FordRanger Postat Martie 23, 2016 Partajează Postat Martie 23, 2016 (editat) Re: Cum se asigura o coborare periculoasa cu o sufa? Acum sa nu ne imaginam ca sufa sau coarda tin toata greutatea masinii. Ele asigura doar o forta suplimentara ( si contrara directiei de coborare ) , de baza fiind tot aderenta masinii , data de greutate si profilul anvelopelor. Cand asisti o masina care face o coborare periculoasa , nu ii suporti integral greutatea si nici soferul nu accelereaza la vale . De aceea , cateodata este buna chiar si o sufa care nu este de tractare ( daca altceva nu ai la indemana ) , aceasta nesuportand decat o forta de intindere aferenta descompunerii fortelor pe plan inclinat , si anume acea parte a fortei care forteaza ruperea aderentei . Daca o coborare este atat de periculoasa incat trebuie facuta cu o sufa care suporta integral greutatea masinii , mai bine nu se face coborarea respectiva . O alta situatie este aceea in care nu avem sufa de copac , scripete sau ocheti dar trebuie sa coboram . In acea situatie se cauta copacul cel mai gros care asigura cea mai mare frecare ( din cauza suprafetei de contact care este direct proportionala cu perimetrul copacului ) si in functie de numarul celor care tin de capatul liber al sufei se infasoara mai mult sau mai putin. Sufa se infasoara cat mai aproape de pamant , la baza copacului , ca sa nu forteze o dezradacinare . Aia iti mai trebuie dupa ce o iei la vale , un copac peste masina :wink:. Editat Martie 23, 2016 de FordRanger Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nea fane Postat Martie 23, 2016 Partajează Postat Martie 23, 2016 Re: Cum se asigura o coborare periculoasa cu o sufa? Nene FordRanger ....Sufele care sunt pe piata sustin si 10-13 TONE ... Vezi ca am ridicat masina in copac cu asa ceva. BTW.. Exista un filmulet cu o coborare pe cascada cu SUFA.....PS Ma scuzi ca ma bag in seama cand tu le stii pe toate.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianfd Postat Martie 23, 2016 Partajează Postat Martie 23, 2016 Re: Cum se asigura o coborare periculoasa cu o sufa? corect, eu folosesc sufa de prelungire ARB luata de la GTC. a fost folosita la asigurari, inclusiv cele laterale mentionate de Yonutz si de copac precum si la numeroase trolieri unde cablul troliului nu ajungea, unele de maro, unde masina a stat numai in frana troliului si in sufa. nu duce chiar cat spune nea fane (parca are 8 tone), dar a fost mai mult decat suficienta pana acum. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 23, 2016 Partajează Postat Martie 23, 2016 Re: Cum se asigura o coborare periculoasa cu o sufa? Duce, duce ... daca asa zice nea fane ... :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Martie 23, 2016 Partajează Postat Martie 23, 2016 (editat) Re: Cum se asigura o coborare periculoasa cu o sufa? Nene Fane , cei mai multi posesori de 4x4 nu coboara pe cascade cu masinile. Strict pentru subiectul in discutie , eu am fost de cateva ori in situatia sa fiu nevoit sa imbredelesc diverse sufe pe care le aveam la mine sau pe care le-am gasit pe la altii , ca sa fac lungimea de care aveam nevoie . Intotdeauna am incercat ca sufa cea mai rezistenta sa o pun in zona de frecare . Totusi , cel mai slab punct al imbredelelii erau acele sufe care nu erau de tractare , ci de ancorare , pe care le-am utilizat ca si prelungiri. Ce am zis eu mai sus nu combate nici o alta postare , nici a ta si nici a altora. Daca ti se pare exagerata postarea mea , afla ca ma doar in basca . Nu ti-am combatut tie vreo teorie si nici pe a altora . Vezi sa nu iti iasa bube la gura de atata acreala si stiinta. Este tare ciudat modul in care o multime de destepti aberati pe aici off-topic pentru ca va cunoasteti intre voi , dar absolut orice parere / informatie / sugestie venita din afara , cateodata mult mai la obiect decat umplutura jalnia a unora dintre componenti "gastilor" sunt duse in derizoriu pentru simplul motiv ca vi se pare un atac la respectiva gasca. Eu cred ca acesta este un forum deschis . DAca nu este asa si este unul de gasca , mi se rupe , pentru ca nu mai am nici varsta si nici rabdarea sa pup dosuri de destepti ca sa fiu acceptat undeva . Pricepusi ? Ia aspacardin, sa nu faci stop cardiac de draci ca un novice a avut tupeu sa posteze altceva decat stii tu . :wink: Si citeste mai atent . Eu nu am scris ca o sufa nu poate tine masina ci ca , in cazul asigurarii unei coborari , fizic , nu toata greutatea masini sta in sufa . Aderenta pe care o au anvelopele s greutatea masinii care apasa pe ele , tin cea mai mare parte din masina . Sufa doar asigura sau preia partial din forta care trage masina la vale in cazul ruperii aderentei . Editat Martie 23, 2016 de FordRanger Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nea fane Postat Martie 23, 2016 Partajează Postat Martie 23, 2016 (editat) Re: Cum se asigura o coborare periculoasa cu o sufa? Adrian vezi ca sunt multe sufe pe piata... Cu cat creste lungimea sufei scade forta de rupere... O sufa de 9 metri poate tine 13 tone. BTW acum fooo ceva ani am pus pe roti un camion plin cu ciment (rasturnat pe o parte) cu doua sufe de 12 tone...:old:old PS Camionul avea 30 tone !!!! Editat Martie 23, 2016 de nea fane Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 23, 2016 Partajează Postat Martie 23, 2016 (editat) Re: Cum se asigura o coborare periculoasa cu o sufa? Ho bre asa ...nu scoateti cutitili ca scot eu toporu ...vreti sa vedeti toporu? Bineee... :old Eu la un moment dat am coborat intr-o cascada ...de fapt am cobarat mai multi ... imbracati elegant la patru ace da' parau da' munte...cu masinile de barbierit intr-o mana si cu sufa de piele (v-am spart cu asta ca unii nici macar nu stiati ca exista :ha:) in cealalta mana...pe principiul "mai taie din ele dale reaqu" ...La final ...a naibii sufa de piele nu o mai gaseam, am crezut la un moment dat ca ori s-a topit in rau ori o fi mancat-o vreo pastravoaica ...Ce 12 tone ... cu ce??? :ha: http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/12030968_1024162857613997_107696877_n%20modified_zpsztviwcbp.jpg LE Aaa ..si una din ciclul pot si eu ...acum vreo 5-6 ani am scos un autotren incarcat din parcare cu o banala cinetica. Nu erau incarcate in el decat 24to ... adica "la gata" cred ca se apropia de 40to. A rezistat si coafura si paru si freza ...:grin: Editat Martie 23, 2016 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Re: Cum se asigura o coborare periculoasa cu o sufa? As sta linistit in masina, atarnat de bratul unei macarale cu o sufa avand sarcina utila de minimum doua ori mai mare decat masa masinii. Aceeasi conditie si pt celelalte elemente (ocheti, carlige, suporti). Dar nu as risca cu aceeasi echipare in cazul socurilor. E motivul pt care sufele se aleg pt sarcini utile de 3-5 ori mai mari decat masa masinii. Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Re: Cum se asigura o coborare periculoasa cu o sufa? Cu cat mai zdravana sufa cu atat mai bine...eu am rupt o sufa de 5 tone pusa in doua (ma rog,era de-aia cu clichet,am trecut-o de doua ori dupa un stalp si de ea m-am legat cu sufa de 11 tone,din fericire fara ochet) dar intr-o aplicatie atipica pentru o masina 4x4...tot o asigurare din spate era...cand s-a rupt sufa am sarit cam un metru in fata,peste opritorii de la roti...parca mi-am luat un par in ceafa...:grin: In concluzie,sufe zdravene daca vrei sa faci nebunii cu masina. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Re: Cum se asigura o coborare periculoasa cu o sufa? Pai si cablul unde a sarit? Acest tip de experiente sunt periculoase (in mod normal pe cablu de metal se pune un pres, o patura, o haina, doua blonde cu tzatze mari...dupa caz ...barim daca se rupe si sare cablul ...sa te alegi cu ceva bun nu doar cu capul spart :grin:) consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Re: Cum se asigura o coborare periculoasa cu o sufa? Nu cablul s-a rupt ci sufa din spate...si nu aia care se vede in poza...blonda cu tate mari zici??:banana Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Re: Cum se asigura o coborare periculoasa cu o sufa? Cum sa pui una singura pe ditai cablul? :ha: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Re: Cum se asigura o coborare periculoasa cu o sufa? :off Am facut un test, intervenind in discutie mai mult decat era necesar pentru lamurirea intrebarii puse de initiator. Exceptand 4-5 postari, toate celelalte nu au adus nimic nou, doar laude de sine, flecareala, dorinta (?!) de a aduna stelute, sau de a-si permanentiza semnatura (vizibilitatea) prin incheierea topicului (chiar repetandu-se). Cu acesta ocazie a fost reconfirmat clasamentul. Locul I e inaccesibil. Scuze. Rog moderatorii sa stearga postarile mele. Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Re: Cum se asigura o coborare periculoasa cu o sufa? Cu tonele alea de scrie pe sufe sau chingi cu clichet nu e chiar asa cum pare ... nu confundati chinga de asigurare sau sufa de tractare cu cele de RIDICARE. O chinga d-aia de asigurare de 5 tone, NICIODATA nu o sa-ti ridice 5 tone. O chinga de ridicare de 4 tone este mult mai solida decat chinga de tractare de 12 tone. De fapt, alea de ridicare sunt iscirizate ... 1 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Re: Cum se asigura o coborare periculoasa cu o sufa? Cu tonele alea de scrie pe sufe sau chingi cu clichet nu e chiar asa cum pare ... nu confundati chinga de asigurare sau sufa de tractare cu cele de RIDICARE. O chinga d-aia de asigurare de 5 tone, NICIODATA nu o sa-ti ridice 5 tone. O chinga de ridicare de 4 tone este mult mai solida decat chinga de tractare de 12 tone. De fapt, alea de ridicare sunt iscirizate ... +1.:h5 O chinga de ridicare de 4 tone are cam 12-13 cm latime, una de 10 tone are cam 30 cm latime. Use your brain:wink: Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Pleampa Postat Martie 25, 2016 Partajează Postat Martie 25, 2016 (editat) Re: Cum se asigura o coborare periculoasa cu o sufa? Inseamna ca-i adevarat? grosimea nu conteaza ??:top :ha: P.S. Poate ar trebui sa deschidem un topic special pentru sufe, franghii, lanturi si alte materiale folosite la tractat si ridicat. Sa aflam cum sunt marcate si standardizate dar si cum sau unde pot fi folosite.:h5 Editat Martie 25, 2016 de Pleampa S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Martie 25, 2016 Partajează Postat Martie 25, 2016 Re: Cum se asigura o coborare periculoasa cu o sufa? As adauga o informatie care cred eu ca este utila / constructiva: daca situatia permite (daca ai rollcage exterior) si faci coborarea in sufa fiindca este abrupta panta sau daca o faci pentru ca este inclinata lateral panta, merita sa pui sufa pe masina CAT MAI SUS. Asta face ca (prin descompunerea fortelor), sa ai o mai mare apasare pe directia care tine rotile (din spate sau din partea laterala 'de sus' a inclinarii) pe pamant. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Martie 25, 2016 Partajează Postat Martie 25, 2016 (editat) Re: Cum se asigura o coborare periculoasa cu o sufa? :off Domnilor, caracteristica REZISTENTA LA RUPERE (a nu se confunda cu sarcina utila) este comuna, indiferent ca e vorba de tractare, sau ridicare si depinde de sectiune ("use your brain"-@Georgel - corect); "grosimea nu conteaza"-@Pleampa - fals!). Nu poti ridica masina cu un fir de ata. Lupta pt un loc pe podium continua! Editat Martie 25, 2016 de ctinu Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Pleampa Postat Martie 25, 2016 Partajează Postat Martie 25, 2016 Re: Cum se asigura o coborare periculoasa cu o sufa? Vad ca nu te-ai prins, giorgel a pomenit doar de latime fara sa pomeneasca si de grosime, de aici si poanta:grin: pe care doar eu am inteles-o, ca autor al ei:banana Trebuie sa-ti mai descretesti fruntea, nu sta incruntat:al S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 25, 2016 Partajează Postat Martie 25, 2016 Re: Cum se asigura o coborare periculoasa cu o sufa? Watcher, Oamenii care discuta aici nu prea au rollcageuri pe masini ... si sa fiu sincer, asa cum vad eu lucrurile, rollcage-ul te ajuta pe chestii nu foarte complexe ... la chestiile complicate, de exemplu o cadere in gol de la mai mult de 10m inaltime ... ramane din tine ceva mai mult de un botz de cacat de analize. In plus stii foarte bine cat costa o cusca facuta profi si ce materiale se folosesc. De multe ori "sistemul de fiare" cam dubleaza valoarea masinii. Cati sunt dispusi sa adauge asa ceva masinii pe care o folosesc si pe strada? Si apoi mai este o discutie, decat un rollcage prost facut sau din materiale de slaba calitate mai bine fara ...Un astfel de rollcage devine indiscutabil doar o tolba cu topoare si cutite gata sa te ciomuiasca in caz de impact. @ctinu Nu se bate nimeni aici ptr vreun podium. Am repetat de mai multe ori acelasi lucru si o mai zic odata, nu folositi sufe de alpinism ptr asigurare la offroad, chiar daca probabil voi primi injuraturi sau voi deveni foarte antipatic ca ma repet, sa fiu sigur ca aceia care citesc aici au asimilat informatia asa cum trebuie, adica doar cu titlu exemplificator. In ceea ce priveste "promovarea semnaturilor", ei bine dragule, lasa-ma sa-mi iau libertatea de a crede in niste proiecte care acum 10 ani, din toate punctele de vedere, din diverse motive, imi erau total neaccesibile. Ceea ce pot sa te asigur este ca niciodata n-am urmarit de cand sunt in aceasta comunitate promovarea unor chestii legate de persoana mea sau imaginea mea personala. M-am "batut" in a argumenta fanatic la fiecare chestie in care cred, ptr ca asa sunt eu. Pun o parte din mine in tot ceea ce fac indiferent ca e vorba de business sau de hobby. Proiectele in care am fost implicat insa mi-au dat acel suflu si acea recompensa sufleteasca care m-au facut sa-mi regasesc valoarea in primul rand ca om. De aceea, bineinteles pastrand limitele realitatii cotidiene, aceasta comunitate are ptr mine o valoare greu de masurat, un fel de "escape room" de unde intotdeauna ies plin de energie in sensul pozitiv. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Martie 25, 2016 Partajează Postat Martie 25, 2016 (editat) Re: Cum se asigura o coborare periculoasa cu o sufa? :off @Pleampa. Sa stii ca m-am prins de la inceput, mai ales ca ti-ai insotit afirmatia cu un emoticon sugestiv. In schimb, n-am inteles care era legatura cu intrebarea care a deschis topicul. Pozitia si emoticonul meu exprima doar aversiunea fata de batutul apei in piua. In rest: :h5 @ Yonutz. Eu afirm ca merele sunt acre si imi raspunzi ca perele sunt dulci ca mierea. Sunt sigur ca ai inteles ce am vrut sa spun. Sa nu ne ascundem dupa vorbe frumoase; compara justificarea ta cu postarile tale (numar, legatura cu subiectul, limbaj). Ex. # 32 . Daca ne-am lua dupa spusele tale, am concluziona ca sunt multi grei de cap, pe aici, carora trebuie sa le vari in cap, prin repetare, cunostintele acumulate in indelungata ta practica. Hai sa ne rezumam la "profesiunea ta de credinta" si sa intervenim doar pt a furniza informatii utile, fara alte povesti, sau floricele de stil. Lupta pt locurile 2 si 3 continua pana cand paznicii inchid stadionul! Editat Martie 25, 2016 de ctinu Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 25, 2016 Partajează Postat Martie 25, 2016 (editat) Re: Cum se asigura o coborare periculoasa cu o sufa? Te-as ruga sa recitesti posturile dinaintea acelui post #32 sa vezi daca acel post a avut sau nu vreun rost. :wink: Inainte de a te apuca sa faci afirmatii te-as ruga sa incerci sa gasesti o modalitate sa te exprimi in asa fel incat sa nu jignesti voluntar sau involuntar pe ceilalti participanti la acea discutie. Avem pretentia ca suntem oameni destul de mari, chiar daca avem in cap gargauni de copii, chiar daca varsta uneori nu e precizata, si ne putem intelege ca oamenii. Prin faptul ca am tot repetat o informatie asta nu inseamna ca am spus/cred ca oamenii din comunitate sunt prosti. Dimpotriva, sunt de parere ca IQ-ul celor care sunt membri ai acestei comunitati este peste medie. Fara exceptii. Am vrut insa doar sa ma asigur ca au asimilat corect acea informatie, chiar cu riscul de a fi injurat. Asta ptr ca limba romana are multe intelesuri. Forumul prin definitia lui este o modalitate de a comunica, a ne impartasi opinii sau experiente (care de cele mai multe ori sunt diferite de la individ la individ) si de ce nu, chiar un mod interactiv de a invata ceva. Nu te astepta sa stam seriosi ca babele cand sunt violate in stil "gang bang" de nu stiu ce negru sau sa raspundem ca la dedectorul de minciuni. Acest lucru este firesc sa nu se intample. Nu m-am laudat niciodata cu experienta mea am spus doar ca le-am incercat pe toate. Si ca sa terminam lucrurile frumos, iti doresc un weekend placut si bineinteles ...sa nu folosesti sufe de alpinism ptr asigurare la offroad niciodata! (poti sa ma injuri cat vrei ptr asta in privat :ha:) Ca se te simti confortabil ...imi sterg acum si semnatura! :h5 Editat Martie 25, 2016 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
quick Postat Martie 25, 2016 Partajează Postat Martie 25, 2016 Re: Cum se asigura o coborare periculoasa cu o sufa? hai mai, 5 pagini si nu tu o poza, nu tu un video cu detaliu pe copacul unde este infasurata sufa? hai ca vine wikendu, poate cineva, care stie, reuseste niste poze mai in detaliu.....si eu sunt curios, bine nu cred ca este mare stiinta si daca incerci o dai de capat pana la urma, dar mie imi place sa invat de la altii si daca pot invata din grelelile altora cu atat mai bine. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Martie 25, 2016 Partajează Postat Martie 25, 2016 Re: Cum se asigura o coborare periculoasa cu o sufa? Nu poti ridica masina cu un fir de ata. Depinde din ce e facut firul ala :grin: ... si tipul de tesatura/impletitura ... ca doar "plasma" de la trolii nu e din sfoara de canepa :ha: asa ca, pana la urma grosimea nu conteaza, ci tipul de material folosit la confectionarea sufelor, cablurilor, ochetilor etc :old 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Martie 25, 2016 Partajează Postat Martie 25, 2016 Re: Cum se asigura o coborare periculoasa cu o sufa? Min. 13:30. [video=youtube;ymSi-gc9RvA] 1 Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate