Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Merita cumparat L200 Nou 2015 sau SH ?

Mr.Jinxy
 Share

Recommended Posts

Re: Merita cumparat L200 Nou 2015 sau SH ?

La Pajero V80 blocantul spate e dotare de serie, la orice model de echipare. La fel si la V60-70.

[sIGPIC][/sIGPIC]

In calitate de posesor de l200 din 2012 achizitionat de nou pot sa iti spun ca e o alegere foarte buna masina s-a comportat impecabil de cand o am cutia cu super select face toti banii iar in 100 si ceva de mii de km nu a cerut nimic in afara de consumabile si cauciucuri pentru iarna si noroi.Succes in alegerea pe care o sa o faci.

Oricum , ce am postat noi aici ramane pentru posteritate , ca initiatorul s-a inscris anul trecut la sfarsitul lui august si din octombrie al aceluiasi an nu a mai avut activitate. Si-o fi luat Matiz cu trei diferentiale blocabile :grin:.

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.

Si masinile mai sus pomenite aveau si controlul tractiunii ?

Diferentialul spate blocabil nu are nimic impotriva super-selectului dar are o mare problema cu controlul tractiunii care este un sistem antipatinaj . DAca am o roata pe spate care se invarte in gol si am controlul tractiunii si direfentialul spate inchis ( sau blocat , cum doriti ) , TC-ul imi blocheaza intreaga punte spate , pentru ca franarea unei roti ( care nu mai are aderenta ) se rasfrange si asupta celeilalte roti de pe punte ( cauza fiind diferentialul blocat ) .

Vezi , Optimus ca mi-au dezumflat cauciucurile degeaba ? :uameni

Daca ai diferentialul blocat se invart amandoua rotile in gol, sau nu se invart in gol si misca masina :)

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

... insa super-selectul are o singura chestie in plus fata de un Patrol , si anume posibilitatea de a merge 4x4 permanent pe orice tip de suprafata. In rest , daca te referi la capabilitatile in off-road , 2H , 4HLc si 4LLc nu sunt cu nimic mai presus decat ce avea colegul pe orice Patrol.

Pai si ti se pare putin lucru asta?! :))) Uite ca Mitsubishi s-a gandit la asta, in timp ce competitorii nu. Iar avantajele Super Selectului sunt clare si de necontestat. Uite colegul cu Ford Rangerul nou care se plange pe un alt topic de limitarile masinii lui.

Mai mult decat atat, mai exista si alte diferente legate de treburi ingineresti, calibrari, setari, etc... Asta explica de ce masini diferite dar cu echipari similare au rezultate diferite pe acelasi sector de teren. Sau masini mai putin dotate trec pe unde trec altele mai dotate si cu ceva blocante in plus. Am vazut situatii in care Pajero a trecut lejer pe unde Patroalele s-au spart in figuri. Evident e valabil si viceversa. Pana la urma fiecare masina are limitarile proprii. Insa strict in ceea ce priveste sistemul de tractiune, Super Selectul este superior altora in primul rand prin functia suplimentara de pe 4H si probabil mai sutn si alte criterii.

De aceea in cele mai multe configuratii care au controlul tractiunii pe un tip de tractiune sofisticat , nu se pune si blocant spate.

Tocmai ca ramane pentru posteritate, e bine sa facem afirmatii in cunostinta de cauza. :wink:

Oricum , ce am postat noi aici ramane pentru posteritate , ca initiatorul s-a inscris anul trecut la sfarsitul lui august si din octombrie al aceluiasi an nu a mai avut activitate. Si-o fi luat Matiz cu trei diferentiale blocabile :grin:.

Pai in cazul asta sa-i uram drumuri bune orice conduce, si eu zic sa inchidem topicul pt. a pastra nealterate informatiile utile.

De acord?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Stai Tavi ! O vorba sa-i mai spun colegului Optimus ! ( glumesc , cred ca este evident ) .

Eu sunt fan al sistemului super select de la Mitsubishi. Mi se pare eficient si inteligent si este pacat ca si alti producatori nu l-au adoptat sau macar sa fi venit cu variante poprii . Practic , eu il vad ca pe un sistem 4x4 permenent , cu posibilitatea de a merge in 2 H , pentru economie , ceeae ce este o chestie foarte tare . Nu am contestat calitatile lui ci am specificat faptul ca in variantele celelalte de tractiune , capacitatile sunt identice .

Legat de partea a doua , producatorii tin cont si de capacitatile masinilor dar si de cantitatea vanzarilor. Este aiurea sa montezi doua sisteme care se suprapun , pe o masina. Daca beneficiezi de un sistem inteligent de control al tractiunii , de ce ai monta un diferential blocabil care poate fi inlocuit cu relativ succes de acel control , si care sa iti urce costul total al masinii mai sus decat concurent adirecta ? Adica , nu este chiar o chestie inteligenta sa pui doua sisteme , care fiecare in parte fac treaba , dar care nu functioneaza impreauna , functionarea unuia obligand la deconectarea celuilalt ( automat sau manual , nici nu conteaza ) .

Poate ca , inaintea sa fim ironici , reusim sa analizam prin prisma logicii afirmatiile altor colegi , chiar daca par sa nu fie intotdeauna in consens cu ale noastre .

Tavi , acum inchide repede sa nu-mi dea Optimus replica , ca ma oftic de nu mai pot daca nu ii pot raspunde :banana.

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.

Este aiurea sa montezi doua sisteme care se suprapun , pe o masina.

Man, nu se suprapun in sensul ca se incurca unul pe altul, ci se completeaza. De-aia Mitsubishi a facut legea la Dakar, ani buni!

@Tavi, inchide acum topicul! :ha::ha::ha:

am facut azi o plimbare scurta cu noul L200, ocazie cu care mi s-a confirmat ca in versiunea noua doar echiparea de baza are diferential blocabil spate (cea cu easy select, motor mai slab si cutie manuala).

Auzi Optimus ce zice colegul de mai sus :as

Tavi , te rog frumos , inchide topicul ACUM ! :ha:

Auzi Optimus ce zice colegul de mai sus :as

Man, tu insinuezi ca nu se poate pe o masina sa fie si blocant pe spate, si sistem de control al tractiunii, ca cica s-ar incurca una pe alta. Ti s-a explicat deja de catre mai multe persoane ca ele exista impreuna bine mersi la Mitsubishi. Acum, daca Ford nu stie de-astea, e alta treaba, si nu ne priveste.

Colegul mai sus a specificat doar ca la noul L200 nu exista in echipare standard blocant pe spate, decat la modelul de baza. Acum, cine isi ia un pick-up cu piele, navigatie, clima, cutie automata, padele pe volan pentru schimbarea vitezelor manual, sistem audio cu bluetooth, etc, nu stiu ce nevoie mai are de blocant, ca sigur nu cara molozul de pe santier cu masina aia...

Dar asa-ti place tie sa tii cu ursul... :wink:

Ce-ti mai plac filmele americane... :grin:

@Tavi, acum! :grin:

Poftim ! Unde sunt moderatorii cand ai nevoie de ei ?

Tavi , te rog sa stergi ultimul post sl lui Optimus si sa inchizi topicul.

Parca suntem doi copii prostanaci :grin: .

Simt ca vom lua amandoi avertisment , dar nu ma las ! Sa se vada ca Fordu-i fruncea !

Edited by FordRanger

Eu nu va pot da avertisment, dar presimt ca va vad si cei mai ''potenti''... dar nu mi se pare nimic grav, chiar daca suntem un pic off-topic...

Si eu am fost la Mitsubishi, si eu m-am urcat in noul L200 si am discutat despre el, si am facut si eu constatarea legata de blocant, iar prietenul meu de la Mitsubishi mi-a spus ca si parerea lui e ca tocmai au facut o prostie sa puna blocant doar pe varianta ieftina, dar mi-a spus ca a fost o intalnire intre reprezentantii japonezi si ''sefii'' europeni din diferite tari inainte de lansarea noului L200, si ca sunt tari care au cerut ca masinile lor sa vina echipate cu blocant si pe modelele mai dotate, si ca japonezii au fost de acord sa faca exceptii. Dar nu e cazul nostru. Oricum, e faina. Si Ford-ul e fain, chiar f. fain. Mie ca design imi place cel mai mult Navara, dar se pare ca L200 ramane in continuare varianta cea mai economica din sector. In viitorul mai apropiat sau mai indepartat si eu vreau un pick-up. NOU. Mi-ar placea un Dodge RAM 1500 vaianta noua cu 3.0 diesel. Dar cred ca e mai convenabil L200. :wink:

P.S. Later edit: eu o vreau ca masina de familie!

Edited by Tavi D.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Tavi , pickup-ul nu este o masina dedicata off-road. Are niste solutii constructive potrivite , dar lungimile il penalizeaza destul de mult . Si nu atat lungimile ( care sunt comparabile cu ale unui Patrol LWB ) cat unghiul de degajare care iti taie tot avantul sa abordezi terenuri mai dure. Toate au coada aia prea lunga si chiar daca fata are unghiurile potrivite , spatele de lasa suspendat . Spun acestea pentru a scoate in evidenta faptul ca un blocant este o dotare cam specifica off-roadului . Din moment ce masinile acestea , cele mai multe , nu sunt utilizate in off-road ci ca si carausi pentru greutati mici si medii , pe terenuri mai accidentate , nu are rost sa pui o dotare specifica off-roadului decat la cerere . Cei mai multi proprietari de pickup le utilizeaza pentru a ajunge la cabana de la munte sau pentru construirea ei . Un sistem ce controlul tractiunii este cel putin suficient in aceste situatii .

Si ca tot suntem off-topic , sa aberam pana la capat. Eu as vrea un Dodge Ram 2500 Cumming Diesel de 6.7 , ca are punte fata fixa , spre deosebire de noul 1500 care are suspensie McPherson . Dar nu am fost asa cuminte si in portofel nu a aparut nimic in plus fata de ieri .

Edited by FordRanger

M-am dat putin pe site-urile Mitsubishi din alte tari europene, difera usor configuratiile si preturile, dar in Ungaria ceva imi da cu virgula, preturile sunt suspect de mici, de ex. varianta de top ar costa fara TVA doar 23830 EUR (la noi e 27990): http://www.mitsubishihovany.hu/auto/mitsubishi-l-200-pick-up-25-d-dc-instyle-navi-a-t-euro5-2016-9291470

versiunea de top la austrieci (http://www.mitsubishi-motors.at) are si diferential spate blocabil (Sperre Hinterachsdifferential 100%, manuell zuschaltbar).

se vede si in prezentarea de mai jos pe la minutul 4 : 10

[video=youtube;-UNncLrZJ-8]

Edited by rbr

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use