Kibitz Postat Martie 31, 2015 Partajează Postat Martie 31, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Am in bord butonul de decuplare al stabilizatoarei. Cum functioneaza acest sistem? Apas pe el si apare martorul in bord "stabi off", dar dupa apx. 10 sec. dispare. E normal? Ar trebui sa ramana aprins. aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Martie 31, 2015 Partajează Postat Martie 31, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 "System Description CONTROL UNIT The stabilizer control unit controls the actuator motor using the stabilizer switch and a signal sent from the vehicle speed sensor. When vehicle speed exceeds 20 km/h (12 MPH), the stabilizer control unit maintains the clutch cylinder position and activates the stabilizer function, regardless of the position of the stabilizer switch. The system is provided with a timer function to cut the actuator activating power output in about 15 seconds, in consideration of a possible system abnormality." Ai decuplat bara in mers? Daca da, ai mai sus explicatia. Face la fel si stand pe loc? Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CristiT68 Postat Martie 31, 2015 Partajează Postat Martie 31, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Pe parasolar e un colant pe care scrie cum sa folosesti stabi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Johnny B Postat Martie 31, 2015 Autor Partajează Postat Martie 31, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Giorgel, multumesc de informare, dar face in ambele situatii, de asta mi s-a parut ciudat. Am probat cu ea in mers si fara sa depasesc 20 km/h la fel cum ma informeaza parasolarul(mersi Cristi), dar se stinge martorul dupa mai putin de 15 sec. In stationare face la fel, asta mi-a ridicat semne de intrebare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Johnny B Postat Aprilie 1, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Nu am nicio carte tehnica/manual utilizare al masinii. Ma poate ajuta cineva cu normele uleiului pentru motor? Ursu a vut bunavointa sa-mi spuna ce tip de ulei sa folosesc la masina, am cautat si pe forum in schimb nu am gasit informatii cu privire la normele lui. Iar la liqui moly am gasit mai multe sortimente pe aceleasi caracteristici. Stiu ca la Skoda nu pot sa pun daca nu are norma 505.01, 50500... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 (editat) Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Ulei cu normele: API CF-4 ACEA B3/E3 CUTIE DE TRANSFER+VITEZA: GL4-75W-90 GRUPURI: GL-5 Vezi ca Nissan a emis 2 buletine de service in care este specificat clar ca uleiul de motor CG-4 este absolut interzis sa fie folosit in motor, iar in grupuri si cutii strict specificatiile GL-4 si GL-5. Uite aici manual: MANUAL. Editat Aprilie 1, 2015 de Big.Ursu NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Johnny B Postat Aprilie 1, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Multumesc Ursule, am dat comanda ptr. toate zemurile si filtrele! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
l_stoian79 Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 ... Tremuratul acela al rotilor l-am mai diminuat, am fost la vulcanizare si le-am echilibrat, facut presiune etc. Pe fata era destul de desumflata roata de pe stanga, avea 1.8 fata de 2.4 dreapta. Poate de aici si tremuratul excesiv. Bine, banuiesc ca mai sunt si niste bucsi pe acolo care trebuiesc inlocuite.... vezi sa fie curat butucul si janta la montaj. Daca rotile arata ca sunt echilibrate corect (pe bancul de echilibrare), inainte de a le pune la loc pe roata, curata temeinic cu o perie de sarma si butucul si janta, sa nu fie mizerie intre. Apoi poti sa incepi sa te uiti la ce ti-o recomandat Ursu .... :h5 "Explore.Dream.Discover."-Mark Twain cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1 "my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Johnny B Postat Aprilie 1, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Din pacate am montat rotile la loc pe masina si nu am efectuat aceasta operatiune. Trbuie sa intru in service ca sa-i schimb fluidele, iar atunci am sa fac si treaba asta. Mersi de sfat. Si daca tot am ajuns iarasi la capitolul 'roate', am acest model de jante de rezerva. Am comandat 2 gume la fel care trebuie sa-mi soseasca maine. Mi-ar placea sa iasa nitel roata in afara, ptr. mai multa stabilitate. Credeti ca acest model se poate intoarce? Cam cat as castiga? Roatele e 265/75/16, jantele au 7j. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Din ce am citit pe aici si am ascultat pe la unu si altul, jantele de tabla originale Patrol, daca incap pe mana cuiva care stie ce face, ti le poate "intoarce" si o sa obtii niste rezultate excelente. Depinde de meserias. Parca ET-ul obtinut ar fi -40mm sau -44mm, nu am retinut exact. Alta alternativa, jantele de otel gen Dakar Dotz cu ET -30mm spre exemplu, sau -20mm pot scoate rotile in afara, suficient cand sa "compenseze" deplasarea centrului de greutate, survenita ca urmare a inaltarii si schimbarii dimensiunilor de anvelope. PS. In alta ordine de idei, anvelopele resapate sunt cunoscute pentru comportamentul "anti-echilibrare" care-l afiseaza. Ia vezi de curiozitate, ce greutate are fiecare anvelopa in parte ? A mai fost un caz pe aici care a avut 4 anvelope INSA (parca), profil SIMEX (daca nu ma insel) - o anvelopa avea 7 sau 9 kg in plus fata de restul. Zic si eu.... NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Johnny B Postat Aprilie 1, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Cele pe 18 pe care le am in acest moment pe masina, nu sunt resapate. Cele pe care am sa le folosesc impreuna cu jantele de tabla, sunt. Am sa le cantaresc inainte de a le baga pe agregat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Johnny B Postat Aprilie 1, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Sa va fereasca Dzeu de samsari si jartele penale, astazi am descoperit motorina pe sub rezervor. Am de vazut acum pe unde curge, daca-i spart sau vreun furtunete ceva. Sunt negru! :( Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adrian Matei Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Ti-am vazut masina astazi pe la ora 12 la Crazy.Grija mare cu mecanicii din Cta eu unul sint intepat cu 2000 euro si cu piese sh in loc de original. Cand vrei ne vedem si discutam la o cafea. Numai bine si spor la lucru si la cheltuit banuti ca o sa ai ceva batai de cap pana o sa o faci perfect functionala. Numarul meu este 0753.098.098. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 (editat) Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Lasa nu te mai lauda singur ( ... mai intai masuram organu' laudator in cauza si apoi constatam daca esti negru sau nu ... facem comisie de expertiza sa vedem daca esti negru si in sezonul rece ... oricum, ai strecurat subtil informatia ... da' m-am prins io ...) ! ! ! Nu lasa niste nemernici sa-ti inegureze viata , pe ei nu-i doare nici la basca de necazurile tale ... chiar si asa omorata , odata adusa in buna stare te duce mult si bine ... poate te ajuta informatia - rezervorul de Y61 e interschimbabil cu cel de Y60 ... Am cercetar recent dupa piese , ai Y61 relativ ok la dezmembrari in CT , poate ai noroc . La Y61 rezervorul se corodeaza mai repede ca la Y60 din cauza unei perne de protectie dar care nu protejeaza si la coroziune . Daca coroziunea nu e de amploare se repara foarte usor , rezervoarele de patrol in toate versiunile sunt cositorite integral in baie si se repara ca atare . Poate scapi doar cu ceva miscare pe la racordul de alimentare ... ( in zilele noastre asa patesti daca ai bani de un plin de motorina - suferi , inainte si dupa ... ). Editat Aprilie 1, 2015 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Johnny B Postat Aprilie 1, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Eh, Coane Cos, chiar nu-i cazul sa-mi zburde afara lovelele din buzunar, dar am zis sa profit de faptul ca-i rezervorul aproape plin si sa-i bag peste, zeama de drujba. Apoi, ca nărodu', am umplut la maxim ca sa'ncerc sa-i fac si un consum de urbe... Cred ca asta-i si norocul atelajului, ca ma atasez de lucruri mai mult decat trebe. Poate le-oi face io mai incet ca asa se misca aia pe unde m-am nascut, dar sigur le fac pana la capat. 10X ptr. incurajare si tare ma bucur cand dau de oameni care-ti sar in ajutor dezinteresat si isi rup din timpul lor ca sa-ti dea o solutie, un sfat. Ce-i pacat, ca ati mai ramas tare putini pe lumea asta... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 In ciuda tuturor parerilor, ca motorul ZD30 e o prastie, ca e prost, ca se sparge motorul ("grenade" ii zice in argou) - zic eu ca este un motor reusit, chiar si prima generatie. Ma rog, vor sari multi cu gura ca trebuie sa bagi bani in el, ca nu e verde si ar trebui portocaliu - adu masina in mintile ei, si vorbim dupa aia. Am 311.000, de vreo 60.000km o am eu, cu toate modificarile facute de mine, in regie proprie, inspiratie australiana. Ai manualul de reparatii, acolo gasesti multe chestii utile care te vor ajuta sa intelegi si mai bine masina si aici sunt cateva topicuri si oameni care sa te sfatuiasca de bine. De tine depinde... NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Rezervorul se corodeaza din cauza unor bureti idioti, cum zise si cos. Este interschimbabil cu cel de Y60, gatul de umplere este mai gros in diametru, trebuie sa "convingi" furtunul lui Y61 sa se lase penetrat de "gatul" lui Y60. Si eu l-am schimbat, tot cu unul cu "gura mare":ha:, a inceput si acesta sa supureze. Tre' sa-l dau jos.... A mea are numa' 175000, doar vreo 25000 de cand e la mine, cand am luat-o nu puteam depasi un Logan la 80 kmh...acum, alta poveste. Eu si Ursu avem chiar acele "The Grenade" din 2000.:h5 Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Poti sa incerci si un rezervor home-made .Eu am unul de 216 litri. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Poti sa incerci si un rezervor home-made .Eu am unul de 216 litri. Io am crezut ca ai doua :ha::ha::h5:h5 Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Tot acolo iese:ha: Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Johnny B Postat Aprilie 1, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 ... Eu si Ursu avem chiar acele "The Grenade" din 2000.:h5 Sa-mi updatez si io avataru'? :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Sa-mi updatez si io avataru'? :ha: Giorgele...dam o berica...Johnny...pune-ti MASINA PE ROTI...dupa aia...sa ne zici tu ce si cum cu Patrolul..ca a fost prost ingrijit.intretinut anterior...nu e vina fierului... NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Johnny B Postat Aprilie 1, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Sa-i dau in matze cu un engine flush inainte sau nu? Am folosit odata unul de la metabond si mi-a scos destul mehlem din el. S-o merita si la asta? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Aprilie 2, 2015 Partajează Postat Aprilie 2, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Sa-i dau in matze cu un engine flush inainte sau nu? Am folosit odata unul de la metabond si mi-a scos destul mehlem din el. S-o merita si la asta? La fiecare schimb de ulei folosesc Engine Flush, tot de la L.M. Nu am avut probleme. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 2, 2015 Partajează Postat Aprilie 2, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Eu as fi mai precaut la primele spalari daca nu se cunoaste exact starea motorului ( adica nu demontata baia de ulei , cel putin , sa se vada ce depuneri are sau n-are ) . Adica as face cateva schimburi la intervale mici - cate 200-400 km si eventual cu uleiul la limita superioara , schimband filtrul de fiecare data , apoi cu engine flush , continuand cu engine flush la fiecare schimb de ulei pentru ca e in mod clar benefic . Totul pentru a evita pe cat posibil miscarea eventualelor depuneri semisolide care pot duce la obturarea unor trasee de ulei cu mici diametre ... cum ar fi restrictorul de la turbina , rampa de ungere la axa cu came ... tot asa .. fie si obturarea partiala nu-i deloc de dorit . Zic si eu ... frica pazeste bostanaria ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate