Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum trecem de bariere atunci cand este imperativ

omoroka

Postări Recomandate

Azi in dorinta de a face un scurt softroad am intalnit o bariera cu lacat. Norocul a facut sa intalnesc bariera chiar la intrarea in traseu insa ce m-as fi facut daca as fi intalnit-o dupa cateva ore de mers pe un traseu dificil? Defapt, lucrul acesta chiar mi s-a intamplat in cateva randuri iar ocolirea lor a fost foarte dificila, in cateva randuri imposibila chiar. Mergand mai departe cu gandirea, imaginati-va ca sunteti intr-o situatie periculoasa si doriti sa iesiti urgent din traseu insa la capatul lui intalniti o astfel de bariera cu lacat... sau in incercarea ocolirii unei astfel de bariere va puneti viata in pericol pentru ca nu puteti sa va intoarceti pe traseul parcurs deja.

Stiu ca "operatorii" acestor bariere ascund cheia lacatului in apropiere de cele mai multe ori, sub o piatra sau intr-o scorbura, pentru simplul motiv ca ei (si prietenii lor) sunt mult mai multi decat numarul cheilor disponibile, insa gasirea ei ar putea dura ore sau, si mai rau...

Imi vin in cap urmatoarele optiuni de iesire dintr-o astfel de situatie:

1. o scula speciala de spart lacate --> metoda nu tocmai etica insa buna pentru situatii extreme;

2. un detectore de metale --> poate scurta timpul de gasire a cheii insa... te poti baza pe faptul ca ea chiar se afla prin preajma?

3. cursuri si unelte speciale de deschis lacatul --> mi se pare cea mai realista optiune avand in vedere ca cele mai multe lacate sunt niste chinezisme simple si ca dupa deschidere se pot eventual si inchide la loc fara a deteriora lacatul;

4. Folosirea troliului pentru smulgerea barierelor --> din nou o metoda neortodoxa insa aplicabila atunci cand viata va este pusa in pericol;

5. Apel la 112 --> poate fi urmata de o amenda grasa;

Va rog sa dezbatem impreuna acest subiect. Daca vi se pare etic sau nu (ce-o fi aia etica?:)) sa trecem de aceste bariere si daca da, ce metode sa folosim atunci cand ele nu pot fi ocolite?

Va salut !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 103
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Cum trecem de bariere atunci cand este imperativ

Cea mai simpla scula de spart lacate este formata din doua chei fixe cu care se face parghie pe urechea lacatului. Sunt o gramada de filmulete in sensul asta, trebuie doar un pic de forta si imaginatie.

LE:

Editat de teddybear

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Buna metoda de desfacere a lacatului doar ca unele bariere au lacatul bagat in cub metalic sau bucata de teaca groasa tocmai ca sa nu ai spatiu de manevra cu diverse unelte.As adauga un masina bomfaier, cleste gura de lup sau unelte de 007 spray cu azot.

Editat de Caphonne

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

nu stiu cum e mai bine, sa spargi lacatul sau sa faci cale intoarsa si sa parcurgi a doua oara un drum pe care nu trebuia sa fii.

ai putea sa spargi lacatul si pui altul in loc.

cel mai zen caz concret din auzite: scos din pamant un stalp de la bariera, trecut de bariera, pus stalpul la loc.

Link spre comentariu

nu stiu cum e mai bine, sa spargi lacatul sau sa faci cale intoarsa si sa parcurgi a doua oara un drum pe care nu trebuia sa fii.

ai putea sa spargi lacatul si pui altul in loc.

cel mai zen caz concret din auzite: scos din pamant un stalp de la bariera, trecut de bariera, pus stalpul la loc.

Tare asta cu scoaterea stalpului... nu m-as fi gandit la ea :)

Va salut !

Link spre comentariu

Buna metoda de desfacere a lacatului doar ca unele bariere au lacatul bagat in cub metalic sau bucata de teaca groasa tocmai ca sa nu ai spatiu de manevra cu diverse unelte.As adauga un masina bomfaier, cleste gura de lup sau unelte de 007 spray cu azot.

Asa este, majoritatea barierelor au lacatul protejat.

Va salut !

Link spre comentariu

Eu am in masina si in geanta de scule cateva fire de otel impletit, adica asa ceva Steel Wire Saw

Am incercat pe o bucata de fier cornier si intra ca in branza, nu stiu cum este cu otelul de la lacat si nici cat tine ca durata de taiere in metal.

Editat de Pleampa
S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“
Link spre comentariu

Prima intrebare e ce sa cauti pe drumul ala daca e bariera? A doua, de ce au pus aia bariera acolo, sa spargi tu lacatul? Si apoi vin restu de intrebari si raspunsuri

Sezi bland, ca-s din Maramu' !
Link spre comentariu

Mai oameni buni daca un drum are bariera si lacat atunci ce cautati pe el, este in mod clar un drum inchis circulatiei publice si care se afla in propietatea cuiva,

pai tot asa puteti face offroad si prin curtile oamenilor, vedeti de la strada principala un drum pe care este o poarta cu lacat si il spargeti ca sa intrati ca poate are omul ceva de genul stancarie si iaz in curte si ce naiba hai la un pic de extrem

Mercedes G Wolf 461 300GD

Nissan Terrano II R20 2.7 TDi

Link spre comentariu

Daca e diamantat taie lacatul doar sa ai loc.

Am intilnit bariere, stiam de ele , aveam numerele de telefon de contact, aveam acces dar .... persoana nu avea acoperire...

Aveam cu ce le taia, flex, dar ar fi trebuit sa taiem teava de la bariera.

Sistemul e buletproof , lacatul e bagat intr`un clopot de otel de vreo 8mm peretele , in clopot printr`o gaura laterala intra bariera care are in cochete unde intra lacatul.

Pentru deschis se scoate lactul, se trage de bariera pina iasa din clopot apoi se ridica bariera.

Cu ceva dificultate se putea ocoli bariera insa indivizii au pus ceva piroane sudate intre ele si alti colegi au facut pana la 3 roti!

Am umblat vreo ora si am gasit alt drum direct prin padure pina la locul de munca.

Mai rau a fost cind a trebuit sa ghidez pe altii prin telefon .

La sistemul asta de bariere nu ajuta decit cheia sau un flex, sudura.

Grig

Link spre comentariu

Problema se pune atunci cand te plimbi pe un drum fara bariera si undeva pe final spre iesire dai de bariera, cam la asta se refera Omoroka.O astfel de situatie am intalnit la coborarea de pe Transbai in Busteni doar ca barierele erau deschise.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

gabi, fii linistit : avem invertor cu flex...in multe cazuri stilpii de bariera sunt turnati in beton, in gaura facuta in stinca, imposibil de smuls...

Link spre comentariu

Subiectul acesta nu-l vad de bun augur, mai ales ca au existat "colegi de-ai nostri" care s-au urcat cu masinile pe dantelaria in piatra a cascadei Urlatoarea....

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?77214-15-17-02-2013-cheia&p=865936&viewfull=1#post865936

Acum ce se incearca ? Ce se va intelege ? Unde se va ajunge ?

Proababil, la ceva "de genu`" :

"Pai, uite domne, chiar si celebrul Omoroka, ala care face turele alea super, pai si ala e de acord ca intram pe unde vrem, indiferent de bariere !"

Oricat as vrea sa-l inteleg pe Omoroka, chiar nu reusesc sa inteleg beneficiul real al unei astfel de discutii, ca sa nu zic incitare la "chestii nu tocmai ortodoxe".....

Link spre comentariu

Mai oameni buni daca un drum are bariera si lacat atunci ce cautati pe el, este in mod clar un drum inchis circulatiei publice si care se afla in propietatea cuiva,

pai tot asa puteti face offroad si prin curtile oamenilor, vedeti de la strada principala un drum pe care este o poarta cu lacat si il spargeti ca sa intrati ca poate are omul ceva de genul stancarie si iaz in curte si ce naiba hai la un pic de extrem

Prima intrebare e ce sa cauti pe drumul ala daca e bariera? A doua, de ce au pus aia bariera acolo, sa spargi tu lacatul? Si apoi vin restu de intrebari si raspunsuri

Nu va mai inflamati atata de pomana si nu mai faceti din tantar armasar!

Problema nu e de intrare in traseu pe drum cu bariera, nu despre asta e vorba!

Pe scurt: intri in traseu, te plimbi pe munte sau prin paduri si, la un moment dat, din diverse motive, trebuie sa iesi urgent din traseu prin alta parte decat ti-ai programat! Si descoperi, atunci cand mai ai cateva sute de metri pana la "civilizatie", ca ai iesit din traseu pe un drum inchis cu bariera.

Cum procedezi in cazul asta?

Personal as incerca sa trec de acea bariera cu minim de stricaciuni, atat ale barierei cat si ale masinii. Si cum cea mai ieftina piesa din toata ecuatia e lacatul, as alege sa sparg lacatul.

Iar daca nu merge prima varianta la care m-am gsandit, (parghia din doua chei), cata vreme incape mana prin acel "clopot" de protectie, incape si carligul de la troliu pe care sa-l agat de lacat! Inca n-am vazut vreun lacat care sa reziste unui troliu, fie el si de ATV.

Link spre comentariu

Nu va mai inflamati atata de pomana si nu mai faceti din tantar armasar!

Problema nu e de intrare in traseu pe drum cu bariera, nu despre asta e vorba!

Pe scurt: intri in traseu, te plimbi pe munte sau prin paduri si, la un moment dat, din diverse motive, trebuie sa iesi urgent din traseu prin alta parte decat ti-ai programat! Si descoperi, atunci cand mai ai cateva sute de metri pana la "civilizatie", ca ai iesit din traseu pe un drum inchis cu bariera.

Cum procedezi in cazul asta?

Personal as incerca sa trec de acea bariera cu minim de stricaciuni, atat ale barierei cat si ale masinii. Si cum cea mai ieftina piesa din toata ecuatia e lacatul, as alege sa sparg lacatul.

Iar daca nu merge prima varianta la care m-am gsandit, (parghia din doua chei), cata vreme incape mana prin acel "clopot" de protectie, incape si carligul de la troliu pe care sa-l agat de lacat! Inca n-am vazut vreun lacat care sa reziste unui troliu, fie el si de ATV.

Cand progamezi un traseu nu te interesezi inainte de situatia drumurilor pe care doresti sa le parcurgi? Nu te intereseszi daca acele drumuri sunt deschise publicului sau nu? Pur si simplu mergi asa la ghici ? Adica tot ce e pietruit sau batatorit e si public?

Daca raspunsurile la intrebarile astea ar fi cele corecte atunci nu ai avea cum sa dai la capatul drumului de nici o bariera

Editat de bogus

Link spre comentariu

Cand progamezi un traseu nu te interesezi inainte de situatia drumurilor pe care doresti sa le parcurgi? Nu te intereseszi daca acele drumuri sunt deschise publicului sau nu? Pur si simplu mergi asa la ghici ? Adica tot ce e pietruit sau batatorit e si public?

Daca raspunsurile la intrebarile astea ar fi cele corecte atunci nu ai avea cum sa dai la capatul drumului de nici o bariera

Ce anume n-ai inteles din fraza asta: " trebuie sa iesi urgent din traseu prin alta parte decat ti-ai programat!" Sau ce nu intelegi conceptul de urgenta? fie ea medicala sau de alta natura...

Link spre comentariu

Cred ca nu vorbim aceeasi limba, pe un drum public nu exista bariere, daca nu te aflii pe un drum privat nu ai cum sa intalnesti bariere si nici sa ai urgente medicale sau de alta natura pe el, daca esti pe un drum public poti sa ai orice urgenta ca nu vei da de o bariera, ai prins ideea domnul moderator?

Link spre comentariu

Altfel ideea incepe sa sune la modul: "daca te apuca o urgenta in curtea omului ai voie sa-i rupi gardul sa ajungi la spital" de unde si intrebarea legitima ce naiba faceai in curtea omului

Link spre comentariu

intrebarea nu e nici pe departe legitima, prima oara se rezolva urgenta, doar despre asta se discuta aici.

ca apar multi ca tine pe care-i f.. grija ce cauta omu in cutea X e o alta mare problema a acestei tari, si nu numai a ei..

still not black enough
Link spre comentariu

@ Astral : destule drumuri, numite "de servitute si derivatii ale acestora ", sunt inchise abuziv, fara niciun drept / act. Muschii unora si atit. Nu cred ca acest topic a avut ca tinta incalcarea legii si nici invatarea comunitatii la barbarii. Si tocmai pentru ca celebrul omoroka si echipa TOE din care am onoarea sa fac parte isi stabileste din timp si cu deosebita atentie traseele, asigur intreaga comunitate ca nu incalcam in niciun fel legea. Dar altii o fac, si incearca sa-si protejeze hotiile. Iar aceasta echipa se mindreste ca face parte de ani buni dintr-un program national de protectie a ariilor naturale (plante si animalute), pe timpul si pe banii nostri de voluntari. Dar atunci cind incercam sa intram in anumite zone (PENTRU CARE AVEM TOATE AUTORIZATIILE NECESARE) sa ne indeplinim si misiunea pentru care am fost trimisi acolo (pe linga placerea off-road-ului) iar gunoaiele locale cu oaresce veleitati de "autoritate " incearca sa ne opreasca, avem in spate si niste servicii juridice care sa linisteasca reactiile ticaloase. Nu mai demult decit in iesirea de anul trecut, o echipa alcatuita din primar,politistul local si padurarul de zona ne-au interpelat prin radio si ne-au oprit la cotitura : ce cautam noi pe acolo (oriunde ar fi acel acolo...). N-a fost nevoie decit de o fraza : vreti sa ne batem in hirtiile pe care le avem fiecare, sa vedem cine si ce face pe teritoriul respectiv ? Li s-au mui(a)t instantaneu madularele erecte..organizau ture ilegale de offroad cu straini, pe linga defrisari de-a p...a si braconaj. Va las sa ghiciti cam ce-au zis cind am apelat prin radio jandarmeria montana...deci cum e cu barierele ?

Link spre comentariu

Cred ca nu vorbim aceeasi limba, pe un drum public nu exista bariere, daca nu te aflii pe un drum privat nu ai cum sa intalnesti bariere si nici sa ai urgente medicale sau de alta natura pe el, daca esti pe un drum public poti sa ai orice urgenta ca nu vei da de o bariera, ai prins ideea domnul moderator?

Clar nu vorbim aceeasi limba!

Hai sa-ti spun o poveste:

acum multi ani eram in calitate de pasager intr-una din 3 masini intr-o plimbare prin zona Herculane. Nu-mi cere sa spun unde, nici in ziua de azi nu stiu zona respectiva.

In a treia zi de plimbare, soferul masinii in care ma aflam, a calcat stramb pe o piatra de rau si si-a rupt piciorul. Clar, era in imposibilitate de a conduce... si nici foarte coerent nu era. Si era singurul care cunostea zona!

Drept pentru care, l-am urcat pe bancheta din spate ci piciorul imobilizat cat de bine ne-am priceput, m-am urcat la volan si am luat-o pe primul drum forestier care ne-a iesit in cale. Dupa vreo 3 ore de drum greu, (incepuse si ploaia), am dat tocmai peste o astfel de bariera. Din fericire, nu era cu lacat, am dat-o la o parte, am trecut si am pus bariera la loc. Dupa circa 20 min, am ajuns intr-o localitate cu dispensar unde s-au rezolvat o parte din problemele noastre. Mai departe, povestea nu are immportanta aici.

Intrebarea care se pune: daca acea bariera avea lacat, ar fi trebuit sa ne intoarcem pe unde am venit, in ideea ta?

Acestea fiind spuse, eu ma retrag din discutia asta, deja nu-si mai are rostul.

La buna vedere!

• Like 1

Link spre comentariu

@gigipunga problema grava a acestei tari este ca sunt foarte multi ca tine care nu le pasa de legi, este foarte normal sa ma f... grija ce cauti tu sau altul in curtea mea sau a vecinului sau pe drumul meu sau al altuia si se numeste spirit civic.

Ideea este ca daca esti o persoana de bun simt care respecta legile si se intereseaza inainte daca are voie sa intre sau nu pe un anumit drum atunci nu vei fi apucat de nici o urgenta in fata unei bariere.

Acum in varianta ca daca da ai incalcat legea ca asa vrei tu sa faci plimbari pe propietati private si te trezesti cu o bariera in timp ce nevasta iti naste sigur rupi bariera si fuga la spital

PS

evident pot si exista exeptii de genul celei evocate de @teddybear dar cred ca aici se discuta despre situatii frecvent intalnite si nu de genul de exceptie aminitita

Editat de bogus

Link spre comentariu

situatiile frecvent intalnite de unii nu sunt aceleasi cu ale altora...sunt situatii si situatii si nu pot fi in niciun fel generalizate...cu siguranta subiectul discutiei nu este "10 metode de a desfiinta temporar bariere in off-road"

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare