Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Categoria B+E

Kess

Postări Recomandate

Re: Categoria B+E

Nu cred ca are vreo legatura masa max cu dispozitiv de franare sau nu... Aici vb despre permise de conducere si mai putin de autovehiculul A. De exemplu la mine MTA este 2080 kg si remorcabila cu dispozitiv de franare este tot pe acolo adica 2000 kg... Oricum as da-o tot am voie sa o trag doar cu B, chiar daca o pun si pe soacra-mea in rulota tot nu ajung la 3500 kg... :ha:

Iar masa vehicul A are importanta, nu mai stiu exact legea dar oricum trebuie sa fie mai mare decat a MTA rulota tocmai pt a-l impiedica pe unul cu tico sa-mi fure rulota (cu tot cu soacra)...

Mai pun paie pe foc si intreb: pot sa trag o platforma cu samuraiul meu pe ea?? Aici cum se calculeaza, doar MTA rulota sau se aduna cu MTA samurai sau doar cu masa lui proprie???

Sau si mai bine...... In fata legii si a organului exista o diferenta daca trag platforma dupa mine goala sau:

varianta A - ATV

varianta B - Samurai

varianta C - alt Land Rover (care stiu ca nu se poate)

Pana una alta ne tot chinuim cu intrebari si raspunsuri cand cei care ne opresc nu-si dau seama CATEODATA pe ce parte este volanul unei masini oprite..

PS ..sper ca nu sunt multi de la rutiera cu cont :cl

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 88
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

totdeauna se face comparatia intre MMA a remorcii si intregului ansamblu. Daca de exemplu trag cu un SUV sau 4x4 care are MMA de 2.5 tone sa zicem - nu poti sa il conduci cu B daca pui o platforma cu MMA de 2 tone chiar daca e goala are doar 700 sa zicem si ai incarcatura pe ea de 200 kg - pentru ca ansamblul ar avea peste 3.5 tone (adica 4.5 tone - calculat ca suma dintre MMA - uri) si astfel ar intra la BE. In schimb poti sa ii pui o remorca cu MMA de 900 kg si atunci stai linistit si cu B-ul in cazul de fata.

Verificarile pe care presupun ca le face politaiul cand te opreste ( si ai sa zicem masina de offroad pe platforma) sunt: talon de la masina care tracteaza + talon platforma astfel verifica daca suma MMA-urilor este peste 3.5 tone ai nevoie de BE - dupa care trebuie sa se incadreze incarcatura de pe platforma + greutatea platformei goale in limitele posibilitatilor de tractare ale lui auto tragator.

RUBICON - always ready to race ...

Kamikaze Off-Road Club

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Ieri am dat sala pentru BE, 11 intrebari, simple cele mai multe din conducerea preventiva.

Azi traseul, usor, am luat. Succes in continuare doritorilor.

Anul asta vreau sa iau categ C si CE.

Link spre comentariu

Vin si eu cu un caz particular.

Masina are mma 2500kg. Platforma de dus masini mma 2500kg si goala 750kg. Ma dau cu ea DOAR goala cu categoria B. Ma opreste garcea, ce face??? Teoretic, imi poate da amenda, insa, eu semnez ca am luat la cunostinta, si il rog sa precizeze ca platfforma era goala (la o adica poate gasesc si un martor). Merg in instanta, unde judecatorul va dispune (sau nu) anularea procesului verbal.

In concluzie, are voie garcea sa ma amendeze??? Voi cu cine votati???

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

cu ursu :grin:

legal are perfecta dreptate.

asa ce m-ar opri pe mine sa conduc, cu categoria B, un camion care are masa proprie 3 tone si totala autorizata 7 tone?

Link spre comentariu

cu ursu :grin:

legal are perfecta dreptate.

asa ce m-ar opri pe mine sa conduc un camion care are masa proprie 3 tone si totala autorizata 7?

Pai ce legatura are coada vacii cu steagurile de la primarie ?? Daca omul face doar mutarea masinii cu platforma dintr`un loc in altul ?? Nu vad de ce ursu` ar avea ceva de comentat ... :h5 Este clar : daca nu depasim in gol mma care sa ne oblige la categ C , nu are de ce sa opreasca pe nimeni. :h5 :x

Le : Tocmai pt astfel de enigme :ha: am tot ABCDarul , deci orice ursulet poate sa ma opreasca la orice ora :twisted:

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

Masina are mma 2500kg. Platforma de dus masini mma 2500kg si goala 750kg. Ma dau cu ea DOAR goala cu categoria B. Ma opreste garcea, ce face??? Teoretic, imi poate da amenda, insa, eu semnez ca am luat la cunostinta, si il rog sa precizeze ca platfforma era goala (la o adica poate gasesc si un martor). Merg in instanta, unde judecatorul va dispune (sau nu) anularea procesului verbal.

FRATILOR! Cititi legea! Este foarte clar explicat mai sus pe forum - NU se tine cont de ce este pe platforma - totul se rezuma la MMA - daca MMA masina + MMA platforma > 3.5 tone - in cazul particular de sus are 5 tone va trebuie BE - daca va opreste politia va face dosar penal!!! SIMPLU!!!

Repet - nu conteaza ca este goala sau nu - totul se rezuma la MMA! punct

Kamikaze Off-Road Club

Link spre comentariu

Domnilor ! legea spune clar : MMA= masa MAXIMA autorizata !!!

Da @plummer e amenda sau inchisoare domnul meu ! Daca vrei relatii despre aventurile mele cu militia romana `0726499910` ofer cu placere ca sa nu treaca si altcineva prin asa ceva ! De ce nu scriu aici ? Pt. ca e un forum public si cuvinte ca spaga sunt oarecum ilegale...

deasemenea ofer relatii despre categoria B in Bucuresti si Ilfov ! Tutti legal !

respect !

Link spre comentariu

Conducerea unui auto sau ansamblu fara a poseda categoria respectiva se pedepseste cu.....dosar, proces, amenda sau temnita grea, dupa noroc.

Nu conteaza ce ai pe remorca ci doar ce scrie in acte(suma MMA a masinii+remorca).

La ce foame de amenzi e pe gabori acum, eu nu m-as risca...

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Da @plummer e amenda sau inchisoare domnul meu !

respect !

Imi permit sa ma repet : Tocmai pt astfel de jocuri ale politailor si pt cum interpretaza ei legea am tot ABCDarul , deci orice ursulet poate sa ma opreasca la orice ora :twisted:

:h5

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

mi-am luat si eu BE-ul azi! am dat sala miercuri si azi traseul la parcul Carol - am dat o tura de parc si atat :h5

o sa ma apuc acum incet, incet de C si CE ca nu mai ma grabeste nimica - pot sa imi car masina pe platforma, barca sau jet-ul / atv-ul fara probleme

:h5

Kamikaze Off-Road Club

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Fac si eu scoala pt BE, Teo, iar domnii instructori au o mare dilema (sau sunt batuti in cap :uameni): ce chestionare trebuie sa invat....? M-au pus sa fac C si D (camioane si autobuze...).

Imi spuneti si mie daca acele intrebari sunt din B sau sunt din C+D ????

Si a doua intrebare: la traseu doar se merge inainte sau se fac si parcari laterale sau garari cu remorca in spate ???

Multumesc :tk

Link spre comentariu

omule esti tare ...tu asa ai impresia ca trebuie sa stii sa mergi doar inainte?

de mersul inapoi nu ai auzit?

si va mai lasa astia sa conduceti pe drumurile publice :ha::ooo

fi sigur ca garcea te va duce doar cu fata...ca nu-si complica existenta.....dar ptr tine e destul de folositor sa stii sa mergi si inapoi

ptr ceilalti....atata vorbarie si spatiu ocupat degeaba pe server....B+C+D+E....si nu va mai doare capul de nimic:grin:

Link spre comentariu

omule esti tare ...tu asa ai impresia ca trebuie sa stii sa mergi doar inainte?

de mersul inapoi nu ai auzit?

si va mai lasa astia sa conduceti pe drumurile publice :ha::ooo

fi sigur ca garcea te va duce doar cu fata...ca nu-si complica existenta.....dar ptr tine e destul de folositor sa stii sa mergi si inapoi

ptr ceilalti....atata vorbarie si spatiu ocupat degeaba pe server....B+C+D+E....si nu va mai doare capul de nimic:grin:

Tu de fapt ce ai vrut sa spui util in postul tau ? :tk1 Eu am pus doua intrebari simple si la obiect: ce chestionare se dau la BE si cum se deruleaza examenul practic...

Link spre comentariu

nu dai C+D ca nu are legatura cu BE-ul.

Se dau chestionare de B un pic adaptate la mersul cu remorca. Cel putin eu asa am dat anul trecut in vara.

Examenul practic a constat intr-un tur de parc la Carol dar din cate stiu s-a schimbat locatia si se da la IOR cu cei de C si CE. Probabil ca este la fel.

E posibil sa te puna sa mergi cu spatele dar nu neaprat - daca nu are loc nu o sa blocheze traficul pt asta. Pe mine nu m-a pus. Oricum e important sa stii tu sa mergi si sa si parchezi acea remorca.

Kamikaze Off-Road Club

Link spre comentariu

nu dai C+D ca nu are legatura cu BE-ul.

Se dau chestionare de B un pic adaptate la mersul cu remorca. Cel putin eu asa am dat anul trecut in vara.

Examenul practic a constat intr-un tur de parc la Carol dar din cate stiu s-a schimbat locatia si se da la IOR cu cei de C si CE. Probabil ca este la fel.

E posibil sa te puna sa mergi cu spatele dar nu neaprat - daca nu are loc nu o sa blocheze traficul pt asta. Pe mine nu m-a pus. Oricum e important sa stii tu sa mergi si sa si parchezi acea remorca.

Multumesc pentru raspuns.:g

Sa merg cu spatele stiu, fiindca am remorca pe care pun 3 moto si cu care merg de 2 ani. Acum insa mi-am luat masina mai mare si sar de 3500...si trebuie BE.

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns.:g

Sa merg cu spatele stiu, fiindca am remorca pe care pun 3 moto si cu care merg de 2 ani. Acum insa mi-am luat masina mai mare si sar de 3500...si trebuie BE.

Domnilor, mai cititi si voi putina legislatie.:2dr

Daca ansamblul masina plus remorca depaseste 3500kg, atunci ai nevoie de cat CE nu BE, si ptr domnul Superalfi proaspat posesor de BE este valabil acelasi lucru

Deci cat. BE este valabila in limita pana la 3500 Kg.

Link spre comentariu

Domnilor, mai cititi si voi putina legislatie.:2dr

Daca ansamblul masina plus remorca depaseste 3500kg, atunci ai nevoie de cat CE nu BE, si ptr domnul Superalfi proaspat posesor de BE este valabil acelasi lucru

Deci cat. BE este valabila in limita pana la 3500 Kg.

evgheny - eu cred ca tu mai trebuie sa citesti legislatie

iata ce spune art 30 din Regulamentul de circulatie pe drumurile publice:

CATEGORIA BE: ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg, iar masa totala maxima autorizata a intregului ansamblu depaseste 3. 500 kg;

Deci cum este?

Kamikaze Off-Road Club

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare