Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Rescue4x4.ro

Max
 Share

Recommended Posts

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Re: Rescue4x4.ro

dar un numar de telefon exista?

Salut,

In prezent exista doar platforma online, care are abia 2 saptamani vechime.

Oricine are idei, resurse si/sau este dispus sa se implice in dezvoltarea acestui proiect mai departe poate lasa un mesaj de contact pe site si vedem cum putem extinde si imbunatati sistemul.

Momentan eu sunt singurul dezvoltator (programator) si coordonator al intregului sistem, ceea ce a devenit un job aproape full time in ultimele saptamani :grin:

Daca este cineva dornic sa se implice pe partea de administrare a sistemului/incidentelor/etc, sa lase un mesaj de contact.

In alta ordine de idei, nu se va pune niciodata problema de utilizare frauduloasa a datelor personale.

Toate sunt stocate in baza de date pe un VPS ce nu poate fi accesat decat in anumite conditii, iar parolele sunt criptate.

Pe site, numerele de telefon ale membrilor sunt afisate doar pentru membrii autentificati si pentru cei ce solicita asistenta (doar numerele membrilor alocati ariei incidentului).

• Like 1

Mihai sa nu ma intelegi gresit, nu iti contest corectitudinea si nici nu te acuz ca poate pe viitor o sa "vinzi" sau folosesti acele date in interes personal. Pissing sau altele.

Ma suna tot felul de oameni cu tot felul de oferte. Niciuna nu a fost sa-mi dea ceva ...Toate au avut la baza cereri. La toti le-am zis acelasi lucru: veniti la mine, puneti o suma de bani pe masa, ma convingeti va dau, nu ma convingeti pierdeti banii si va dau si o ranga pe carca. :ha:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Daca esti un eventual ( cel putin ) radioamator ... mai da ... e si marea problema tehnica , de posibilitatea de a emite si de a mai si fi receptionat daca tot ai iesit la emisie .

La 'civili neautorizati'... cam nu ...

Teoretic ar fi canalul 9 si 19 .. practic nu cunosc nici un caz care sa fi beneficiat de acesta posibilitate .

Asta-i ca la buche (adica doar CB si PMR) pentru civili neautorizaţi, dar daca ai o portabilă multibandă la tine şi apelezi salvamontul în frecvenţa lor direct, de exemplu, sau deschizi un repetor (dacă ştii că e prin zonă) să strigi de ajutor, cred că te iartă. Sau, în cel mai rău caz, ceva muncă în folosul comunitaţii... :cr3

AJUNGE!

Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”!

Salut Mihai.

Sustin ideea implementata de tine.

Daca ai nevoie de ajutor, si pot sa te ajut, pe partea tehnica de dezvoltare a sistemului, o fac cu placere.

Tot programator si eu, doar ca pe partea de embedded, mai greu cu java, php etc. dar ma descurc, daca nu invat :grin:. Cel putin 8 ore pe zi sunt la birou, access in permanenta la un telefon/net etc.

Datele de contact le gasesti si pe rescue4x4.ro.

O zi buna!

• Like 1

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

• 1 month later...

Re: AJUTOR OFFROAD padurea Comana Jud GR!!!

LE: acum a aparut si incidentul...intr-un final

Datele problemei (locatia)

Reper: Padure comana

GPS: 44.183265658395, 26.099867017666

44° 10" 59' N / 26° 5" 59' E

Comana, Giurgiu

09/01/2016 14:24

Am ramas impotmolit in padure si mi-a cedat si ambreiajul

Au durat 56 de minute pana s-a publicat pe site!!!

Intr-adevar a durat pana s-a publicat pe site pentru ca temporar le filtrez si activez manual si sunt momentan singurul administrator. Motivul pentru care activez manual incidentele este ca au existat deja 5 cazuri cand unele persoane au confundat formularul de inregistrare cu cel de solicitare asistenta, lucru care a dus la trimiterea de notificari aiurea, fapt care putea sa scada credibilitatea sistemului.

Edited by mihait

Re: [rezolvat] AJUTOR OFFROAD padurea Comana Jud GR!!!

Poti schimba culoarea butonului "solicit ajutor" scris alb/rosu sau negru/rosu.

O alta chestie ...eu am cont acolo si eu n-am primit nici o notificare.

Salut Ionut,

Este foarte buna ideea cu schimbarea butonului, am s-o implementez zilele astea.

In acelasi timp voi modifica sistemul ca incidentele raportate sa intre automat, fara a le mai filtra si activa manual. Totusi, o sa existe in continuare riscul ca cineva neatent sa confunde formularul de inregistrare cu cel de solicitare ajutor, fapt ce va trimite notificari aiurea.

Referitor la notificari, sistemul trimite notificari doar celor mai apropiati 30 membri raportat la locul incidentului. Am pus aceasta limitare deorece m-am gandit ca este suficient. Crezi ca ar trebui scoasa limitarea aceasta?

Orice sugestie sau idee este binevenita. Doar asa sistemul va iesi din stadiul beta, prin imbunatatiri si modificari bazate pe situatii reale.

Multumesc

Tinand cont de faptul ca solicitarile sunt foarte rare, alertele pot fi trimise fara restrictii tuturor deoarece este posibil ca cineva din alta regiune sa fie in acel moment chiar in zona alertei si sa intervina mai rapid decat un localnic.

Verificarea alertei se face prin telefon sau e-mail, dupa caz, de catre cel ce considera ca poate interveni, ulterior anuntand pe site care este situatia reala.

In plus exista posibilitatea ca unul din membrii ce are cunostinte de mecanica sa poata ajuta prin telefon la remedierea sau macar la stabilirea problemei si a masurilor ce pot fi luate la fata locului.

:cl

S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“

Tinand cont de faptul ca...

Multumesc mult pentru feedback!

Am implementat urmatoarele modificari:

1) Butonul "SOLICITA ASISTENTA" este negru astfel incat sa iasa in evidenta.

2) Formularul de solicitare asistenta are acum un checkbox ce trebuie bifat pentru confirmarea faptului ca este nevoie de ajutorul membrilor. Astfel, sper ca nu vor mai exista confuzii, asa cum a fost cazul de cateva ori.

3) Incidentele raportate sunt de acum publicate instantaneu iar notificarile sunt trimise automat. Astfel, nu mai trebuie filtrate/activate manual si nu vor mai exista potentiale intarzieri.

4) Am scos limita de 30 de membri. Asadar in cazul raportarii unui incident, notificarile vor fi trimise catre toti membrii ce acopera locul in care a fost raportat incidentul, in functie de setarile individuale pentru notificari (arie km sau intreg judet).

Orice alta sugestie este binevenita.

Va multumesc

• Like 1

Nu complica lucrurile, simplificale. In josul paginii nu trebuie sa se gaseasca altceva decat acel buton si nimic mai mult. Cand cineva ramane cu masina undeva in general nu exista semnal la telefon/net sau semnalul este slab. Completarea campurilor trebuie sa se fac rapid din cateva clickuri. Fara alte povesti. Numar de telefon si coodonatele sunt suficiente...Poti pune acolo ceva coment dar optional...

Nu complica lucrurile, simplificale. In josul paginii nu trebuie sa se gaseasca altceva decat acel buton si nimic mai mult. Cand cineva ramane cu masina undeva in general nu exista semnal la telefon/net sau semnalul este slab. Completarea campurilor trebuie sa se fac rapid din cateva clickuri. Fara alte povesti. Numar de telefon si coodonatele sunt suficiente...Poti pune acolo ceva coment dar optional...

Salut Ionut,

Am luat in calcul sugestiile tale si ma voi gandi la modul in care sa simplic lucrurile cat mai mult.

Astept in continuare sugestii din partea tuturor.

Multumesc

Asa cum am discutat si la telefon, sunt mai multe chestii de pus la punct ptr ca acest sistem sa functioneze cat mai bine atat ptr cel care solicita ajutor cat si ptr cel care ofera ajutorul. Asa se pot filtra usor atat alarmele false cat si interveni operativ atat tehnic cat si mental.

Sunt multi dintre noi care cedeaza sub presiune, facand atacuri de panica mai ales cand intervin factorii din urmatoarele categorii:

-masina rupta (roata rupta sau altele mai grave)

-noaptea in padure (relieful se schimba total)

-imposibilitate de orientare sau blocaj mental

-lipsa semnalului la telefon

-conditii meteo nefavorabile (ceata, ploaie, ninsoare, polei, gheata)

-conditii de deplasare neprielnice (maluri sau drumuri rupte, pravaliri de stanci)

De cealalta parte, hai sa le zicem "salvatorii" sunt oameni care vor sa intervina, sunt bineintentionati dar sub presiunea momentului chiar ei pot deveni victime. Sau nerespectand niste chestii simple, sub stresul de moment omit anumite etape in acest proces si consuma resurse inzecit mai mari decat e normal sa il ajute pe cel care solicita.

Cu alte cuvinte, ideea cu siteul este foarte buna, exista oameni care cred in ea si s-au inscris voluntar dintrun motiv sau altul, intotdeauna vor exista "victime" dar domnilor ceea ce ne lipseste este o procedura dupa care sa functionam ptr a fi eficienti in cel mai scurt timp posibil. Orice lipsa de informatie sau orice rotita care scartaie pot afecta grav ceea ce inseamna aceasta initiativa.

In alta ordine de idei in majoritatea cazurilor de acest gen este foarte importanta starea de spirit a "victimei". In masura in care dupa ce acesta e localizat si pus in tema cu ce are de facut fie printrun mesaj trimis automat de sistem, fie dupa o consiliere temeinica si inducerea unei stari de relaxare in situatia lui tensionata (niste chestii banale dar care sunt vazute de un exterior, neparticipant la stresul lui) lucrurile pot evolua spre bine si pot usura cu mult actiunea "salvatorului".

Pe cealalta parte cel care participa la actiune, trebuie sa primeasca in mod automat din sistem un mesaj cu ceea ce trebuie sa faca, adica procedura care sa o urmeze inainte de a actiona.

Comunitatea este vasta, avand membri din toate paturile sociale, avand ocupatii diferite si cu siguranta fiecare e bun pe bucatica lui si ii poate invata pe ceilalti ce sa faca "in caz de..."

Fiind parte a acestui sistem, participand la acest tip de actiuni pasiv sau activ, se capata experienta si automat stickerul pe care unii il poarta in geam ar putea deveni ceva mai mult decat un autocolant.

Studiez de ceva timp serviciile de urgenta din mai multe tari si va pot spune ca am gasit chestii care se pot aplica si la noi. Parteneriatul REAL cu autoritati de genul salvare, smurd, isu, politie sau alte organisme nu va fi decat o simpla formalitate daca ne prezentam ca un organism profesionist. Sunt situatii in care autoritatile sunt total depasite si am putea face niste chestii foarte frumoase impreuna urmate de niste finalizari (beneficii) asa cum nimeni nu gandeste.

In drumurile mele am intalnit cazuri unde am intervenit, am fost solicitat la ceva cazuri unde de asemenea am intervenit si in urma acestor interventii m-am ales cu anumite beneficii de ordin tehnic pe care le aplic cu succes in viata de zi cu zi.

Am in cap deja o "schema de actiune" (procedura) si o sa o public aici dar cu siguranta pe langa acea schema vor veni idei in completare mult mai bune decat ale mele.

Asa cum am discutat si la telefon, sunt mai multe chestii de pus la punct ptr ca acest sistem sa functioneze cat mai bine atat ptr cel care solicita ajutor cat si ptr cel care ofera ajutorul. Asa se pot filtra usor atat alarmele false cat si interveni operativ atat tehnic cat si mental...

Un comentariu exceptional si plin de idei foarte bune!

Atunci cand un incident este raportat pe site, membrii din zona primesc atat un SMS sumar cat si un Email cu mai multe informatii.

Putem include un fel de ghid direct in email, sau cel putin cateva instructiuni de baza.

De asemenea, atunci cand cineva raporteaza un incident sistemul le poate trimite un SMS cu cateva instructiuni pe care sa le urmeze.

Aici as dori si as fi bucuros sa apelez la experienta si la ideile voastre pentru a pune la punct impreuna cele doua "ghiduri":

- cel pentru "salvatori" (trimis pe email si afisat pe site)

- cel pentru "victima" (trimis prin SMS, trebuie sa fie cat mai concis)

....

Fiind parte a acestui sistem, participand la acest tip de actiuni pasiv sau activ, se capata experienta si automat stickerul pe care unii il poarta in geam ar putea deveni ceva mai mult decat un autocolant.

....

Acel sticker este doar pentru a promova situl rescue4x4.ro si nimic mai mult.

Si eu il am in geam exact pentru acest motiv.

Si eu am optat sa ma inscriu pentru a acorda ajutor in caz de necessitate, pe principiul ca unde sunt mai multi sunt sanse mai mari de reusita.

Pentru un salvator, prima grija este sa nu cada el insusi victima, marind astfel numarul celor ce trebuie salvati.

Ideal ar fi ca de fiecare data sa fie cel putin doua masini de salvare pentru a spori sansele de recuperare.

Edited by Pleampa
S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“

Poate ca ar fi bine ca ulterior actiunii de recuperare sa se descrie ,partial, modul de actiune . Unii vor sa ajute dar nu sunt experimentati in trolieri , parghii , modalitati diverse de scos masini din noroaie . Astfel , dupa ce are loc o actiune , evenimentul poate reprezenta si o forma de a invata alegerea corecta a modului de recuperare precum si necesitatile materiale aferente fiecarei situatii .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.

Si eu cred ca nu ar fi rau daca doar cei ce au participat la recuperare ar pune pe site un ,,raport de tura" ca sa inteleaga toata lumea cum au mers lucrurile.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Si eu cred ca nu ar fi rau daca doar cei ce au participat la recuperare ar pune pe site un ,,raport de tura" ca sa inteleaga toata lumea cum au mers lucrurile.

Buna ideea, am adaugat-o in documentul in care notez toate sugestiile.

Ma gandesc ca atunci cand bifez incidentul ca fiind rezolvat, sistemul sa trimita automat email-uri catre toti membrii care au fost asociati incidentului pentru a cere un raport. Ulterior, dupa primirea raportului, l-as adauga pe pagina de detalii a incidentului si in postarea de pe pagina de FB acolo (unde este postat automat de sistem cand e raportat).

Un pic de non sens.. sa apara pe facebook si sa nu apara aici..

http://www.rescue4x4.ro/incident/021C79B

Incidentul a fost raportat pe site, moment in care sistemul trimite notificarile (SMS + email) automat catre membrii de pe site ce sunt in zona. In acelasi timp, sistemul posteaza incidentul automat pe Facebook.

Asadar toate acestea sunt automatizate.

Siiigur ca da.. rezolvat de o ora.. :-) comentariile mele au disparut, asa ca sterge-ma din lista, eu "meseriasi care ara teren la Buftea". nu servesc...

Nu-i zapada, polei sau vreun cod.. doar meseriasi....

Edited by Cristian Irimescu
Luaz 969, Aro 244, L200

Siiigur ca da.. rezolvat de o ora.. :-) comentariile mele au disparut, asa ca sterge-ma din lista, eu "meseriasi care ara teren la Buftea". nu servesc...

Nu-i zapada, polei sau vreun cod.. doar meseriasi....

Daca te referi la comentariile de pe grup (nu pagina), atunci eu nu am nici o legatura. Nu administrez acel grup.

Despre ce lista e vorba? Cine de unde sa te stearga? :)

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use