Mr.Jinxy Posted August 19, 2015 Share Posted August 19, 2015 Salut, Dupa indelungi investigatii am ajuns la parerea ca cea mai indicata masina pentru mine ar fi un L200,de aici si intrebarea daca merita diferenta de pret si efortul pentru a achizitiona un model 2015 (21.000Euro) care teoretic nu iti mai da batai de cap cativa ani fata de un model din 2003-2010 destul de obosit la un pret mult prea mare (6.000-12.000Euro) care chiar daca este mai fiabil,este si mai uzat si automat va mai necesita ceva investitie (1-2000Euro). Astept pareri in eventualitatea in care ii va ajuta si pe altii sa priveasca investitia initiala mare mai economica pe termen lung luand in calcul si faptul ca in momentul de fata modelele basic au dotari care nu le poti gasi pe toate modelele mai vechi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
timberland0910 Posted August 19, 2015 Share Posted August 19, 2015 (edited) Re: Merita cumparat L200 Nou 2015 sau SH ? Salut, Dupa indelungi investigatii am ajuns la parerea ca cea mai indicata masina pentru mine ar fi un L200,de aici si intrebarea daca merita diferenta de pret si efortul pentru a achizitiona un model 2015 (21.000Euro) care teoretic nu iti mai da batai de cap cativa ani fata de un model din 2003-2010 destul de obosit la un pret mult prea mare (6.000-12.000Euro) care chiar daca este mai fiabil,este si mai uzat si automat va mai necesita ceva investitie (1-2000Euro). Astept pareri in eventualitatea in care ii va ajuta si pe altii sa priveasca investitia initiala mare mai economica pe termen lung luand in calcul si faptul ca in momentul de fata modelele basic au dotari care nu le poti gasi pe toate modelele mai vechi. Din pacate masinile nu mai sunt ce au fost....decat sa iei o masina de consum noua mai bine un model mai vechi consacrat ca si masina fiabila si mai investesti cateva mii in ea dar stii ce ai sub cur...eu am vazut cum e sa mergi in munte cu masina plina de senzori care sa se opreasca din senin ca a intrat apa la nu stiu ce senzor ...acuma depide si ce vrei sa faci cu masina si daca iti pasa sau nu ca dai cateva sute de euro sa te recupereze vreun coleg de la mama dracului pt cateva sute de euro cu o masina de 20 de ani vechime care refuza sa se strice :D Edited August 24, 2015 by Astral VREUN / VREO ....FARA CRATIMA ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865 Natural Disaster Response Operations Link to comment Share on other sites More sharing options...
FordRanger Posted August 19, 2015 Share Posted August 19, 2015 Re: Merita cumparat L200 Nou 2015 sau SH ? Nu exista model 2003 - 2010 . Vechiul model s-a facut pana in 2006 . In acelasi an a inceput productia noului L200 si a fost o evolutie atat ca si caroserie cat si ca gama de motorizari . Acum , legat de problema ta , nimic nu se compara cu o masina noua . Daca ti-o permiti , nu sta pe ganduri . Cel putin in perioada de garantie este destul de acoperit . De obicei nici nu se strica in acesta perioada. Totusi , eu ti-as sugera sa cumperi L200 doar cu Super Select. Nu stiu daca la bugetul de care discuti gasesti cu Super Select , dar ar fi singurul motiv sa cumperi Mitsubishi si nu o alta marca de pickup. Cum spuneam , daca iti permiti nu sta pe ganduri si ia-ti masina noua . De cele mai multe ori primul cumparator isi face treaba cu ea pana cand iese din garantie ca si numar de km , ceea ce se cam suprapune cu prima servisare majora ( si costisitoare ) . Pana atunci schimbi doar consumabile . Modelul pana in 2006 de l200 este OK , dar nu gasesti putin rulat . Au trecut deja mai bine de 10 ani peste ele si asta se simte. Fiind cai de povara , nu le menajeaza nimeni . Orice masina din aceasta generatie ai gasi are vicii ascunse , are hibe pe care va trebui sa le servisezi iar faptul ca proprietarul le vinde este chiar dovada ca urmeaza sa faca investitii majore si stie ca nu mai scoate banii astia. Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipri778 Posted August 19, 2015 Share Posted August 19, 2015 Re: Merita cumparat L200 Nou 2015 sau SH ? Nu stiu cat va fi de fiabil acest model 2015, dar stiu ca am trecut sapt. trecuta pe langa reprezentanta si am vazut hidosenia. Arata ca p..... Marfa pentru americani, chinezi sau turci. Bling bling de zici ca l-au facut pentru 50centi. don't worry, be happy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irod Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 Re: Merita cumparat L200 Nou 2015 sau SH ? asa este cipri , i-au pus in bot si mai mult plastic! Pentru initiatorul topicului : vorbitul despre masini de teren este o poveste despre fier , ori mai nou daca te uiti pe piata devine una despre plastic.... Nu ai spus ce vrei sa faci cu masina si acesta este un lucru foarte important.... dar totusi din punctul meu de vedere as zice un NU pentru modelul nou. Cel putin eu nu as@+ plati atatea bani pe o masina noua. Ca sa ce , peste un an sa valoreze jumatate? Daca esti tip comod , de asta cu calculatoru' nu ai chef de bagat pe sub ea , nu ai chef de mers prin servisuri, nu ai chef de dezmembrare , atunci pune mana pe bani si ia noua sa o freci de toate crengile si pietroaiele pe unde o sa treci cu ea. Daca nu esti comod si vrei sa o bagi putin si in teren atunci modelul mai vechi este cheia. Din cate stiu eu dpdv tehnic modelul mai vechi (pana in 2006) are o solutie mai nefeicita pe directie , gen MK1, MK2, R20 cei care stiu masinile astea inteleg despre ce vorbesc , este vorba de sistem cu caseta si semicaseta, unde semicaseta are probleme de fiabilitate si directia in sine e mai inprecisa , mai greu de reglat si mai sensibila la traumatisme :). Am inteles ca dupa 2006 au rezolvato pe asta. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link to comment Share on other sites More sharing options...
air_wolf Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 (edited) Re: Merita cumparat L200 Nou 2015 sau SH ? ce vrei sa faci cu masina? daca te duci la peste, cari materiale, mergi pe drumuri desfundate, si alte chestii din astea: da, ia-ti o masina noua pentru ca are garantie. daca intentionezi sa abordezi sleauri de taf, albii de riu, vrei s-o cocoti pe virf de munte, adica vrei o capra neagra: ia-ti o masina SH pentru ca nu pierzi nici o garantie daca o modifici un pic. costuri de intretinere: la o masina noua trebuie sa faci reviziile in service agreat, care deobicei este mai scump decit un service neagreeat. la SH le faci unde vrei, si in curte daca te tine. la masina veche nu ai casco (care oricum nu acopera traseele montane, ca esti in romania. vrei full casco: ia masina din germania). faci o reducere de minim 8000eur la masina SH. pisele la o masina SH sint cu 30% mai ieftine ca la o masina noua. in unele cazuri chiar si mai mult. performante si fiabilitate: masina noua merge pina se strica apoi ajunge la garantie. la masina sh ai uzura in toate, dar absolut toate componentele. nu vei sti niciodata ce va crapa si cind si mai ales cit de grav va fi in costuri. e ca la loterie - azi merge si miine nu. ia o masina rara si vei ajunge sa regreti ca nu ti-ai luat rolls royce. si la masina noua si la SH, cind se strica masina si te lasa in balta, aia e, costurile sint aceleasi. daca ai cea mai mica urma de computer in masina, chiar si aprindere electronica daca ai, esti halit daca decide sa se strice fix componenta aia. chiar si un spanac de platina, daca nu-l ai la tine si s-a stricat cea veche, te lasa cu masina in drum. confort: masina veche va fi intotdeauna mai putin confortabila ca masina noua. ceea ce la modelul vechi erau optionale scumpe, la noul model poate fi standard. eu n-as mai lua masina nou decit in leasing, pe firma, si atunci as lua cea mai scumpa masina pe care mi-o permit. Edited August 24, 2015 by Astral The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdiOnWeb Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 (edited) Re: Merita cumparat L200 Nou 2015 sau SH ? De regula strugurii sunt al dracu` de acri. Daca ai bani de noua, clar ca noua... In rest, aia noua e mai urata, aia veche o repari unde vrei tu :)))) Poti sa repari orice masina unde vrei tu, totul e sa-ti permiti. Daca cumperi o masina si stai exclusiv in garantie inseamna ca te-ai intins mai mult decat plapuma. Cele bune, Adionweb Edited August 24, 2015 by Astral https://serviceautobragadiru.business... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 (edited) Re: Merita cumparat L200 Nou 2015 sau SH ? Vad ca pe forumul asta sunt niste ''reguli'' stricte -nu trebuie sa cumparam masini noi pentru ca se strica si trebuie sa faci revizia la reprezentanta unde este scump -cat dai pe una noua iei una second si o faci ''avion'' (in cat timp, unde, cu cati bani?) -masinile noi au multa electronica -daca iti iei masina noua este musai sa faci trasee grele, dificile si bineinteles nefiind preparata nu poti face asta Cine are bani de un L200 nou cred ca mai are inca 3000 euro sa isi satisfaca poftele de offroad mai greu cu un Samurai spre exemplu.Sau poate nu vrea sa faca trasee grele si prefera sa calarareasca toate forestierele sa faca sute de km pe saptamana cu masina noua si niste AT-uri. Eu sper la un Jimny nou si am primit aceleasi reactii: -consuma tot cat Feroza PE care o ai deja -este mai mic -nu merita este prea scump -mai bine repari 15 ani la Feroza -isi pierde valoare cum ai luat-o -te costa o gramada de bani revizia -blablaaaa Daca unii nu isi cumpara masini noi nu pot altii sa isi cumpere second.Cine stie poate peste 5-10 ani lumea o sa se dea in offroad cu Touareg, Porche, X5, Range-uri second de 10-15 ani. Edited August 24, 2015 by Astral MERITA ! NU "se merita ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=740241&viewfull=1#post740241 2 Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irod Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 Re: Merita cumparat L200 Nou 2015 sau SH ? Vad ca pe forumul asta sunt niste ''reguli'' stricte -nu trebuie sa cumparam masini noi pentru ca se strica si trebuie sa faci revizia la reprezentanta unde este scump -cat dai pe una noua iei una second si o faci ''avion'' (in cat timp, unde, cu cati bani?) -masinile noi au multa electronica -daca iti iei masina noua este musai sa faci trasee grele, dificile si bineinteles nefiind preparata nu poti face asta Cine are bani de un L200 nou cred ca mai are inca 3000 euro sa isi satisfaca poftele de offroad mai greu cu un Samurai spre exemplu.Sau poate nu vrea sa faca trasee grele si prefera sa calarareasca toate forestierele sa faca sute de km pe saptamana cu masina noua si niste AT-uri. Eu sper la un Jimny nou si am primit aceleasi reactii: -consuma tot cat Feroza care o ai deja -este mai mic -nu se merita este prea scump -mai bine repari 15 ani la Feroza -isi pierde valoare cum ai luat-o -te costa o gramada de bani revizia -blablaaaa toate cele enumerate sunt sfaturi bune de urmat , cine nu vrea nu-i bai :wink: ca bani se fac greu si se duc iute. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 (edited) Re: Merita cumparat L200 Nou 2015 sau SH ? Pe vremea cand nu aveam masina dar un prieten de al meu statea la vila si avea vreo 2 bucati noi am primit un sfat :''ai grija ca masina noua este cea mai prosta investitie'' si recunosc ca asa este.Dar daca vreau si pot de ce sa nu fie noua.Inca ceva, nu toti au priceperea si timpul necesar pentru a-l dedica unei masini second.MAI ales ca service-urile sunt pline de tzepari. Edited August 24, 2015 by Astral Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Jinxy Posted August 20, 2015 Author Share Posted August 20, 2015 Re: Merita cumparat L200 Nou 2015 sau SH ? Salut, Va multumesc pentru pareri si idei si mai ales pentru interesul acordat subiectului.Revin cu precizarile ca masina va fi folosita 50-50 sosea cu off-road,mai mereu incarcata.Tocmai de aceea m-ati cam convins sa merg pe o varianta SH luand in calcul cele 4 variante consacrate :Hilux/L200/Mazda B/Ranger inclinand foarte mult balanta catre L200. Sper ca ideile sa le fie de ajutor si altor indecisi ca mine. Dumuri bune! Link to comment Share on other sites More sharing options...
varanhia Posted October 31, 2015 Share Posted October 31, 2015 (edited) Re: Merita cumparat L200 Nou 2015 sau SH ? Salut, Dupa indelungi investigatii am ajuns la parerea ca cea mai indicata masina pentru mine ar fi un L200,de aici si intrebarea daca merita diferenta de pret si efortul pentru a achizitiona un model 2015 (21.000Euro) care teoretic nu iti mai da batai de cap cativa ani fata de un model din 2003-2010 destul de obosit la un pret mult prea mare (6.000-12.000Euro) care chiar daca este mai fiabil,este si mai uzat si automat va mai necesita ceva investitie (1-2000Euro). Astept pareri in eventualitatea in care ii va ajuta si pe altii sa priveasca investitia initiala mare mai economica pe termen lung luand in calcul si faptul ca in momentul de fata modelele basic au dotari care nu le poti gasi pe toate modelele mai vechi. MERITA (Se merita) comparat nou, cu super select fara doar si poate. Eu il am din 2007 si nu ma caiesc deloc. Edited October 31, 2015 by Tavi D. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nenea1973 Posted November 1, 2015 Share Posted November 1, 2015 Re: Merita cumparat L200 Nou 2015 sau SH ? Daca iti permiti , ia ti doua ! L200 nou cu superselect si automat . Nu o sa regreti ! Si alta care vrei tu . Eu am unu din 2013 si consider ca e cea mai buna alegere de pana acum . DACA UN LUCRU MERITA SA FIE FACUT , MERITA SA FIE FACUT BINE !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbr Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Re: Merita cumparat L200 Nou 2015 sau SH ? Am incercat pe site la Mitsubishi toate configurarile de L200 (fara extra optiuni) si doar la versiunea cea mai ieftina apare blocant spate: Invite 4WD 2.4 IC/TC DI-D w/ AS&G (INF & INV) - Putere maxima (EEC net) kW/rpm 113/3,500 - Tip transmisie - 6-speed manual - Tip sistem de transmisie - Easy Select 4WD - A88 - Diferential spate blocabil cu comanda din bord Intense 4WD 2.4 IC/TC DI-D w/ AS&G (INT & INS) - Putere maxima (EEC net) kW/rpm 113/3,500 - Tip transmisie - 6-speed manual - Tip sistem de transmisie - Super Select 4WD-II Intense 4WD 2.4 MIVEC IC/TC DI-D High power 5-speed automatic - Putere maxima (EEC net) kW/rpm 133/3,500 - Tip transmisie - 5-speed automatic with Sports Mode - Tip sistem de transmisie - Super Select 4WD-II Instyle 4WD 2.4 MIVEC IC/TC DI-D High power 5-speed automatic - Putere maxima (EEC net) kW/rpm 133/3,500 - Tip transmisie - 5-speed automatic with Sports Mode - Tip sistem de transmisie - Super Select 4WD-II Instyle 4WD 2./TC DI-D High power w/ AS&G 4MIVEC IC - Putere maxima (EEC net) kW/rpm 133/3,500 - Tip transmisie - 6-speed manual - Tip sistem de transmisie - Super Select 4WD-II Pe scurt, exista 4 combinatii de select/putere/cutie/diferential spate blocabil: - easy/113/6mt/da - super/113/6mt/nu - super/133/5at/nu - super/133/6mt/nu Pe lista optionalelor nu apare niciun diferential. Sa inteleg ca nu e disponibil decat in prima configuratie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FordRanger Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 (edited) Re: Merita cumparat L200 Nou 2015 sau SH ? Super-select-ul are controlul tractiunii in varanta de cuplare 4H ( cu diferential central deschis ) si un blocant spate i-ar incurca socotelile . Easy-select-ul este clasic si ce cuplezi , de aia beneficiezi. Dar , citeste repede ca iarasi vine Tavi D. si sterge postul pentru ca sunt off-topic. Raspunsul meu nu are legatura cu titlul topicului si cum aici moderatorii sunt vigilenti , ramai nelamurit :ha1. Edited January 6, 2016 by FordRanger Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbr Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 (edited) Re: Merita cumparat L200 Nou 2015 sau SH ? am inteles, merci, are sens :) eram derutat pentru ca vazusem o recomandare de super select + autoblocant spate. mi s-a parut on topic (despre noul l200), de asta am postat aici. dar, ca si performanta, cand doar o roata din spate are tractiune (celelalte 3 nu), banui ca super select se descurca, nu? adica in loc sa distribuie 50-50 fata-spate si 50-50 stanga-dreapta spate, va face ceva gen 0-100 fata-spate si (sa presupunem) 60-40 stanga-dreapta? edit: e si un video in care se zice ca s-a folosit super select + autoblocant spate: https://www.youtube.com/watch?v=V67vdhmYG44 Edited January 6, 2016 by rbr Link to comment Share on other sites More sharing options...
FordRanger Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Re: Merita cumparat L200 Nou 2015 sau SH ? Daca stii ce faci si dezactivezi controlul tractiunii ( la cele mai multe masini este activabil si dezactivabil ) , cuplezi 4HLC , adica 4x4 cu diferentialul central blocat , atunci poti monta optional un diferential spate blocabil si chiar il poti bloca , pentru ca in aceasta configuratie , super-selectul functioneaza ca un simplu easy-selct , cu diferential spate blocabil . 4HLc de la super-select , face taman ce face si 4H la easy-select . Un Porsche Cayenne cu centralul blocat , devine un pickup ordinar in materie de tractiune :banana Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipri778 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Re: Merita cumparat L200 Nou 2015 sau SH ? Eu la L200-le 2006 am avut SS cu blocant spate. don't worry, be happy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Re: Merita cumparat L200 Nou 2015 sau SH ? Iar pe Pajero tot cu Super Select se pune şi blocant la buton. Vezi Rangere de ce-ţi tot dezumflă ăștia cauciucurile pe aici? :)))))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FordRanger Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 (edited) Re: Merita cumparat L200 Nou 2015 sau SH ? Si masinile mai sus pomenite aveau si controlul tractiunii ? Diferentialul spate blocabil nu are nimic impotriva super-selectului dar are o mare problema cu controlul tractiunii care este un sistem antipatinaj . DAca am o roata pe spate care se invarte in gol si am controlul tractiunii si direfentialul spate inchis ( sau blocat , cum doriti ) , TC-ul imi blocheaza intreaga punte spate , pentru ca franarea unei roti ( care nu mai are aderenta ) se rasfrange si asupta celeilalte roti de pe punte ( cauza fiind diferentialul blocat ) . Vezi , Optimus ca mi-au dezumflat cauciucurile degeaba ? :uameni Edited January 6, 2016 by FordRanger Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipri778 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Re: Merita cumparat L200 Nou 2015 sau SH ? Nu cred ca se instala si TC si blocant la aceeasi masina. Oricum si cu blocantul spate masina era destul de limitata off road, mi-aduc aminte de cate ori am ramas blocat in noroi si numa eu stiu cat m-am chinuit sa o scot cu blocant cu tot. De un troliu are nevoie un pick-up inaintea blocantului. don't worry, be happy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tavi D. Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Re: Merita cumparat L200 Nou 2015 sau SH ? Pajero V80 (adica a4a serie) are Super Select cu diferential spate blocabil si Controlul Tractiunii. In momentul in care blochezi centralul sau cuplezi pe LOW (nu mai tin minte exact) se decupleaza automat TC-ul. Deci poti bloca dif-ul spate pt. ca TC-ul s-a decuplat automat. Si vedeti ca nu numai eu sterg pe-aici! :grin: :wink: [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristi69 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Re: Merita cumparat L200 Nou 2015 sau SH ? Asa este la V80 cind ai trecut in LOW si actionezi blocantul se aprind in bord becurile de ASC,TC si ABS. Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Re: Merita cumparat L200 Nou 2015 sau SH ? Vezi , Optimus ca mi-au dezumflat cauciucurile degeaba ? :uameni Dupa cum se vede, nu degeaba... :grin: Mai era un coleg drag mie care odata la o ieseala ma tot intreba cu ce e mai destept Super Selectul decat ce are el pe Patrol, si oricat i-am explicat tot nu intelegea. E adevarat ca exista mai nou o tendinta de a inlocui sistemele clasice gen blocant cu sisteme electronice de control al tractiunii, mai ales pe versiunile mai de fite, ramanand alea de la tara numai pe versiunile mai chele si iobage. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FordRanger Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Re: Merita cumparat L200 Nou 2015 sau SH ? Nu-l cunosc pe colegul drag tie , insa super-selectul are o singura chestie in plus fata de un Patrol , si anume posibilitatea de a merge 4x4 permanent pe orice tip de suprafata. In rest , daca te referi la capabilitatile in off-road , 2H , 4HLc si 4LLc nu sunt cu nimic mai presus decat ce avea colegul pe orice Patrol . In configuratie clasica , masinile cu controlul tractiunii nu vin cu diferential blocabil spate. Controlul tractiunii stie ce sa faca in cazul in care este nevoie de tractiune maxima . Pentru acele persoane care cer expres , la un pickup , sa li se puna si un diferential blocabil pe spate , se poate monta pentru ca dealerul considera ca omul stie ce si cum sa utilizeze . De aia il cere , pentru ca intelege fenomenul . Odata cu asta ii pune si un buton de decuplare al stemului de control al tractiunii si il mai dubleaza si de un sistem care sa il anunte pe sofer ca nu poate bloca spatele daca nu apasa butonul magic. Un diferential blocabil costa mult si in varianta after market , daca il pui de uzina , stiu ca la unele masini sare de 2000 eruo ca si optiune. Costul il face pe orice producator sa fie sau sa nu fie competitiv pe piata. Din cati suntem pe forumul asta ( cam singurul cu specific ) , multi nu cunosc limitarile diferitelor tipuri de transmisie . La nivelul tuturor posesorilor de masini 4x4 din Romania , o multime si mai mare habar nu au ce conduc . Cei mai multi nu stiu ce inseamna butonul ala pe care scrie "rear dif lock " . Cei mai multi umbla cu anvelope cu specificatii diferite la masinile lor 4x4 . Blocantul spate este o dotare optionala care nu vine neaparat in configuratiile de baza la orice masina . Gandeste-te ce e in mintea unui buticar care si-a luat un Ranger sau un Hilux sau un L200 nou . Ala si-a vandut Loganul si si-a luat "gip" . Tu ai impresia ca intelege ce butoane trebuie sa apese si de ce ? Mecanicii cu experienta nu stiu bine cum sta treaba si tu ai pretentie la cetateanul de rand ? De aceea in cele mai multe configuratii care au controlul tractiunii pe un tip de tractiune sofisticat , nu se pune si blocant spate. Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts