Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Categoria B+E

Kess

Postări Recomandate

stiu ca mai exista un topic pe aceeasi tema dar eu nu l-am gasit.

Intrebare:

avand categoria B+E pot sa-mi sui Range-ul pe o platforma si sa-l tractez cu o Tayota Hilux? Are rost sa-mi iau categoriat asta sau sper sa am timp candava sa-mi iau C-ul?

Ce ma sfatuiti?

Ca idee, scoala pentru B+E este 1000 RON si se poate face in 2 saptamani.

astept comentariile voastre.

cu respect,

Andrei

Range Rover Classic V8

The Dakar; a challenge for those who go - a dream for those who stay behind / Thierry Sabine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 88
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Re: Categoria B+E

:oo

Eu m-am apucat saptamina trecuta de C+E cu 830 RON. Se pare ca e plin de :shrk pe la voi.

Cu B+E, ai voie sa tragi dupa tine remorca sau platforma a carei greutate maxima autorizata nu are voie sa depaseasca capacitatea de tractare trecuta in talon si in carte de catre cei de la RAR.

Sa ne vedem cu bine

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

stiu ca mai exista un topic pe aceeasi tema dar eu nu l-am gasit.

Intrebare:

avand categoria B+E pot sa-mi sui Range-ul pe o platforma si sa-l tractez cu o Tayota Hilux? Are rost sa-mi iau categoriat asta sau sper sa am timp candava sa-mi iau C-ul?

Ce ma sfatuiti?

astept comentariile voastre.

cu respect,

Andrei

ar trebuit urmarit ce spune in talon la ambele masini + platforma

trebuie ca "masa maxima recorcabila" de la Toyota sa aiba valoare mai mare decat "masa maxim autorizata" a platformei care trebuie sa fie mai mare decat masa maxim autorizata a Range-ului

eu am facut efort si-am obtinut C+E .... am scapat de-o grija .... in viitor pot sa conduc orice cascarabeta

fata de var B+E implica insa destul de multe:

1. durata - minim 3 luni

2. cost - in primavara lui 2007 scoala a fost 10 mil la care s-au mai adaugat alte vre-o 5 diverse (test psiho, analize, etc)

2. analize medicale - mult mai avansate si costisitoare

3. examen - la teorie mai ai inca 11 intrebari - la practica mi s-a parut foarte foarte simplu

bafta

Link spre comentariu

"trebuie ca "masa maxima recorcabila" de la Toyota sa aiba valoare mai mare decat "masa maxim autorizata" a platformei care trebuie sa fie mai mare decat masa maxim autorizata a Range-ului"

Exercitiu de matematica , daca Toyota mea tracteaza 2800 KG , remorca trebuie sa aiba MMA max 2800 KG si nu inteleg ce masa maxima poate avea masina ......sau se considera ce masa reala are masina ????

Un Range cred ca are peste 2000 KG pe cantar.

Salutari,

Calinvas

http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj

Trolii Kingone

Trolii BestWinch

Link spre comentariu

Problema

Datele problemei:

O masina (A) poate tracta cf. inscrisurilor din carte 2800 kg, cu conditia ca vehiculul tractat sa fie dotat cu sistem propriu de frinare.

Avem o platforma pentru transportat masini (B), in greutate de 850 kg, care are sarcina utila de 2000 kg. Masa maxima autorizata a platformei, cf. producator si inscrisurilor din talon (RAR) este de 2850 kg, adica greutatea ei proprie (850 kg) la care se adauga sarcina utila (2000 kg).

Se doreste incarcarea platformei (B) cu o masina © cu masa maxima autorizata de 2100 kg, si deplasarea ei din pct.A in pct.B

Intrebare:

Un sofer cu permis de conducere B+E, poate conduce ansamblul de mai sus, format din masina (A) +platforma (B) +masina © cocotata pe platforma?

Raspuns:

NU.

Argumentare raspuns:

1. Producatorul masinii (A), respectiv RAR-ul, a hotarit ca aceasta, poate tracta in conditii de siguranta rutiera maxim 2800 kg. Ansamblul masina ©+ platforma (B) este in greutate de 2950 kg, greutate care depaseste capacitatea de tractare a masinii (A).

2. Ansamblul masina ©+ platforma (B) este in greutate de 2950 kg, greutate care masa maxima autorizata a platformei.

Asta e teoria.

In practica, se poate intimpla sa dai peste un un militian, echipat cu o burta de bere, caruia ii va fi foarte dificil sa se cocoate pa platforma, ca sa citeasca datele de pe placuta din compartimentul motor. In acest caz, daca-i spui ca masina de sus are doar 1000 kg, si te crede, ai scapat. Daca dai de unul mai atletic, care poate sari ca o caprioara, poate ai norocul sa stea foarte prost la capitolul aritmetica, si sa te creada cind ii spui ca 850 kg (masa platforma (B)) impreuna cu 2100 kg (masa maxima autorizata masina ©) este egal cu 2800 kg (capacitatea de tractare in conditii de siguranta a masinii (A). In ambele cazuri ai scapat. In caz contrar, nu.

Sper ca am reusit sa ma fac inteles.

Sa ne vedem cu bine

Link spre comentariu

"trebuie ca "masa maxima recorcabila" de la Toyota sa aiba valoare mai mare decat "masa maxim autorizata" a platformei care trebuie sa fie mai mare decat masa maxim autorizata a Range-ului"

Exercitiu de matematica , daca Toyota mea tracteaza 2800 KG , remorca trebuie sa aiba MMA max 2800 KG si nu inteleg ce masa maxima poate avea masina ......sau se considera ce masa reala are masina ????

Un Range cred ca are peste 2000 KG pe cantar.

Salutari,

Calinvas

masa masinilor nu se "considera" ci se citeste din acte .... iar acolo se citeste la rubrica masa maxima autorizata .... asta asa cum a spus si 44-WLD e teorie curata. in practica poti da peste politisti mai mult sau mai putin pusi la punct cu teoria. oricum in cazul in care depasesti masa maxima autorizata trebuie sa te feresti si de filtrele celor de la drumuri cu toate ca aia mai mult pe camionagii ii vaneaza.

Link spre comentariu

Oare daca urci o masina pe platforma, nu devine un obiect oarecare si nu conteaza cat scrie pe placutele din "iobiect", ci masa efectiva a acestuia?

Normal ar fi sa se cantareasca tot ansamblu, recorca + "obiect".. acesta trebuind sa se incadreze in cerinte.

Poate la masina de pe platforma nu ai motorul.. si atunci de ce sa se ia in capcul masa totala a masini de pe platforma.

PS.. cred ca m-am repetat

... undeva, candva, altundeva...
Link spre comentariu

Si eu sint interesat de aceasta categorie si poate ar ajuta sa aflam ceva detalii despre aceste cursuri(daca se poate si cu masina proprie sau doar cu Aro cu dubla comanda), cite ore se fac, daca se invata si mersul cu spatele cu remorca dupa tine, probele care se dau,etc.

Despre cifre, scrie pe spatele permisului pe care-l avem cu totii...

Daca circuli pe afara cu remorca mai grea decit i-ti permite actul ei de identitate, sau fara categoria corespunzatoare masei remorcii, ai incurcat-o! in special la nemti si austrieci-amenda face cit remorca,plus ceva probleme serioase.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Se numeste categoria BE nu B+E.Mai dai odata sala ca pt cat.B si la traseu conduci doar in fata .Nu trebuie sa atingi bordura cu remorca in viraje.Cand te pune examinatorul sa opresti cauti un loc unde sa incapa remorca in aliniament. Masina cu care dai examenul trebuie sa aiba dubla comanda.Asa am dat eu pt aceasta categorie acum 7 ani.

"Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea."
Link spre comentariu

Unde se poate da o asemenea categorie cu ARO cu dubla comanda?

La Focsani.Cel putin eu asa am primit oferta la Grupul Scolar Auto.

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

Se numeste categoria BE nu B+E.Mai dai odata sala ca pt cat.B si la traseu conduci doar in fata .Nu trebuie sa atingi bordura cu remorca in viraje.Cand te pune examinatorul sa opresti cauti un loc unde sa incapa remorca in aliniament. Masina cu care dai examenul trebuie sa aiba dubla comanda.Asa am dat eu pt aceasta categorie acum 7 ani.

si sa mai ai grija la depasiri ... cand revii pe banda initiala ..... :P sa nu uiti ca mai ai cativa metrii de remorca dupa tine

Link spre comentariu

multumesc tuturor celor ce au raspuns mai sus.

1. aritmetica: Toyota (2400 kg cu dispozitiv de franare) - Platforma (nu stiu) - Range (in talon 2000 kg - masa proprie). raspunsul: cat trebuie sa aiba remorca? daca depaseste 400 kg s-a terminat joaca.

2. am inteles ca sunt 10 ore de condus si eu am gist masina pe care sa fac scoala. Singurul avantaj vazut de mine a fost timpul scurt in care se poate face scoala si obtine categoria.

3. intrebare: daca pic la sala imi ia si carnetul? :P

cu respect

p.s. daca uit acasa talonul de la Range ce se intampla?

Range Rover Classic V8

The Dakar; a challenge for those who go - a dream for those who stay behind / Thierry Sabine

Link spre comentariu

raspunsul: cat trebuie sa aiba remorca? daca depaseste 400 kg s-a terminat joaca.

Nu stiu daca o remorca de 400 kg, poate duce 2000 kg. Cele care pot duce 1500 kg, de regula au intre 550-850 kg. Nu inseamna ca daca nu am vazut eu nu exista. cine stie ce materiale se folosesc mai nou pentru masini.

3. intrebare: daca pic la sala imi ia si carnetul?

Cind iti faci dosarul, o sa ramii cu o copie a permisului. Originalul trebuie predat, intrucit iti vor face altul cu noua categorie. Bafta mareeee!!!

p.s. daca uit acasa talonul de la Range ce se intampla?

Daca e sprintenel militianu' sare pe platforma si se uita pe placuta din compartimentul motor. Acolo este trecuta si masa maxima autorizata a masinii. Nu stiu daca e specificat expres undeva ca trebuie sa detii si actele masinii de pe platforma. Buna :?:

Sa ne vedem cu bine

Link spre comentariu

odata urcata pe platforma conteaza doar masa proprie a masinii transportate nu uita talonul acasa pt ca trebuie sa ai acte pe marfa transportata sa dovedesti ca nu e furata sau altceva

poti linistit cu b+e de cantarit nu te va cantari nimeni in romania singura chestie de care ar putea sa se lege vre-un bagaret este depasirea sarcinii pe carlig in rest nu se prea uita ei la remorca ta

Link spre comentariu

Legea spune cam asa:

CATEGORIA B:

1. autovehiculul a carui masa totala maxima autorizatanu depaseste 3.500 kg si al carui numar de locuri pe scaune, în afara conducatorului, nu este mai mare de 8;

2. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg;

3. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg, iar masa totala maxima autorizata a remorcii nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator;

c) CATEGORIA BE: ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg, iar masa totala maxima autorizata a întregului ansamblu depaseste 3.500 kg;

Fiecare poate trage concluziile. Eu sunt hotarat sa ma duc la scoala sa dau de BE dar momentan nu reusesc sa gasesc o scoala....poate imi recomandati ceva, ideal de prin Bucuresti.

Samurai SJ413-87

KingQuad 700 -07

Link spre comentariu

Eu mi-am luat pt rulota un Mitzu din 1993 la 2 usi , MMA = 2350 KG.

Deci pot trage cu el MMA= 1150 KG - rulota mea are 1060kg MMA

Oricum aveam nevoie de ceva pt teren si penru reclama la T-MAX .

La BE poti da in alta belea teoretica - ansamblul auto+ remorca depaseste 3500 KG , daca ai 3500 T max , in Giurgiu am vazut indicator cu 1.5 T pt centru si pe noi ne-au mai fu --t cand am trecut cu microbuzul (duba).

Sa ne intelegem vorbim in ideea de a fi LEGAL , ilegal poti merge si fara permis ... pe mine nu m-a oprit nici un politist de 2 ani .

Am fost la mare cu ea cu Toy si a fost OK nu m-a oprit nimeni si probabilitatea este mica sa te opreasca cineva daca mergi OK.

Dar .... daca te opreste si vrea sa te arda .... nu pot sa-mi imaginez cum ar fi fara carnet , mai ales ca in curind incepe scoala / gradinita.

Salutari,

Calinvas

http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj

Trolii Kingone

Trolii BestWinch

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Revenind la preturi....

M-am inscris si eu la scoala :banana ...in Constanta

C,C+E -1000 ron

D -800 ron

actele din dosar-200ron

Durata :3 luni :P

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

• 6 luni mai târziu...

Am tot aminat-o dar maine e prima zi de scoala pentru B+E; un ARO cu remorca(si dubla comanda) ma asteapta sa-mi dovedesc calitatile de elev ascultator.

Pretul e convenabil, in jur de 2-3 milioane si o fac mai mult pentru ca vreau sa-mi iau de afara o remorca cu masa maxima autorizata de 2700 kg si nu se stie cine ma opreste pe vre-un autobahn si platesc de ma ia naiba...

Daca mai e cineva din zona interesat va stau la dispozitie!

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

Scoala se face la Focsani, si e B+E sau BE sau cum s-o chema dupa noua legislatie.

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

Legea spune cam asa:

CATEGORIA B:

1. autovehiculul a carui masa totala maxima autorizatanu depaseste 3.500 kg si al carui numar de locuri pe scaune, în afara conducatorului, nu este mai mare de 8;

2. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg;

3. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg, iar masa totala maxima autorizata a remorcii nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator;

c) CATEGORIA BE: ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg, iar masa totala maxima autorizata a întregului ansamblu depaseste 3.500 kg;

Fiecare poate trage concluziile. Eu sunt hotarat sa ma duc la scoala sa dau de BE dar momentan nu reusesc sa gasesc o scoala....poate imi recomandati ceva, ideal de prin Bucuresti.

Daca e asa cum scrie mai sus atunci va dau urmatoarea situatie :

Auto tragator , nissan terrano - masa maxima autorizata 2600 kg trage o rulota care are masa maxima autorizata 1150 kg . merge numai cu B ?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare