Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001

kata

Postări Recomandate

Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001

La nivelul asta, adica in momentul in care vorbim de esapamanet eu ma pot baza doar pe microcat... va las si

pe voi sa cautati unde in toata aceasta faza se gaseste toba cu doua iesiri cat timp codul piesei originale e WCG000032:cn

Mda, asta imi confirma ca "butoiul" montat sub masina mea nu e de la Freelander, ci de la alt model. Are stantata sigla Land Rover pe ea, dar e aproape dubla ca volum fata de ce vad pe codul WCG000032 si are doua tevi de esapament...

Freelander Td4 Hardtop 2001
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 192
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mda, asta imi confirma ca "butoiul" montat sub masina mea nu e de la Freelander, ci de la alt model. Are stantata sigla Land Rover pe ea, dar e aproape dubla ca volum fata de ce vad pe codul WCG000032 si are doua tevi de esapament...

Ciudat e ca si eu am butoiul ala sub masina. Cu siguranta ca a fost schimbata de "fostul" pentru ca arata prea bine, nu are pic de rugina.

Marele dezavantaj e ca i-a din garda masinii. E cea mai expusa componenta, drept urmare deja a fost agatata :ang3

Link spre comentariu

KV6?

Relax, s-au folsit ambele variante de tobe, in functie de lot (producator) existent pe stoc.

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Dimpotriva, am bagat de seama ca cele pe benzina au tobele mai mici.

KV6 sau 1.8?

Link spre comentariu

KV6 sau 1.8?

Ambele, nu din citite, mi-a sarit in ochi pe sosele. Asa cum sare in ochi butoiul meu. Nu am vazut butoiul asta decat la TD4. Incearca sa urmaresti chestia asta sa vezi daca se verifica.

Link spre comentariu

Hai ca m-ai facut curios, cand mai vine KV6-le acasa o sa fac poze pentru comparatie.

Link spre comentariu

Nici o zi fara a bricola ceva pe la masina.

Sitele de protectie ale boxelor aveau, pe alocuri, vopseaua sarita si pete de rugina, asa ca mi-am propus sa le revopsesc. Doar ca n-am mai vrut sa le fac gri, asa cum sunt si fetele de usi, ci negre, la fel ca sitele de la tweeter-e. Asa ca am dat jos fetele de usi, am demontat sitele de pe panouri si le-am suflat cu un spray cu vopsea neagra, mata.

Au iesit asa:

WP_20161022_17_14_14_Pro.thumb.jpg.50f448ce1d9c3c3800cfa02b79d2329d.jpgWP_20161022_17_11_24_Pro.thumb.jpg.ab4af26ff75b1955a922fd1eda514134.jpg

Sunt multumit de rezultat. :grin:

Link spre comentariu

Si, avandu-l ca sursa de inspiratie pe Liviu-San, work in progress. Poate scap si eu de condensul din cufar...

WP_20161022_23_30_31_Pro.thumb.jpg.fd4f2777ff33e8211f2a1fda0e8e76be.jpg

:tk

PS - am aruncat prin masina si doi saculeti, manufacturati din microfibra si umpluti cu Silicat. E bine sa ai pisici in casa... :grin:

Edit - work done! am pus totul la loc si arata asa:

WP_20161023_13_55_11_Pro.thumb.jpg.36968780e41817690564a0fd333955c3.jpgWP_20161023_13_55_48_Pro.thumb.jpg.2b4c538399e345906627ad8093326492.jpgWP_20161023_14_05_23_Pro.thumb.jpg.498d42d35c019eef0334a9b273da5c51.jpg

Editat de kata
Link spre comentariu

[ATTACH=CONFIG]270952[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]270953[/ATTACH]

M-am holbat si eu sub ambele Td4 (2001 si 2002), si surpriza, ambele au toba cu 2 tevi la iesire.

Link spre comentariu

Si dupa cum spuneam, e cea mai expusa piesa. Se vede in poza 2 ca deja e busita.

Macar ai vopsit-o neagra si nu sare asa de tare in ochi fata de una argintie. Da, e o idee...

Link spre comentariu

M-am holbat si eu sub ambele Td4 (2001 si 2002), si surpriza, ambele au toba cu 2 tevi la iesire.

Interesant. Asa o fi fost modelul la un moment dat? Codul de piesa (primit aici acum catevca zile) arata o toba cu singura teava si de dimensiuni ceva mai mici...

Link spre comentariu

Zice-o vorba (pe care am inventat-o eu, acum, cred) ca nu esti LRF-ist daca nu mergi macar o zi-doua fara cardan. :grin:

Am fost azi la service, sa-mi rezolve cateva probleme - bucse mici bascule, bielete antiruliu, pivot dreapta, tampoane diferential spate si minunatii rulmenti de la VCU. Toate bune si frumoase, doar ca VCU-ul n-a vrut in ruptul capului sa iasa fara demontarea completa a cardanului. Dupa indelungi rugaminti fierbinti si zeama de flex pe rulmenti, s-a lasat convins. Acum e curatat, frumos, lucios, se monteaza la loc cu mana, doar ca s-a razbunat in alta parte: burduful tripodei cardanului fata s-a crapat si a varsat afara toata zeama. Cum evenimentul s-a produs la o ora la care nu se mai putea livra vreo comanda, am lasat cardanul la baieti, urmand ca maine sa revin pentru remontare.

Dar... acum e prea liniste in masina! Nu mai uruie nimic, daca o las sa-si faca de cap, pleaca de pe loc cu scartait de cauciucuri. Parca e ceva mai sprintena. Poate incepe sa-mi placa asa... :grin:

Link spre comentariu

Daca tot ai dat jos cardan so schimbi rulmentii te-ai gandit cumva sa verifici vcu ? Nu de alta dar masina e din 2001. Roaga-i pe baieti sa-l prinda in menghina si sa incerce sa il roteasca cu un levier bagat in furca de la cardan.

Daca e intepenit, nu mai monta rulmentii pe el degeaba

Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

Daca tot ai dat jos cardan so schimbi rulmentii te-ai gandit cumva sa verifici vcu ? Nu de alta dar masina e din 2001. Roaga-i pe baieti sa-l prinda in menghina si sa incerce sa il roteasca cu un levier bagat in furca de la cardan.

Daca e intepenit, nu mai monta rulmentii pe el degeaba

Din pacate nu mi-a dat asta prin cap in timp util... :ang2

E totul pus la loc, doar burduful mai trebuie schimbat si urcat pe masina.

Link spre comentariu

@Kata,parerea mea este sa nu te entuziasmezi prea mult fara cardan, ca transmisia la LRF,nu a fost gandita sa functioneze in regim 4x2. Cand mergi cu ea cu tractiunea fata,ar trebui sa observi si ca la schimbatul treptelor de viteza,IRD-ul(cutia de transfer),primeste niste socuri care la un moment dat s-ar putea sa-ti cedeze ceva prin ea si o sa te scarpini grav in buzunar. In ceea ce priveste burduful de la cardan,comanda aftermarket din Anglia, ca nu gasesti piesa separat,ea vine impreuna cu cardanul. Nu incerca sa o inlocuiesti cu alt burduf care s-ar potrivi ca nu o sa-ti tina(am schimbat eu 2).

Link spre comentariu

@Kata,parerea mea este sa nu te entuziasmezi prea mult fara cardan, ca transmisia la LRF,nu a fost gandita sa functioneze in regim 4x2. Cand mergi cu ea cu tractiunea fata,ar trebui sa observi si ca la schimbatul treptelor de viteza,IRD-ul(cutia de transfer),primeste niste socuri care la un moment dat s-ar putea sa-ti cedeze ceva prin ea si o sa te scarpini grav in buzunar. In ceea ce priveste burduful de la cardan,comanda aftermarket din Anglia, ca nu gasesti piesa separat,ea vine impreuna cu cardanul. Nu incerca sa o inlocuiesti cu alt burduf care s-ar potrivi ca nu o sa-ti tina(am schimbat eu 2).

@Liviu, nu o las asa, sigur. Doar nu am luat masina 4x4 ca sa o transform in 4x2. Intre timp m-am tot uitat pe net si am gasit ceva si la noi: asta. (Sper sa nu fie considerata reclama.) Pare sa fie ce trebuie.

Link spre comentariu

@Liviu, nu o las asa, sigur. Doar nu am luat masina 4x4 ca sa o transform in 4x2. Intre timp m-am tot uitat pe net si am gasit ceva si la noi: asta. (Sper sa nu fie considerata reclama.) Pare sa fie ce trebuie.

Sa ne dai un semn despre modul de colaborare cu ei. Eu m-am inregistrat greu acolo si asta mi-a lasat impresia de neseriozitate. Vezi ca este si varianta cu (dot)com.

Link spre comentariu

Sa ne dai un semn despre modul de colaborare cu ei. Eu m-am inregistrat greu acolo si asta mi-a lasat impresia de neseriozitate. Vezi ca este si varianta cu (dot)com.

Da, vorbesc dimineata si vad cum decurge treaba.

Multam fain pt dot com! Din cate vad, acolo sunt ceva mai multe optiuni, inclusiv VCU nou, GKN, cu rulmenti cu tot, iar pretul nu-i chiar asa "grav".

LE: Intre timp mi-am facut cont (pe .ro) si am plasat comanda de burduf. Sa vedem cum se misca lucrurile...

Editat de kata
Link spre comentariu

@Kata,parerea mea este sa nu te entuziasmezi prea mult fara cardan, ca transmisia la LRF,nu a fost gandita sa functioneze in regim 4x2. Cand mergi cu ea cu tractiunea fata,ar trebui sa observi si ca la schimbatul treptelor de viteza,IRD-ul(cutia de transfer),primeste niste socuri care la un moment dat s-ar putea sa-ti cedeze ceva prin ea si o sa te scarpini grav in buzunar. .

vei rupe coroana de la diff spate. socurile sunt destul de dure.

Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui
Link spre comentariu

vei rupe coroana de la diff spate. socurile sunt destul de dure.

Stai ca nu inteleg. Cand se poate rupe coroana aia? Cand mergi cu sau fara cardan?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare