Max Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Am decis sa fac niste schimbari radicale in activitatea mea. Am renuntat la afacerea de serviceGSM pe care o fac de 13 ani. Am hotarat sa ma apuc de ceva mai apropiat de hobby-ul meu chiar daca nu atat de banos si nici atat de curat. Am decis ca sa deschid un mic atelier dedicat pentru modificari de masini de teren. Experienta pe care am acumulat-o in anii de offroad modificandu-mi masinile, plus cea pe care o voi invata muncind sau cu ajutorul altor membri vechi si experimentati ai acestui forum ma va ajuta in activitate. Am un partener in persoana lui Bogo (SJ) care are si el destula experienta si indemanare. Sper sa facem treaba buna impreuna. Primul nostru proiect oficial este urmatorul: Toyota Landcruiser seria 90, 3400 V6 benzina, 1998, 2 usi, diff blocabil pe spate.. Modificarile necesare: 1. Suspensie OME 2. Diferential blocabil pe fata ARB 3. Troliu 4. Blindaje. 5. Jante si anvelope tip Simex (INSA Turbo 265x75x16) Am definitivat partea de suspensie, montaj compresor, constructie si montaj suport troliu, montaj diferential blocabil fata. Mai avem de terminat: un suport pentru cutia cu relee a troliului, de construit scut pt diferentialul spate. Deocamdata , pe fata am sablat si vopsit electrostatic scuturile originale dar, in curand, vor fi gata cele de aluminiu. Doresc sa ii multumesc lui Luigi (nissan4x4) pentru informatiile utile pe care mi le-a dat. Am observat ca experienta practica e mai importanta deoarece, ceea ce scrie in manualele tehnice a pieselor, nu corespunde totdeauna cu realitatea. Voi reveni cu amanunte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
guerilla Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Re: Un nou proiect- Toyota KJ90 sa fie intr-un ceas bun si sa aveti parte de multe proiecte maretze :bravo Mitsubishi Pajero 3.2 AT Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdrianZUZ Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Re: Un nou proiect- Toyota KJ90 :1 multa bafta si sa va iasa toate proiectele mari si frumoase! FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest koala Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Re: Un nou proiect- Toyota KJ90 Succes Max ! ... nu l-ati convins sa renunte la spoilerul original si sa puna o fieratanie in botul masinii ? ... ca ala se sparge la prima iesire, cand va da cu ea de un mal de pamant ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sop Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Re: Un nou proiect- Toyota KJ90 Beton! Felicitari! Abia astept sa o vad gata pe asta. Deja salivez...si eu am una la fel pe care o s-o "cosmetizez" ... Cat s-a inaltat cu noile suspensii? Jantele au ET negativ? Cat? ...si unde le-ati gasit? Pragurile raman pe ea?... sau le schimbati? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aztec Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Re: Un nou proiect- Toyota KJ90 La mai mare. Si la mai multe. Si la mai bine. ... undeva, candva, altundeva... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgenis Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Re: Un nou proiect- Toyota KJ90 Nu se sparge pentru ca este un plastic moale. Se indoaie, zgarie, rupe etc. Felicitari pentru proiect. A iesit super! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted October 6, 2008 Author Share Posted October 6, 2008 Re: Un nou proiect- Toyota KJ90 Succes Max ! ... nu l-ati convins sa renunte la spoilerul original si sa puna o fieratanie in botul masinii ? ... ca ala se sparge la prima iesire, cand va da cu ea de un mal de pamant ... Bineinteles ca am incercat sa il conving sa isi puna o bara ARB dar nu am reusit. Si nu e problema de bani. A spus ca sa ii pun asa deocamdata. Mi-ar fi fost mai usor cu o bara ARB pentru ca am muncit mult la placa aceea de troliu. M-a incurcat mult treaba asta pentru ca eu pun de obicei troliul cat mai sus. Deasupra sasiului. La masina aceasta, troliul e situat mai jos, intre lonjeroanele sasiului. Nu zic ca e rau dar e mai bine mai sus. E bine totusi ca nu am modificat unghiul de atac decat extrem de putin. Mai ales ca voi pune si plasma pe troliu iar rolele vor fi inlocuite cu fanta de aluminiu care nu e asa voluminoasa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted October 6, 2008 Author Share Posted October 6, 2008 Re: Un nou proiect- Toyota KJ90 Cat s-a inaltat cu noile suspensii? Cam 5 cm Jantele au ET negativ? Cat? ...si unde le-ati gasit? Jantele au ET -10mm , putin dar o sa adaugam in curand si un set de flanse de 4 cm Pragurile raman pe ea?... sau le schimbati? Pragurile raman dar sunt convins ca masina va reveni cat de curand si pentru praguri si bari HD :grin: Trebuie sa se convinga clientul. Sa nu considere ca vreau eu sa ii le bag pe gat aiurea. Oricum, le voi face din timp si le pun in depozit. Cand vine clientul, doar le montam pe masina. :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest koala Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Re: Un nou proiect- Toyota KJ90 ...Pragurile raman dar sunt convins ca masina va reveni cat de curand si pentru praguri si bari HD :grin: Trebuie sa se convinga clientul. Sa nu considere ca vreau eu sa ii le bag pe gat aiurea. Oricum, le voi face din timp si le pun in depozit. Cand vine clientul, doar le montam pe masina. :grin: ... luati-l la o plimbare, asa, "mai speciala" :twisted: ... pragurile or sa ramana unde le este locul, adica in padure :ha: :ha: :ha: ... succes si spor la treaba ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vali alias Babu Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Re: Un nou proiect- Toyota KJ90 succes in noul proiect! :1 KAMIKAZE TEAM http://www.kamikazeteam.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
asfalttango Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Re: Un nou proiect- Toyota KJ90 Mult succes! :1 Vom urmari cu interes orice proiect realizat.La cit mai multe! :h5 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gnok Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Re: Un nou proiect- Toyota KJ90 bafta si spor la treaba... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted October 6, 2008 Author Share Posted October 6, 2008 Re: Un nou proiect- Toyota KJ90 Multumim pentru urari. :h5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius C alias Turagmes Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Re: Un nou proiect- Toyota KJ90 Cat mai multe reusite....daca ce faci .....faci din placere si din pasiune e foarte greu sa nu-ti reuseasca :h5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
allroad Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Re: Un nou proiect- Toyota KJ90 Bafta in ceea ce ti-ai propus sa faci!!!! :1 L 200 BMW F650 GS Dakar Link to comment Share on other sites More sharing options...
macinici Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Re: Un nou proiect- Toyota KJ90 Va urez mult succes MAX & Co. :br " I don't always know what I'm talking about, but I know I'm right" -- Muhammad Ali Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miron Sorin Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Re: Un nou proiect- Toyota KJ90 la multe succese :1 tot ce se face cu pasiune e obligatoriu sa reuseasca multa bafta...si atelierul plin zambeste...maine poate va fi mai rau Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcel Posted October 7, 2008 Share Posted October 7, 2008 Re: Un nou proiect- Toyota KJ90 @ Max cineva spunea odata: ''Fa ce-ti place si nu ai sa muncesti niciodata''. Altii spun ca spre asta tindem toti, chiar daca nu ne dam seama. Personal, ii admir pe cei care chiar reusesc sa faca acest lucru, asa ca: Bafta mare Sa ne vedem cu bine I Have No Idea What You Are Talking About Link to comment Share on other sites More sharing options...
padres Posted October 7, 2008 Share Posted October 7, 2008 Re: Un nou proiect- Toyota KJ90 max poti sa imi spui cat de bune sunt cauciucurile insa turbo profil simex . -iesirile in Natura cu cei dragi sunt cele care imi incarca bateriile Link to comment Share on other sites More sharing options...
vstef_is Posted October 7, 2008 Share Posted October 7, 2008 Re: Un nou proiect- Toyota KJ90 max poti sa imi spui cat de bune sunt cauciucurile insa turbo profil simex . Printre cele mai bune cauciucuri cu profil Simex ne-originale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted October 7, 2008 Author Share Posted October 7, 2008 Re: Un nou proiect- Toyota KJ90 max poti sa imi spui cat de bune sunt cauciucurile insa turbo profil simex . Din cate am observat eu, Malatesta sunt foarte tari ca si material, Ziarelli sunt moi. Acestea sunt undeva intre. Asta e si parerea altora cu care am vorbit. Ideea e ca sunt singurele anvelope resapate de tipul acesta care au aprobare sa se vanda in Germania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nanuk Posted October 8, 2008 Share Posted October 8, 2008 Re: Un nou proiect- Toyota KJ90 aici te cam contrazic,nu sunt singurele.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted October 8, 2008 Author Share Posted October 8, 2008 Re: Un nou proiect- Toyota KJ90 aici te cam contrazic,nu sunt singurele.... Repet, din cate am auzit eu. Lucru spus chiar de un tip din Germania care se ocupa cu vanzarea de anvelope. Asta nu inseamna ca neaparat e asa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unimog Posted October 8, 2008 Share Posted October 8, 2008 Re: Un nou proiect- Toyota KJ90 Sustin si eu cu Malatesta ca sunt tari , Ziarelli nu cunosc. Cine vrea profi exista Silverstone: 5 straturi de armare (unul kevlar) super usor (35x11,5-29 kg) 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts