Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Suzuki Jimny AKA Irlandezul

CatalinU
 Share

Recommended Posts

Re: Suzuki Jimny AKA Irlandezul

Eu am cumparat un far.Tre sa il primesc,ideea e ca nu prea stiu ce sa compar.Omu mi-a garantat ca e de pe masina cu volan pe stanga

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better

• Replies 125
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

A venit vremea sa inmatriculez veverita si pt asta trebuie sa schimb farurile.Aveti idee ce ar trebui sa scrie pe farurile de Eruopa?Adica sa nu cumpar tot de UK

Alea de UK au o marca B intr-un cerc deasupra "sticlei" (stanta cu vopsea) pe carcasa neagra, alea de europene au un E.

Daca nu au nici un fel de stanta (adica a fost stearsa), o sa vezi ca reglajul electric e invers la alea de UK, adica in timp ce farul normal coboara, cel englezesc o sa se ridice. Si invers.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Am luat farul,pe el scrie europe si are un E13.Dupa internet,masina e din Luxemburg,deci e ok.Mai imi trebuie cel de pe stanga

• 1 month later...

Rezolvat ambele faruri,au fost si la polishat,sunt ca noi.In septembrie urmeaza RAR,asadar vreau sa spal motorul.Trebuie sa fiu atent la ceva anume?Sa protejez ceva?

Da... motorul nu se spala. Daca vrei totusi sa o faci, foloseste solutii pt asa ceva si mare grija la electrica.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Curatate si suflate toate mufele ( indiferent tipul lor inclusiv sigurantele si releele ) si unse generos cu vaselina siliconica inainte de reconectarea lor , infasat alternatorul inainte de spalare si cam asta e ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Curatate si suflate toate mufele ( indiferent tipul lor inclusiv sigurantele si releele ) si unse generos cu vaselina siliconica inainte de reconectarea lor , infasat alternatorul inainte de spalare si cam asta e ...

Suplimentar fata de ce a spus Cos.

La spalare, asteapta sa se raceasca galeria de evacuare, altfel crapa si se oftica sonda lambda.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Noah bun....la prima vedere pare destul de complicata treaba in comparatie cu dieselul..

• 3 weeks later...

Intrebare.Am urcat ieri la munte si pe urcare apa se incalzea foarte tare.Trebuia sa ma tot opresc sa se raceasca.Mentionez ca NU eram pe 4x4 si nu am urcat in forja ci in prima treapta sau a doua unde permitea drumul.Sa fie doar banalul termostat?

Intrebare.Am urcat ieri la munte si pe urcare apa se incalzea foarte tare.Trebuia sa ma tot opresc sa se raceasca.Mentionez ca NU eram pe 4x4 si nu am urcat in forja ci in prima treapta sau a doua unde permitea drumul.Sa fie doar banalul termostat?

Eu as paria pe vascocupla.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Pai atunci le schimb pe amandoua.De cand e la mine,nu am schimbat nici una nici alta.Sa vedem la cat ies cu vascocupla

Edited by CatalinU

Pai atunci le schimb pe amandoua.De cand e la mine,nu am schimbat nici una nici alta.Sa vedem la cat ies cu vascocupla

nu e termostatul.

cand mergi incet, racirea o face 99% elicea/vasco

cand mergi repede, racirea o face curentul de aer.

daca termostatul nu deschide, fierbi motorul in cateva minute, indiferent daca mergi sau stai.

cumpara termostat original, este doar putin mai scump decat unul aftermarket.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Voi lua un termostat original clar,vreau sa stiu ca ala l-am schimbat eu cu mana mea :)

Am sunat la Unix pt el,inca nu am primit raspuns.O zis sa sun maine

Urmeaza un roliu si un kit de recuperare.Ce recomandari aveti aici?Tot incadrat la un low budget

• 2 weeks later...

Am gasit troliu si toate alea.Am ajuns la gume....GREU aici,da rau de tot....caut marimea 235/75/15 max

Am gasit troliu si toate alea.Am ajuns la gume....GREU aici,da rau de tot....caut marimea 235/75/15 max

nu incap daca ai doar 4cm inaltare.

nu incap nici cu mai mult fata sa decupezi plasticele.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Decupam si plasticele,ca nu avem ce face.

Maaxis Trepador sau Kumho KL71?Aceasta este intrebarea?

Am schimbat termostatul.Am observat insa ca in momentul in care cuplez 4x4.iar creste temperatura apei.Sa fie radiatorul?

Termostatul l-a schimbat mecanicul,dar sa sti ca nu e foarte simplu,prin prisma pozitiei lui.Problema nu a fost de la termostat,ci de la vascocupla,care era moarta.Pina iauuna noua,pt ca e destul de scumpa,am blocat-o cu 2 suruburi.

Bun ,pt ca de aceea am si întrebat. Eu singur l am schimbat si am vrut sa vad daca doar pt mine a fost asa greu de schimbat, e destul de dificil stiu.....la mine curgea la garnitura si inteligenti care sau mai ocupat cu ea inainte sa o iau au pus silicon ,fara sa dea jos carcasa termostatului, a ținut o vreme .......apoi a inceput sa curga .

Stima,

Ovidiu

stie careva unde e panoul de sigurante,inafara de cel din compartimentul motor?Masina e cu volan pe dreapta

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use