Danuuu Postat Ianuarie 12, 2016 Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 (editat) Fiind nou in ale offroad-ului(nici nu am apucat sa ies cu masina proprie) am zis sa iau si eu un pajero,dupa o iesire cu amicii prin padure.Am cautat prin Germania,am gasit unul cu motor de 2.8,manual,diferential blocabil,trimis dupa ea si venit acasa.Acasa surpriza....ruginaa..la greu,plus 3 suporti care sustine caroseria de sasiu mancati si rupti de rugina.Primul impuls a fost sa o vand,gata,nu imi mai trebuie off road,pajero ,injuraturi la adresa neamurilor neamtului.Am vb cu un tinichigiu care a mai lucrat cu astfel de masini(putini mai vechi),ma linistit si s-a apucat de ea.Cam de o luna tot curata la ea,sudeaza,,zilele astea a ridicat-o de pe sasiu si sper pana la finalul lui ianuarie sa fie gata.Snorkel cumparat,proiectoare si urmeaza un set de anvelope simex silverstone 31 10,5 15 sau 33 10.5 15. Urmeaza partea cu ulei...si ma gandeam la un motul pt motor MOTUL 6100 Synergie+ 10W40,schimbat bucsaraie pe dedesupt,telescoape,pompa apa curatat radiatoare.Daca mi-ati mai putea da ceva sfaturi pt un incepator in ale masinilor 4x4 . Editat Ianuarie 12, 2016 de Danuuu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 12, 2016 Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Inainte de snorkel si proiectoare, care dau bine doar prin sat:ha:, pune-i anvelope de teren, un troliu in bot + accesorii troliu (sufe, ocheti, scripete). Revizie motor, cutii, diferentiale, apoi participi la iesiri si iti dai seama singur de ce mai ai nevoie. Bafta la lucrari, si s-o calaresti sanatos! Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Danuuu Postat Ianuarie 12, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. ms mult.iti dai seama ca nu ies cu ea pana nu ii fac revizie completa motor(ulei,filtre,antigel,pompa apa).Anvelopele si troliu vor veni saptamana viitoare.anvelopele silverstone simex iar la troliu ma mai gandesc,vroiam ceva cu plasma. vreun sfat pt ulei in diferentiale si cutia de transfer?as dori ceva bun..de calitate.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gabriel d Postat Ianuarie 14, 2016 Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 (editat) Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Foarte important sa verifici toate pierderile, sa le remediezi si sa schimbi / completezi cu apa+antigel, ulei ( cutie, reductor, diferentiale ) , lichid frana, etc, dupa aceea , totul merge ca pe roate. Degeaba o prepari si crapa la primele iesiri sau mai rau, te arunci pe undeva cu ea. Din experienta proprie.... am schimbat ulei motor, filtre si la grupuri si reductor nu m-am uitat pe baza ca ala nu se consuma si am avut surpriza sa merg fara ulei in reductor pentru ca a fost gata un semering si a crapat ceva prin el. Cauta pe forum ca gasesti recomandari pentru toate uleiurile de care ai nevoie : Cutie + reducor ( 75w-90 GL4 ) Grupuri ( 75w-90 GL5 )...am vazut ceva si de 80w, dar sunt si pareri contra. Editat Ianuarie 14, 2016 de Gabriel d You can go fast :Hr , but I can go anywhere :jp1:ha3:ap Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusradovici Postat Ianuarie 15, 2016 Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 (editat) Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Ca sa te necajesc mai tare, merita masina asta o asemenea lucrare doar daca 10 ani de acum o tii pentru tine.. pune 33/10.5/15 neaparat Silverstonul nu rEsapate daca faci mult offroad, niste arcuri pe Patrol Y60 pe spate, vezi planetarele fata sa fie bune, recomand sa le iei jos si sa le inspectezi/repari doar cu piese de calitate si nu ridica din barEle de torsiune excesiv, pozitioneaza troliul/bara fata de asa maniera incat sa maresti aportul de aer spre radiator, foarte important la 2.8, scurteaza evacuarea pentru o mai buna racire si 5 cai in plus,nu adauga greutate inutila, Nu iti bate capul cu uleiuri grozave, mai bine fa shimburile mai des, cand te vei da in teren protejaza planetarele evita viratul maxim cu span in special inapoi! Spor.. Editat Ianuarie 15, 2016 de Astral RESAPAT ! UN SINGUR "E" ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=565237&viewfull=1#post565237 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Danuuu Postat Ianuarie 16, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. ms mult pr sfaturi.masina va fi folosta 80% doar pt iesiri prin paduri..off road incepator-mediu.M-am tot gandit la ce anvelope sa achizitionez de la silverstone....ori pe 31x10.5 ori pe 33x10.5 dar la 33 am inteles ca ar fi nevoie de mai mult spatiu,ceva artificii pe la caroserie pt a nu atinge.ca si ulei pt motor m-am gandit la motul 10w40 iar pt diferentiale ceva sa respecte norma gl5 75w90 sau 80w90(inca ma mai documentez).sa scurtez teava de esapament(evacuarea) ,sa zicem,.pe la jumatea masinii? am inteles ca am planetare de benzinar..de 3000. niste poze mai jos...se scoate rugina..se inlocuieste....etc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Ianuarie 16, 2016 Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. stiu ca va place masina cu snorkel la toti care sunteti la inceput, dar sustin ceea ce spune Giorgel. Mai bine tii banii care ii dai pe snorkel si proiectoare si mai strangi bani sa cumperi o suspensie dedicata pentru masina. Asigura-te ca vor intra 33x10,5xR15 cu suspensia standard , ca de nu :ha: alti bani (lift suspensie , OME, Ironman , etc, ) sau alti bani (iara tinichigerie ). Si nu in ultimul rand , putin din experienta mea redusa in off road , eu am masina de teren de 11 ani dar nu am tinut-o neaparat numai pentru iesiri off road, ce imi pare ciudat ca si debutant/incepator cum zici tu e ca vrei sa incepi direct cu Simex. De ce nu incerci pentru inceput un model de MT ceva mai bland. Vezi cum sta treaba mai inveti si tu una alta si apoi vezi ce mai ai nevoie. Nu vreau sa ridic in slavi Simexul , dar este un model f agresiv utilizat de multi numai in concursuri. Nici nu ai spus pe ce terenuri o sa faci offroad. Daca vorbim de rock climbing , trasee cu foarte multa stanca sunt multe MT care sunt net superioare Simexului. Cam astea sunt lucrurile ce imi vin in minte asa la prima vedere. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Danuuu Postat Ianuarie 16, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Sincer spre 31 inclin simex.ca si trasee in zona in care sunt vrancea-Bacau...prea putina zona stancoasa.de asta prefer simexuri.nici am apucat sa ies ca si sofer...doar pasager si am vazut diferenta dintre mt si simex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Ianuarie 16, 2016 Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Sincer spre 31 inclin simex.ca si trasee in zona in care sunt vrancea-Bacau...prea putina zona stancoasa.de asta prefer simexuri.nici am apucat sa ies ca si sofer...doar pasager si am vazut diferenta dintre mt si simex. asta nu ai spus , eu doar am facut niste observatii , eu am vazut pe Pajero si 33 si 35 , dar era lucrat mai mult pe la masini. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Danuuu Postat Ianuarie 16, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. eu zic ca pt nivelul meu de incepator in tot ce tine de masini 4x4...offf road...namol este deajuns simex de 31.intai sa invat sa ma folosesc de masina 4x4, super selectul de pe masina...diferentialul blocabil si dupa sa visez la alte nebunii..suspensii..etc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Ianuarie 16, 2016 Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Ia-ti simex din prima, salvezi bani și nervi. Nu se compara nimic cu simexul în teren, restul sunt compromisuri nefericite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Danuuu Postat Ianuarie 16, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Pai simex o sa iau...silverstone 31 10.5 .sper sa nu fie prea mici. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Ianuarie 16, 2016 Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 (editat) Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Ia-ti simex din prima, salvezi bani și nervi. Nu se compara nimic cu simexul în teren, restul sunt compromisuri nefericite. nu am mers nici o data pe simex , am folosit doar MT-uri , AT-uri si cel mai agresiv profil ce l-am avut ever a fost tractoare (pe IMS). Din ce am vazut pe net (nu vorbesc din experienta pentru ca nu am mers pe simexuri), ce zici tu nu e chiar o axioma. Pentru stancarie un Simex nu va merge/face si nu va avea fiabilitatea care o are un BFG MT sau un Maxxis Trepador . In alta ordine de idei omul a zis clar ca se va intalni cu noroaie nu cu piatra. Editat Ianuarie 16, 2016 de Irod Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin40A Postat Ianuarie 16, 2016 Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Nu pierde timpul si nici banii......ia-ti Silverstone profil Simex ! Nu se compara cu nimic ! Si pentru a face a doua oara economie, ia-ti 33"!! O sa-ti para rau ca ti-ai luat 31" cand o sa vezi ca te taraii pe jos. Daca tot esti la tinichigerie, taie putin pe fata din aripa, aprox 5 centimetri si ai rezolvat. Ai sa vezi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adisan77ro Postat Ianuarie 17, 2016 Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Sau INSA TURBO 31*10.5*15 si nu mai tai nimic. Intr-adevar ceva mai grele si rigide decat Silverstone,da nici nu le tai asa usor. Si mai economisesti si banii ptr un schimb de ulei Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Danuuu Postat Ianuarie 17, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 (editat) Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Sa inteleg ca silverstone se taie mai usor decat una rEsapata?pe 33 cred ca vor avea de "suferit" si planetrele...ambreiajul...cutia... Editat Ianuarie 17, 2016 de Astral RESAPAT ! UN SINGUR "E" ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=565237&viewfull=1#post565237 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gabriel d Postat Ianuarie 17, 2016 Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Ma bag si eu sa nu tac, dar parerea mea ca orice fel de cauciuc se taie cand merge pe teren stancos....mai ales cand viteza la roata e mare si prinde pe suprafete ascutite. Am vazut simex resapat, din care erau sarite bucati. Daca ai cat de cat grija de ele, altfel va fi cand vei trage linie. Ca o ultima idee, ia-ti simex daca te duci cu prietenii prin paduri, daca nu, orienteaza-te pe ceva care sa fie optim pt zapada, noroi, stanca, macadam (ps. simexul de la silverstone e cu mult mai agresiv decat cel resapat ). Daca iei resapate , iti recomand cu caldura Insa Turbo, e de o calitate foarte buna. Gandeste-te bine ce vrei sa faci cu ea, citeste, documenteaza-te, cere pareri , asculta sfaturi de la cunoscatori, dar fa totusi ca tine. Nimeni nu face ce faci tu si nici tu nu faci ce fac altii...fiecare cu ce-l doare. Pana e gata, ai destule topicuri pe care sa le citesti, sa inveti ceva. Poti inecepe cu utilizarea (2H, 4H, 4HLc , 4LLc) si a blocantului daca nu stii deja. E foarte important sa stii ce e bine si ce nu e bine sa-i faci , ca sa mergi pe munte si sa folosesti cele 4 moduri in mod neadecvat, te impinge spre a baga mana in buzunar , din nou. Troliul in schimb, ti-l poate recomanda credca oricine, indiferent ce Sosoni pui. Bafta in tot ceea ce faci si fa totul cu cap si nu te grabi sa iei decizii... important e sa faci masina functionabila 100 % , ca vreme de modificari e destula. You can go fast :Hr , but I can go anywhere :jp1:ha3:ap Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Danuuu Postat Ianuarie 18, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Ms....chiar un sfat bun. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Danuuu Postat Ianuarie 27, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. se lucreaza..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusradovici Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. no ala da tinichigiu, taie tot.. cam de cat te arde? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Danuuu Postat Ianuarie 27, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. In jur la 500 eur....cu materialele lui... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Ianuarie 28, 2016 Partajează Postat Ianuarie 28, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Salut Foarte buna alegere la ulei de motor, Motul 6100 Synergie :wink:, Eu as opta tot pentru Motul si la grupuri, fiind un ulei de calitate. Cu simexul e treaba in felul urmator, daca mergi 90% pe paduri (off road) atunci e ok, e moale, se poate merge cu presiune mica, are aderenta super buna, tot ce vrei. Daca mai mergi si asfalt atunci e o problema, pe carosabil umed e varza, directie zero, franare zero, si pe langa toate acestea se si uzeaza super repede ! La resapate e treaba asa: sunt mai grele, sunt putin mai mari decat dimesniunea reala, sunt mai tari (nu asa moale), degeaba le dezumflii ca flancurile nu prea cedeaza, dar sunt mai ieftine si se uzeaza mai greu. Zgomot de rulare crescut la ambele. Sfatul meu e, sa nu montezi anvelope prea mari, pentru a nu distruge in primul rand planetarele. Astea sunt lucrurile pe care le-am observat eu. Spor la lucru si la distractie :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Danuuu Postat Ianuarie 28, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Salut si ms de sfat.ca si anvelope merg pe silverstone 31x10.5 15 profil simex.ulei motor motul iar la restul tot motul cred....dar nu stiu ce. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Ianuarie 28, 2016 Partajează Postat Ianuarie 28, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Salut si ms de sfat.ca si anvelope merg pe silverstone 31x10.5 15 profil simex.ulei motor motul iar la restul tot motul cred....dar nu stiu ce. Motul recomanda in felul urmator: Diferential fata HD 80w-90 (1,2 litri) Diferential spate HD 80w-90 (3,2 litri) Cutie transfer MotylGear 75w-90 (2,5 litri) Cutie viteze manual MotylGear 75w-90 (3,7 litri) Trebuie vazut si ce recomanda producatorul (Mitsubishi) :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusradovici Postat Ianuarie 28, 2016 Partajează Postat Ianuarie 28, 2016 (editat) Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. nu da banii pe 31 si resapate...33 silverstone sau asteapta cooperul stt pro, daca vrei pune 35-uri, eu cel putin dupa ce schimb rapoartele in grupuri 35 pun. Se rup planetarele daca nu ai grija, in campionat la extrem se da un baiat cu 35 simex original si nu rupe!! Spor la treaba!! Editat Februarie 2, 2016 de Tavi D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate