watcher Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Re: Alegeri FRAS Am vazut cateva lucruri scrise la care pot sa impartasesc informatii: Dece nu ai cerut acord scris atunci, cand ai ajuns mare sef peste off-road? Aici stiu raspunsul: a fost cerut de mai multe ori, chiar si in scris, si dl presedinte Mazilu a ignorat de fiecare data aceste cerinte. In urma acestor cerinte a aparut informatia spusa de Silvu in mesaj , si anume "nu exista scris" :) Te-ai bucurat de bani de cand esti presedinte CNOR in toti acesti ani, doar pentru ca mazilu a fost corect cu off-road-ul. EXACT ce a spus si Silviu mai sus: nu era mai bine sa fi fost scris? La negocierile pe care le-ai avut cu Mani, s-a renuntat la vechiul agrement de 50% buget la off-road, dece nu ai curaj sa spui? Aceasta informatie eu unul o aud prima data. De unde stii ce au vorbit x cu y? (si mai si afirmi in alt mesaj anterior ca stii tu ca si alte persoane STIU ) Care dintre cluburile de off-road te-au mandatat tocmai pe tine sa reprezinti off-road-ul in consiliul federal? Trebuia sa ai o sedinta de cluburi care sa te mandateze sa reprezinti off-road-ul la FRAS. Pe mine, acum 4 ani, asta m-a trimis in consiliul federal. Eu am participat la mai multe sedinte de adunarea cluburilor la care lumea era revoltata ca a fost votat dl Lipovan sa reprezinte offroadul si a ajus Rasty in consiliul federal. De asemenea, imi aduc aminte ca ai spus "eu nu reprezint offroadul, sunt in CF >>pe persoana fizica<<" ca si argument la intrebarea "daca nu mai esti presedinte de la offroad de ce mai esti in CF?" Cel mai recent am auzit saptamana trecuta aceasta informatie (dl Lipovan votat de cluburi) a reaparut prin discutii. Tu vrei ca vicepresedinte FRAS, sa fii un super sef peste off-road; in acest fel CNOR-ul nu mai poate face mare lucru, decat daca vrei tu. Cum poti tu sa stii ce vrea omul? Singurul argument ar fi ca tu ai fost / esti in pozitia asta si stii cum ai face / ai facut tu.:x As mai adauga faptul ca prima data cand am auzit eu despre intelegerea cu bugetul (la sedinta din 2010 sau 2009 de la Cheile Gradistei, cand T44 a fost doar invitat sa se uite), intelegerea a sunat "50-50 rezultatele de la offroad". Apoi, la urmatoarea intalnire anuala excelul arata altfel cum se impart diversele coloane (unele taxe doar la FRAS, iar in rest se imaprt veniturile si toate costurile sunt in bugetul CNOR), ceea ce a creat si acolo / atunci discutii, nervi, tensiune. De asemenea, as vrea sa inteleg exact ce sustii tu: fata de situatia actuala, care este asa: 1) se incaseaza taxe doar la fras 2) se incaseaza taxe care se impart 3) din partea de DUPA impartire (din 50% ai CNOR) , CNOR plateste tot ce e de platit in buget Asta genereaza 'resturi' foarte mici de la un an la altul. Tu afirmi ca STII ca "se va pierde asta". O fi asa, eu unul nu STIU. Poate am fost dezinformat, poate ca e doar o parere a ta. Ei bine, nu inteleg bine cum ar arata scenariul descris de tine: s-ar incasa taxe, s-ar duce doar la fras, dar apoi nu ar urma sa asigure aceleasi servicii ca si acum ? (om care se ocupa de licente, observatori, scoala arbitri, etc?) Sustii / iti imaginezi ca s-ar putea pune problema (cu un vicepresedinte din partea offroadului in CF) ca se iau taxe de la sportivi fara sa li se dea licente, de la orgnizatori fara sa lise dea permisele, si apoi sa fie lasati organizatorii sa organizeze fara observator si arbitri, si apoi sa puna viza fras peste aceasta activitate sportiva??? 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Norris Mageanu Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Re: Alegeri FRAS Dragilor, va certati de cateva pagini bune pe un lucru pe care DACA il dorea, presedintele si consiliul federal il parafau in 5 minute(ma refer la înțelegerea 50-50). Este lucrul de care eu ma lovesc la tot pasul de cateva saptamani, de cand am decis sa candidez. In FRAS, ambiguitatea este cuvantul de ordine si totul este facut in asa fel incat sa poata fi interpretabil. Eu i-am spus si lui Rasty de cateva ori ca este intr-o zona periculoasa, iar lui Silviu ii pot spune acum ca in formatul in care a ales sa va reprezinte va rezista maxim 6 luni. Pe de alta parte, Silviu, cred ca iti imaginezi ca pozitia ta acolo se datoreaza voturilor pe care le duci in spate, nicidecum faptului ca te considera careva pe acolo nimerit pentru postul de vicepresedinte. Si pentru ca vorbim de voturi vreau sa trag un semnal de alarma: acum 4 ani erati peste 20 de cluburi. Acum mai sunteti 13 active, și astea împărțite în două! Cred că e un pericol pentru viitorul off-road-ului și, dacă cei care conduceți, vă bateți cu pumnul în piept că iubiți acest sport, ar trebui să fiți foarte atenți. Dacă câștigă Mani, Rasty e pa din federație. Dacă câștigă Mazilu, Silviu își pierde încrederea, pierde și comisia și vă dezbinați și mai tare...Cum naiba ați ajuns aici? Oricum ați da-o, la anul mai rămâneți aproape jumătate:-((( Și cui îi pasă? Păi dacă nu vouă, în niciun caz celui care i-a promis lui Rasty ceva sau celui care i-a promis lui Silviu altceva. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
liviu Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Re: Alegeri FRAS Domnule Mageanu Intelegerea de care amintiti a functionat pana acum fara nici o problema,vechea conducere a respectat ceva ce nu era SCRIS, putea la schimbarea conduceri CNOR sa nu mai recunoasca nimic(RESPECT). Rasty intr-adevar este intr-o zona periculoasa dar el este calit si rezista. Silviu cred ca a gresit cu modul in care a anuntat candidatura la FRAS, daca spunea cluburilor ca doreste el sa candideze, avea mai mult sprijin decat declaratia ca se sacrifica pentru binele miscarii de OFF-ROAD, cand de fapt sub conducerea lui dupa cum spuneti a scazut de la 20 la 13 cluburi. Pentru voturile din OFF-ROAD sunt putine acele persoane care pot sa estimeze directia lor exata, la vot nimeni nu stie cine cu cine voteaza.Fara sa va jignesc fiind campanie electorala cred ca si pe Dvs tot voturile va intereseaza din moment ce a aparut doar acum interesul pentru OFF-ROAD. Am ajuns in situatia asta, datorita conducerii CNOR de pana acum din care am facut si eu parte, dar se pare ca sunt singurul care am taria sa recunosc insuccesul. Acum 20 de ani cand s-au pus bazele OFF-ROAD-ului nu exista FRAS sau CNOR si s-a dezvoltat frumos, acum chiar daca castiga alegerile Dl Mazilu, Dl Ilina sau Dvs., chiar daca pica Rasty,Silviu sau altii din OFF-ROAD, el va functiona cu FRAS, CNOR sau CNTT sau fara ele. Dupa 20 de ani de OFF-ROAD mi-am dat seama ca OAMENII care practica acest sport in primul rand sunt OAMENI si te poti baza pe ei. Va doresc succes in tot ce faceti Liviu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Norris Mageanu Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Re: Alegeri FRAS Domnule Mageanu Intelegerea de care amintiti a functionat pana acum fara nici o problema,vechea conducere a respectat ceva ce nu era SCRIS, putea la schimbarea conduceri CNOR sa nu mai recunoasca nimic(RESPECT). Rasty intr-adevar este intr-o zona periculoasa dar el este calit si rezista. Silviu cred ca a gresit cu modul in care a anuntat candidatura la FRAS, daca spunea cluburilor ca doreste el sa candideze, avea mai mult sprijin decat declaratia ca se sacrifica pentru binele miscarii de OFF-ROAD, cand de fapt sub conducerea lui dupa cum spuneti a scazut de la 20 la 13 cluburi. Pentru voturile din OFF-ROAD sunt putine acele persoane care pot sa estimeze directia lor exata, la vot nimeni nu stie cine cu cine voteaza.Fara sa va jignesc fiind campanie electorala cred ca si pe Dvs tot voturile va intereseaza din moment ce a aparut doar acum interesul pentru OFF-ROAD. Am ajuns in situatia asta, datorita conducerii CNOR de pana acum din care am facut si eu parte, dar se pare ca sunt singurul care am taria sa recunosc insuccesul. Acum 20 de ani cand s-au pus bazele OFF-ROAD-ului nu exista FRAS sau CNOR si s-a dezvoltat frumos, acum chiar daca castiga alegerile Dl Mazilu, Dl Ilina sau Dvs., chiar daca pica Rasty,Silviu sau altii din OFF-ROAD, el va functiona cu FRAS, CNOR sau CNTT sau fara ele. Dupa 20 de ani de OFF-ROAD mi-am dat seama ca OAMENII care practica acest sport in primul rand sunt OAMENI si te poti baza pe ei. Va doresc succes in tot ce faceti Liviu Nu este o jignire, e complet adevărat că sunt aici datorită funcției pe care o vizez! Sunt aici pentru că sunt în campanie dar nu pentru că vreau neapărat voturi(am fost lămurit că ele sunt o parte la Rasty și o parte la Silviu) ci pentru că vreau să înțeleg această disciplină și ca să vă spun că e păcat de ce se întâmplă cu off-road-ul. Știu că sunt oameni mișto cărora nu li se poate lua sportul de nimeni(sunt amic vechi cu Mustață, cu Luigi Pârșu, cu Tibi Stan, cu Gabi Nicolae) dar parcă una e când sunt 20 de mașini la start și alta e când sunt 80... Și, în eventualitatea puțin probabilă că voi câștiga chiar dacă nu mă votează cluburile de off-road, vreau să știu ce probleme sunt în ograda mare a federației, că tot problemele noastre sunt. mulțumesc de conversație, Liviu, seară frumoasă! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sabau Gigel Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Re: Alegeri FRAS :rsp:rsp:rspLiviu de la mine! Membru club GTC Motosport: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
piede Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Re: Alegeri FRAS Dupa 20 de ani de OFF-ROAD mi-am dat seama ca OAMENII care practica acest sport in primul rand sunt OAMENI si te poti baza pe ei. Corect. Liviu nu ar fi normal sa se linisteaca spiritele, sa se renunte la orgolii, ambitii si sa revenim la o familie numita OFFROAD ?!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blavenstein Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Re: Alegeri FRAS mai fratilor,de ce nu spunem lucrurilor pe nume,nr cluburilor de offroad si nr participantilor la etape,cupe si alte concursuri nu au scazut din cauza lui Silviu sau lui Rasti ci din cauza de BANI,care sunt din ce in ce mai putini,nu din cauza de regulamente sau legi sau alte magarii de genul asta,eu am avut pana acum 3 copiloti pe care i-am luat in masina si au vazut pentru prima data un roadbook,primul copilot a avut probleme de sanatate,cu al doilea copilot am fost vicecampion national si al treilea este foarte bun si el dar anul trecut am avut numai ghinioane cu masina,dar asa cum a spus si Mao,daca nu este respect si incredere intre piloti si copiloti.....restul este cancan tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani tel 0744621055 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mongli Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 (editat) Re: Alegeri FRAS @watcher si nu numai 1. Daca tu nu ai fost informat de negocierile purtate de domnul Bulugoiu, doar pentru ca esti mai mic. E problema ta. Daca tu nu stii, nu inseamna ca nici ceilalti nu stiu. E doar problema ta ca esti pe dinafara. 2. Vezi ca te contrazici singur in post, mai citeste-l o data. 3. Fata de agrement, bugete si candidaturi , eu astept un raspuns de la domnul bulugoiu, nu de la tine (cu eu am auzit sau asa ceva nu am auzit). 4. Fata de ce fel de potential are domnul Bulugoiu ca viitor vicepresedinte la FRAS, se vede astazi adevarata lui fata. A blocat licentele off-road. Nimeni astazi nu-si poate face licente de sportiv la off-road, sub pretextul ca nu s-au aprobat taxele. Este prima data in istoria FRAS cand s-a intamplat asta, sa nu poti sa-ti iei licenta la o disciplina automobilistica. De asta ai fost informat? .................................. PS 1.Sa-ti mai spun ceva, nici o hotarare de sedinta CNOR nu este intregistrata, arhivata sau publicata undeva. Tot ce ati hotarat la CNOR oficial nu exista. Ca nu e scris nicaieri. Totul se intampla asa la mica intelegere. PS 2. Cand v-a instalat FRAS-ul la conducerea CNOR, era bun Consiliul Federal de la FRAS, asa e ? Amintiti-va ce balamuc ati creat, cu Virgil interimar. Acum sanchi, vreti liniste si pace si unitate. Am uitat sa va zic ca offroad-ul de atunci era autonom, nu se baga FRAS-ul peste CNOR si nici CNOR-ul peste FRAS. Think about ! te salut Rasty Atentie!!! ca in urmatoare perioada nu mai pot raspunde, deorece sunt la cupa organizata de acea comunitate. In cazul in care domnul Bulugoiu face un efort sa raspunda. Editat Februarie 10, 2015 de mongli Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
liviu Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 Re: Alegeri FRAS mai fratilor,de ce nu spunem lucrurilor pe nume,nr cluburilor de offroad si nr participantilor la etape,cupe si alte concursuri nu au scazut din cauza lui Silviu sau lui Rasti ci din cauza de BANI,care sunt din ce in ce mai putini,nu din cauza de regulamente sau legi sau alte magarii de genul asta,eu am avut pana acum 3 copiloti pe care i-am luat in masina si au vazut pentru prima data un roadbook,primul copilot a avut probleme de sanatate,cu al doilea copilot am fost vicecampion national si al treilea este foarte bun si el dar anul trecut am avut numai ghinioane cu masina,dar asa cum a spus si Mao,daca nu este respect si incredere intre piloti si copiloti.....restul este cancan Salut Karcsi ca nu mai sunt atatia bani ai dreptate,dar in fiecare oras sunt tot felul de intalniri de OFF-ROAD unde participa foarte multe masini. Noi "maimarii" OFF-ROAD-ului ar trebuii sa cobaram un pic intre acesti OAMENI si sa le oferim ce vor ei nu ce-am gandit noi.Din pacate pana in momentul actual formatul competitilor a fost impus de cateva persoane dupa bunul lor plac si cei noi veniti sun fara sanse de reusita. Nu doresc sa facem un sport de masa dar in medie termina concursurile 20% din participanti ceace inseamna ca facem niste competiti foarte bune dar din pacate nu pentru cine trebuie. Pentru ce este in OFF-ROAD in momentul de fata este de vina si Silviu dar si noi care ne-am complacut in situatie s-au am urmarit interesele personale.Daca dorim intradevar o schimbare trebuie sa recunoastem in primul rand greselile noastre si apoi sa aratam catre altii. Se pare ca ma cam las dus de val dar nu stiu pana unde poate sa mearga aceasta minciuna cum ca am face totul foarte bine,de fapt este o boala NATIONALA si OFF-ROAD-ul este in situatia in care este Romania. Oare asa este NORMALUL ? O zi buna va doresc Liviu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 Re: Alegeri FRAS Domnule Rasti (sau cu y), de accea nu mi-ati raspuns la intrebare ca sunt si eu "mai mic"? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 (editat) Re: Alegeri FRAS cred ca viitorul presedinte fras ar trebui mai intii sa verifice un pic masinile... ca sa vada ce are in ograda. doamne fereste, in caz de accident pe drum public, cu o masina de offroad cu numere, sub egida fras... hmmmm... asta mi se pare cea mai importanta problema pe care trebuie s-o rezolve un presedinte, nu cite campionate sint si cine o sa fie presedinte la cnor&tt. legea permite inmatricularea temporara, dar asta chiar trebuie facuta inainte de fiecare cursa. mai studiati un pic si puneti-va la adapost legal... ca daca se sparge un buboi de genul asta, se sparge cu poc mare si-ar fi pacat :cr @liviu: :rsp :rsp :rsp :rsp Editat Februarie 10, 2015 de air_wolf The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blavenstein Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 Re: Alegeri FRAS Salut Liviu,la etapa din 2014 am avut la Baia Mare 29 echipaje,este vina lui Silviu ca suntem "unde se agata harta in cui" si majoritatea echipajelor au fost din Cluj care este la 150 km de noi,s-au terminat acele concursuri cu cate 50-60 echipaje ,nu poti spune ca nu au fost conditii bune la noi doar ai fost si tu acolo,pana si la Mures in 2014 ai avut mult mai putini concurenti decat in anii trecuti tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani tel 0744621055 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blavenstein Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 (editat) Re: Alegeri FRAS @air_wolf nu te supara dar esti un pic pe langa subiect,nu presedintele CNOR sau FRSA face inmatriculari de autovehicule,treaba cu traseele este strict sarcina organizatorului,de unde da startul si finis-ul ,clasa care mai foloseste drumuri publice este standardul,clasa la care autovehiculele sunt inmatriculate si crede-ma pe cuvant ca pe drumuri publice este limitata viteza concurentilor la 25-40 km/h,cei care merg mai repede o fac pe stricta lor raspundere Remarca asta a ta este ca si "sa vina primarul sa ne faca curatenie in fata casei" PS la inmatriculatul masinilor noastre ca si "autovevicule destinate competitiilor sportive" putem uita,eu saptamana trecuta am inmatriculat un Suzuki Swift cu omologare FIA facut in Ungaria si am avut o gramada de bataie de cap pana am reusit cu toate ca aveam un dosar cat DEX-ul de gros Editat Februarie 10, 2015 de blavenstein tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani tel 0744621055 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vali alias Babu Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 (editat) Re: Alegeri FRAS Rasty, atitudinea ta este aceeasi, neschimbata. Uita-te la tine si comportamentul tau atunci cand cluburile doreau sa voteze democratic. Editat Februarie 10, 2015 de Vali alias Babu KAMIKAZE TEAM http://www.kamikazeteam.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
oube_la Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 Re: Alegeri FRAS Vali Astept nerabdator, episodul 2 Land Rover 90- 3.9 V8 L.R.Discovery I V8 Seat Pink Panther II Leon-1.9 TDI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 Re: Alegeri FRAS @air_wolf nu te supara dar esti un pic pe langa subiect,nu presedintele CNOR sau FRSA face inmatriculari de autovehicule,treaba cu traseele este strict sarcina organizatorului,de unde da startul si finis-ul ,clasa care mai foloseste drumuri publice este standardul,clasa la care autovehiculele sunt inmatriculate si crede-ma pe cuvant ca pe drumuri publice este limitata viteza concurentilor la 25-40 km/h,cei care merg mai repede o fac pe stricta lor raspundere Remarca asta a ta este ca si "sa vina primarul sa ne faca curatenie in fata casei" PS la inmatriculatul masinilor noastre ca si "autovevicule destinate competitiilor sportive" putem uita,eu saptamana trecuta am inmatriculat un Suzuki Swift cu omologare FIA facut in Ungaria si am avut o gramada de bataie de cap pana am reusit cu toate ca aveam un dosar cat DEX-ul de gros pai si atunci de ce trebuie sa fie facute etapele si cupele sub fras? care ar fi avantajele? ca vad ca fras-ul nu face nimic, doar incaseaza niste bani degeaba. in loc de taxe la stat, cu banii aia sigur o federatie buna scoate mai mult decit afilierea la fras. pina acum nu vad decit dezavantaje. FIA nu are offroad ca disciplina, deci afilierea la fras nu aduce nimic pe plan international. asta cu masinile ar fi fost singurul avantaj. conform delor spuse de tine imi pot face aduce o tubulara din state si sa ma dau cu ea neimatriculata, da? nu risc nimic? regulamentul ce zice? intrarea in traseu se face direct de pe platforma sau circuli pe drum public pina la locul faptei? la 40km/h, calci o baba, nu tot calcata ramine? masinile de la standard n-au nici o modificare? sa ne uitam un pic la ele sau esti de acord ca itp-ul il trec ca elefantul prin urechile acului? hai sa judecam un pic inainte de a spune ca sint pe linga subiect. FRAS-ul are ca si membri oameni cu destula influenta, asa ca eu cred ca se pot face propuneri de imbunatatire a actualei legislatii privind inmatricularea ca si "autovevicule destinate competitiilor sportive"... dar daca ii doare la basca, evident ca garcea o sa faca cum vrea el, the comunist way! parerea mea este ca nu offroad-ul are nevoie de fras ci fras-ul de offroad... The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Norris Mageanu Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 (editat) Re: Alegeri FRAS @air_wolf nu te supara dar esti un pic pe langa subiect,nu presedintele CNOR sau FRSA face inmatriculari de autovehicule,treaba cu traseele este strict sarcina organizatorului,de unde da startul si finis-ul ,clasa care mai foloseste drumuri publice este standardul,clasa la care autovehiculele sunt inmatriculate si crede-ma pe cuvant ca pe drumuri publice este limitata viteza concurentilor la 25-40 km/h,cei care merg mai repede o fac pe stricta lor raspundere Remarca asta a ta este ca si "sa vina primarul sa ne faca curatenie in fata casei" PS la inmatriculatul masinilor noastre ca si "autovevicule destinate competitiilor sportive" putem uita,eu saptamana trecuta am inmatriculat un Suzuki Swift cu omologare FIA facut in Ungaria si am avut o gramada de bataie de cap pana am reusit cu toate ca aveam un dosar cat DEX-ul de gros Sa stiti ca nu intamplator, in ultima perioada chiar m-am aplecat asupra acestei probleme. Sunt doua posibilitati. Prima si cea mai facila este sa ne asiguram mereu ca drumurile pe care se circula cu masini neinmatriculate sunt drumuri inchise circulatiei publice. Pe un drum inchis circulatiei publice se aplica regulile organizatorului si nu altele. Problema in aceasta varianta este ca de multe ori nu se pot inchide drumuri publice nationale pentru astfel de momente. O alta deficienta a acestei solutii este faptul ca ne dorim sa circulam cu masinile de concurs si in alte momente(salvari de sinistrati, teste, samd) cand nu se poate inchide drumul public. A doua solutie este si cea mai sanatoasa, pur si simplu inmatricularea acestor masini. Aici am facut niste sapaturi si intalniri si eu cred ca se poate obtine de la politie si de la RAR o solutie pozitiva, mai ramane ministerul de finante care trebuie sa sustina neplata impozitului, care in cele mai multe dintre cazuri este urias. In ambele situatii, va asigur ca problema inmatricularii masinilor de concurs este in atentia mea si cred ca o pot rezolva. Si pentru ca s-a vorbit mai sus de taxe, sa stiti ca unul din punctele pe care le-am subliniat in programul meu si pe care il conside printre cele mai importante este ca vreau sa cresc independenta comisiilor(nu numai de off-road) si sa las taxele in TOTALITATE la comisii. Cred ca o federatie bine administrata si promovata isi poate gasi resurse pentru zona federala din parteneriate si sponsorizari. Incerc sa ajung sa las toti banii la comisii de anul viitor sau maxim in doi ani. Editat Februarie 10, 2015 de Norris Mageanu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 Re: Alegeri FRAS Sa stiti ca nu intamplator, in ultima perioada chiar m-am aplecat asupra acestei probleme. Sunt doua posibilitati. Prima si cea mai facila este sa ne asiguram mereu ca drumurile pe care se circula cu masini neinmatriculate sunt drumuri inchise circulatiei publice. Pe un drum inchis circulatiei publice se aplica regulile organizatorului si nu altele. Problema in aceasta varianta este ca de multe ori nu se pot inchide drumuri publice nationale pentru astfel de momente. O alta deficienta a acestei solutii este faptul ca ne dorim sa circulam cu masinile de concurs si in alte momente(salvari de sinistrati, teste, samd) cand nu se poate inchide drumul public. A doua solutie este si cea mai sanatoasa, pur si simplu inmatricularea acestor masini. Aici am facut niste sapaturi si intalniri si eu cred ca se poate obtine de la politie si de la RAR o solutie pozitiva, mai ramane ministerul de finante care trebuie sa sustina neplata impozitului, care in cele mai multe dintre cazuri este urias. In ambele situatii, va asigur ca problema inmatricularii masinilor de concurs este in atentia mea si cred ca o pot rezolva. Si pentru ca s-a vorbit mai sus de taxe, sa stiti ca unul din punctele pe care le-am subliniat in programul meu si pe care il conside printre cele mai importante este ca vreau sa cresc independenta comisiilor(nu numai de off-road) si sa las taxele in TOTALITATE la comisii. Cred ca o federatie bine administrata si promovata isi poate gasi resurse pentru zona federala din parteneriate si sponsorizari. Incerc sa ajung sa las toti banii la comisii de anul viitor sau maxim in doi ani. Domnule Norris, fix despre aceste lucruri vorbeam. Va multumesc pentru lamuriri, sint de acord cu ceea ce ati scris intrucit si eu sustin acelasi punct de vedere. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Norris Mageanu Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 Re: Alegeri FRAS @air wolf: am scris cele două posturi cam in acelasi timp... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 Re: Alegeri FRAS Salutare tovarasi, Nu am mai intrat de mult pe forumul asta. Unii dintre voi ma stiti de pe vremuri cand mai mergeam la prietenesti sau mai erau curse comune auto-moto. Legat de Norris vreau sa va clarific cateva lucruri din postura unuia care il cunoaste de cand avea 16 ani, si cu bune si cu rele: - Omul vrea la FRAS pentru a face niste lucruri de care sa fie mandru - si-a rezolvat destul de multe in viata asta; nu candideaza la presedintia FRAS pentru ciolan. - eu l-am incurajat sa scrie aici tocmai pentru a afla mai multe detalii despre zbaterile cu care se cnfrunta offroadul; nu are nici o agenda legata de vreuna din gruparile Rasty/Bulugioiu. Nu are nici o prietenie cu nici unul. - E unul dintre noi, din viata, nu un nene de la un birou prafuit. Pe de o parte a organizat curse, stie cum e sa te lupti pentru bugete, sa mergi pe sarma pe langa autoritatile locale, sa incerci sa-i multumesti pe toti. Pe de alta parte e un pilot care a mers pedal-to-the-metal de cand il stiu; un pasionat de masini si motoare care si-a pus carburatoare orizontale pe Golf1 acum 20 de ani, a facut masini pilaf, s-a dat peste cap, a urcat pe podiumuri. Presedintele FRAS nu vine cu o bagheta magica. Evident ca oricine ar castiga alegerile nu va va putea multumi pe toti - pentru ca sunteti scindati si oribiti de orgolii personale si agende ascunse. E simplu. Insa revenind la om, pot sa va asigur ca va va asculta, va raspunde la intrebari sau mailuri, va raspunde la telefoane cand il sunati, va veni la curse. Si nu ii va fi frica sa ia decizii. Si nu va fi influentabil sau santajabil. Si legat de evolutia off-road-ului asa cum am vazut-o eu din 2007 incoace - ati inceput o cursa a inarmarilor si an de an a ajuns sa conteze mai mult marimea bugetului (constructie + reparatii masina) decat mana pilotului (sau ouale :grin:). Tin minte cum Nike iesea la mijlocul clasamentului open cu un Patrol aproape stock. Sau ce lectii dadea Nasul Mare cu Balena aia de Patrol lung tot aproape stock. Cred ca v-ati departat de spiritul acestui sport. La motocicletele mele, atunci cand se da startul incepe concursul intre oameni, nu intre bugete - castiga curajul, indemanarea, rezistenta fizica, gandirea rapida, antrenamentul. De-aia nu am mai castigat demult :grin: Si in spiritul asta va mai las niste teme de dezbatere: - de ce nu puteti avea cursa cu traseu extrem si cu track unde masina si bugetul pot face diferenta si un traseu open in care regulamentul sa limiteze drastic modificarile aduse masinilor astfel incat sa isi permita sa ia startul din ce in ce mai multi oameni? - de ce nu faceti curse de 2 zile maxim la care sa poate sa vina si cei care muncesc - sambata cursa, sambata seara gulas, duminica trial si acasa? - ganditi-va ce e mai important - sa aveti mai multi oameni la start decat sa aveti 10 masini spectaculoase? Sau poate le puteti avea pe ambele cu un mic efort? Sa inchei cu o vorba din business - "garbage in, garbage out!". Nu asteptati sa se schimbe lucruri mergand pe mana acelorasi oameni care si-au dovedit deja limitarile sau incompetenta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 Re: Alegeri FRAS Raspund repede doar la aceasta chestie scurta si tehnica: pai si atunci de ce trebuie sa fie facute etapele si cupele sub fras? care ar fi avantajele? ca vad ca fras-ul nu face nimic, doar incaseaza niste bani degeaba. in loc de taxe la stat, cu banii aia sigur o federatie buna scoate mai mult decit afilierea la fras. Ceea ce face FRAS este faptul ca asigura cadrul de legalitate pentru concursuri. Cand organizatorul de eveniment sportiv se duce sa ceara aprobari de la diversele autoritati de la care trebuie sa ceara aprobari UNEORI este MAI USOR sa obtina aprobari daca face un concurs legal :) PUNCT In plus, mai da o anumita extra-legitimitate si titlului de 'campion national'.` In schimb, daca intrebi 'ar putea face mai mult?' raspunsurile sunt deschise. Legat de "alta federatie" cred ca directia asta e pierduta. Legea sportului permite o singura federatie per ramura sportiva. In cazul de fata "automobilism". De aici cred ca discutia "alta federatie" ar trebui inchisa DACA NU CUMVA cineva are ATATA spate politic cat sa obtina de la minister, din pix, confirmarea ca "Federatia2" gestioneaza alta disciplina sportiva decat "federatia1" (cam precum e CNTT vs CNOR :h5 ) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 Re: Alegeri FRAS Nimeni astazi nu-si poate face licente de sportiv la off-road, sub pretextul ca nu s-au aprobat taxele. Este prima data in istoria FRAS cand s-a intamplat asta, sa nu poti sa-ti iei licenta la o disciplina automobilistica Aici am o parere diferita fata de tine. Tu zici asa: "Bulugioiu a blocat licentele de offroad" Eu nu l-am vazut in niciun an sa emita el licentele :) Licentele sunt emise de FRAS. Ce putea sa faca Bulugioiu era sa transmita la FRAS informatia ca offroadul nu s-a intrunit inca sa voteze taxele pe anul acesta, asa cum nici FRASul nu s-a intalnit inca sa voteze taxele pe anul acesta. De aceea, astazi ar fi incorect ca un sportiv sa plateasca o taxa de X pentru licenta la o anumita ramura, din moment ce in urma votului FRAS (bazat in cazul offroadului pe votul aga cluburi) este posibil sa rezulte taxa de licenta DIFERITA de cea de anul trecut. In cazul in care taxa 2015 e mai mare decat cea din 2014, atunci concurentul trebuie sa mai plateasca ceva sau sa i se anuleze licenta iar daca e mai mica, trebuie sa primeasca bani inapoi pentru taxa platita. Ambele solutii sunt incorecte. Mi se pare normal ca FRAS sa nu elibereze INCA licente de offroad din moment ce FRAS nu a stabilit licentele de anul acesta. Faptul ca zici "Bulugioiu" nu FRAS cred ca este o mica manipulare :) Legat de asta, imi dau seama de o chestie: nici taxele de licenta pentru Tot Teren nu au fost aprobate de FRAS, din moment ce AGA este pe 21 februarie. Ce licente o sa primeasca concurentii weekendul asta?? Legat de faptul ca sustii tu ca tu stii ceva ce a discutat Silviu Bulugioiu cu Emanuel Ilina si eu nu stiu pentru ca nu am fost informat pentru ca nu merit, inteleg ca sustii ca te-a informat Silviu pe tine si nu pe mine? Nu este exclus (nimic nu este), dar pare o teorie cam ciudata. Si invers, sa te fi informat dl Emanuel Ilina suna cam ciudat din moment ce esti 'in echipa adversa' pe lista de vot... Dintre toate teoriile, pare mai credibila cea ca *ai o parere* sau *crezi* ceva si scrii aici cu aluzia ca e *certitudine* universala :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanutza Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 (editat) Re: Alegeri FRAS Salutare tovarasi, Nu am mai intrat de mult pe forumul asta. Unii dintre voi ma stiti de pe vremuri cand mai mergeam la prietenesti sau mai erau curse comune auto-moto. Legat de Norris vreau sa va clarific cateva lucruri din postura unuia care il cunoaste de cand avea 16 ani, si cu bune si cu rele: - Omul vrea la FRAS pentru a face niste lucruri de care sa fie mandru - si-a rezolvat destul de multe in viata asta; nu candideaza la presedintia FRAS pentru ciolan. - eu l-am incurajat sa scrie aici tocmai pentru a afla mai multe detalii despre zbaterile cu care se cnfrunta offroadul; nu are nici o agenda legata de vreuna din gruparile Rasty/Bulugioiu. Nu are nici o prietenie cu nici unul. - E unul dintre noi, din viata, nu un nene de la un birou prafuit. Pe de o parte a organizat curse, stie cum e sa te lupti pentru bugete, sa mergi pe sarma pe langa autoritatile locale, sa incerci sa-i multumesti pe toti. Pe de alta parte e un pilot care a mers pedal-to-the-metal de cand il stiu; un pasionat de masini si motoare care si-a pus carburatoare orizontale pe Golf1 acum 20 de ani, a facut masini pilaf, s-a dat peste cap, a urcat pe podiumuri. Presedintele FRAS nu vine cu o bagheta magica. Evident ca oricine ar castiga alegerile nu va va putea multumi pe toti - pentru ca sunteti scindati si oribiti de orgolii personale si agende ascunse. E simplu. Insa revenind la om, pot sa va asigur ca va va asculta, va raspunde la intrebari sau mailuri, va raspunde la telefoane cand il sunati, va veni la curse. Si nu ii va fi frica sa ia decizii. Si nu va fi influentabil sau santajabil. Si legat de evolutia off-road-ului asa cum am vazut-o eu din 2007 incoace - ati inceput o cursa a inarmarilor si an de an a ajuns sa conteze mai mult marimea bugetului (constructie + reparatii masina) decat mana pilotului (sau ouale :grin:). Tin minte cum Nike iesea la mijlocul clasamentului open cu un Patrol aproape stock. Sau ce lectii dadea Nasul Mare cu Balena aia de Patrol lung tot aproape stock. Cred ca v-ati departat de spiritul acestui sport. La motocicletele mele, atunci cand se da startul incepe concursul intre oameni, nu intre bugete - castiga curajul, indemanarea, rezistenta fizica, gandirea rapida, antrenamentul. De-aia nu am mai castigat demult :grin: Si in spiritul asta va mai las niste teme de dezbatere: - de ce nu puteti avea cursa cu traseu extrem si cu track unde masina si bugetul pot face diferenta si un traseu open in care regulamentul sa limiteze drastic modificarile aduse masinilor astfel incat sa isi permita sa ia startul din ce in ce mai multi oameni? - de ce nu faceti curse de 2 zile maxim la care sa poate sa vina si cei care muncesc - sambata cursa, sambata seara gulas, duminica trial si acasa? - ganditi-va ce e mai important - sa aveti mai multi oameni la start decat sa aveti 10 masini spectaculoase? Sau poate le puteti avea pe ambele cu un mic efort? Sa inchei cu o vorba din business - "garbage in, garbage out!". Nu asteptati sa se schimbe lucruri mergand pe mana acelorasi oameni care si-au dovedit deja limitarile sau incompetenta. Inca o data un raspuns pertinent. Am avut ambitia sa caut raspunsul dedicat de Ionut acum vreo 4 ani referitor la o "discutie" similara: Re: Etapa de campionat, cupa sau prieteneasca? Participant vs. organizator am urmarit discutia starnita de prietenul Razvan. Eu nu-mi dau cu parerea despre cursele de auto pentru ca nu ma pricep. Pot sa va zic insa ce s-a intamplat la moto (enduro) unde ma dau de vreo 6 ani. - campionatul organizat de federatie e in agonie - 3 etape (minimul pentru a exista un campionat) 50 - 60 de rideri la start si multe taxe si exigente - cupele private s-au inmultit si au crescut an de an in calitate - avem concursuri cu taxe de la 25 Euro pana la 1300 Euro. Pentru orice exigenta si pentru orice buzunar. - sunt cupe private care au aproape 200 de oameni la start - anul asta la Deva la http://www.motoclubhaita.ro/ au fost 184 de oameni din 9 tari care au platit cate 100 de euro. - la Romaniacs am platit 1300 Euro cu demipensiune la Radisson in Sibiu si m-am dat alaturi de cei mai buni din lume - la Sf Ghe am platit 15 Euro si am avut o zi superba, cu gulas si bere la sosire - anul asta am avut etapa de Campionat European de Enduro la Bacau/Comanesti si etapa de CAMPIONAT MONDIAL de ENDURO la Buzau. Organizate de romanasi de-ai nostri. Daca tintesti sus, se poate! La fiecare cursa sunt baieti care stau cu cortul sau dorm in masina sau "baieti" ca Dunca sau Butuza care vin cu elicopterul. La start insa suntem egali si ne luptam prin aceleasi noroaie. Trebuie sa ganditi si voi la off road o varianta de regulament in care adancimea buzunarului sa conteze mai putin si sa primeze pasiunea, talentul, curajul, hotararea. Eu zic ca asta o sa se intample si la off road. Vor fi curse/cupe cu multi oameni la start, iar campionatul va fi in agonie, pentru cei interesati de titluri si tinichele. Iar cupele trebuiesc gandite ca o afacere care trebuie crescuta de la an la an. Pilotul inscris in cursa ta trebuie tratat ca si client pt ca in fond el cumpara un serviciu. Cu pachet de cazare sau fara, tine de maturitatea si intelepciunea organizatorilor sa-si vanda "marfa"; altfel, cum spunea si Vitalie, clientii se vor orienta catre alte zari. PS: in weekend am fost la o cursa de biciclete - 300 inscrisi x 15 euro. Cadouri la inscriere, premii, cronometrare profesionala cu cip-uri, start la 11.30 si la 16.30 se facea deja premierea Orice eveniment de succes trebuie sa aiba scara; si la off road trebuie sa fie la fel - costuri de intrare si participare mai mici Editat Februarie 10, 2015 de razvanutza Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 Re: Alegeri FRAS Raspund repede doar la aceasta chestie scurta si tehnica: Ceea ce face FRAS este faptul ca asigura cadrul de legalitate pentru concursuri. Cand organizatorul de eveniment sportiv se duce sa ceara aprobari de la diversele autoritati de la care trebuie sa ceara aprobari UNEORI este MAI USOR sa obtina aprobari daca face un concurs legal :) PUNCT In plus, mai da o anumita extra-legitimitate si titlului de 'campion national'.` In schimb, daca intrebi 'ar putea face mai mult?' raspunsurile sunt deschise. Legat de "alta federatie" cred ca directia asta e pierduta. Legea sportului permite o singura federatie per ramura sportiva. In cazul de fata "automobilism". De aici cred ca discutia "alta federatie" ar trebui inchisa DACA NU CUMVA cineva are ATATA spate politic cat sa obtina de la minister, din pix, confirmarea ca "Federatia2" gestioneaza alta disciplina sportiva decat "federatia1" (cam precum e CNTT vs CNOR :h5 ) watcher, sint 2 chestii care se bat cap in cap: "cadrul de legalitate pentru concursuri" vs masinile care participa. asta e lamurita de dl. Norris si sper sa se ajunga la ce am zis, intr-un viitor cit mai apropiat. campion national - era si inainte. am revistele deteren, mai sint si in alte reviste de-a lungul anilor prezentari ale campionatului si ale campionilor. sincer imi pare rau dupa deteren. dar asa e, gala fras suna altfel. dar, despre alta federatie nici nu poate fi vorba. "federatie buna" se referea strict la federatia cluburilor de offroad, nu la fras. lamurit iar de dl. Norris, partea legata de finantare. din raspunsurile date, deduc ca dl. Norris a inteles perfect ce inseamna descentralizare si ce inseamna federatie. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
joanna Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 (editat) Re: Alegeri FRAS Rasty, atitudinea ta este aceeasi, neschimbata. Uita-te la tine si comportamentul tau atunci cand cluburile doreau sa voteze democratic. Draga Vali, este mai mult decat binevenit postul tau, mai ales in contextul actual :) Domnilor, intervin rar spre deloc pe acest forum. Pentru cine nu stie, sunt Ioana Bardas si una dintre persoanele care a participat activ la redactarea regulamentelor - profesia ajutandu-ma in acest sens. Pot spune ca le stiu pe de rost. Si in legatura cu reguli si regulamente am a va spune cateva lucruri. Celor pregatiti sa sara la atac, va spun din capul locului ca nu scriu in calitate de sotia lui Rasty, ci in calitate de om care, prin prisma profesiei juridice pe care o desfasor, a participat activ la transpunerea principiilor pe hartie si in "vorbe scrise" :). Nu o sa scriu despre persoane, nu o sa arat cu degetul, ci o sa explic reguli si regulamente. ATAT. Si imi voi exprima in mod public niste intrebari. Concluziile le va trage fiecare. Cred de asemenea, ca acest demers este folositor si celor care nu stiu istoria regulamentelor, nu au citit sau nu cunosc regulamentele. Eu voi incerca sa explic cat mai clar cu putinta unele aspecte legate de mult disputata democratie si dreptul de vot. Voi vorbi despre dreptul de vot in Comisia CNOR, acordarea lui, cum a fost acesta reglementat in 2011, cum e in prezent, cum e la FRAS cu dreptul de vot si cu autonomia probelor sportive - ca asta pare a fi directia video-ului postat de Vali pe care l-am revazut acum in totalitate...atunci eram in sala. Inainte sa trec la explicatii, fac totusi o precizare: din sensul postului lui Vali, pare ca se induce ideea ca atunci nu se voia democratie (din prisma dreptului de vot), iar in prezent este ceva diferit. Sa vedem diferentele insa nu dupa impresii, ci dupa regulile care au fost scrise: S-o luam cu inceputul: - dreptul de vot la FRAS La FRAS toate cluburile afiliate au in principiu drept de vot, indiferent de proba sportiva (raliu, offroad, viteza in coasta) in care activeaza. Dreptul de vot al fiecarui club de la FRAS este aplicabil tuturor problemelor FRAS - in sensul ca de ex cluburile care fac raliu pot vota in adunarea generala chestiuni care privesc cluburile de off-road si vice-versa. Statutul FRAS si legea sportiva din Ro nu fac distinctie in privinta dreptului de vot intre probele sportive in care activeaza un club in cadrul unei federatii. Fac distinctie in privinta altor chestiuni (licente sportive, etc), dar acestea din urma nu fac obiectul interventiei mele. Statutul FRAS totusi contine niste conditii minime obligatorii pentru ca un club afiliat sa poata vota, respectiv sa fie structura sportiva activa. Structura sportiva activa este clubul care fie are calitatea de membru fondator FRAS, fie a organizat competitii in Campionate Nationale in anul anterior, fie a licentiat sportivi participanti in competitii de Campionat National - a se vedea art 20 alin 2 din STATUT. Retinem de aici asadar un principiu - ca la FRAS trebuie "sa fi facut ceva" ca sa votezi - adica sa fi facut cele de mai sus. -statut FRAS - reglementarea Comisiilor FRAS pe probe sportive (raliu, offroad, coasta etc) si dreptul de vot al cluburilor sportive in disciplina in care activeaza pentru alegerea membrilor si Presedintelui Comisiilor pe discipline La FRAS, si in trecut si in prezent, conform Statutului (art. 38), Consiliul Federal este cel care alege Presedintele Comisiei Nationale pe respectiva proba sportiva. Tot in Statut aflam ca Presedintele alege membrii Comisiei. Comisia se ocupa, ca si in cazul CNOR de regulamente sportive, gestionarea campionatelor pe respectiva proba sportiva etc. In nici una dintre probele sportive de la FRAS, cluburile practicante ale acelei probe sportive nu au avut si nu au nici in prezent drept de vot cu privire la alegerea Presedintelui Comisiei respective, cu privire la regulamente (pot face insa evident propuneri) si alte asemenea. In practica, Consiliul Federal alege presedintele de la Comisia de Raliuri, acesta isi face comisia din persoane si comisia face regulamentele cum o taie capul, regulamentele sportive fiind insa aprobate de Consiliul Federal. Repet: asa a fost, asa este si in prezent. In 2011 cand s-a facut afilierea off-road-ului la FRAS, s-a negociat cu Presedintele FRAS, pe langa alte aspecte cum ar fi bugetul, respectarea autonomiei off-road - ului, pe principiul noi (offroadul vrem sa intram in legalitate), voi (FRAS-ul ) nu va bagati peste noi. Se deschide la acest punct o intrebare - de ce or fi negociat cei care s-au dus la FRAS autonomia off-road-ului, cand cutuma si regulile la FRAS erau altele? Ramane fiecare sa-si dea raspunsul. - Regulamentul Comisiei Nationale de Off-Road prima versiune (atasata aici) - 2011 - cea mult disputata in filmulet dreptul de vot - sintagma Cluburi Electoare Dreptul de vot urma aceleasi doua principii de la FRAS: 1. un club - un vot (nu persoana are drept de vot, ci clubul) si 2. al doilea principiu de la FRAS (aratat mai sus) - sa fie club activ. La vremea respectiva transpunerea din vorbe pe hartie a principiului "sa fie un club activ" (elector a fost denumit in Regulament) a fost urmatoarea: 1. indeplinirea cumulativa de catre club a unor conditii de organizare de etape/evenimente, de participare prin sportivi la competitii, de participare la sedintele adunarii generale a cluburilor de offroad, sau 2. De asemenea, exista varianta unanimitatii ca toti cei care aveau deja drept de vot si voiau, prin exceptie, sa acorde dreptul de vot inca unui club, o puteau face prin decizie unanima (100%) indiferent de indeplinirea sau nu a criteriilor de mai sus. Pentru detalii, va invit sa analizati art.11 din regulamentul CNOR 2011 pe care il atasez. Acum, ca criteriile au fost prea dure sau nu, nu este in sarcina sau compententa mea sa judec. Trebuie retinute insa urmatoarele: - era o intensa activitate sportiva - chiar in video se vorbeste despre cca 8 etape si 9 cupe - deci 17 competitii - apoi, nu trebuie uitat contextul - s-a pornit din vid, nu era nimic din punctul de vedere al afilierii la FRAS (nici comisie, nici cluburi afiliate): rand pe rand, dupa obtinerea CIS-urilor (de unele cluburi chiar m-am ocupat in acest sens), se afiliau la FRAS. De altfel, rezulta din video ca nu toate aveau CIS-ul la data sedintei respective (conditie obligatorie de afiliere la FRAS). La randul lor, cluburile afiliate asa rand pe rand au aplicat una din cele doua reguli de mai sus pentru obtinerea dreptului de vot. Si ca sa inchei pe acest punct - principiul de club sportiv activ a fost implementat in Regulamentul vechi (2011), prin introducerea criteriilor pe care vi le-am expus. - Regulamentul Comisiei Nationale de Off-Road versiunea curenta in vigoare - dreptul de vot Cluburile isi pot castiga dreptul de vot in Adunarea Cluburilor de off-road dupa ce intrunesc niste conditii alternative (nu cumulative ca in vechea reglementare) adica: fie nr de sportivi (6 sportivi mai precis) licentiati si participanti, fie au facut evenimente. Diferentele sunt urmatoarele: -in cazul regulamentului vechi, criteriile erau cumulative, in prezent ele sunt alternative. Aceasta poate fi privita ca o usurare/inlesnire a obtinerii dreptului de vot - fata de regulamentul trecut, in prezent nu se mai poate acorda prin unanimitate dreptul de vot unui club. Adica daca toata lumea vrea ca un club de offroad sa capete drept de vot, aceasta nu se poate. Concluzie pe dreptul de vot: in ambele regulamente exista niste criterii pentru obtinerea dreptului de vot, fiind respectat in ambele, dar implementat in mod diferit, principiul "drept de vot primeste structura sportiva activa" - altfel vin cei de la raliu sa voteze la offroad. Era si este necesar. De altfel, chiar as we speak, pe noile reguli nu toate cluburile indeplinesc conditiile pentru dreptul de vot - mult disputatul drept de vot din video al lui Costel Casuneanu sau mai precis al clubului Riders Enduro nu exista nici in prezent, pentru ca clubul nu indeplineste criteriile actuale. Ramane in acest context intrebarea: dom'le e democratie? :) Va urez succes, Ioana Bardas Nota: atasat aveti cele doua regulamente de desfasurare a activitati de offroad: 2011 si cel in vigoare in prezent. Statutul FRAS pentru cine e interesat poate fi gasit aici http://2010.fras.ro/images/2012_03/STATUT.pdf2011 regulament Comisie si activitate offroad publicat.pdfRegulament_activitate_offroad CNOR in vigoare februarie 2015.pdf Editat Februarie 10, 2015 de joanna Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate