Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Nou posesor de Patrol in Ploiesti

CristiT68

Postări Recomandate

Re: Nou posesor de Patrol in Ploiesti

wtf?

[ATTACH=CONFIG]242054[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]242053[/ATTACH]

Acu am reusit!

Multumim pentru poze! Nu am vazut niciodata ce continea cutia. Sunt curios cum arata la mine...

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 90
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

:ha: oooo la tine se mai cunoaste ceva ... la mine cand l-am ,,demontat" sau mai bine zis rabunit ! puteam sa dau tratament la gravide din el !

a deslusit cineva unde merg legaturile de la conectorii din acea cutie? banuiesc ca au treaba cu senzorul de sub scaunul soferului !!!! deci atentie cum izolati sau de unde taiati conductorii , eu banuiesc ca au fost vinovate de defectarea senzorului !

oare era asa greu sa-l pozitioneze in caroserie !

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

Azi am blocat EGR-ul, dar sincer ma asteptam la mai mult. Totusi pun o intrebare, motorul meu a fost schimbat de fostul proprietar, e adevarat ca pompa de injectie trebuie imperechiata cu ECU? Daca da, unde pot face asta?

Link spre comentariu

Azi am blocat EGR-ul, dar sincer ma asteptam la mai mult. Totusi pun o intrebare, motorul meu a fost schimbat de fostul proprietar, e adevarat ca pompa de injectie trebuie imperechiata cu ECU? Daca da, unde pot face asta?

Cam aceleasi probleme am si eu!

Cica nu trebuie imperecheata pompa cu ECU la generatia asta de ZD30 !

Am schimbat 3 debitmetre pana acum...eraore nu mai da pentru debitmetru si tot nu are putere!

La mine cateodata are putere (dar nu cat trebuie), cateodata se manifesta exact cum ai descris tu anterior!

Daca tot ai automata verifica te rog daca in panta mare coboara cu spatele daca este in pozitia D si invers!

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

• 7 luni mai târziu...

Revin dupa destul de mult timp, acum Patrocle (caci asta e numele lui) arata cam asa

WP_20151003_18_23_03_Pro.thumb.jpg.516489075dcb69dc84b218e6b95017e7.jpgWP_20151003_18_22_42_Pro.thumb.jpg.603f8d8efed1aaadc312b32f02d7b29d.jpgWP_20151002_08_48_16_Pro.thumb.jpg.00c179d312d044cb18e59217a2d493c6.jpg

am reusit sa gasesc niste bocanci calumea ( binenteles ca l-a oprit militia pe baiatul meu si i-a dat avertisment pentru ca are cuciucurile prea mari :D) am mai schimbat ceva prezoane si piulita la roti pentru ca atunci cand ajungi la vulcanizare idiotii pun piulita in cheia pneumetica si dai si atunci prinde gresit si se belesc.

Probleme in continuare: Am fost asta vara pe transfagarasan totul in ordine dar pe sus am constatat ca fierbe motorul inca nu stiu cauza, de 1 decembrie am fost pe transbucegi si din nou aceiasi problema + lipsa de putere. Cu masina pe loc daca accelerez la maxim dureaza 3-4 secunde pana ajunge la 4000 de ture, daca opresc in fata unei borduri si vreau sa urc pe ea nu are putere sa urce.

Parerea mea ca ori debitmetrul de 2 lei care l-am luat si-a incheiat activitatea, ori pedaua de acceleratie nu imi da valorile corecte. Stie cineva ce tensiuni masurate trebuie sa am la peda?

Din aceasta cauza banuiesc ca si incinge motorul, nefiind amestecul cum trebuie.

Am uitat sa va spun, troncaneala ce o aveam pe fata era de la bucsile dintre caroserie si sasiu (din pacate) am reusit sa le cumpar undeva la 700 lei / bucata + 80 lei surubul dar n-am reusit sa le schimb inca.

Cam asta e cu Patrocle, inca n-am reusit sa o scot pe coclauri tocmai pentru faptul ca inca nu merge in zaua ei.

Link spre comentariu

In mod normal, atat debitmetrul cat si pedala dau erori care aprind check engine.

In mod anormal, uneori debitmetrul defect nu aprinde check engine (cazul meu).

Ai vreo eroare in bord?

Nu ai descarcat inca manualul de service?

Ai acolo descrise procedurile de masurare pentru toate bazdaganiile.

Daca nu-l gasesti sau nu te descurci cu el, da un semn.

Ar mai trebui verificata neaparat si presiunea turbo, dar dupa ce te asiguri ca electronica este in regula.

Lipsa de putere poate fi generata de multe chestii, inclusiv injectoare, pompa etc.

Supraincalzirea - eu as incepe cu o curatare a radiatorului. Aceasta se face corect doar prin demontarea acestuia de pe masina. Fiind in spatele radiatorului de aer conditionat, nu il poti curata deloc pe masina.

Daca dupa asta tot se incinge, treci mai departe. Termostatul, sau cel mai urat ar fi sa fie chiulasa crapata pe undeva.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Multumesc Giorgel, excludem chiulasa (montata de mine - aproape noua) injectoare curatate, nu am verificat pompa de injectie in schimb, radiatorul a fost schimbat de fostul proprietar cu unul din dezmembrari (nu l-am curatat), termostatul si pompa de apa noi. Azi am cautat in manualul de reparatii si mi-am scos niste valori la pedaua de acceleratie si la debitmetru, daca am timp am sa le masor maine.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Pe data de 29.12.2015 am fost la tester, Debitmetru bun, Valorile la pedaua de acceleratie bune, tensiune mica la senzorul de presiune turbina (cel de pe intercooler). Azi am reusit sa pun manometru pe turbo si surpriza max 1 bar la 3000 rot/min, deci s-a intamplat ceva cu geometria variabila, am fost la cineva in Ploiesti mi-a mai reglat-o un pic acum ridica undeva la 1,4 bari dar trebuie demontata turbina si reconditionata. Chiar si asa cu 0,4 bari in plus se cunoaste la drum.

Link spre comentariu

Debitmetru e in valori, cf valorilor din manualul de reparatie, chiulasa este buna, am montat-o acum aproape 1 an, dupa cum am scris mai sus valorile masuratorii senzorului de presiune de pe intercooler au fost mai mici decat in catalog, iar dupa masurarea presiunii la iesirea din turbina am constatat ca aceasta e de vina. Max 1,4 bari la 3500 rot/min.

Link spre comentariu

Sincer NU doresc sa intru in polemici cu tine.... Am întrebat care sunt valorile PE care le ai cu acest Debitmetru ???? Cât de la ...pana la... Legat de chiulasa ,vreau să-ți spun ca argumentul pe care-l spui tu ....Ca a fost ca si noua,ca ai montat-o tu.....este nesemnificativ,pt ca .....motorul de Patrol ZD30 se încălzește foarte greu....iar când se încălzește poate avea doua cauze majore...1) radiatorul înfundat...si aici contează cum circula apa prin celule,nu prin cele doua bazine ,superior si inferior....2) chiuloasa fisurata...exista fisura in interiorul chiulasei unde este foarte greu de depistat si imposibil de reparat. Lipsa de putere din cele scrise de tine poze avea doua cauze....1) Debitmetru 2) ECM. Si pt ca întâlnesc zilnic diverse ciudățenii legate de probleme apărute ,,din senin,,la diverse Nissanuri după intervenția ,,mecanicilor pricepuți,, îmi permit să-ți dau câteva sugesti...dar NU este obligatoriu sa le iei in calcul. Si ca sa fiu puțin rau...daca ma contactai si cu bucsele de caroserie ieșeai muuuult mai ieftin..... Asa ca de final,daca doresti ma suni si vb.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Nu e vorba de nicio polemica, nu mi-am notat valorile de la debitmetru atata timp cat am vazut ca sunt in parametri (poate am gresit) iar faptul ca am gasit turbina cu defect ma duce la concluzia ca lipsa de putere este de aici. Inca o data, lipsa de putere este la turatii mari ale motorului, acum 2 saptamani am scos-o off-road in Orastie pe Tatele Gorghiului undeva pe o pante de 25- 30 de grade si a facut servici. Intr-adevar dupa ce voi rezolva cu turbina voi vedea care va fi urmatorul pas daca va mai fi nevoie. Iar faptul ca sunt circumspect la unele sfaturi este ca: atat cat am cerut ajutorul pentru aceasta masina pe care am luat-o caruta si am adus-o intr-o stare destul de buna, binenteles cu multa munca, toata lumea s-a dat la o parte (nu vorbesc de colegii de pe acest forum) acest lucru m-a facut sa ascult mai putin de pareri si mai mult de masuratori si constatari. Oricum multumesc de ajutor am sa te sun in una din zile sa stam putin de vorba. Poate imi impartasesti un pic din experienta ta.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare