Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja

soimu

Postări Recomandate

Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja

Sean,

Stiu care-i gustul nu-i bai...mai ales ...daca e baituit indeajuns.

"...luneta mareste doar tinta si o face mai vizibila la distante mari ..." ...ai prins ideea mea ...si asta e bine.

N-am nici cea mai mica intentie de bat in gard. Dar sa zicem ca stiu eu ce zic.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 359
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

no', eu n-am tras cu pusca, ma rezum la PC. :ha:

dar stiu oameni platiti sa traga cu ea.

si am vazut cum trage unu' d-ala cu pusca fara luneta in tinta in miscare, sa fi fost vreo 100 de metri.

diferenta e ca aia nu se joaca cu puscoacele si scriu pe forumuri despre ispravile lor.:grin:

personal as numi vanatoare daca:

vanatorul ar pleca de la marginea padurii, maxim cu un caine sa isi caute singurel vanatul.

fara momeala, observatoare, gonaci, haita de caini, marcaj prin padure, grup de vanatori, etc.

cu pusca fara luneta, cu precizie maxim 50 de metri.

daca vanatul are pana in 25 kile, sa si-l care singur in spinare pana la baza. e greu? pai un rucsac de o tura mai lunga trece si de 30 de kile.

sa treaca cu animalul plin de sange in spate prin ursarie gafaind de efort, mai pe inserat asa:wink:.

e greu sa tragi la 50 de metri?

pai sa vedem cum e dupa ce ai urcat 15km prin zapada de peste juma' de metru pana in inima padurii.

sa vedem cum deschizi focul intr-o turma de mistreti de la mai putin de 50m, fara gonaci si caini, singur fiind de la nivelul solului.

am batut padurile la picior de copil. e foarte greu sa te apropii de un animal salbatic, d-ala pe adevarat salbatic.

cand iti bubuie sangele in urechi dupa efort, mai auzi p***. mainile iti tremura ca dracu. respiratia nu ti-o poti controla.

singurele simturi iti sunt cainele daca il ai.

sa stai pe loc mai ales pe vreme rea la dracu' in praznic, nu prea merge pentru mult timp mai ales daca trebuie sa iti cari singur echipamentul si in plus si posibilul vanat.

daca mai trebuie sa treci si o bucata de gol alpin sau pasune in plin viscol dupa 6 ore de mers, arunci dracu si pusca, si tolba numai sa scapi de acolo.

am mers fara marcaj si 20km de multe ori abia zarind in fuga o caprioara sau un mistret. cainele simtea pe ici pe colo ceva, dar probabil ca acelasi lucru il faceau si animalele.

daca dai nas in nas cu ursanu' sau mistretul, ai incurcat-o daca sunt pusi pe fapte, cu arma in mana cu tot.

singurele fara stres sunt cele obisnuite cu omul, din varii motive. care stau si la poza.

distractie asa de luni::ha1

si niste fatalai cu arme, cica vanatori sau asa isi spun ei, o suta inarmati la unu, si tot si-au luat-o in freza:

[video=youtube;U-JnCbR83VA]

in rest numai de bine, ceea ce este, este si nu se schimba din vorba. si carnea de mistret este buna.

[edited]

si e o diferenta subtila cand animalul are o sansa pe barba sa (simte pericolul cand e vanat cum am zis mai sus) si nu una pe barba vanatorului (sa rateze).

Editat de adrianfd
  • Like 1
Link spre comentariu

Ma bucur ca am ajuns la consens,macar pe un singur aspect (definitoriu,as indrazni sa spun :grin:)...carnea de mistret e buna!:2dr

Sa inteleg ca voi ati reusit sa convingeti mistretul sa va doneze un muschiulet cu vorba buna??:ha:

Daca ati reusit asta va implor sa ma acceptati ca si discipol...promit sa ma las de vanatoare!:ha1

Pentru colegul @adrianfd:

-oamenii aia pe care i-ai vazut si ii stii nu trag un singur glont in tinta miscatoare...sigur trag cu arme automate o multime de gloante...vanatoarea de oameni are caiete de sarcini diferite...treaba cu "sa fi fost vreo 100 de metri" e foarte relativa

-la noi legea nu permite sa mergi de unul singur la vanatoare,trebuie musai "in grup"...daca ai autorizatie individuala mergi insotit de paznicul de vanatoare...asta e,statul romanesc te considera un potential infractor,ca si in restul domeniilor de activitate...cei care isi cauta singuri si in liniste vanatul sunt braconierii...stiu fonduri de vanatoare lasate de izbeliste unde nu mai exista picior (sau pana) de salbaticiune,au fost decimate de catre localnici cu ogari si latzuri ajutati de braconieri cu "gipuri"

-in padure nu exista servicii de transport si nici cantare...te descurci cu forte proprii,nu conteaza ca are sub 25 de kile sau peste

-vanez doar mistret in zona de munte grea,stiu prea bine cum e cu efortul,mai ales pe zapada...de masina nu poate fi vorba acolo,indiferent ca are roti de 40" sau senile

-la 50 de metri poate fi usor sau imposibil sa tragi...in teren nu e ca in poligon

-si eu am batut padurile de mic...de orice animal salbatic te poti apropia daca stii cum...nu sa te bazezi pe simturile tale...sunt 0 barat comparativ cu ale animalului...

-Sunt de acord ca simti orice suta de grame de echipament cum creste exponential odata cu urcarea dar pusca nu ai cum sa o arunci ca te alegi cu un dosar penal...:grin:

L.E.

Multumesc Astral pentru corectarea greselii...am pretentia ca stapanesc gramatica limbii romane...am scris mesajul in vreo trei ore,facand si alte chestii in timpul asta...vazusem gherla dar am uitat sa o corectez.:al

Editat de sean70

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

@sean70

nu stiu daca erau 100m exact, dar era ceva distanta, "tintele" aveau lansatoare de rachete asa ca nu m-am putut duce sa ii rog sa stea nitel sa scot si eu ruleta :ha: (chiar aveam ruleta la mine, si un laptop).

ce aveau cei de langa mine era ceva in genul m16, nu ma pricep exact. unul avea pusca cu luneta, dar nu a folosit-o.

ceea ce vroiam sa spun, la cat de siguri erau pe ei. inclusiv la trasul sincron, greu de crezut ca ratau una din zece. adicatelea, sansa "vanatului" zero.

d-asta am zis si treaba cu aproprierea, sa aiba vanatul o sansa, daca se trage de la 100m+ cu luneta din adapost intr-un animal ce nu banuie nimic, nu e corect, si nu e o sansa per se ca animalul sa poarte icoana cu Aresenie Boca poate-poate rateaza vanatorul..

inteleg legea cu grupul si logica ei, vroiam sa subliniez din nou sansa vanatului, pentru ca, cum am vazut pe youtube, in grup se cam trage in grup, un fel de gang bang, chiar daca rateaza unul, il bubuie altul, iarasi sansa zero la animal.

daca se adauga si haituirea cu gonaci si caini...

de remarcat in gang bang si sansa sau nesansa la vanatori sau la gonaci mai degraba dupa cum s-a tot scris prin presa :grin:

cu cantarul si per pedes, pretuirea vanatului si riscul vanatorului, cand stii ca trebuie sa bati padurea si sa iei in spinare personal vanatul sau ca poti sa fi luat nitel in colti sau te poti pierde pe munte in viscol, poate se cam triaza "vanatorii" si nu mai merge cu fara numar si cat de gros ii portofelul, cum se mentiona mai sus rasi si parfumati (si cu range rover holland & holland)

la ce am vazut prin service-urile de 4x4 cu trolii in bena si inclusiv bene cu tave actionate cu motor, ma cam indoiesc ca multi "vanatori" cara ceva sau fac altceva in afara sa apese pe tragaci.

si pe aici se tot cauta range rover pentru vanatoare.:wink:

cand eram mai mic, la un foc de seara, un vanator batran spunea ca tot farmecul vanatorii sta in truda aducerii vanatului in catarea pustii. sau poate nu am inteles eu ce a vrut sa spuna.

in fine, daca vanezi intr-adevar cum zici, eu te-as numi vanator. :wink:

Link spre comentariu

De la solutii ati trecut la caterinca..nu e rau..dar asa e mereu in Romaniaca,apare legea,se umfla putin lumea in pene apoi o shuntam care cum putem si-o asteptam pe urmatoarea:wink:

NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!!
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

se va spune ca a fost un accident regretabil si ca oricum aia cu offroadu au speriat ursul care de a devenit astfel agresiv si l-a atacat pe vanator.....om pasnic de felul lui :ha:

Link spre comentariu

Din cauza masinilor 4x4, ursoaicele au parasit Romania pentru alte tari care nu tolereaza astfel de comportamente deviante (aka plimbari prin padure), astfel ca ursache a ramas cu hormonii la purtator prea mult timp si la luat la viol pe pasnicul purtator de arma. Sa speram ca pe viitor nu vor parasi padurile patriei si ciutele sau scroafele, astfel ca ocrotitorii padurilor (viitoare pajisti) sa nu fie violati de consoartele acestora.

• Like 1
don't worry, be happy
Link spre comentariu

nu pune un moderator topicul asta la discutii diverse? nu prea mai are nici o legatura cu departamentul juridic :ha:

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

sincer sa fiu, ma unge pe suflet cand aud de cate-un vanator care ori se impusca in picior ca dobitocul, ori il impusca alt dobitoc.

Probabil ca si pe ei ii unge la fel cand tu te dai peste cap de 20 de ori intr-o prapastie

Mercedes G Wolf 461 300GD

Nissan Terrano II R20 2.7 TDi

Link spre comentariu

sincer sa fiu, ma unge pe suflet cand aud de cate-un vanator care ori se impusca in picior ca dobitocul, ori il impusca alt dobitoc.

Colegule,schimba-ti sufletul cat mai repede ca o sa-ti faca probleme daca vrea sa-l ungi cu asa ceva...e defect grav de fabricatie!:grin:

Faptul ca cineva e vanator si are arma NU este o conditie necesara si suficienta ca sa fie dobitoc...exista si exceptii dar dobitoci sunt destui si fara arma,ba chiar procentul e mai mare!:uameni

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Pe mine in cap era sa ma impuste un Rambo de-aista si nici macar scuze nu si-a cerut. Am asa o iubire fata de ei....

Counter strike???:ha::ha:

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Sper sa nu ai parte vreodata de briza unui glont pe la ureche.

Am avut...dar nu la vanatoare.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Probabil ca si pe ei ii unge la fel cand tu te dai peste cap de 20 de ori intr-o prapastie

eu n-am zis sa moara, dar daca vrei neaparat, poftim : sa se-mpuste in burta si sa moara incet.

Link spre comentariu

Colegule,schimba-ti sufletul cat mai repede ca o sa-ti faca probleme daca vrea sa-l ungi cu asa ceva...e defect grav de fabricatie!:grin:

Faptul ca cineva e vanator si are arma NU este o conditie necesara si suficienta ca sa fie dobitoc...exista si exceptii dar dobitoci sunt destui si fara arma,ba chiar procentul e mai mare!:uameni

eu zic ca mai degraba vanatorii au defecte de fabricatie. vanatoarea este o forma de defulare a dorintei de a ucide, si nu oricum, ci cu toate avantajele de partea ta. de-asta ma distreaza cand aud de cate-un caz - se duc chititi sa impuste ceva si ajung ei la urgente.

• Like 1
Link spre comentariu

Adica vanatorul se bucura cand impusca un animal ,iar tu ..si altii vegetarieni te bucuri cand moare un om impuscat !!

Cum era cu defectiunea de fabricatie!!

de fapt te deranjeaza moartea animalului sau faptul ca este impuscat ""de placere""(cum zici)?

Nu de altceva dar geaca de piele, untul si laptele de dimineata ,tapiteria masini ,puloverul,perna ta, canapeaua din sufragerie ,carnatii de bere ,chiar si saorma de la colt este un produs al unui animal ""ucis miseleste""(la mai putin de 50m ,chiar 1m).

Am in curte un englez si un american

:F

Link spre comentariu

Adica vanatorul se bucura cand impusca un animal ,iar tu ..si altii vegetarieni te bucuri cand moare un om impuscat !!

Cum era cu defectiunea de fabricatie!!

de fapt te deranjeaza moartea animalului sau faptul ca este impuscat ""de placere""(cum zici)?

Nu de altceva dar geaca de piele, untul si laptele de dimineata ,tapiteria masini ,puloverul,perna ta, canapeaua din sufragerie ,carnatii de bere ,chiar si saorma de la colt este un produs al unui animal ""ucis miseleste""(la mai putin de 50m ,chiar 1m).

cine a spus ca sunt vegetarian ?

tu faci pe prostul sau nu te prefaci ? unde am spus ca ma bucur ca moare un om, fie el si vanator ?

ma deranjeaza modul in care este omorat animalul, haituit sau ranit si fugarit.

si da, cine are ca hobby uciderea altei fiinte vii are probleme.

Editat de vortex
Link spre comentariu

cine a spus ca sunt vegetarian ?

tu faci pe prostul sau nu te prefaci ? unde am spus ca ma bucur ca moare un om, fie el si vanator ?

ma deranjeaza modul in care este omorat animalul, haituit sau ranit si fugarit.

si da, cine are ca hobby uciderea altei fiinte vii are probleme.

Ai spus "sincer sa fiu, ma unge pe suflet cand aud de cate-un vanator care ori se impusca in picior ca dobitocul, ori il impusca alt dobitoc"...ce se intelege din asta??

Oricum,ar fi bine sa definesti mai clar termenul "ma unge pe suflet"...cat despre aprecierile tale despre capacitatea intelectuala a unor participanti la discutia asta prefer sa ma abtin...are un coleg un motto relevant...

Nu esti vegetarian,prin urmare iti umpli matul cu carnita...niste oameni se ocupa de acele animale pentru ca tu sa-ti potolesti foamea...si chiar nu le dau nici macar o sansa...trage tu concluziile dupa ce vezi filmuletul,infiereaza-i si pe aia dupa care fa-te vegetarian...asta in cazul in care vrei sa-ti respecti convingerile,altfel principiile tale morale sunt doar ipocrizie.

• Like 1

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare