Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

CAUT Avocat recuperare taxa prima inmatriculare!

Liviu-San
 Share

Recommended Posts

Re: CAUT Avocat recuperare taxa prima inmatriculare!

Nu uita de acciza de 1 euro pe cmc ....ai 3000cmc= 3000euro.Nu o sa mai inmatriculam masini in ROmania cat o sa traim ...cel putin nu masini mai noi de 30 de ani.

Eu stiam ca se aplica acciza asta cu 1 euro pe cmc,la motoarele peste 2000 cmc. Adica daca ai motor de 2.2,platesti 200 euroi peste timbrul de mediu.

Timbrul de mediu ramane in vigoare si este de fapt un imprumut al statului Roman luat de la cetatenii sai cu rambursare in 5 ani iar ceeace il face foarte atractiv sunt dobanzile aproape inexistente.

De ce sa se imprumute Min.Finantelor de la banci la dobanzi mari cand se poate imprumuta aproape gratis de la cei ce isi cumpara masini second hand?

Simplu si bine ....pentru stat !

RAV 4 Model Luxury 2018.

Pana mea, că eu tocmai ce am prelungit actele pe BG! :))))

Poate reușim să aducem mașinile pe RO, în sfârșit!!! Şi să mai umble puțin şi pe la impozitele astea aberante! ;)

Eu am de recuperat taxa de prima inmatriculare.Sa presupunem ca o s-o recuperez(in 5 ani, da o s-o recuperez). Problema este ca daca vreau sa vand masina,trebuie platit timbrul, care este mai scump decat taxa pe care am platit-o eu la momentul respectiv. Astfel ca visul de a-ti inmatricula masina pe RO,este departe,cel putin deocamdata.

Ma mai gandesc la un scenariu,odata cu ordonanta asta. Avand in vedere ca timbrul de mediu este in vigoare de vreo 3 ani,sunt relativ putine persoane care mai au de recuperat taxa de inmatriculare,pe principiul ca oamenii au facut deja demersuri pentru recuperarea taxei.Adica restituirea taxei fara judecata,este practic "praf in ochi",pentru ca s-a dovedit a fi abuziva.Oricum,ce si-a propus statul sa limiteze importul de masini de afara,cred ca i-a reusit,pentru ca piata s-a orientat spre masini la care timbrul este cat mai mic.

si eu cred ca este praf in ochi. de fapt, este un praf cu iz electoral, ca tot ceea ce se intimpla in romania de azi.

problema, minora, este ca persoanele care isi vor recupera taxa vor obliga alte persoane sa plateasca timbrul de mediu, persoane care, ca fraierii, au mai platit odata taxa in pretul masinii, ca doar a laut-o cu taxa platita si stim ca masinile cu taxa platita sint, deobicei, cu taxa+20% mai scumpe decit celelalte.

dar, pe de alta parte, este foarte bine ca oamenii nu mai sint obligati sa stea prin instante iar instantele nu mai sint obligate sa solutioneze cauze aberante cu final cunoscut. practic este o degrevare a instantelor.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Ma mai gandesc la un scenariu,odata cu ordonanta asta. Avand in vedere ca timbrul de mediu este in vigoare de vreo 3 ani,sunt relativ putine persoane care mai au de recuperat taxa de inmatriculare,pe principiul ca oamenii au facut deja demersuri pentru recuperarea taxei.Adica restituirea taxei fara judecata,este practic "praf in ochi",pentru ca s-a dovedit a fi abuziva.Oricum,ce si-a propus statul sa limiteze importul de masini de afara,cred ca i-a reusit,pentru ca piata s-a orientat spre masini la care timbrul este cat mai mic.

a reusit sa faca tara cu cel ai vechi parc auto si asta pentru ca la aia de la Renault se tem de SH-uri de 10 ani.

a reusit sa faca tara cu cel ai vechi parc auto si asta pentru ca la aia de la Renault se tem de SH-uri de 10 ani.

faptul ca parcul auto este vechi, nu-i problema. daca itp-ul s-ar face pe bune si noxele pe bune, masinile are putea avea si 100 de ani si n-ar fi probleme.

daca statul m-ar lasa sa-mi pun filtrele si catalizatoarele necesare ca din E2 sa o fac E3 sau E4 (la HJ60, din non euro o faci E3 direct), iar ar fi foarte bine pentru mediu.

protectionismul este ok, dar in romania, ca orice lucru facut de prostii astia care ne conduc astazi, este exagerat si prost interpretat. intr-o tara in care educatia se face prin pedepsire (a dracu boritura), e normal ca masurile sa fie punitive, precum taxa de mediu. ea nu premiaza pe cei care cumpara o masina noua, ea pedepseste pe toti cei care cumpara o masina.

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

faptul ca parcul auto este vechi, nu-i problema. daca itp-ul s-ar face pe bune si noxele pe bune, masinile are putea avea si 100 de ani si n-ar fi probleme.

daca statul m-ar lasa sa-mi pun filtrele si catalizatoarele necesare ca din E2 sa o fac E3 sau E4 (la HJ60, din non euro o faci E3 direct), iar ar fi foarte bine pentru mediu.

protectionismul este ok, dar in romania, ca orice lucru facut de prostii astia care ne conduc astazi, este exagerat si prost interpretat. intr-o tara in care educatia se face prin pedepsire (a dracu boritura), e normal ca masurile sa fie punitive, precum taxa de mediu. ea nu premiaza pe cei care cumpara o masina noua, ea pedepseste pe toti cei care cumpara o masina.

total deacord.Totusi taxa aia nu arata decat ca oamenii sunt dispusi sa plateasca de mai multe ori aceeasi taxa.Exista acciza de poluare in fiecare litru de carburant....masina/motorul nu polueaza fara carburant totusi oamenii sunt dispusi sa plateasca de mai multe ori aceeasi taxa.Nici macar nu stiu daca e de poluare pentru ca o sa observi in diversele calculatoare ca nu CO2/km influenteaza taxa cel mai mult ci cilindreea ....sunt obsedati de cilindree.

Nu au decat sa fie sanatosi ,eu cat traiesc nu mai inmatriculez in Romania.

Mai sunt destule persoane care nu si-au recuperat taxa, eu spre exemplu si inca cativa prieteni care ne-am luat o masina noua sau nu mai spun de firmele care au cate 20-30-100 de masini in flota.Nu au recuperat taxa cu avocat pentru ca nu i-a interesat sau nu au avut timp. Dar acum cand au aflat ca este mai simplu se vor duce sa o recupereze.

CE Nu inteleg eu:

-Daca taxa a fost platita si nerecuperata iar masina a fost vanduta actualul proprietar ar putea recupera taxa?

Ce vad eu in treaba asta:

-Un fel de statul se imprumuta la populatie prin taxa si o restituie in rate cu dobanda, exact ca atunci cand ne imprumutam noi la banca :)))

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

CE Nu inteleg eu:

-Daca taxa a fost platita si nerecuperata iar masina a fost vanduta actualul proprietar ar putea recupera taxa?

Ce vad eu in treaba asta:

-Un fel de statul se imprumuta la populatie prin taxa si o restituie in rate cu dobanda, exact ca atunci cand ne imprumutam noi la banca :)))

1. nu; taxa o recupereaza cel care aplatit-o. ca orice lucru romanesc, taxa asta e gindita cu curul, pentru caaia care au gindit-o n-au creier, sint prosti. in loc ca taxa sa fie legata de masina, ca talonul de exemplu, ea este legata de persoana!

2. statul nu se imprumuta: statul fura. daca e prins (de UE, de judecatori), da banii inapoi, cu tiriita; daca nu e prins (tu, eu, altii care n-au avut timp/avocat), nu da singurel banii inapoi; este fix ca un hot de buzunare. ca de altfel si cei care il conduc, niste hoti ordinari, dovediti de instante.

1. nu; taxa o recupereaza cel care aplatit-o. ca orice lucru romanesc, taxa asta e gindita cu curul, pentru caaia care au gindit-o n-au creier, sint prosti. in loc ca taxa sa fie legata de masina, ca talonul de exemplu, ea este legata de persoana!

Ok, atunci care este faza in anunturile de vanzare cu ''taxa platita si nerecuperata'', cu ce ma incanta pe mine ca potential cumparator?

Dacia Duster 4x4

Ok, atunci care este faza in anunturile de vanzare cu ''taxa platita si nerecuperata'', cu ce ma incanta pe mine ca potential cumparator?

este un mic praf in ochi daca nu te incadrezi in cele 2 variante de mai jos:

1. mergi pe incredere ca vinzatorul nu isi va recupera taxa si vinzatorul e de cuvint si nu-si recupereaza taxa

2. mergi la notar sa-ti dea omul declaratie ca nu va recupera taxa

din experienta iti spun ca la varianta 2 90% dintre vinzatori fug.

statul, ca dovada ca este condus de imbecili, putea sa dea taxa inapoi pentru toti cei care au platit-o; in acest caz, toate masinile cu taxa platita ar fi devenit brusc de nevindut, pentru ca ar fi trebuit achitat timbrul de mediu. dar, tara condusa de cretini.

Vai de capul lor daca nu iti trebuie avocat sa intelegi rahaturile astea de legi si ordonante.Intrebam pentru ca eu cand am luat Feroza adusa in tara prin 2011 nu am primit de la proprietar vreo hartie care sa arate vreo taxa platita.Cand am inmatriculat masinia pe numele meu cu numere noi nu m-a intrebat nimeni nimic nici la financiar nici la inmatriculari.Si am asa un dubiu, o fi sau nu taxa platita la cazanul meu :)

Dacia Duster 4x4

Vai de capul lor daca nu iti trebuie avocat sa intelegi rahaturile astea de legi si ordonante.Intrebam pentru ca eu cand am luat Feroza adusa in tara prin 2011 nu am primit de la proprietar vreo hartie care sa arate vreo taxa platita.Cand am inmatriculat masinia pe numele meu cu numere noi nu m-a intrebat nimeni nimic nici la financiar nici la inmatriculari.Si am asa un dubiu, o fi sau nu taxa platita la cazanul meu :)

in 2012 nu se platea taxa pentru masinile inmatriculate in romania si care schimbau proprietarul. din 2013 platesc si masinile inmatriculate in romania.

Voi chiar aveti impresia ca taxele astea au vreo justificare ? De ce cautati in zadar argumentari si explicatii si algoritme de calcul pentru taxe , cand ele sunt facute pentru a astupa gauri la buget ? Vine un ministru si primul-ministru ii spune : Gagauta , am nevoie de atati bani la buget. Inventeaza ceva si gasesc eu argumentatia politica ca sa fie pusa in vigoare. Vine Cap de Plumb , pardon , Rovana Plumb , si primul ucru pe care il face , inventeaza un timbru de mediu ca sa tina loc de taxa de inmatriculate . Voi chiar credeti ca a contat macar ,un pic , echitatea sau justificarea taxei ? Aia s-a uitat ce masini sunt inmatriculate in Romania si a lovit in cele mai multe ( euro 3 si euro 4 ) , pentru ca de acolo urmau sa vina bani . The End ! Acestea sunt copilarii : ca-s prosti , ca-s nepregatiti , etc. Ministrii sunt pusi sa aduca , in functie de specificul ministerului , o suma la buget. Un fel de zapcii . La taxele acestea nu se va renunta niciodata , pentru ca-s aducatoare de bani la buget si oricand se poate argumenta asta. Au sa vina cu noi taxe si explicatia va fi ca cei care isi permit masina , au de unde si pot plati taxe ca sa beneficieze de scolarizare si servicii medicale , aia saracii , care nu au de nici unele. Si brusc , s-a impartit tara in "bogatasii " care au si " sarmanii " care au nevoie :grin:.

Edited by FordRanger
Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.

Voi chiar aveti impresia ca taxele astea au vreo justificare ? De ce cautati in zadar argumentari si explicatii si algoritme de calcul pentru taxe , cand ele sunt facute pentru a astupa gauri la buget ? Vine un ministru si primul-ministru ii spune : Gagauta , am nevoie de atati bani la buget. Inventeaza ceva si gasesc eu argumentatia politica ca sa fie pusa in vigoare. Vine Cap de Plumb , pardon , Rovana Plumb , si primul ucru pe care il face , inventeaza un timbru de mediu ca sa tina loc de taxa de inmatriculate . Voi chiar credeti ca a contat macar ,un pic , echitatea sau justificarea taxei ? Aia s-a uitat ce masini sunt inmatriculate in Romania si a lovit in cele mai multe ( euro 3 si euro 4 ) , pentru ca de acolo urmau sa vina bani . The End ! Acestea sunt copilarii : ca-s prosti , ca-s nepregatiti , etc. Ministrii sunt pusi sa aduca , in functie de specificul ministerului , o suma la buget. Un fel de zapcii . La taxele acestea nu se va renunta niciodata , pentru ca-s aducatoare de bani la buget si oricand se poate argumenta asta. Au sa vina cu noi taxe si explicatia va fi ca cei care isi permit masina , au de unde si pot plati taxe ca sa beneficieze de scolarizare si servicii medicale , aia saracii , care nu au de nici unele. Si brusc , s-a impartit tara in "bogatasii " care au si " sarmanii " care au nevoie :grin:.

cand cresti taxele nu aduci bani la buget ba chiar e invers.In cazul taxelor normale cresti evaziunea (de aia exista contrabanda cu tigari pentru ca sunt suprataxate) iar in cazul masinilor banii se duc la bulgari.Cati crezi ca platesc mii de euro taxe de mediu?Poate cei care au de dat 100-200 euro mai platesc dar restul sigur nu.

Eu am luat recent un Chrysler 300M 3.5.Taxa de mediu e 1600euro +3518euro acciza cilindree+ impozit ....astia or sa vada bani de la mine cand nu o sa mai fie coada la pupat moaste....adica niciodata.

in 2012 nu se platea taxa pentru masinile inmatriculate in romania si care schimbau proprietarul. din 2013 platesc si masinile inmatriculate in romania.

Aha, eu am luat masina in octombrie 2011 si a intrat in tara prin 2010 nu mai stiu sigur sa ma uit in talon..

Dacia Duster 4x4

ia uite o SURPRIZA!

http://www.directproprietar.ro/Toi-oferii-i-pot-recupera-TAXA-AUTO-printr-o-cerere-la-ANAF--Ordonana-a-fost-aprobat-de-Guvern

in ce ma priveste nu inteleg prevederea a doua!:old

la vanzare trebuie platita taxa si pe urma solicitata restituirea?

rog lamurire

multumesc

sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin!

rog lamurire

multumesc

Cam asta este partea pe care nu am inteles-o :).

Dacia Duster 4x4

rog lamurire

multumesc

Ce n-ai inteles -taxa o platesti odata intreaga valoare si o recuperezi poate in 5 ani (20% pe an)

Cred ca pana la urma, ca sa nu-si mai bata capul o sa platim taxa la fiecare schimbare de proprietar si dupa depuneti voi cereri si vi le recuperati voi in viitor. Astfel ne justificam activitatea si aducem si " imprumuturi" la buget . UE nu mai tipa ca e taxa ilegala, doar o dau inapoi si dupa noi Potopul!

Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old

rog lamurire

multumesc

Se achita taxa, apoi se depune la fisc o cerere de returnare a taxei.

Fiscul raspunde in 45 de zile afirmativ sau negativ. Daca raspunsul e negativ se poate face contestatie, se asteapta inca 30 de zile raspunsul. Daca si de aceasta data raspunsul e tot negativ atunci se merge in instanta. Daca raspunsul e pozitiv atunci taxa se restituie in transe egale timp de 5 ani. Deci avem de asteptat😤

"Good goods are never cheap / Cheap goods are never good"

de unde chestia cu 5 ani?

pai eu cand am achitat tot in 5 ani am achitat?

consider o masura de restituire cel putin discutabila si deci atacabilaa

prezenta lege tocmai actiunile in instanta doreste sa le inlocuiasca

Edited by ovidiu cica
sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin!

Stati sa nu vorbim discutii. Exista doua taxe. Prima , taxa de poluare , taxa de prima inmatriculare sau cum naiba i-a zis , este cea in disdcutie ( ai de pe timpul lui Boc ) . Timbrul de mediu , adica taxa actuala se plateste in continuare . Deci , inainte , o masina care a avut deja taxa platita , nu mai platea timbru de mediu la transfer de proprietate . Daca recuperati taxa , dar vindeti masina , ala care o cumpara ia o masina la care nu s-a platit nici o taxa si va plati timbrul de mediu. Asta este magaria , ca unul vinde masina cu taxa platita ( fosta taxa ) si care nu este purtatoare la acel moment de alte taxe , si dupa ce noul proprietar o inmatriculeaza , recupereaza taxa , deci ala care a cumparat-o , la revanzare , vinde o masina fara nici o taxa platita :grin:.

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use