Johnny B Postat Aprilie 2, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Astazi i-au sosit sosonii. Am ales varianta rechapé pentru ca mai aveam 2 bucati in stare buna si doar le-am luat perechile. Am dat 200 de iepuroi pe ele, daca ma tin 2 ani, sunt multumit. Tot astazi am primit uleiul de motor, filtrele, lichidul de frana si-s bucuros nevoie mare, mai ales ca maine imi sosesc si oloiurile ptr. grupuri si CV. Am mai luat si un flush de la Metabond sa-i curat maruntaiele. Pe joja nu se vede a fi prea nenorocit, asa ca am decis sa ma risc. Dupa ce schimb cele enumerate dar fara zeama de la grupuri si odata ce isi face mecanicul timp, o ridicam cu cracii'n tavan sa ne holbam pe dedesubt ca sa facem devizul si sincer, asta-i cea mai mare frica a mea. Nu mi-e de bucsaraie sau pivotaraie sau ce alte necazuri o mai avea saraca pe la supensii, ci de grupuri, planetare&stuff. Voi cu ce bucsi umblati, after market, poliuretane, polipropilene sau alte inventii sau OEM? Astazi s-a oprit si rezervoirul din picurat, mai mult ca sigur ca s-a consumat motorina pana sub nivelul gaurii. Caseta pișă in continuare, dimineata i-am completat vreo 70-80 ml. Scapa astea de boala doar cu kitul de reparatie sau sa-mi intensific rugaciunile? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 2, 2015 Partajează Postat Aprilie 2, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Rugaciunile poate nu ajuta dar nici nu strica , fiecare caseta e dupa chipul si asemanarea stapanului , unica si irepetabila . Dupa chinuri si suferinte , lacrimi si sudoare eu m-am oprit la bucsele OEM. Daca ar tine cel putin jumatate pe cat au tinut cele OEM puse de fabrica e bine de tot ... Nu am incercat toate optiunile aftermarket ca nu m-a sponsorizat nimeni , dar cat am pus la Y 60/61 am tot tinut evidenta si cam asta e concluzia . Discutia e si mai lunga daca derapam in subiectul poliuretanice vs cauciuc vs altele . Sunt fiecare cu domeniul ei de aplicatie in care exceleaza , ideale ar fi unele poliuretanice dar ca sa fie de nota 9,5 ar costa cat juma' de masina . Cele poli actuale costa exact cat tin ( mai putin unele cu preturi astronomice cu destinatie clara pentru cumparatorii lunatici care isi merita soarta ... aaa vrusei sa zic teapa ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Johnny B Postat Aprilie 2, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Coane, pai in cazul asta de unde procuram originalele? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Aprilie 2, 2015 Partajează Postat Aprilie 2, 2015 (editat) Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Sunt si kituri de bucsi din poliuretan care tin. (cat tin, asta depinde si de proprietar) :wink: Cu camasa metalica la cele de la tendoane, ba mai mult sunt si excentrice, cu posibilitatea de corectare caster (in cazul lift-kitului) De care vorbesc nu sunt la preturi astronomice ;) A nu se considera reclama. Din imagine vad ca ai ales filtrele Herth & Buss Jakoparts. Ai facut o alegere super buna, parerea mea :wink: Ah si am uitat sa spun ca MAX are un Y61 lung la dezmembrat :wink: In el sigur poti avea incredere. Nu stiu daca stii de masina dar mai jos e linkul cu ea, vezi ce mai e disponibil. http://forum.club4x4.ro/showthread.php?88390-Dezmembrez-Nissan-Patrol-Y61-lung-1999 Editat Aprilie 3, 2015 de teddybear postari consecutive cu acelasi subiect Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiua-car Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Salut! Pt orice piesa de Nissan ma poți contacta.Dezmembrez doar aceasta marca si am si service specializat pe aceasta marca. Eu folosesc bucși Super Pro,garanție de 3 ani sau 60.000km pe teren accidentat.....sunt produse in Australia..... Le folosesc inclusiv pe masina de competiție.... Pt consiliere(care nu te costa nimic,decât un tel ) ma găsești la 0733507026. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Johnny B Postat Aprilie 3, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 My name iz Ion, ghinIon. Astazi asteptam uleiurile ptr cutie si grupuri dar onorabilul butique care putea sa mi le aduca, m-a anuntat ca importatorul nu-i trimite doar 13 litri. Unde mai pui ca putea sa-mi aduca doar GL5, care cica acopera si GL4. Deci toate uleiurile erau 75w90 cu norma GL5 acoperitoare ptr. GL4. Am zis pas, asa ca trebuie sa ma apuc iarasi de cautari. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 (editat) Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Pe ce producator ai vrut uleiurile de transmisie ? Pe Valvoline este disponibil: 75W-90 GL5 Durablend 1L.....46 ron / litru LS 75W-90 GL5 Durablend 1L....54 ron /litru 75W-90 GL4 Maxlife MTF 1L.....78 ron / litru Cu jantele pot sa il contactezi pe omuletu din linkul de mai jos: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?69787-Intorc-orice-janta-de-tabla-la-comanda Sper sa iti fie de folos :wink: Editat Aprilie 3, 2015 de autoclinic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Johnny B Postat Aprilie 3, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Tot pe Valvoline am mers, la recomandarea colegului Big.Ursu. Pune si un link, nu cred ca va fi considerata reclama, sau daca-i bai mare, pe privat. Cu jantele am apelat la Jighi si deja sunt trimise, astept sa le primesc inapoi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Linkul sunt eu, sper ca nu e bai. M-am oferit deoarece ai spus ca la magazinul unde ai cautat nu pot sa aduca. Da-mi PM si iti dau detalii :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Johnny B Postat Aprilie 5, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2015 (editat) Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Ieri am facut o inspectie pe sub ea, concluzia este urmatoarea: -simeringul de la bila de pe stanga trebuie inlocuit -simeringul de la planetara stanga idem -amortizorul de directie e dus -arcul de pe partea st fata rupt -bieletele antiruliu fata/spate -bucse tendoane stanga/dreapta -placute frana fata -de fixat cablul ABS dr fata(este rupt suportul si nu sta fix) -aerisirea grupului fata este infundata -kit de reparatie servodirectie -in grupul fata uleiul este amestecat cu apa. In rest, cica nu prea are jocuri in planetare si rulmenti. In poze o sa observati un cablu mansonat sau cum se zice, este pozitionat pe partea stanga a masinii si duce aproape de roata spate. L-am marcat cu galben ptr ca nu stiu ce este, poate ma edificati voi. La fel, intr-o poza se poate vedea sub masina si pozitionat pe langa electromotor, un furtunas. La ce foloseste? Editat Aprilie 5, 2015 de Johnny B Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 5, 2015 Partajează Postat Aprilie 5, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Cel de la roata spate stg e defunctul mecanism de la bieleta decuplabila a barei stabilizatoare spate . Se vedea ca a fost inlocuit ce o bieleta fixa . Furtunul de la motor probabil e scurgerea de golirea de apa din filtrul de motorina . Urmareste de unde vine si te luminezi mai bine . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Johnny B Postat Aprilie 5, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Yeap, acum se justifica de ce martorul 'stabi off' se stinge dupa 10 sec in orice conditii... Era util sa fie decuplabil, merita sa caut a reface mecanismul original? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Aprilie 6, 2015 Partajează Postat Aprilie 6, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Imaginea pentru kiturile de reparatie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Johnny B Postat Aprilie 7, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 In asteptarea ofertelor pentru piese, astazi am demontat ornamentele din masina ca sa le dezinfectez... praf ca la balamuc dupa ele. Partile electrice le-am curatat cu niste izopropilic. Vreau sa bag furtunul de compresor si sa suflu tot jegul. Ornamentelor as vrea sa le aplic un tratament de hidrotransfer pentru ca lemnul nu-mi place decat la mobila sau pe foc. Din pacate nu am gasit pe cineva in Cta care sa faca asa ceva. Am inlocuit becele arse pe la climatronic si pe la cateva butoane. Nu sunt multumit de rezultat pentru ca becurile originale aveau un prezervativ albastru tras peste ele iar butoanele sau displayul se vedea alb. Acum este un galben-rosiatic dupa care te taie cacarea. Pana la alta varianta mai estetica, ma multumesc cu ce am, macar se vad butoanele noaptea. Mai am niste becuri de schimbat la ceasurile de bord pentru ca sunt innegrite o mare parte din ele si nu mai dau lumina ca lumea, sau altele care sunt arse. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Aprilie 7, 2015 Partajează Postat Aprilie 7, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Buna De la mine ai oferta pe privat. Daca e ceva ne putem auzi si la telefon, in semnatura sunt detalii contact. Norbi PS Foarte tare faza cu lumina "galben-rosiatic, dupa care te taie cacarea" :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Johnny B Postat Aprilie 7, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Ma crezi acum? :grin: Munca de chinez la schimbat microbecurile... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Ma crezi acum? :grin: [ATTACH=CONFIG]241590[/ATTACH] Munca de chinez la schimbat microbecurile... Salut, E greu de desfacut sistemul pentru controlul climatizarii si schimbat becurile alea? Se poate sa pui mai multe poze? Ce fel de microbecuri sunt necesare? Multumesc! aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Johnny B Postat Aprilie 8, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Nu-i chiar usor si pentru ca eu posed doua maini stangi, am apelat la ajutorul unui prieten ca sa-mi dea consola jos. Becurile nu stiu ce date tehnice au, eu m-am dus la magazinul de electrice si le-am aratat modelul. Arata asa: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Yeap, acum se justifica de ce martorul 'stabi off' se stinge dupa 10 sec in orice conditii... Era util sa fie decuplabil, merita sa caut a reface mecanismul original? Stingerea becului are legatura si cu pozitia unor microintrerupatoare din angrenajul sistemului. Acel cablu vine dintr-o cutie fixata pe sasiu. Demonteaza cutia si ai sa gasesti un mecanism ca de ceas, ruginit, blocat vai steaua lui probabil. Multi dintre posesorii de Patroale au renuntat complet la acest mecanism, restaurarea lui numai ieftina nu este. Cum a spus si @cos mai in urma, se face o punte in conector si becul va fi stins pe vecie. In legatura cu furtunasul de mai urma, cel despre care spui ca ar fi pe langa electromotor, mie imi pare a fi cel de langa compresorul de climatizare, si este furtunul care dreneaza uleiul din tavita de sub filtrul de ulei. Filtrul fiind pozitionat orizontal, la desfacere curge o groaza de ulei din el. Si eu trebuie sa schimb becurile ceasurilor de bord, nu mai lumineaza aproape deloc. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Nu-i chiar usor si pentru ca eu posed doua maini stangi, am apelat la ajutorul unui prieten ca sa-mi dea consola jos. Becurile nu stiu ce date tehnice au, eu m-am dus la magazinul de electrice si le-am aratat modelul. Arata asa: Multumesc! Am sa incerc si eu cand am un pic de timp sa inlocuiesc cateva din ele pentru ca sunt arse. aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CristiT68 Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Stie cineva ce bileleta se pune in locul celei decuplabile? Cea din dreapta e mai mica. Sau trebuie sa fac o adaptare ca sa pot pune una ca cea din dreapta? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Salut Nu trebuie facuta adaptare. Este bieleta stabilizatoare corespunzatoare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Exact . E gata lunga , bolt-on . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Johnny B Postat Aprilie 8, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 Becurile din spatele bordului sun de trei feluri- 2W, 3W si 1,4W. Atasez si schema, poate-i este cuiva de ajutor. Mi-a promis cineva ca-mi aduce vineri, sper macar sa fie de 3W. Am mai gasit pe ici pe colo de 1.2W dar nu m-am riscat sa iau de frica sa nu lumineze prea slab. Am cumparat niste Philipsuri Extream Vision ca sa inlocuiesc opaiturile existente, si dupa ce am reusit sa montez la farul drept(chinuiala draq, fratilor!), am constatat ca becului din stanga-i lipseste clema de fixare, in locul ei fiind folosita o bucata de burete!!! %$%$#@@^%$#%$# mamei lui de ordinar! Acum na belea, unde naiba gasesc io o bucata de clema din aia? 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CristiT68 Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Re: 4ol-ul meu Y61 3.0 In Ploiesti am gasit la un magazin leduri pentru bord dar nu m-am uitat atent acum ma voi uita sa vad daca se portivesc. Aveau albe, albastre si rosi parca. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate