Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Dupa Y60 urmeaza Y61... lung

yo2bt

Postări Recomandate

Re: Dupa Y60 urmeaza Y61... lung

Scuze, am incurcat butoanele. In privinta locatiei, eu am infipt racitorul in grila fata. De un an si ceva nu am avut probleme.

M-am uitat mai atent la fotografia de sus cu "bunataturi", dar uleiul ala 2T nu prea e ce trebuie. Daca-mi amitnesc bine, are norma JASO FD, de care fratii australieni se feresc ca dracul de tamaie (au fost raportate cazuri cand a cauzat probleme). Recomandat ar fi un ulei full mineral, cu norma JASO FB sau JASO FC sau cel mult un semisintetic.

Vis-a-vis de cele afirmate mai sus in privinta temperaturii gazelor de evacuare, exista o relatie de influenta directa intre boost si EGT....cresti boost, scade EGT.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 97
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

scuze de offtopic dar pentru ce este buna racirea la motorina

eu stiu ca o racire a aerului si o incalzire usoara a motorinei creste puterea si scade consumul si noxele

a fost facut un stidiu in acest sens

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

...uleiul ala 2T nu prea e ce trebuie. Daca-mi amitnesc bine, are norma JASO FD, de care fratii australieni se feresc ca dracul de tamaie (au fost raportate cazuri cand a cauzat probleme). Recomandat ar fi un ulei full mineral, cu norma JASO FB sau JASO FC sau cel mult un semisintetic.

Vis-a-vis de cele afirmate mai sus in privinta temperaturii gazelor de evacuare, exista o relatie de influenta directa intre boost si EGT....cresti boost, scade EGT.

Multumesc de atentionare. O sa schimb reteta.

Fix asa cum ai povestit tu intr-un topic se intampla si la mine cu relatia dintre EGT si boost, numai ca eu consider ca de fapt temperatura la intrarea in turbina este aceeasi. Turbina raceste mai mult sau mai putin gazele care intra in ea, functie de cat de repede se invarte. Boost mare - turatie mare la turbina - racire mai mare la gaze. Boost mic - turatie mica la turbina - racire mai mica la gaze. Parerea mea...

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link spre comentariu

Gipsy King a primit astazi ulei proaspat la motor, cu Metabond si motorina cu ulei 2T. Cred ca-i place... :ypu

[ATTACH=CONFIG]245082[/ATTACH]

Daca ii bagi 2T nu te mai complica si cu Liqui Moly care de fapt este Kerosen (gaz lampant aditivat) in mare proportie. Poti sa-l folosesti iarna in schimb, da o fluiditate motorinei la temperaturi joase.

Editat de emanoeladrian
RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

Scuze, am incurcat butoanele. In privinta locatiei, eu am infipt racitorul in grila fata. De un an si ceva nu am avut probleme.

M-am uitat mai atent la fotografia de sus cu "bunataturi", dar uleiul ala 2T nu prea e ce trebuie. Daca-mi amitnesc bine, are norma JASO FD, de care fratii australieni se feresc ca dracul de tamaie (au fost raportate cazuri cand a cauzat probleme). Recomandat ar fi un ulei full mineral, cu norma JASO FB sau JASO FC sau cel mult un semisintetic.

Eu bag Ravenol Scooter 2-Takt are cel mai mic indice emisie de cenusi (<0,04). Ravenol se vinde si in Romania Nu pot atasa tabelul cu uleiurile si caracteristicile lor.Rog ca cineva sa ma ajute sa atasez tabelul .

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

Ca si idee....am trecut de la diversele uleiuri folosite la unul american100%....AMTECOL . Se livrează cu Tratament de ulei,Stabilizator de ulei si Tratament pt combustibil X1R......Am testat si consumul,far sa blochez EGR......rezultatele fiind următoarele. Consum mediu calculat la 2600 km 9,3l/100km,viteza pe autostrada fiind intre 100 si 130,iar surpriza a fost maxima la verificarea uleiului ....el fiind destul de curat ,adică chiar transparent.

Link spre comentariu

Am constatat ca oferta de uleiuri 2T e cam redusa pe la noi. Am inteles ca musai trebuie sa fie mineral.

Ravenol Scooter 2-Takt Mineral se pare ca este ok si la pret si la calitate. Atentie, exista si sintetic.

@emanoeladrian Liqui Moly Diesel Spulung nu este aditiv de motorina. E o solutie cu care functioneaza motorul vreo juma de ora, dupa care suna cu totul altfel. Cel putin la mine asa s-a intamplat... Curata pompa si injectoarele instant.

Editat de Astral
VREUN / VREO ....FARA CRATIMA ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865

Link spre comentariu

Am schimbat reteta de ulei 2T de amestec. Multumesc @Big.Ursu

Am cumparat si am inceput sa bag Ravenol Scooter 2-Takt Mineral - made in Germany. Multumesc @emanoeladrian

A venit pompa lift, Carter P4600HP. Nu va fi foarte usor sa-i gasesc locul, astfel incat sa fie si protejata si aproape de rezervor.

187385407_LiftpumpCarter.jpg.7d6fde19996bab251375d7f01b74423c.jpg

Editat de yo2bt

Link spre comentariu

exista o schita sa-ti confectionezi suportul....daca o gasesc, o postez aici. dar asta incepand de luni

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Ieri am demontat din nou prima parte din evacuare, care sta in compartimentul motor, am bandajat-o si am pus-o la loc. Numai cine a facut treaba asta stie prin ce chinuri am trecut. :fk

Nu stiu daca a meritat efortul... Eu sper ca am redus cu cateva grade temperatura din jurul motorului.

1.thumb.jpg.f7b701c0a43c51180d1d06659c7eb90c.jpg

Link spre comentariu

A venit pompa lift, Carter P4600HP. Nu va fi foarte usor sa-i gasesc locul, astfel incat sa fie si protejata si aproape de rezervor.

[ATTACH=CONFIG]245665[/ATTACH]

O sursa de unde ai cumparat pompa? Sunt si eu in cautarea unei astfel de pompe ridicatoare, e destul de galagios al meu 2.8 VM, si ma gandesc sa ii fac viata mai usoara pompei. Ce am mai gasit eu si citit pe la americani care folosesc astfel de pompe, montarea suplimentara a unui filtru motorina, cat mai aproape de rezervor. Momentan vreau doar sa achizitionez si montez aceasta pompa, dupa mai vad cu filtru suplimentar, il schimb pe cel al masinii odata cu schimbul de ulei.

Modelul de pompa.

https://www.kennedydiesel.com/detail.cfm?ID=399

Model de fitru suplimentar. (asta doar ca idee, sunt multe astfel de kit-uri de la care ne putem inspira)

http://www.dieselcare.com.au/filtration-systems

Eu am gasit pompa, la pret OK la http://www.summitracing.com

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

Pompa am cumparat-o pe Ebay. Un filtru de 40-100 microni ar trebui pus inainte pentru a proteja pompa, desi am vazut ca si ea are o sita inauntru, la intrare.

Link spre comentariu

Ieri am demontat din nou prima parte din evacuare, care sta in compartimentul motor, am bandajat-o si am pus-o la loc. Numai cine a facut treaba asta stie prin ce chinuri am trecut. :fk

Nu stiu daca a meritat efortul... Eu sper ca am redus cu cateva grade temperatura din jurul motorului.

[ATTACH=CONFIG]245765[/ATTACH]

Eu vreau sa imbrac toata galeria de evacuare.Ce lunime ai folosit?Si ce model,ca am vazut ca sunt de mai multe tipuri

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

Pe portiunea ce am invelit-o a intrat aproape o rola de 15m (cel putin asa scria pe ea). Banda are 5cm latime si e groasa de vreo 2mm. A mai ramas juma de metru.

Am dat pe teava cu o vopsea mai groasa, nediluata, si pe vopseaua "cruda" am infasurat banda cat am putut de strans. Asa am vazut ca e facuta galeria la grupurile electrogene ce le avem la seviciu. La alea e dat cu vopsea si peste banda... verde.

La 180 de grade, cat are evacuarea dupa ce opresc masina, se poate tine mana pe invelitoare.

Link spre comentariu

Ce criteriu te-a ghidat in alegerea acelei benzi?Eu am vazut mai multe,cu diferite rezistente la temperaturi,totusi nu imi dau seama care e diferenta intre una is alta

Link spre comentariu

Cand am cumparat banda m-a interesat doar latimea si lungimea ei. Toate rezista la cel putin 1000 de grade, evacuarea dupa turbina ajungand la cel mult 500 de grade. Pe ce am luat eu scria 1200 de grade.

Editat de yo2bt

Link spre comentariu

Am inteles,o fi chestie de gust sa zicem......oi lua si eu,insa din ce vad pt o intreaga galerie trebuie cativa metri buni

Link spre comentariu

Am dat pe teava cu o vopsea mai groasa, nediluata, si pe vopseaua "cruda" am infasurat banda cat am putut de strans. Asa am vazut ca e facuta galeria la grupurile electrogene ce le avem la seviciu. La alea e dat cu vopsea si peste banda... verde..

Vopseaua nu arde acolo sub banda sau ai folosit ceva vopsea rezistenta?

Am de mult in gand sa fac aceasta operatiune dar acum ne ai dat ideea cu vopseaua :g

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

Nu mai stiu ce s-a intamplat cu vopseaua de sub banda si nici nu ma intereseaza. A mirosit o zi a vopsea arsa, cand am ridicat capota, dar atat. Am dat cu vopsea normala, groasa, doar ca sa pot infasura banda mai bine, teava pe care am infasurat-o avand o forma mai ciudata.

Link spre comentariu

Plec in concediu cu otobuzu'... Dati-mi un sfat: sa pun folie pe geamuri?

As pune doar pentru a reduce caldura din interior, nu as pune ca sa nu reduc vizibilitatea... ???

Link spre comentariu

Eu zic ca merita,atata timp cat e pusa de o firma autorizata.Eu am pe masina si e minunata,mai ales vara

Link spre comentariu

Plec in concediu cu otobuzu'... Dati-mi un sfat: sa pun folie pe geamuri?

As pune doar pentru a reduce caldura din interior, nu as pune ca sa nu reduc vizibilitatea... ???

Nu-ti va afecta semnificativ vizibilitatea.

Toyota mea are din fabrica pe geamurile din spate si daca pe locurile din fata cam arde soarele, pe locurile din spate nu se simte dogoarea, deci pune-ti negresit, dar cauta una de buna calitate si care sa fie in limite legale.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare