Danuuu Postat Ianuarie 31, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 (editat) Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. As gasi un simex pe 32 11.5 dar nu resapat? Editat Februarie 2, 2016 de Tavi D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adisan77ro Postat Februarie 2, 2016 Partajează Postat Februarie 2, 2016 (editat) Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Am cautat si eu dar nu am gasit. Ma gandeam initial la 33 Silverstone in ideea ca are mai putin de 33 (probabil 32.7 sau cam pe-acolo cred). unii spun ca are chiar 33 si ca nu ar fi mai mici. Oricum ptr ca nu eram convins ca intra fara sa frece (fara sa fac alte modificari), mai ales la flexari, am ramas la INSA TURBO 31, care sunt ceva mai mari decat 31, insa nu cu mult ( si nitel mai grele :grin: ) Editat Februarie 2, 2016 de adisan77ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Danuuu Postat Februarie 2, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Esti multumit de marimea asta....pe 31?adica acum cã ai pe 31 ti-ai fi luat pe 33?o poza cu masina ta ..cu 31..se poate? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adisan77ro Postat Februarie 2, 2016 Partajează Postat Februarie 2, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Eu sunt multumit de INSA TURBO, intrucat resapate fiind sunt putin mai mari decat 31, in timp ce Silverstone 31 in realitate sunt cam 30,7 iar cele de 33 sunt cam 32,75 (nu m-am riscat ca sa nu fie prea fixe). Sincer as fi cumparat originale ptr calitatea mai buna a materialului si ptr ca ar fi fost mai usoare (31 orig. vs 31resapate/ ptr ca 33 silverstone sunt mai grele decat 31 resapate). Daca cele originale pe 31 nu ar fi fost mai mici in realitate le-as fi luat fara ezitare. Eu merg 90 % prin padure, printre crengi, lemne, si in zone cu piatra asa ca m-am temul ca cele originale se vor taie mult mai repede. Toate acestea m-au dus spre resapate INSA TURBO. In plus de asta mie imi place ca dimensiunea rotii sa nu ocupa intr-u totul pasajele rotilor, ptr ca imi place sa mai ramana suficient spatiu si ptr descarcatul cauciucurilor de noroi, inclusiv atunci cand virez maxim si in flexare. Ca si calitate nu intra in discutie superioritatea SILVERSTONE, insa eu ti-am expus contextul in care am decis sa merg pe INSA TURBO. Daca nu gresesc, intre 31 si 33 SILVERSTONE cred ca este o diferenta de greutate de vre-o 4 kg/cauciuc, daca nu mai mult (gasisem informatia undeva ins anu mai stiu exact unde). In pozele de mai jos vezi masina cu 2 tipuri diferite de jante, atat in perioada cand inca avea scarile laterale cat si dupa ce le-am dat jos (cele 2 poze NOROIOASE :h5). Dupa cum vezi (cel putin la modelul acesta CLASSIC cu aripile evazate), ar fi incaput fara probleme SILVERSTONE 33 dupa ce am dat jos aparatorile de noroi. Intre 31 si 33 de la SILVERSTONE este o diferenta in diametru de aprox 51mm (781mm vs 832 mm). Asta inseamna cam 2.5 cm garda crescuta la sol dar si mai putin spatiu in jurul rotilor. Diferenta este mai mica fata de resapatele pe care le-am pus eu, asa ca nu as fi avut probleme, dar am ales sa renunt la acest aprox. 1 cm in plus de garda la sol pe care l-as fi castigat probabil cu costuri mai mari generate de diferenta de pret dintre o anvelopa resapate pe 31 si una originala pe 33, posibil greutate mai mare, consum si altele. Asa ca de banii ramasi (aprox 300 ron diferenta ptr fiecare pneu)am schimbat uleiuri filtre si bucse. Succes si sa alegi cu cap conform nevoilor tale. PS: recunosc ca uneori ma mai gandesc , oare cum ar fi fost cu 33-uri originale:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Danuuu Postat Februarie 2, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Ms mult.Pt "entry level"la care sunt eu...cred ca e deajuns 31 10.5. Am vazut ca tot 2.8 ai,imi poti zice ce ulei motor folosesti si la diferentiale ce ulei ai pus? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Februarie 2, 2016 Partajează Postat Februarie 2, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Silverstone 31x10.5 R15 are 20,639 kg si 78cm inaltime, iar 33x10.5 R15 are 25,310 kg si 83cm inaltime. O janta de aliaj are ~8kg iar una de tabla merge in 11.... Imi pare rau ca nu mai tin minte cat cantarea o roata cu insa turbo special trk. 265 75 15 cu janta de tabla, dar in orice caz, erau grele ca pamantu... Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusradovici Postat Februarie 2, 2016 Partajează Postat Februarie 2, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. insa turbo 265 75 16- 38-40kg.. mai usor este 35-ul Silverstone! Da pana nu se arde omul nu intelege... Cumpara 31 Insa neaparat, ca doar tre sa vinzi si tu ceva peste o luna! si diferenta dintre cele doua 31 insa/33 silverstone e mare, castigi garda 2 cm si aproape 20kg in minus, nemaivorbind de performante.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Danuuu Postat Februarie 3, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Pai bine...33..dar incape fara sa ma apuc de taiat la carosere..din aripi..de cumparat alta suspensie? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
medvesh Postat Februarie 3, 2016 Partajează Postat Februarie 3, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Suspensia nu neaparat, dar de taiat mai mult ca sigur; eventual distantiere ar fi o solutie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusradovici Postat Februarie 3, 2016 Partajează Postat Februarie 3, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. nu trebuie taiat nimic, fata o ridici din barile de torsiune, iar pe spate ii pui arcuri de Patrol Y60-te costa 100lei! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adisan77ro Postat Februarie 3, 2016 Partajează Postat Februarie 3, 2016 (editat) Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Tocmai din toate aceste motive am ales eu Insa 31 si nu Silverstone 33. Nu am avut chef sa investesc suplimentar in nici o modificare si nici nu mi-ar fi placut un set de roti inghesuite sub caroserie.Mi-au mai ramas si aprox 1200 lei cu care mi-am pus masina la punct (uleiuri, bucse...). Nu spun ca este solutia cea mai buna, insa ptr mine a fost cea optima. Nu spun ca nu m-as fi simtit probabil mai bine stiind masina incaltata cu 33 Silverstone, insa am ales solutia considerata optima ptr mine. Daca dispui de cash si esti si dispus sa ii bagi in masina atunci intr-adevar merita sa alegi cele mai bune echipamente pe care ti le permiti. Am vazut cum arata un Silverstone 31 purtat un sezon de vanatoare,in terenul unde merg eu si acela a fost momentul in care am decis sa iau INSA. Pana acum nu am regrete, mai vedem pe parcurs. Informatia de mai sus cu greutatile cauciucurilor este foarte interesanta si utila, unde ai gasit-o? Data viitoare cand schimb gumele poate o sa iau si eu Silverstone si atunci voi putea sa-mi dau cu parerea comparand intre ele. Asta dupa ce o sa vad cum arata inainte un 33 pe modelul acesta CLASSIC de Pajero (poate intra totusi fara modificari, sau cu unele minore). Si sper sa nu fie prea curand ptr ca eu am de gand sa tin INSA astea macar 4-5 sezoane de vanatoare, asta daca vor vrea si ele sa ramana impreuna cu mine atata timp (fara surprize majore). Deocamdata dupa mai bine de 2000 km arata ca noi (nu tocite, nu taiate) si am fost cu ele pe tot felul de suprafete in teren (stanci ascutite, gresii, lemne , crengi prin padure...).O fi fost noroc, dar asta este pana acum. Editat Februarie 3, 2016 de adisan77ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Februarie 3, 2016 Partajează Postat Februarie 3, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. "Am vazut cum arata un Silverstone 31 purtat un sezon de vanatoare,in terenul unde merg eu si acela a fost momentul in care am decis sa iau INSA." Cum arata ? Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adisan77ro Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Cu ciupituri si taieturi, in special in zona talonului, iar crestele erau mai roase (rotunjite muchiile) incomparabil fata de cum arata ale mele dupa un sezon (or fi fost alea ghinioniste?). E drept ca acelea au vazut si asfalt fata de ale mele care vad exclusiv teren si asfaltul doar 5-10 km la sfarsit de saptamana cand trec din padurea din stanga soselei in padurea din dreapta soselei :rules Ca sa nu ma intelegi gresit. Eu nu contest calitatea materialelor care este net superioara la Silverstone, ci am adus in discutie un raport cost-eficienta vis-s-vis de un anume regim de exploatare. Eu si de-asta am ales INSA, in speranta ca fiind un material mai robust, vor rezista mai bine la taieturi si nu se vor ciupi atat de usor. Acum e drept ca nimeni nu-ti poate garanta asta, dar daca nu incercam diverse, nu avem nici impresii de impartasit apoi. Timpul ne va livra raspunsuri la multe intebari. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Silverstone Simex este o anvelopa neresapata, dintr-un material moale, se toceste foarte repede pe asfalt si intra-adevar arata destul rau dupa 1 an de folosinta... adica taiat in multe locuri si cu crapoanele ciupite binisor. Am zis 1 an de folosinta... nu plimbari pe forestiere sau la pescuit. Insa Simex este resapat, de aici si greutatea mai mare sau inegala intre aceleasi dimensiuni si este dintr-un material mult mai tare si mai rezistent la frecare de pietre sau asfalt. Silverstone: originale, usoare, dar scumpe si se uzeaza repede pe asfalt VS Insa: resapate, grele, dar ieftine si rezistente pe asfalt. Oferta bogata, fiecare isi alege anvelopa potrivita activitatilor lui... nu neaparat cea mai buna; decizie influentata si de buget bineinteles. Eu personal daca as pune 35 lnsa la GOGu, nu as mai pleca de pe loc :ha: Pentru 33/12,5/15 MT jante -25 a trebuit sa tai din aripa fata pt ca nu puteam vira rotile. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
eucoco Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. am avut ambele tipuri de anvelope...silversone ..mai bune in teren..rele pe asfalt(se tocesc f repede)..insa turbo special track...acceptabile in teren..bune pe asfalt..ca deh pana in teren mergi pe asflat..relativ grele....dar mai usoare decat cele din categoria reesapate...din gama reesapate sunt cele mai bune(parerea mea) la o anvelopa 31.10.5.r15 dif intre simex si insa este de 100 ron aprox...deci cine scoate 2200 din buzunar scoate si 2600 ..depinde de cum si pe unde folosesti tu masina.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. am avut ambele tipuri de anvelope...silversone ..mai bune in teren..rele pe asfalt(se tocesc f repede)..insa turbo special track...acceptabile in teren..bune pe asfalt..ca deh pana in teren mergi pe asflat..relativ grele....dar mai usoare decat cele din categoria reesapate...din gama reesapate sunt cele mai bune(parerea mea) la o anvelopa 31.10.5.r15 dif intre simex si insa este de 100 ron aprox...deci cine scoate 2200 din buzunar scoate si 2600 ..depinde de cum si pe unde folosesti tu masina.. Mda... ai dreptate. Eu am ramas in cap cu preturile de acum 5-6 ani, cand diferenta era mult mai mare aproape de 50% daca retin bine. Cu diferenta asta de 100 lei, decizia este astazi si mai dificila.. :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
eucoco Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. sa stii ca e greu ;)..nu mai departe de astazi mi.am incaltat agregatul...lasand la o parte 2200 sau 2600 ron...diferenta este infima....din pct meu de vedere daca iti iei masina de teren..off road si mergi cu ea la piata la bar la film etc..doar sa te vada lumea ca ai tarapana clar iti trebuie "insa"..ca seamana..cine nu stie ..nu cunoaste:))) dai banii aiurea pe silverstone....de aia 400 ron poti sa faci altceva.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Danuuu Postat Februarie 4, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Pana acum eram setat pe silverstone...mai stau putin...imi incurcati deciziile.. :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
eucoco Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. vrem sa ajutam nu sa incurcam...ideea este simpla..un silverstone are durata de viata mai mica....teren/asfalt decat insa turbo...calitati teren mai mari silverstone/insa turbo....acum tu stii ce drumuri faci si ce terenuri abordezi...daca tu ai trasee mixte asfalt/off road lejer-medium....poti merge pe insa turbo...pt diferenta de pret de 400 ron si durata de viata un pic mai mare...adica nu schimbi anvelopele la 1,5-2 ani...le schimbi la 2,5-3 ani:))))) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Sa faci 35-40 km pana la locul de joaca, o iesire la 3 sapt in medie... conteaza FANTASTIC. Cu anvelope resapate (Insa simex sau Malatesta booger)imi permiteam sa ies la offroad si cu prietenii in Brasov, Buzau, expeditii prin tara etc Cu Silverstoanele nu prea merge, vara se duc si mai repede... doar daca accepti ca se tocesc in maxim 2ani. Conteaza si ce offroad faci, conteaza unde il faci, conteaza si masina sau daca ai sau platforma auto sau remorca sa le cari dupa tine. La mine 35-urile sunt 1000 euro... ar trebui sa fiu idiot sa fac km aiurea pe asfalt. De multe ori fac offroad PANA la locul de offroad sau PANA la locul de intalnire.... si crede-ma ca nu fac misto. :hi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusradovici Postat Februarie 5, 2016 Partajează Postat Februarie 5, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. in campionat se dau oamenii cu silverstonuri de 5 ani.. Omul la inceput zice ca foloseste masina 90% offroad, daca cumva dai si de asfalt cumpara MT uri nu arunca banii pe reesapate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Februarie 5, 2016 Partajează Postat Februarie 5, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Daca tot te dai in campionat si cheltui o gramada de bani cu asta, ar fi o prostie sa te zgarcesti la anvelope si sa iei resapate. In campionat vine lumea cu platfomele si nu le tocesc pe asfalt. In campionat la standard sunt putini care au inteles ca Simex este ceva mai degraba util, decat optional. De asta tin 5 ani. Parerea mea este ca daca face 90% offroad, cu mt urile o sa-i para rau. Dar depinde de offroad..... noi aici doar informam Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adisan77ro Postat Februarie 5, 2016 Partajează Postat Februarie 5, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Incet, incet ajungem la concluzia ca nici cu femeile nu este asa de greu ca si cu luatul deciziilor cand este vorba de pasiunile astea ale noastre :ga Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Februarie 5, 2016 Partajează Postat Februarie 5, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. Eu am avut Pajero cu aripi evazate ca al tau V6 de 177CP si am folosit in 5 ani de folosinta un set Insa resapat pe 31, un set Malatesta bogger resapat pe 31 si un set MT 33/12,5 originale Kumho Adventure. Nu am avut bani de Silverstoane, pt ca asa cum am mai scris, erau cu vreo 40% mai scumpe. Asta a fost offroadul meu, cu eliminarea asfaltului pe cat posibil. Incerc sa nu-ti dau sfaturi, daca te ajuta cu ceva experienta mea, ma bucur. Un sfat totusi nu ma pot abtine si ti-l dau: NU lua MT-uri. Daca esti pasionat de offroad, alea nu sunt anvelope pt tine. Daca stai bine cu muschii si ai un singur loc de joaca, poti sa lasi setul de Simex la cineva in curtea din zona... si tot e o afacere mai potrivita decat MT. Asta daca vrei sa te dai... nu te cunosc, nu stiu ce vrei. Daca te plimbi cu sotia/amanta prin padure pe forestiere, e bun si MT. La fel daca stai undeva la campie sau teren pietros... Dobrogea etc Pentru mine, singurul regret ca nu am MT il am in zilele secetoase de vara, dar nu ca Simexul ar fi inferior, ci pur si simplu il uzez degeaba. Sper ca nu te-am incurcat mai tare... iar cu femeile ai dreptate :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Februarie 5, 2016 Partajează Postat Februarie 5, 2016 Re: sfaturi pt un pajero la inceput de drum in off road. colegule nu fi asa de radical cu MT-urile , eu te duc in offroad aci in romania nu in alta parte si nu in dobrogea ci in muntii Carpati, in zone unde puti sa faci ceva pe Simex ca muci la faci ( ma rog le rupi crampoanele le tai , faze ce pe un MT decent se intampla mult mai greu) , unde nu gasesti gram de noroi , ci numa piatra de la dimensiuni cat capul pana la dimensiuni mai mari ca un 33 si asta pe druml de taf nu aiurea pe stanci. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate