yo2bt Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 (editat) Dupa o experienta de aproape 10 ani cu Y60, 2.8 lung, 4.2 lung si 2.8 scurt (pick-up), am hotarat sa-mi cumpar un Y61 lung. Nu a fost tocmai usor, pentru ca oferta nu e foarte mare, multe masini pe care le-am vazut erau prea scumpe, aratau jalnic, sau aveau probleme grave la motor. Initial m-am gandit sa caut una cu motor de 2.8 si sa-i pun motorul de 4.2, pe care inca il mai am. Am abandonat acesta idee si am inceput sa caut una cu motor de 3 litri. Am gasit-o, am luat-o si sunt foarte multumit de ea. Vanzatorul a fost foarte corect, motorul este ok, sasiul, caroseria si interiorul sunt impecabile pentru o masina din 2001. Ieri si azi am reusit sa-i schimb suspensia, sa-i pun niste roti de 35" si sa-i schimb MRL-urile. Toate astea le aveam. Pentru motor am pregatita placuta pentru blocarea EGR-ului, Oil catch can-ul si sunt pe drum valvele pentru Manual Boost Controller si instrumentele pentru masurat EGT-ul si Boost-ul. La cateva zile dupa ce am luat-o, am vazut ca grupul de la puntea spate e tare mare. O fi H260? Ieri, dupa ce am pus rotile de 35", am mers un pic pe sosea. Mi se pare destul de ok. Vitezometrul este 1/1 cu ce arata GPS-ul. Cu rotile de 31" arata cu aprox. 10% mai mult. La 100km/ora motorul are 2300 ture. La deal, om vedea noi, probabil ca o sa cam gafaie. Editat Aprilie 27, 2015 de yo2bt 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Re: Dupa Y60 urmeaza Y61... lung Frumoasa foc jucaria,sa te poarte sanatos pe unde iti doresti. ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Re: Dupa Y60 urmeaza Y61... lung Pentru motor am pregatita placuta pentru blocarea EGR-ului, Oil catch can-ul si sunt pe drum valvele pentru Manual Boost Controller si instrumentele pentru masurat EGT-ul si Boost-ul. La cateva zile dupa ce am luat-o, am vazut ca grupul de la puntea spate e tare mare. O fi H260? [ATTACH=CONFIG]242879[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]242878[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]242880[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]242881[/ATTACH] Frumos si sa l plimbi sanatos! Spune mi te rog de unde si ce anume ai comandat : valvele pentru Manual Boost Controller si instrumentele pentru masurat EGT-ul si Boost-ul? Ce este H260? :shock: Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
manu-2lgp Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Re: Dupa Y60 urmeaza Y61... lung Felicitari Adi. Sa va poarte sanatosi! 73! Manu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Aprilie 25, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Re: Dupa Y60 urmeaza Y61... lung Valvele le-am comandat chiar de la producator http://www.3barracing.com si instrumentele de la http://www.ebay.com/itm/111608428822?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT H260 este modelul puntii spate cu care au fost echipate unele Nissan-uri, nu numai Patrol Y61. 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Aprilie 25, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2015 (editat) Re: Dupa Y60 urmeaza Y61... lung Multumesc @nissan4x4, @giorgel, @Big.Ursu, @cos, ca prin postarile voastre m-ati luminat in multe cele legate de ZD30 si in general de Y61. :h5 Editat Aprilie 25, 2015 de yo2bt 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madax Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 Re: Dupa Y60 urmeaza Y61... lung Sa o stapanesti sanatos! Si eu am trecut de la y60 4,2d, la y61 3,0, dar de anul trecut:wink: GREEN DRAGON Y61, 3,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 Re: Dupa Y60 urmeaza Y61... lung foarte frumoasa , fiecare y61 are farmecul lui ;). Sa te bucuri de ea ! Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 Re: Dupa Y60 urmeaza Y61... lung foarte frumoasa , fiecare y61 are farmecul lui ;). Sa te bucuri de ea ! Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 Re: Dupa Y60 urmeaza Y61... lung S-o stapanesti sanatos! Puntea spate este d'aia mare, ca a lui Big.Ursu. Mai avem un coleg, adrian03, care are asa punte, eu i-am montat-o. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 Re: Dupa Y60 urmeaza Y61... lung Dupa o experienta de aproape 10 ani cu Y60, 2.8 lung, 4.2 lung si 2.8 scurt (pick-up), am hotarat sa-mi cumpar un Y61 lung. Felicitari Adi si sa te duca peste tot unde îti doresti, dar mai ales sa te aduca întodeauna sanatos acasa. ...dar asta stie un Patrol cel mai bine. :Gr Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 (editat) Re: Dupa Y60 urmeaza Y61... lung Am avut azi onoarea sa sa ma intalnesc cu @yo2bt si am vazut masina. Arata foarte bine. Felicitari Adi si sa te poarte sanatos! Editat Aprilie 26, 2015 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patriciu Postat Aprilie 27, 2015 Partajează Postat Aprilie 27, 2015 Re: Dupa Y60 urmeaza Y61... lung Sa te bucuri de ea ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Aprilie 27, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2015 Re: Dupa Y60 urmeaza Y61... lung Va multumesc, dragilor, pentru urari si aprecieri. :h5 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Iulie 5, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2015 (editat) Re: Dupa Y60 urmeaza Y61... lung Am reusit in sfarsit sa montez si sa reglez comanda boost-ului cu valve Dawes. O pozitie max. 10 PSI (economic) si alta max 18 PSI. Pentru comanda valvelor am folosit circuitul pentru degivrarea parbrizului (neutilizat la masina mea), care avea o mufa chiar langa motorasul stergatoarelor. La scurt timp dupa ce am cumparat masina am blocat valva EGR si am montat Oil Catch Can-ul. Din pacate nu mi-am facut timp sa curat galeria de admisie. Cand am montat snorkel-ul am constatat ca pa tubulatura de admisie, in carcasa filtrului de aer, pe debitmetru nu era gram de ulei. In catch can s-a adunat mai putin de 50 grame in 1000 km. Editat Iulie 5, 2015 de yo2bt 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nomad Postat Iulie 5, 2015 Partajează Postat Iulie 5, 2015 Re: Dupa Y60 urmeaza Y61... lung Sa te poarte sanatos,Adi!Barele fata / spate sunt realizate la noi sau sunt de provenienta Polonia? Life's Too Short To Drive Boring Cars Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Iulie 5, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2015 Re: Dupa Y60 urmeaza Y61... lung Multumesc. Barele sunt de la Polonia. 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nomad Postat Iulie 5, 2015 Partajează Postat Iulie 5, 2015 Re: Dupa Y60 urmeaza Y61... lung Esti amabil sa-mi spui care au fost costurile totale prind achizitia celor doua bare?Comunicarea cu producatorul cum a decurs?Multumesc! Life's Too Short To Drive Boring Cars Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Iulie 9, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2015 Re: Dupa Y60 urmeaza Y61... lung Azi pompa de injectie a facut gargara cu Liqui Moly Diesel Spulung. Recomand acest tratament, ieftin si foarte eficient. O sa vedeti diferenta, cel putin in cum suna motorul dupa. 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Re: Dupa Y60 urmeaza Y61... lung Nu uita de ulei 2T....si pompa lift...sa vezi atunci diferenta... NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Iulie 10, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2015 Re: Dupa Y60 urmeaza Y61... lung Pompa e pe lista, dar nu stiu ce sa cumpar. Ursule, aici (si nu numai aici) mi-ar prinde bine niste sfaturi de la tine. Asa ceva ar fi ok? http://www.ebay.com/itm/Carter-P4600HP-Electric-Fuel-Pump/311282387901?rt=nc&_soffid=100&_soffType=SaleAndClearence&_trksid=p5731.m3795 Multumesc mult. 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Iulie 10, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2015 (editat) Re: Dupa Y60 urmeaza Y61... lung Gipsy King a primit astazi ulei proaspat la motor, cu Metabond si motorina cu ulei 2T. Cred ca-i place... :ypu Editat Iulie 10, 2015 de yo2bt 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Iulie 16, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2015 (editat) Re: Dupa Y60 urmeaza Y61... lung @Big.Ursu si @giorgel au scris mult despre problemele motorului ZD30Di si despre metodele recomandate pentru a evita distrugerea lui si pentru a-i prelungi viata. M-am documentat si eu, am bagat la cap si m-am apucat de treaba. - Am blocat intrarea gazelor de evacuare in admisie, prin EGR, cu un blindaj pus pe galeria de admisie. - Am montat separator de ulei - gaze de carter (catch can) - Am montat pe bord manometru pentru monitorizarea presiunii produsa de turbina. - Am modificat sistemul de comanda a geometriei turbinei, montand doua valve Dawes - Am montat pe bord termometru pentru monitorizarea temperaturii gazelor de evacuare (EGT) - Am "decatalizat" evacuarea si am renuntat la tobe - Am curatat circuitul de injectie cu Liqui Moly Diesel Spulung - Am inceput sa bag in motorina ulei 2T - Am modificat returul de la injectoare, bagandu-l in returul pompei de injectie. - Am montat voltmetru pentru monitorizarea incarcarii - Am montat ventilator pe intercooler (nu l-am legat inca la "curent") Toate astea le-am facut in regie proprie, cand si cum am putut. EGR-ul l-am blocat la toate Y60-urile pe care le-am avut inainte si a fost de bine. Mi-am propus sa montez cat de curand o pompa lift langa rezervor, un termometru pentru circuitul de racire, sa invelesc portiunea de evacuare din compartimentul motor cu banda termoizolanta si sa incerc sa decolmatez galeria de admisie. Ce am constatat dupa ce am facut aceste modificari: Cea mai spectaculoasa schimbare am simtit-o dupa ce am facut evacuarea directa. De atunci e alta masina... trage mult mai bine si turbina baga presiune la turatie mai mica. Uleiul a ramas curat ca nu-l vad pe joja, dupa 500km de cand l-am schimbat, datorita blocarii EGR-ului si a separarii gazelor de carter. Eu pun ulei Valvoline SynPower 5W40. Boost-ul este mult mai liniar dupa comanda manuala a turbinei. Temperatura gazelor masurata la cinci centimetri dupa turbina este 120 -130° C la ralanti. In turatie temperatura se modifica functie de presiunea din admisie. La 2500 ture si 100Km/ora, pe drum orizontal, cu boost de 12-13 PSI, este 310-330° C si la aceeasi turatie si viteza, in aceleasi conditii de drum, cu boost de 5-7 PSI, creste la 420-430° C. Parera mea este ca, de fapt, temperatura gazelor in cele doua situatii, inainte de turbina, este acceasi, dar turbina le raceste mai mult cand se invarte mai repede. S-ar putea sa gresesc... Aici nu am concluzii finale, pentru ca doar de cateva zile am montat sonda pe galerie. Nu stiu cum au fost aceste valori inainte de a face celelalte modificari pentru ca asta cu masurarea EGT-ului am facut-o ultima. Nu stiu nimic despre consum, nici macar cat a fost cand am cumparat masina si avea roti de 30". Din pacate rezervorul curge pe la imbinarea mediana si nu pot sa-l umplu, sa masor de la plin la plin. Am avut noroc ca am cumparat o masina buna, cu motorul in mintile lui. Desi e din 2001, nu avea gram de ulei pe galerii dupa turbina, in intercooler, in filtru de aer sau pe debitmetru. Catch can-ul a colectat extrem de putin in vre-o 1500 de km de cand l-am pus. De cand am masina nu am trecut niciodata prin experienta de "limp mode" si nici nu as dori sa trec. Multumesc inca odata @Big.Ursu, @giorgel, @cos pentru cate am invatat de la voi despre acest motor. :h5 Editat Iulie 16, 2015 de yo2bt 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Iulie 16, 2015 Partajează Postat Iulie 16, 2015 (editat) Re: Dupa Y60 urmeaza Y61... lung Sa te poarte sanatos. Uleiul curat este bonusul :) Uite ca pompe: - Walbro FRD-11 - Facet Dura-Lift P/N 40290 - Facet 40109 Eu folosesc 2 bucati Facet 40109 legate in paralel. Daca tot ai intrat in hora asta, cauta si un racitor de motorina (VW Golf 5 sau BMW 325 [cred])....merita.... Editat Iulie 16, 2015 de Big.Ursu NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Iulie 16, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2015 (editat) Re: Dupa Y60 urmeaza Y61... lung Scuze...incurcat butoanele. Editat Iulie 16, 2015 de Big.Ursu 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate