AdiOnWeb Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 Re: Categoria B+E cred ca mai era un NU in fata. Adica NU depaseste 3500 de kg Ce este peste intyra in cat C sau CE dupa caz Sigur nu are nici un NU in fata ! Deci , eu am voie sa merg cu auto-platforma mea care are 3500 MTMA si sa pun o platforma legata a carei MTMA sa nu depasesca capacitatea maxima de tractare a autoplatformei ! Conduc acest ansambul cu BE pentru ca MTMA adunate depasesc 3500 ! Daca nu depaseau aveam voie cu B sec :h5 https://serviceautobragadiru.business... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 (editat) Re: Categoria B+E Iar o luati de la capat??? S-a mai discutat chestiunea asta de o mie de ori... Pana in 3500 cat B si gata. LE. http://www.igpr.ro/DPR/Regulament%20aplicare%20OUG%20195%20din%202002%20-%20actualizat.pdf Art. 30 (pag 8/66) LLE. evgheny, nici eu nu l-am mai citit demult, dar avand rulota m-a interesat subiectul la un moment dat. Numai bine :h5 Editat Mai 25, 2010 de doctoru' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
evgheny Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 Re: Categoria B+E Scuze, :h5 am citit regulamentul si Superalfi are dreptate Nu am mai citit de mult regulamentul. Club 4x4 Bucuresti http://www.club4x4bucuresti.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 Re: Categoria B+E Mai pun o data link-ul , desi sint sigur ca nu-l va citi nimeni http://www.legislatie-rutiera.com/regulamentul_auto.php?pag=3-Cap-III-Conducatorii-de-vehicule-Art-29-Art-45 art.30 alineatul 3 Observ ca aici de fapt cei care au C-ul o trag pe a lor, iar toti care nu au , trebuie convinsi sa-l obtina ca sa tracteze remorci dupa "jeep-uri". Am luat BE acum un an, si am luat si remorca din Germania de curind, iar taica-meu a stat in dreapta, cu tot cu C-ul lui, ca pe vremuri, nu se dadea si E-ul la C si are doar BCD. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 Re: Categoria B+E flay, m-ai bagat in ceata..:hl Cine are nevoie de C, in afara de cei cu Hummer?? Patrol LWB intra in categ asta, sau mai cine?? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 (editat) Re: Categoria B+E Sa fie clar pentru toata lumea: CATEGORIA BE: ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg, iar masa totala maxima autorizata a intregului ansamblu depaseste 3. 500 kg; C-ul merge la Ford-urile alea imense sau alte americane mari,din cate stiu si la dube de peste 3500kg Inca o chestie noua: Persoana care solicita examinarea in vederea obtinerii permisului de conducere trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa aiba varsta de cel putin 21 de ani impliniti, pentru categoriile C, CE, D, DE, Tb si Tv, precum si pentru subcategoriile D1 si D1E; Legea s-a schimbat si varsta minima e 20 ani Editat Mai 25, 2010 de Sefulik Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 Re: Categoria B+E Sa fie clar pentru toata lumea: CATEGORIA BE: ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg, iar masa totala maxima autorizata a intregului ansamblu depaseste 3. 500 kg; Persoana care solicita examinarea in vederea obtinerii permisului de conducere trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa aiba varsta de cel putin 21 de ani impliniti, pentru categoriile C, CE, D, DE, Tb si Tv, precum si pentru subcategoriile D1 si D1E; Legea s-a schimbat si varsta minima e 20 ani S`au schimbat multe vad ... Inainte la 18 ani luai CE , la 21 puteai sa dai pt cat. D . Dar au facut fb , tinand cont de toti Tarzanii care urca pe ditamai mastodontii ... :br ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Forte Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 Re: Categoria B+E In Cta nu exista scoala cu BE! Ce pot face? Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 Re: Categoria B+E In Cta nu exista scoala cu BE! Ce pot face? Faci CE :grin: :h5 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Mai 26, 2010 Partajează Postat Mai 26, 2010 Re: Categoria B+E flay, m-ai bagat in ceata..:hl Cine are nevoie de C, in afara de cei cu Hummer?? Patrol LWB intra in categ asta, sau mai cine?? Pai ideea e ca nu e nevoie pentru noi, dar in unele din primele posturi, cei ce au probabil si C-ul spun ca doar cu CE poti merge cu remorca peste 750 kg. Si daca ne uitam pe lege, spune ca CE e doar daca vehiculul tragator face parte din categoria C... Daca aici, pentru o chestie minora, e atita ceata(de nici politistii nu stiu intotdeauna), va dati seama la cite legi comfuze avem in tara asta, cit e loc de intors si de interpretari. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
storm Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 Re: Categoria B+E Lista actualizata a scolilor de conducatori auto cu categoriile pentru care sunt autorizate o puteti accesa pe site-ul Autoritatii Rutiere Romane. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
petit Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 (editat) Re: Categoria B+E Sal, intervin cu o completare. Nu doar categoria BE este suficienta in cazul tractarii unei remorci, conteaza si tipul vehiculului care trage. Daca 4x4 a fost modificat in autoutilitara, atunci cand i se ataseaza o remorca iar ansamblul depaseste 3.5t trebuie sa va conformati si la prevederile ''REGULAMENTUL (CE) NR. 561/2006 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI din 15 martie 2006 privind armonizarea anumitor dispoziţii ale legislaţiei sociale în domeniul transporturilor rutiere...''. http://www.arr.ro/files/tahograf-digital/legislatie/561.pdf Astfel trebuie tahograf daca: ''Articolul 2 (1) Prezentul regulament se aplică transportului rutier: (a) de mărfuri cu vehicule, inclusiv vehicule cu remorcă sau semiremorcă, a căror masă maximă autorizată depăşeşte 3,5 tone '' „transport rutier”: orice deplasare efectuată, în totalitate sau parţial, pe drumurile deschise utilizării publice de către un vehicul, gol sau încărcat, folosit pentru transportul călătorilor sau al mărfurilor si nu trebuie daca dovediti politaiului ca va aflati in exceptie: ''vehicule sau un ansamblu de vehicule cu o masă maximă autorizată care să nu depăşească 7,5 tone utilizate pentru transporturi de mărfuri în scopuri necomerciale;'' ; Editat Decembrie 27, 2012 de petit Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudop Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Re: Categoria B+E si nu trebuie [tahograf ]daca dovediti politaiului ca va aflati in exceptie: ''vehicule sau un ansamblu de vehicule cu o masă maximă autorizată care să nu depăşească 7,5 tone utilizate pentru transporturi de mărfuri în scopuri necomerciale;'' ; Da, si din cate am observat, exceptia asta se aplica doar daca "autoutilitara" este inmatriculata pe persoana fizica. Daca te opreste cu orice masina omologata ca utilitara inmatriculata pe firma si in spate ai platforma cu masina de concurs, esti pasibil de amenda groasa pt lipsa tahograf, pt ce e greu sa dovedesti ca masina de la firma o folosesti in scop personal si necomercial... E cam ciudata treaba, si poate uneori scapi, alteori nu... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PeCoclauri Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Re: Categoria B+E Da, si din cate am observat, exceptia asta se aplica doar daca "autoutilitara" este inmatriculata pe persoana fizica. Daca te opreste cu orice masina omologata ca utilitara inmatriculata pe firma si in spate ai platforma cu masina de concurs, esti pasibil de amenda groasa pt lipsa tahograf, pt ce e greu sa dovedesti ca masina de la firma o folosesti in scop personal si necomercial... E cam ciudata treaba, si poate uneori scapi, alteori nu... Unde ati gasit voi scris in lege ca "utilitarele" au nevoie de tahograf si "autoturismele" nu? Caz concret: toyota hj 60 (MMA 2800 kg) + remorca basculabila (MMA=2500 kg). Noroi Bun !! LaGuraSobei.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Mai 23, 2013 Partajează Postat Mai 23, 2013 Re: Categoria B+E Salut! Colegi, tin sa va anunta ca masa totala maxima admisa a ansamblului autovehicol si remorca a crescut de la 3500 de kg la 4250. Un prieten care a dat examen pentru permis de curand mi-a dat informatia asta. Sper sa va fie de folos! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate