterioara....) REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iwa Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Re: Alegeri FRAS Watcher - faptul ca asa se intampla inseamna ca este un lucru bun ? Legat de regulament - sa fiu al dracu de stiu la ce discutie am participat si eu si profa (dar am sa o intreb)... Eu unul am zis altceva... Mai mult nu stiu cum dracu se face ca noi participam la discutiile astea si tot timpul ne trezim prin martie ca mai gasim "dume" (a se citi paragrafe care se bat cap in cap). p.s. Dupa cum am mai zis am o tarla de mail-uri intre mine, profa si cativa membrii din CNOR de anul trecut din primavara cu modificari pentru regulament care nu se regasesc... interesant insa este ca urmeaza sa se voteze regulamentul la intalnirea CNOR de pe 14 februarie, dar eu unul nu l-am vazut, interesant ar fi cati dintre viitorii participanti au avut prilejul sa il vada inainte de a se vota (eventual pentru a sti ce voteaza). Caci la Sibiu din cate imi aduc eu aminte nu se voteaza fiecare modificare ci se voteaza noul format (din ciclul va convine sau nu). Si surprinzator sunt unul dintre aceeaia pe care ii intereseaza noul regulament oricare ar fi motivele mele. GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Re: Alegeri FRAS Astral, uite la ce ma refeream: am cautat pe forum si oricine poate reface cautarile si am regasit acest text: Astfel, - in 2010: Prima etapa (Bucovina), 20-23 Mai 2010. Publicarea regulamentului : 23 Aprilie 2010 , adica la 27 de zile inainte de prima etapa. - in 2011: Prima etapa (Bucovina) : 19-22 Mai 2011 , publicarea regulamentului = 20 Aprilie 2011, adica la 29 de zile inainte de prima etapa. - in 2012: Prima etapa (Iasi) : 17 - 20 Mai 2012, Publicarea regulamentului = 26 Martie 2012 , adica la 52 de zile inainte de prima etapa. Am cautat apoi datele ca sa completez cu 2013 si 2014 si am regasit urmatoarele informatii: - in 2013: Prima etapa (Odorhei) : 09 - 12 Mai 2013, Publicarea regulamentului inainte de 5 februarie 2013 (nu regasesc exact topicul - poate e in sectiunea ascunsa), adica la 93 de zile inainte de prima etapa. - in 2014: Prima etapa - Piatra Neamt - 1 - 4 mai 2014 ,publicarea regulamentului = 25 februarie, 65 zile DAR readuc in atentie informatia ca nu au existat modificari la dotarile tehnice necesare la fiecare clasa, lucru anuntat anterior, deci cele 2 luni au fost dedicate doar pentru dobandirea cunostintelor de catre concurent si arbitri legat de prevederi, penalizari, etc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
liviu Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Re: Alegeri FRAS Iwa, Afirmatia de mai devreme este cel putin "biased" daca nu chiar inexacta :) Legat de calendar, IN FIECARE AN, de cand stiu eu miscarea de offroad, si se intampla sa o stiu chiar de la momentul afilierii acesteia la FRAS, calendarul a fost stabilit la momentul sedintei cluburilor, care este programata pe 14 februarie, deci, cum s-ar spune, "mintenas" :) Legat de regulament si eventualele modificari aduse, raspund lui Astral care sau a cazut victima a campaniei de dezinformare sau doar a uitat :) : am postat cam anul trecut pe vremea asta un "review" al istoriei publicarii regulamentului in timpul celor 2 comisii. Daca nu a fost sters/ascuns postul il regasim pe forum, si contine toate dovezile necesare pentru a clarifica adevarul istoric... Tot legat de regulament, mai spun si lui Iwa ca eu la toate discutiile despre regulament la care am participat am vazut fie pe dna profesor Verga fie si pe dansa si pe tine... Salut Cristi cred ca daca participai la intalnirea CNOR-CNTT altfel vorbeai.Aceasta campanie electorala AGRESIVA a mai fost folosita de cineva care era la putere si am vazut cu toti unde a ajuns.Daca vrei o analiza a activitati CNOR este simplu compara unde a fost OFF ROAD-ul acum trei ani si unde este acum din punct de vedere ARBITRAJ, FORMAT, PARTICIPARE.Comisia din care am facut si eu parte nu a avut capacitatea sa aduca lucruri noi doar a incercat sa mentina ce a mostenit.Eu am considerat ca este frumos sa ne asumam ca si comisie escul si nu trebuie sa-l ascundem sau sa-l motivam,fapt pentru care nu am vrut sa vorbesc despre activitatea comisiei,am considerat ca nu este frumos sa" dau din casa" din moment ce am parasit aceasta comisie.Motivul plecari mele a fost tocmai aceasta inchidere fata de NOU. Acest grup care a realizat noul sistem de competitie 100Tracks nu doreste nimic doar sa fie lasat sa-si faca treaba care se pare ca este buna din moment ce si actuala COMISIE (CNOR) a PLAGIATO imediat venind ca o propunere de modificare proprie(seamana tot mai mult cu grupul de alegeri prezidentiale din toamna amintit mai sus).Decizia grupului 100 Tracks a fost sa ramana neutri la aceste alegeri FRAS, Rasti facand parte din grupul dn-lui Mazilu din respect pentru activitatea anterioara.Dar tinand cont de evolutia situatiei vom decide la momentul respectiv implicarea sau neimplicarea in aceasta mizerie electorala, sub nici o forma cu minciuni si agresivitati.Daca cineva considera ca cele scrise sunt neadevaruri le pot dovedi pas cu pas. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Re: Alegeri FRAS Mai incerc sa adresez si intrebarea "daca mie mi se pare ca in competitia / organizarea / functionarea CNOR lucrurile merg spre bine" Din cauza ca abrevierea CNOR poate insemna atat Comisia de offroad cat si Campionatul de offroad, raspund pe rand: Legat de campionat In acesti ani de zile eu ca si concurent am vazut urmatoarele progrese: - regulamentul a fost cunoscut mai devreme - nu au existat modificari la specificatiile tehnice ale masinilor, deci nu au fost nevoie de investitii suplimentare - traseele au fost mai bine alese de catre organizatori - concurenta a devenit mai mare, echipajele care s-au luptat la titlul de campion national au dus lupta pana la ultima etapa, pana la ultimele minute din ultima etapa - a crescut in general gradul de spectaculozitate a campionatului - postul de tv Digi a avut emisiuni de cate o ora in care a relatat etapele din campionatul de offroad, cu imagini din traseu, din tabere, din trial - lista de propuneri de modificare a regulamentului trimise de cluburi in fiecare pauza competitionala a fost din ce in ce mai mica, cu modificari de detaliu - demonstrand deci ca forma de regulament este completa / corecta - introducerea prevederii 'fiecare pozitie de roadbook = 1CP virtual' a condus la posibilitatea de diferentiere intre cei care abandoneaza mai aproape de finish versus cei care abandoneaza mai aproape de start - recunoscand astfel meritele celor care au parcurs mai mult din traseu - aceeasi prevedere a permis diferentierea intre concurentii care 'fura' mai mult din traseu versus cei care 'fura mai putin' (o parasire de 10 pozitii versus o parasire de 1 pozitie) - s-a gasit o solutie si a fost aplicata cu succes pentru a trata problema greselilor din roadbook - fair playul la clasa Open (unde am putut eu sa vad) a fost la cote maxime, foarte multi concurenti directi ajutandu-se in traseu Legat de Comisie Nu am sesizat probleme in organizarea si functionarea comisiei. Au existat subiecte dezbatute, supuse la vot, aprobate sau respinse. Adunarea cluburilor a fost convocata la timp, s-a desfasurat 'pasnic', fara agitatie (spre deosebire de 'inainte'), subiectele abordate fiind cele de organizare, buget, etc - absolut normale. Desigur, lucrurile asa cum le descriu sunt experientele mele, pe care le-am relatat de altfel si la momentele cand ele s-au intamplat (cronicile etapelor, intalnirilor, etc). Este posibil ca alti colegi sa aiba experiente si perceptii similare sau dimpotriva, diferite. Tu, Astral, ce senzatie ai si pe ce o bazezi? (de la ce provine?) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iwa Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 (editat) Re: Alegeri FRAS watcher: s-a gasit o solutie si a fost aplicata cu succes pentru a trata problema greselilor din roadbook Care este aceasta solutie ? Cat despre comisie are sens sa ridic problema banilor ? (pentru cei care nu stiu: Dupa sedinta din 2014 arbitrii au fost anuntati ca vor primi un cuantum financiar de 150 eur / etapa (100 de la organizator + 50 de la federatie) ) Te las pe tine sa ne luminezi ce s-a intamplat mai departe... p.s. Ma multumeam si cu un mail de genul "nu am mai avut bani"... acum insa este tardiv :D Editat Februarie 5, 2015 de iwa GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate