Liviu-San Postat Octombrie 25, 2016 Partajează Postat Octombrie 25, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Da, vorbesc dimineata si vad cum decurge treaba. Multam fain pt dot com! Din cate vad, acolo sunt ceva mai multe optiuni, inclusiv VCU nou, GKN, cu rulmenti cu tot, iar pretul nu-i chiar asa "grav". LE: Intre timp mi-am facut cont (pe .ro) si am plasat comanda de burduf. Sa vedem cum se misca lucrurile... Da, aia e piesa care trebuie. Mie mi-a trimis-o un prieten din UK. Despre firma respectiva, tin minte ca am vrut sa fac comanda la o piesa acum vreo 2 ani parca si n-am primit raspuns. Si mie mi s-au parut neseriosi,sper ca acum sa-si fi revenit. L.E.- chiar piesa in cauza o comandasem...:ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kata Postat Octombrie 25, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Fara cardan. Pai... mi-ar placea sa inteleg si de ce, ca nu prea pricep despre ce socuri e vorba, in absenta cardanului. Mi se pare ca socurile din diff sunt mai mari datorita cardanului... Dar, na, cum ziceam, sunt novice in 4x4, asa ca mi-ar prinde bine niste explicatii complete. Freelander Td4 Hardtop 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Octombrie 25, 2016 Partajează Postat Octombrie 25, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Pai... mi-ar placea sa inteleg si de ce, ca nu prea pricep despre ce socuri e vorba, in absenta cardanului. Mi se pare ca socurile din diff sunt mai mari datorita cardanului... Dar, na, cum ziceam, sunt novice in 4x4, asa ca mi-ar prinde bine niste explicatii complete. Eu ma refeream la socurile din IRD(cutia de transfer),care este mai "sensibila". Asta trebuie sa-ti explice un mecanic priceput in transmisii de acest tip, sau sa citesti pe forumurile englezoilor,ca eu de acolo am informatia. @mariusb, spune de diferentialul spate. Eu nu stiu nimic de treaba asta, asa ca nu ma pot pronunta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Octombrie 25, 2016 Partajează Postat Octombrie 25, 2016 (editat) Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Stai ca nu inteleg. Cand se poate rupe coroana aia? Cand mergi cu sau fara cardan? cand mergi fara cardan la diful spate coroana are de suferit cel mai mult din cauza satelitilor. forumurile sunt pline de observatii privind mersul indelungat fara cardan. Daca te hotarasti sa mergi fara cardan trebuie sa dai jos si planetarele spate si sa montezi capete false de plantare pe roti ca sa tina rulmentii. dar parerea mea este ca nu merita. nu are socuri in ird deoarece axul care leaga cele doua planetare fata sunt direct pe CV fara ansamblu pinion. ai sateliti in CV pentru stanga si sateliti in IRD pt dreapta . Coroana din CV care transmite la staelitii stanga si IRD (resspectiv dreapta ) este conectata pe caneluri cu axul principal din IRD . nu face nici multiplcare nici demultiplicare. Editat Octombrie 25, 2016 de Astral MERITA ! NU "se merita ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=740241&viewfull=1#post740241 1 Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kata Postat Octombrie 25, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 cand mergi fara cardan la diful spate coroana are de suferit cel mai mult din cauza satelitilor. forumurile sunt pline de observatii privind mersul indelungat fara cardan. Daca te hotarasti sa mergi fara cardan trebuie sa dai jos si planetarele spate si sa montezi capete false de plantare pe roti ca sa tina rulmentii. dar parerea mea este ca nu merita. nu are socuri in ird deoarece axul care leaga cele doua planetare fata sunt direct pe CV fara ansamblu pinion. ai sateliti in CV pentru stanga si sateliti in IRD pt dreapta . Coroana din CV care transmite la staelitii stanga si IRD (resspectiv dreapta ) este conectata pe caneluri cu axul principal din IRD . nu face nici multiplcare nici demultiplicare. S-a facut lumina! Multam fain, @mariusb. Am scormonit si prin RAVE nitel, printre picaturi. Da, probabil are sens sa faci o modificare atat de drastica (pe spate) in cazul in care te decizi sa lasi masina doar cu tractiune fata pentru multa vreme. Altfel, daca mergi doar cateva zile cu ea asa, dupa care repui cardanul la loc, economic vorbind, nu prea merita. Mai ales pentru cei ca mine, care nu au nici sculele potrivite, nici priceperea necesara. Freelander Td4 Hardtop 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 25, 2016 Partajează Postat Octombrie 25, 2016 (editat) Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 ai sateliti in CV pentru stanga si sateliti in IRD pt dreapta . Este doar un diferential in IRD. Niste poze cred ca sunt mai elocvente... Cand se foloseste doar tractiunea fata se scot pinionul si coroana aferente cardanului (tractiunea spate), altfel apar jocuri foarte mari in ansamblul pinion+coroana si a rulmentului de la pinion. Modul 2x4 se mai numeste la englezi si 'mondo mode''. Cand se renunta complet la tractiunea spate se scot si planetarele spate in special la modelele cu TC. https://www.landyzone.co.uk/land-rover/freelander-1-ird-drive-ratio.280728/ Editat Octombrie 25, 2016 de DKW 1 Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kata Postat Octombrie 25, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Este doar un diferential in IRD. Niste poze cred ca sunt mai elocvente... Cand se foloseste doar tractiunea fata se scot pinionul si coroana aferente cardanului (tractiunea spate), altfel apar jocuri foarte mari in ansamblul pinion+coroana si a rulmentului de la pinion. Modul 2x4 se mai numeste la englezi si 'mondo mode''. Cand se renunta complet la tractiunea spate se scot si planetarele spate in special la modelele cu TC. https://www.landyzone.co.uk/land-rover/freelander-1-ird-drive-ratio.280728/ Foarte utila informatia! Cred ca, atunci cand renunti complet la tractiunea spate si scoti si planetarele, prezenta diferentialului spate pe masina devine inutila si ma gandesc ca poate fi dat jos si el de pe masina. Sau aberez? @Liviu-San si @ Radu-N: apropos de firma de la care am comandat burduful - am sunat dimineata pentru confirmarea comenzii si mi s-a spus ca se va livra maine, prin curierat. Revin cand am informatii noi. In alta ordine de idei, am pus azi si cardanul la loc. Ma rog, nu eu, ci baietii din service. Burduful e unul de planetara "de Dacie", dupa cum arata. Era deja montat pe cardan, asa ca n-am mai asteptat livrarea celui de LR. Cand o veni si ala, o sa-l pastrez pentru momentul in care o sa schimb VCU. VCU pe care nu l-am mai verificat nici azi. Am ajuns la service dupa ora inchiderii, iar oamenii ramasesera peste program sa ma astepte si n-am vrut sa intind coarda rabdarii lor mai tare. As incerca sa-l testez in weekend, cu metoda gasita pe youtube, daca fac rost de o tubulara pe dimensiunea surubului din capul planetarei... Freelander Td4 Hardtop 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Octombrie 25, 2016 Partajează Postat Octombrie 25, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 @Kata, iti recomand calduros sa verifici periodic burduful de la cardan. Eu am avut montate 2 bucati, chiar de Dacie si nu au rezistat prea mult. Manopera demontat montat cardan de 2 ori, etc.... Nici eu nu am gasit burduful in cauza in timp util. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kata Postat Octombrie 25, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 @Kata, iti recomand calduros sa verifici periodic burduful de la cardan. Eu am avut montate 2 bucati, chiar de Dacie si nu au rezistat prea mult. Manopera demontat montat cardan de 2 ori, etc.... Nici eu nu am gasit burduful in cauza in timp util. Da, am deja obiceiul asta, sa-mi arunc cate o privire pe sub masina din cand in cand, de la cealalta, la care ma trezeam cu diverse scurgeri in cele mai neasteptate si nepotrivite momente. :grin: Asa, ca uitasem sa mai zic despre cardan: cu el pus la loc, cu rulmentii schimbati, soc si groaza! E... tot liniste in masina! :B Deocamdata. Rulmenti Blue Print. N-am prea gasit mare lucru despre ei, nici de bine, nici de rau. O sa vad in timp. Momentan nu mai uruie nimic, nu vibreaza, nu trepideaza (asta apropos de discutia despre alinierea cardanului de pe topicul dedicat). Nitel mai ieftini decat GKN, dar nu semnificativ. Freelander Td4 Hardtop 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 (editat) Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Cand se foloseste doar tractiunea fata se scot pinionul si coroana aferente cardanului (tractiunea spate), altfel apar jocuri foarte mari in ansamblul pinion+coroana si a rulmentului de la pinion. https://www.landyzone.co.uk/land-rover/freelander-1-ird-drive-ratio.280728/ Daca faci referire la coroana din ird parerea mea este ca nu ai de ce sa o scoti. Daca pana la urma te hotarasti sa o scoti va trebui sa scoti si pinioanele 22 si 23 (din foto) deoarece nu vor mai avea sustinere Ca sa dai coroana (38) jos trebuie sa desfaci si radiatorul (pt ca are un mare surub (piulita) care strange cei doi rulmenti conici ai coroanei) si acolo mari pb daca nu-l scoti intreg pt ca va trebui sa cumper alt kit (plus de alta multa manopera inutila deoarece ird trebuie desfacut complet). Dar fara cardan nu ai ce jocuri sa mai ai deoarece 38 si 21 sunt in aer. Editat Octombrie 26, 2016 de mariusb Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Daca dai jos pinioanele 22 si 23 nu vei mai avea transmisie deloc. Varianta cea mai simpla pentru care opteaza englezii este scoaterea pinionului cu tot cu flansa de fixare si blindarea cu un capac prins in suruburi. Cat despre jocuri mari in pinion si coroana, asta e una din explicatiile date de englezi, momentan nu ma ''apasa'' aceasta problema. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 discutia a fost strict despre coroana. in alta ordine de idei daca dai jos pinioanele respective ai transmisie pt ca cv se transforma in cv de rover 75 fara probleme. Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kata Postat Octombrie 27, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2016 (editat) Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 @Liviu-San si @Radu-N (si celor care mai sunt interesati, evident): Am primit burduful! 150 ron + 23 ron taxa de curier. Cred ca totusi e util un telefon de confirmare a comenzii, daca e facuta pe site. Oamenii sunt foarte atenti si amabili, trimit mailuri de confirmare a livrarii. Eu sunt multumit de cum a decurs procesul. Editat Octombrie 27, 2016 de kata Freelander Td4 Hardtop 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 @Liviu-San si @Radu-N (si celor care mai sunt interesati, evident): Am primit burduful! 150 ron + 23 ron taxa de curier. Cred ca totusi e util un telefon de confirmare a comenzii, daca e facuta pe site. Oamenii sunt foarte atenti si amabili, trimit mailuri de confirmare a livrarii. Eu sunt multumit de cum a decurs procesul. [ATTACH=CONFIG]271423[/ATTACH] E bine de stiut, multumim pt. info!:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 discutia a fost strict despre coroana. in alta ordine de idei daca dai jos pinioanele respective ai transmisie pt ca cv se transforma in cv de rover 75 fara probleme. De obicei, cand se renunta la tractiunea spate pinionul si coroana sunt destul de uzate, inclusiv rulmentul de la pinion. Intr-adevar, este mult mai usor sa se scoata doar pinionul. Despre pinioanele respective hai sa discutam in topicul potrivit.:h5 Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kata Postat Noiembrie 2, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Azi fuse zi de doftor. Exorcizarea celor "quatro amigos", cu schimbarea senzorilor ABS dreapta-fata si stanga spate, raportati de tester. Vestea buna e ca nu mai sunt patru. Se confirma ce zice RAVE in privinta asta: doi sau mai multi senzori ABS dusi cu pluta = patru matori aprinsi in bord. Vestea proasta e ca au ramas trei. Pe dreapta-fata nu se poate sterge eroarea, nu dispare nici in mers. S-a pus un senzor nou, degeaba. S-a mai pus un senzor nou, tot degeaba. S-a masurat si verificat instalatia electrica, totul e perfect, inclusiv senzorii. In mers, testerul primeste valori aiurea pe roata aia. A mai ramas varianta cu inlocuirea modulului ABS, ocazie cu care il voi testa pe cel primit "de rezerva" impreuna cu masina. Freelander Td4 Hardtop 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Noiembrie 2, 2016 Partajează Postat Noiembrie 2, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Verifica si daca s-a umblat pe la rulmenți. Poate nu sunt puși ok. .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 2, 2016 Partajează Postat Noiembrie 2, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Da, sustin ideea ca cel mai probabil e ceva de la inelul reluctor NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kata Postat Noiembrie 2, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2016 (editat) Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Da, vad destule posturi pe forumurile de afara. Unii zic de inelul reluctor, unii zic de G sensor, altii zic de switch-ul de la pedala de frana, altii de switch-ul de la HDC. Din ce am vazut, la masina mea, inelul ala e pe capul planetarei. Nelamurirea mea vine din faptul ca eroarea nu poate fi stearsa nici cand masina sta pe loc, si teoretic, respectivul inel nu face nimic. S-a scos mufa de la senzorul de pe stanga-fata si eroarea lui a aparut imediat, dar a putut fi stearsa pe tester dupa ce mufa a fost pusa la loc. La fel a fost si la senzorii de pe spate. La dreapta-fata, eroarea nu se sterge, ramane permanent. S-a incercat cu 3 senzori, dintre care 2 noi-nouti, masurati (unul a si ramas pe masina). Editat Noiembrie 2, 2016 de kata Freelander Td4 Hardtop 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 2, 2016 Partajează Postat Noiembrie 2, 2016 (editat) Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Da mi-a scapat ca e cu senzori pasivi si se intampla pe loc... oricum, cat timp codul de eroare e pe senzor nu are nimic nici senzorul G nici alte piese, cum a fost verificata "instalatia" s-a verificat continuitatea cablului dintre ECU si mufa de catre senzor in timp ce s-a smucit/indoit firul? ca la o simpla masurare se poate sa dea continuitate si la o miscare sa se piarda totodata tensiunea de self test la senzori pasivi cum e la 2001 e mai mica decat cea a unui multimetru si s-ar putea sa dea bine cu multimetrul dar sa nu treaca de self test pt ca eu zic ca exista ceva intrerupere pe fir, de fapt un contact imperfect din moment ce da citiri haotice... eu as insista pe firul dintre ECU si senzor sa fie 100% eliminat doar dupa aia suspectat ECU, sau se pot scoate pinii din mufa cu o scula speciala(sau surubelnita foarte subtire) si inversati pinii de la senzorii fata stanga cu dreapta iar daca eroarea se muta pe stanga e clar ca e firul iar daca ramane pe dreapta atunci e ECU...si ala se poate deschide si urmari circuitul in cauza poate se vede o lipitura rece sau intrerupere ceva Editat Noiembrie 2, 2016 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kata Postat Noiembrie 2, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Da mi-a scapat ca e cu senzori pasivi si se intampla pe loc... oricum, cat timp codul de eroare e pe senzor nu are nimic nici senzorul G nici alte piese, cum a fost verificata "instalatia" s-a verificat continuitatea cablului dintre ECU si mufa de catre senzor in timp ce s-a smucit/indoit firul? ca la o simpla masurare se poate sa dea continuitate si la o miscare sa se piarda totodata tensiunea de self test la senzori pasivi cum e la 2001 e mai mica decat cea a unui multimetru si s-ar putea sa dea bine cu multimetrul dar sa nu treaca de self test pt ca eu zic ca exista ceva intrerupere pe fir, de fapt un contact imperfect din moment ce da citiri haotice... eu as insista pe firul dintre ECU si senzor sa fie 100% eliminat doar dupa aia suspectat ECU, sau se pot scoate pinii din mufa cu o scula speciala(sau surubelnita foarte subtire) si inversati pinii de la senzorii fata stanga cu dreapta iar daca eroarea se muta pe stanga e clar ca e firul iar daca ramane pe dreapta atunci e ECU...si ala se poate deschide si urmari circuitul in cauza poate se vede o lipitura rece sau intrerupere ceva Da, s-au "sunat" si masurat firele intre pinii din mufa catre ECU (30 si 31, dupa cum zice schema electrica) si pinii din mufa catre senzor. Sigur au miscat destul, pentru ca masuratoarea s-a facut tinand mufa dinspre senzor in mana, nu fixata in locasul ei. Apoi au masurat si rezistenta senzorilor, cel nou de pe dreapta si cel vechi de pe stanga, ca sa verifice daca valorile sunt asemanatoare. Si sunt. La testul in mers nu am fost in masina, dar mi s-a spus ca, spre deosebire de celelalte trei, pe roata dreapta-fata valorile citite sunt "spre zero", adica nu ar vedea ca roata se misca. Eroarea stocata e "C1032 right front wheelspeed sensor voltage out of range" si nu se sterge, cum s-au sters pe celelalte roti. Freelander Td4 Hardtop 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 2, 2016 Partajează Postat Noiembrie 2, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Pt mine totusi "sunatul" cu multimetru nu e relevant din motivul deja enuntat, singurul test relevant 100% ar fi inversarea inputurilor de pe stanga pe dreapta NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kata Postat Noiembrie 2, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Pt mine totusi "sunatul" cu multimetru nu e relevant din motivul deja enuntat, singurul test relevant 100% ar fi inversarea inputurilor de pe stanga pe dreapta De cand ai zis asta, ma tot gandesc ca ar putea fi si vreun pin indoit in mufa de pe ECU. La asta pe care-l am acasa, sunt toti pinii ok, tocmai l-am verificat. O sa-i intreb pe baieti daca au cu ce sa faca inversarea firelor in mufa, ar fi bun testul asta... Freelander Td4 Hardtop 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 2, 2016 Partajează Postat Noiembrie 2, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Da, ar fi cel mai bun pt ca semnalul trimis de ECU la self testul stationar e pulsatoriu, e diferit de cel al unui multimetru calat pe rezistenta si cat timp eroarea nu se poate sterge inseamna ca sistemul nu trece self testul initial la punerea contactului ca in acel moment ECU trimite cate un semnal catre fiecare senzor si se asteapta la un "feedback" care se incadreaza intre niste limite, daca nu s-a incadrat iti da acel cod de eroare de aia spune "..... out of range" NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kata Postat Noiembrie 7, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Bye Bye, 3 amigos! Banuiala mea s-a confirmat. Pin-ul 30 era indoit! Am fost la service, au dat jos pompa ABS si am gasit surpriza: Mi-au pus pompa ABS primita de la fostul proprietar si, dupa stergerea erorilor, s-a stins si "pomul de craciun" din bord. Asadar omul avea dreptate, a schimbat-o degeaba. Problema pe care o cauta el era la senzori, nu la pompa. Acu' am si ABS functional si, sper, TC si HDC. Freelander Td4 Hardtop 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate