Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Achizitie Wrangler TJ

MihaiK

Postări Recomandate

Buna ziua, de multa vreme doresc un Wrangler Tj si acum a cam venit timpul sa achizitionez unul.

Am gasit unul in Germania in stare buna, cu km putini care pare bine intretinut dar nu are aer conditionat.

De asta as dori sa va intreb cat de complicat este la TJ sa montezi un aer conditionat din dezmembrari?

Merita acest lucru sau mai bine caut una cu clima din start? Stiu ca de exemplu la alte masini ca si Suzuki Vitara nu e chiar asa operatiune complicata dar la Wrangler chiar nu stiu cat e de dificil montarea unui aer comditionat.

Mi se pare un dezavantaj sa nu aiba clima pt ca te cam chinui vara chiar si aici la noi in Cluj. Chiar daca voi folosi masina 50% in oras 50% la munte tot simt nevoia climei.

Multumesc.

Editat de MihaiK
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Achizitie Wrangler TJ

sal

e destul de complicat sa montezi AC cu piese SH, dar nu imposibil.

Eu am cautat 6 luni un Pajero cu AC, motor de care am vrut si in stare buna si apreciez rabdarea PE care am avut-o!

Eu recomand AC de fabbrica.

Parerea mea :2dr

Editat de Astral
Link spre comentariu

Daca ai o instalatie SH de Wrangler, pentru motorul pe care il ai pe masina, nu cred sa ai probleme. Va fi mult de munca, demontat bordul, etc.

Eu am facut asta la Vitara si mai stiu pe cineva care si-a montat o instalatie SH. Wranglerul nu mi se mult mai complicat decat o Vitara.

- O | | | | | | | O -

- O IIIIIII O -

Link spre comentariu

Salutare, da asa deci mai bine cu AC de fabrica totusi.

Intradevar nu e extrem de complicat dar e mult de munca, am pus in calcul totul cu trasul conductelor, cu montarea radiatorului si a compresorului si cu datul jos al bordului si cred totusi ca ar fi mai bine cu AC din fabrica.

Mie personal mi-e groaza de aburirea parbrizului. La Samurai(care nu are AC) abureste parbrizul cand e racoare afara si se dezabureste foarte greu si toate astea de cand am izolat termic si fonic masina.

Multumesc de raspunsuri colegi:wink:

Link spre comentariu

De luat in calcul si urmatoarele aspecte: Pe jeep ul wrangler exceptand modelele noi jk+ se gaseste destul de rar aer conditionat, cel putin in Romania daca nu si in general este o masina destul de rara si la dezmembrari in concluzie achizitionarea pieselor necesare poate fi foarte greoaie si foarte scumpa, munca multa, costuri ridicate.

In alta ordine de idei cred ca gasirea unui tj cu ac in stare buna la un pret mic este aproape imposibil, daca vrei 2.5 nu 4.0 am vazut ca incep de pe la 11-12 mii, si se pun abia pe modelele mai noi 2003-4+ cu motorul de 2.4 la care taxa este colosal de mare.

Imi permit sa fac o previziune pe baza a ce am scris mai sus ca iti vei lua una fara ac si asa va si ramane.

Link spre comentariu

Totul tine de buget si de cat de rau de caldura esti. Pana la urma gasesti instalatie aftermarket, universala. Eu am luat in calcul asta la Vitara, dar nu merita fata de pretul unei instalatii SH

- O | | | | | | | O -

- O IIIIIII O -

Link spre comentariu

Salutare, as dori sa ii intreb pe cei mai in tema ca si mine mai multe despre motorul 2.5 de pe TJ.

As dori sa stiu daca se poate cam cat de scumpe sunt piesele.

Cam ce cade la ele cand se strica? Au vreo problema tipica?

Este complicat de diagnostificat?

Banuiesc ca fiind MPI mecanicii se cam descurca cu reparatiile.

Este un motor pretentios?(la benzina, la modul cum mergi cu el)

Este un motor robust sau se strica des?

Multumesc

Link spre comentariu

La Wrangler motorul este foarte fiabil.

Masina e usoara, nu chinuie nici motorul nici ambreiajele.

Depinde ce vrei sa faci cu ea.

Piese gasesti sa iei cu roaba la preturi foarte bune pe EBAY

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

As dori sa stiu daca se poate cam cat de scumpe sunt piesele. Consumabilele preturi decente nimic de speriat, internele la fel ca orice alta masina cand se ajunge la discutii de genul

Cam ce cade la ele cand se strica? Au vreo problema tipica? Nu prea au probleme, poate doar mici senzori relativ ieftini, senzor volanta, pompa benzina, alti senzori, nu ai intrebat decat despre motor, mai completez eu aici ca si ambreiajul cade destul de des, este la fel de ieftin ca la turisme

Este complicat de diagnostificat? Nu

Banuiesc ca fiind MPI mecanicii se cam descurca cu reparatiile. Asa este

Este un motor pretentios?(la benzina, la modul cum mergi cu el) Nu

Este un motor robust sau se strica des? Fiabil, se strica rar, si si mai rar te lasa in drum sa nu poti ajunge macar cu el pana acasa/service.

Merge destul de relaxat, nu este el cel mai vioi dar isi face treaba.

Link spre comentariu

Salut

@Flow iti multumesc enorm pentru raspunsuri!

Ma speriasem putin deoarece am tot citit pe diferite forumuri ca multi au probleme cu 2.5-ul ca ba merge in 3 pistoane cateodata si ezita la demaraj-asta cand e rece parca. Ba ca se strica "oil sending unit" si tot oscileaza acul de presiune la ulei, in relanti migrand catre zero. Toate acestea se pot rezolva relativ ieftin si usor.

Dar per total e o masina foarte fiabila, de aspect nici nu mai zic.

Multumesc

Link spre comentariu

Salutare, as dori sa ii intreb pe cei mai in tema ca si mine mai multe despre motorul 2.5 de pe TJ.

As dori sa stiu daca se poate cam cat de scumpe sunt piesele.

Cam ce cade la ele cand se strica? Au vreo problema tipica?

Este complicat de diagnostificat?

Banuiesc ca fiind MPI mecanicii se cam descurca cu reparatiile.

Este un motor pretentios?(la benzina, la modul cum mergi cu el)

Este un motor robust sau se strica des?

Multumesc

Eu am in "gradina" 2 masini cu acest motor,sa zicem ca am fost putin ghinionist cum dealtfel sunt cand vine vorba sa imi cumpar o masina,asa este cand cumperi cu sufletul si nu cu mintea.

La ambele motoare am avut probleme de la inceput,practic le-am cumparat cu probleme de la inceput unele stiute,altele nu.

Motoarele sunt foarte fiabile daca le intretii cand trebuie nu cand ai chef sau iti aduci aminte,sunt foarte simple ca si proiectare si constructie,cu toate astea fiind putine in circulatie pe la noi mecanicii nu le cunosc si multi se feresc de necunoscute mai ales cand vine vorba de mecanici cu cautare unde lista de asteptare este lunga si plina de motoare pe care le viseaza,asa ca este foarte posibil sa primesti si refuzuri de la unii cand vine vorba de aceasta masina in general nu doar la motor.

Piese gasesti repede si la preturi decente dupa parerea mea,o chiuloasa noua(ca eu am avut nevoie)costa cca 2000ron si mie imi pare foarte ieftin tinand cont ca am lasat un motor cu 4 chiulase care costa 100euro bucata SH si foarte proaste pe deasupra,un set de garnituri superior cu toate garniturile ce vin pe chiuloasa+semeringuri supape si alte maruntisuri costa 200lei,mie nu mi se par exagerate tinand cont ca la noi nu este o masina precum Astra sau Golf.

Este aproape imposibil sa gasesti un tester pentru aceasta masina,in Bucuresti este un service care are dar este unul general fara sa iti dea coduri exacte,nici fostele si actualele reprezentate Jeep nu au tester pentru masinile astea,partea buna este ca fiind un motor destul de clasic si doar cu cativa senzori(apa,ulei,volanta,lambda si cam atat) este relativ usor sa gasesti unde e problema folosind metodele clasice de acum cateva zeci de ani.

Editat de hdragos
Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

Acul de presiune la ulei e normal sa oscileze ralanti vs in sarcina. Daca ajunge la zero intr-adevar e o problema. Ori indicatia e proasta ori motorul...... Ma indoiesc ca motorul, pentru ca daca ar merge fara ungere sigur ai sesiza :grin:

- O | | | | | | | O -

- O IIIIIII O -

Link spre comentariu

@hdragos si @abunea va multumesc pt raspunsuri.

In principiu imi faceam grija ca nu cumva sa fie un motor foarte pretentios si sincer ma bucur ca nu e asa si ca e totusi simplu de intretinut.

Credeti-ma ca am un Pajero cu motor GDI care este foarte pretentios si se feresc de el chiar si la reprezentanta, stupid dar adevarat.

Multumesc de raspunsuri.

Eu voi cauta in continuare un TJ care sa ma multumeasca si de asta as dori ca topicul sanramana deschis in caz ca mai am nelamuri.

Ps. Imi plac foarte mult liniile acestei masini. Mi se pare ca are o forma foarte frumoasa, pe langa performantele destul de bune stock in teren.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salut colegi, revin cu o intrebare.

Dupa cum bine stim multi dintre noi masinile decapotabile nu sunt chiar etanse cand vine vorba de ploi abundente sau la topirea zapezii sau aproape sigur la spalatorie.

Vreau sa va intreb daca in Wrangler-ul TJ intra apa cand e cu HARDTOP.

SOFTOPUL cum se prezinta la capitolul etanseitate?

Va intreb deoarece detin un Samurai la care atunci cand ploua cu zilele se uda putin scaunul soferului pt ca intra apa pe la rama usii. Am cativa prieteni cu Samuraie si tot la fel se prezinta si ale lor.

Va rog pe cei care detineti Tj-uri sa imi spuneti si mie cum se comporta multumesc!

Link spre comentariu

Nu il am de mult timp, dar la mine se scurgea un pic de apa pe la usa, cu hardtopul montat. Asta din cauza garniturilor care sunt de aceeasi varsta cu masina. Nu mult, dar cand ploua tare mai gasesc mocheta umeda.

Cu soft top nu am experienta inca.

- O | | | | | | | O -

- O IIIIIII O -

Link spre comentariu

Salut, multumesc de informatie, este foarte utila pentru mine.

Ai mai observat ceva minusuri sau defecte asa in general? Te intreb ca sa stiu aprox. la ce sa ma astept cand voi achizitiona si eu unul(foarte curand sper).

De exemplu stiu ca, cam la toate tot variaza acul de presiune a uleiului- din cate am inteles nu e cine stie ce problema.

De consum ce poti sa imi spui?

Multumesc!

Link spre comentariu

Salut, multumesc de informatie, este foarte utila pentru mine.

Ai mai observat ceva minusuri sau defecte asa in general? Te intreb ca sa stiu aprox. la ce sa ma astept cand voi achizitiona si eu unul(foarte curand sper).

De exemplu stiu ca, cam la toate tot variaza acul de presiune a uleiului- din cate am inteles nu e cine stie ce problema.

De consum ce poti sa imi spui?

Multumesc!

Sincer sa fiu nu prea am mers cu ea, am luat-o, m-am fatait un pic prin oras si ne-am apucat de demontat la ea. Asa ca foarte multe nu pot sa iti spun. Din cate am mai citit nu are bube majore la 2.5. Din ce am mai desfacut la ea, masina e misto ca e foarte simpla, multe chestii sunt chiar mai simple ca la Vitara. Piese gasesti tot ce vrei si ce nu vrei. Numai bani sa fie.

Cu acul la presiune, am mai zis si sus, ala e normal sa varieze. Am mai avut masini americane, astia de obicei pun indicator de presiune la ulei si la toate se fataia ala. E perfect normal.

De consum nu m-a interesat sa i-l fac si nici nu i-am facut plinul, nu e masina de zi cu zi, iar acum cocotata pe 33" chiar nu mai are nici o legatura cu realitatea. :grin:

- O | | | | | | | O -

- O IIIIIII O -

Link spre comentariu

Salut colegi, revin cu o intrebare.

Dupa cum bine stim multi dintre noi masinile decapotabile nu sunt chiar etanse cand vine vorba de ploi abundente sau la topirea zapezii sau aproape sigur la spalatorie.

Vreau sa va intreb daca in Wrangler-ul TJ intra apa cand e cu HARDTOP.

SOFTOPUL cum se prezinta la capitolul etanseitate?

Va intreb deoarece detin un Samurai la care atunci cand ploua cu zilele se uda putin scaunul soferului pt ca intra apa pe la rama usii. Am cativa prieteni cu Samuraie si tot la fel se prezinta si ale lor.

Va rog pe cei care detineti Tj-uri sa imi spuneti si mie cum se comporta multumesc!

Am avut 2 ani si jumatate TJ si am trecut prin 2 ierni cu el.

E drept ca a fost noua masina, dar prima iarna am facut-o cu soft-top.

Am prins la Gura Humorului inundatiile din 2008 cu soft-top

Nu mi-a intrat apa niciodata in masina si nici vant. Iarna insa am stat cu caldura aproape la maxim dar nu am inghetat in masina si am facut Craciunul si Revelionul la Cheile Bicazului la -18 grade cu sof-topul.

Daca mi-as lua din nou TJ nici nu as vrea hard-top. Un soft-top bun mi-ar fi suficient.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salut, multumesc de raspunsuri, ajuta enorm!

Apropo se aburea usor? Cand se aburea parbrizul se dezaburea greu?

Vroiam sa intreb colegii despre rugina la Tj, cum stau cu rugina? Din care am inteles de pe la altii trebuie sa fi atent cand o cumperi la rugina pe caroserie si sasiu, are niste locuri anume care ruginesc si la alea trebuie sa fiu mai atent?

LE: motorul asta de 2.5 litrii are 8 valve sau 16?

Din cate am vazut pe niste schite de pe la americani e SOHC- un singur ax cu came.

Gresesc?

Multumesc

Editat de MihaiK
Link spre comentariu

Se abureste normal dar cand dai drumul la ventilatie se dezabureste aproape instant,nu de alta dar parbrizul este pe jumatate fata de alte turisme.

Cu rugina sta in functie de bugetul alocat,o masina la varsta aia si trecuta prin teren e normal sa aiba ceva rugina,toate au indiferent de marca,cele reconditionate sunt fara rugina dar trebuie sa platesti pentru asta.

Jeep Wrangler dupa cum probabil ai vazut deja este o masina cu o varietate destul de restransa la vanzare,pretul il tine si in cele mai multe cazuri reflecta realitate,este aproape imposibil sa gasesti chifteaua la care toti viseaza,am intalnit multe persoane crezand ca au facut afacerea vietii dar in scurt timp s-au convins ca masina a platit-o la pret corect,adica a platit putin pentru ca trebuia bagat mult in ea.

Eu am intermediat vanzarea unui TJ in conditii perfecte,practic era ca si nou,reconditionata cap coada si ceva pe deasupra,dar si pretul a fost pe masura,16000 euro.

Esti dispus sa platesti suma asta atunci vei gasi si fara rugina,altfel nu avea prea multe pretentii.

Am si eu un YJ la vanzare si vad destui care vin cu lupa la ei sa vada o masina la pret de piese de schimb si stramba din nas,nu este nici o problema in a avea pretentii dar eu am invatat ca trebuie sa si iti permiti ca sa pretinzi.

Daca l-as reconditiona si as cere pretul macar al banilor investiti nu mai pun la socoteala timpul aia cu pretentii vor disparea caci nu au sau nu sunt dispusi sa plateasca.

La Wrangler piata este total atipica si stransa ca si preturi,asta la nivel european nu mai zic de Romania,partea buna este ca nu multi samsari trateaza masinile astea,dar sunt si pe la noi cativa,si unii chiar au talent.

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

Salut colegi, am gasit jeep-ul asta: http://olx.ro/i2/oferta/vand-jeep-wrangler-ID4L0TC.html#:575c4a486b

Si as dori niste pareri. Ma tot gandesc la achizitia lui dar imi fac griji de faptul ca motorul e de 2.4i si din cate am imteles nu e la fel de fiabil ca si 2.5-ul.

Pot fi reali kilometrii?

Voi ce parere aveti?

Multumesc

Link spre comentariu

Nu mai e disponibil anuntul. Sansele sa fie km reali, la o masina care nu a avut un singur proprietar si sa fi fost masina de weekend, sunt cam mici :) Nu e imposibil sa gasesti una, dar realist....

- O | | | | | | | O -

- O IIIIIII O -

Link spre comentariu

Scuze, probabil a expirat anuntul.

Mmda ai dreptate in legatura cu kilometrii.

Oare stie cineva ceva informatii legate de motorul de 2.4i?

E fiabil? E simplu de diagnosticat/reparat?

Stau si ma tot gandesc daca sa achizitionez un TJ cu acest motor si nu prea stiu ce sa fac, pentru mine e importanta fiabilitatea sincer deoarece nu prea vreau sa am batai de cap cu mecanici care nu stiu de unde sa apuce problema. Sper sa intelegeti si sa nu credeti ca sunt absurd.

Multumesc

Link spre comentariu

Sa iei in cosiderare DACA NU ESTE INMATRICULAT SAU DACA NU ARE TAXA PLATITA 2.4 este mai nou si euro 3 spre deosebire de 2.5 care este euro 2 (si asta e un lucru foarte foarte rau)

Cand taxa la un 2.5 este 1000 euro plus minus de la an la al la un

2.4 taxa este 5500-7000 euro in functie de an

Daca il inmatriculezi in alta tara sau nu te intereseaza inmatricularea lui cele enumerate de mine mai sus nu conteaza

Are ceva cai mai multi, il gasesti la dezmembrari pe pt cruiser, in concluzie nimic de speriat zic eu.

2.4 N/A applications:

1995–1998, 2000 Chrysler Cirrus

1995–2006 Chrysler Sebring

1995–2006 Dodge Stratus

1996-2007 Dodge Caravan

2002–2005 Jeep Liberty

2003-2006 Jeep Wrangler

1996-2000 Plymouth Voyager

1996–2000 Plymouth Breeze

2001-2010 Chrysler PT Cruiser

2007-2010 GAZ-31105 Volga

Un aspect important care pe mine unu m a cucerit ar fi: Unlike the 1.8/2.0L engines the 2.4L is a non-interference design should the timing belt break.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare