kata Postat Noiembrie 15, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Nu conteaza culoare,face acelasi lucru. Am desfacut si eu unul si i-am rupt un piciorus. Mergi si cumpara-ti altul, ca e in jur de 40 de lei din ce-mi amintesc si scapi de problema,nu merita sa-l cureti. Mai mult e drumul la magazin decat switch-ul. Liviu, am schimbat switch-ul deja, am scris intr-o postare inaintea pozelor. :wink: A fost 75, ca l-am vrut OEM si, oricum, era singura varianta in stoc. Pe asta l-am desfacut sa vad daca mai are vreo sansa. Si n-are. Freelander Td4 Hardtop 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Noiembrie 15, 2016 Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Liviu, am schimbat switch-ul deja, am scris intr-o postare inaintea pozelor. :wink: A fost 75, ca l-am vrut OEM si, oricum, era singura varianta in stoc. Pe asta l-am desfacut sa vad daca mai are vreo sansa. Si n-are. Ok, scuze,n-am citit,eu am luat de 40 si nu am probleme. La ei pe sait, scrie ca amandoua sunt OEM. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kata Postat Noiembrie 15, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Ok, scuze,n-am citit,eu am luat de 40 si nu am probleme. La ei pe sait, scrie ca amandoua sunt OEM. Da, e posibil sa fie. Microcat-ul da codul celui de 49 ca inlocuitor pentru cel de 75. L-as fi luat si eu pe ala, dar il aduc doar la comanda si n-am mai vrut sa fiu un pericol pe strada, fara lumini pe frana, nici macar o zi. Freelander Td4 Hardtop 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Noiembrie 15, 2016 Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Î LE: Acum vad ca cel din poze pare sa fie gri, nu negru. E cumva codul XKB000010? Sincer, nu stiu cee cod avea. A fost luat de pe un KV6 din 2000 si pus in locul celui de pe Td4-ul meu (2002) si a rezistat eroic vreo 3-4 ani. Din 3 masini, la toate am schimbat switch-ul respectiv. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 16, 2016 Partajează Postat Noiembrie 16, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Eu pot doar sa ma bucur ca de data sta a iesit bine:br.... dar trebuie sa insist ca sistemul asta de diagnoza la plezneala nu va functiona tot timpul si atunci faza poate sa devina costisitoare... bafta NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kata Postat Noiembrie 16, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2016 (editat) Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Eu pot doar sa ma bucur ca de data sta a iesit bine:br.... dar trebuie sa insist ca sistemul asta de diagnoza la plezneala nu va functiona tot timpul si atunci faza poate sa devina costisitoare... bafta Așa este, diagnoza serioasa se face in service, dar pentru situații ca asta, cu manifestări clare si identice în multe cazuri, poți economisi o grămadă de bani. Mai ales la noi unde mecanicii/electricienii buni pe LRF sunt relativ puțini, majoritatea căutând rezolvarea prin încercări, cu efecte uneori majore în buget. Păi asta pot să fac singur, gratis. Până și eu, după doar 2 luni de când am LRF, am ajuns să observ asta. Unde mai pui că testere capabile pe LRF sunt si mai puține. :wink: Cum am judecat-o eu, cu mintea mea de IT-st: Cartea zice "ECM input failure". Păi cine bagă input în ECM? Senzorii. Cei de ABS, HDC, pedala, G-ul. ECM-ul fusese deja testat. Știam că senzorii ABS lasă martori aprinși permanent în bord si nu era cazul, plus ca abia rezolvasem problema lor. La G si HDC am umblat cu puțin timp în urmă și știam că e totul ok, G-ul chiar lasă urme ce se văd pe tester. Așa că a rămas senzorul/switch de la pedala de frână. Forumurile mi-au confirmat bănuiala, dar și băieții de la service. E o clasica LRF, contactele alea se "împușcă" cu timpul. Switch-ul ăla ar trebui considerat consumabil... Cum ar trebui, de exemplu, să fie și termoflotul la Opel Astra G, motorul diesel de la Isuzu, Y17DT (care se fisurează și bagă ulei in antigel. Defect de proiectare. Dacă te iei după toți meșterii, ajungi să-ți dea jos chiulasa si-ti schimbă garnitura degeaba și nu ieftin). :grin: Editat Noiembrie 16, 2016 de kata Freelander Td4 Hardtop 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kata Postat Noiembrie 19, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2016 (editat) Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Povestea si aventura trosnetelor pe spate la masina mea a ajuns la final. Pentru moment. S-a verificat tot ce s-au priceput diversi mecanici sa verifice. Am inceput prin vulcanizari, verificat roti, suruburi. Au urmat 2-3 service-uri mai mici, pe baza de recomandari. Am ajuns la concluzia ca nu e de la frane, dar ca e cumva legata de cardan/diferential. Intr-un loc mi se oferea chiar reconditionarea cardanului (degeaba) la un pret echivalent cu un cardan SH, bun, complet. Satul de povesti, i-am rugat pe unii sa-l dea jos, ca sa vad ce se intampla fara el. Trosnetele se auzeau in continuare, dar mai incet si nu in toate pozitiile incercate anterior. Pana la urma tot Internetul mi-a confirmat observatia. Stand pe sub masina atat de mult, am vazut ca era ceva ciudat cu tamponul central al diferentialului. Era pus invers! Bucsele tampoanelor nu sunt presate centrat in suport, ci sunt iesite in afara mai mult intr-o parte. Ei, partea aia trebuie sa fie orientata spre diferential. Valabil si pentru tampoanele laterale, dar alea vin marcate, cel putin pe cutie, cu pozitia de montare pe masina. Revenind la tamponul central, exemplific montarea corecta cu o poza luata de pe net (pe mine nu m-a dus capul sa fac poze cu diferentialul meu), pe care am marcat cu sageata rosie orientarea tamponului: Asadar m-am dus, cu cardanul in punga (si cu burduful "de dacie" desfacut si taiat, pentru ca... mesteri mari si-au dat cu parerea), la service-ul unde am schimbat tampoanele si rulmentii cardanului. Nu pot si nu vreau sa-i acuz de nimic. Ei au pus tamponul central fix cum l-au gasit pe cel vechi. Adica problema fusese creata inca inainte sa cumpar eu masina, probabil tot de vreun "Dorel". Asta i-a indus in eroare. Cu ocazia prilejului mi-au pus si burduful original, au verificat din nou cardanul (si mi s-a confirmat ca as fi luat o mare teapa daca acceptam reconditionarea!), l-au montat iar pe masina si, dupa aproximativ 100km facuti azi, cred ca pot spune ca problema a disparut. Asa cum au disparut multe altele. De exemplu infranarea puternica si vibratiile la viraje stranse cu viteza foarte mica, despre care toata lumea imi zicea ca ar fi cauzate de VCU. Toate se datorau faptului ca diferentialul statea intr-o pozitie anormala. Apropos de VCU, a fost verificat de 3 ori saptamana asta, inca e viu... :grin: Editat Noiembrie 19, 2016 de kata 1 Freelander Td4 Hardtop 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu-N Postat Noiembrie 19, 2016 Partajează Postat Noiembrie 19, 2016 (editat) Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 @ Kata, :g Like de la mine, Ca tot am invatat azi (dupa cati ani) sa dau like-uri pe forumul asta (e o discutie activa in sensul asta pe alt subiect). Editat Noiembrie 19, 2016 de Radu-N Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kata Postat Noiembrie 19, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Multam fain, Radu-N! Sper sa ne fie de ajutor tuturor si la urmatoarele schimbari de tampoane la diferential! :h5 Freelander Td4 Hardtop 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 (editat) Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Povestea si aventura trosnetelor pe spate la masina mea a ajuns la final. Pentru moment. S-a verificat tot ce s-au priceput diversi mecanici sa verifice. Am inceput prin vulcanizari, verificat roti, suruburi. Au urmat 2-3 service-uri mai mici, pe baza de recomandari. Am ajuns la concluzia ca nu e de la frane, dar ca e cumva legata de cardan/diferential. Intr-un loc mi se oferea chiar reconditionarea cardanului (degeaba) la un pret echivalent cu un cardan SH, bun, complet. Satul de povesti, i-am rugat pe unii sa-l dea jos, ca sa vad ce se intampla fara el. Trosnetele se auzeau in continuare, dar mai incet si nu in toate pozitiile incercate anterior. Pana la urma tot Internetul mi-a confirmat observatia. Stand pe sub masina atat de mult, am vazut ca era ceva ciudat cu tamponul central al diferentialului. Era pus invers! Bucsele tampoanelor nu sunt presate centrat in suport, ci sunt iesite in afara mai mult intr-o parte. Ei, partea aia trebuie sa fie orientata spre diferential. Valabil si pentru tampoanele laterale, dar alea vin marcate, cel putin pe cutie, cu pozitia de montare pe masina. Revenind la tamponul central, exemplific montarea corecta cu o poza luata de pe net (pe mine nu m-a dus capul sa fac poze cu diferentialul meu), pe care am marcat cu sageata rosie orientarea tamponului: [ATTACH=CONFIG]272282[/ATTACH] Asadar m-am dus, cu cardanul in punga (si cu burduful "de dacie" desfacut si taiat, pentru ca... mesteri mari si-au dat cu parerea), la service-ul unde am schimbat tampoanele si rulmentii cardanului. Nu pot si nu vreau sa-i acuz de nimic. Ei au pus tamponul central fix cum l-au gasit pe cel vechi. Adica problema fusese creata inca inainte sa cumpar eu masina, probabil tot de vreun "Dorel". Asta i-a indus in eroare. Cu ocazia prilejului mi-au pus si burduful original, au verificat din nou cardanul (si mi s-a confirmat ca as fi luat o mare teapa daca acceptam reconditionarea!), l-au montat iar pe masina si, dupa aproximativ 100km facuti azi, cred ca pot spune ca problema a disparut. Asa cum au disparut multe altele. De exemplu infranarea puternica si vibratiile la viraje stranse cu viteza foarte mica, despre care toata lumea imi zicea ca ar fi cauzate de VCU. Toate se datorau faptului ca diferentialul statea intr-o pozitie anormala. Apropos de VCU, a fost verificat de 3 ori saptamana asta, inca e viu... :grin: Am parcurs explicatia ta si ceva da cu virgula.... adica nu inteleg cum dorel a putut pune tamponul cental invers si copii lui dorel sa faca acelasi gest, mai ales ca este un suport in care se fixeaza acest tampon. pun o poza pentru exemplificare (nu-mi apartine) L.E a nu se intelege ca nu cred cum ai gasit montat suportul, dar... Editat Noiembrie 20, 2016 de alin75 .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kata Postat Noiembrie 20, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 (editat) Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Am parcurs explicatia ta si ceva da cu virgula.... adica nu inteleg cum dorel a putut pune tamponul cental invers si copii lui dorel sa faca acelasi gest, mai ales ca este un suport in care se fixeaza acest tampon. pun o poza pentru exemplificare (nu-mi apartine)[ATTACH=CONFIG]272291[/ATTACH] L.E a nu se intelege ca nu cred cum ai gasit montat suportul, dar... Fix intrebarea asta mi-am pus-o si eu, pana am derulat nitel firul evenimentelor de la montarea celor noi. Explicatia e oarecum simpla. Daca ai toate tampoanele bulite (cazul meu) si incepi schimbarea de la cel central, celelate doua iti vor permite sa misti diferentialul in ce pozitie vrei tu, asa ca poti sa-l pui invers (LE: adica cu bucsa orientata spre fata, nu cum e in pozele noastre) chiar foarte usor. Ramane cu un mic joc in surubul central, dar nu se observa la miscat cu mana atat timp cat e nou. La mine a inceput sa troncane abia dupa vreo saptamana de la montare, dupa ce s-a mai lasat cauciucul bucselor. Si, daca nu le schimbam pe toate trei, e posibil sa nici nu fi observat vreo problema. Revenind, cu virgula iti da cand ajungi la ultimul tampon, surubul central, care nu mai intra. De fapt intra, daca folosesti levierul potrivit... Am avut dovada pe masina mea. Ingrijorarea mea e alta acum. Nu stiu cat s-a mers asa cu masina inainte de a ajunge la mine si ce uzura s-a produs in diferential din cauza asta... Editat Noiembrie 20, 2016 de kata Freelander Td4 Hardtop 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Am parcurs explicatia ta si ceva da cu virgula.... adica nu inteleg cum dorel a putut pune tamponul cental invers si copii lui dorel sa faca acelasi gest, mai ales ca este un suport in care se fixeaza acest tampon. pun o poza pentru exemplificare (nu-mi apartine)[ATTACH=CONFIG]272291[/ATTACH] L.E a nu se intelege ca nu cred cum ai gasit montat suportul, dar... poate fi pus invers . Am comis-o si eu . dar atunci cand pui planetarele observi ca nu sunt aliniate. Planetara stanga spate sta stramba in tripoda. daca-l instalezi de jos fara elevator sa ai o privire de ansamblu scapa acest detaliu. Dar ajungi la planetare unde....................... spun singure. Plus de alta nici cardanul nu sta ok . Eu nu ajunsesem pana acolo ca ma prinsesem de gafa. Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Ingrijorarea mea e alta acum. Nu stiu cat s-a mers asa cu masina inainte de a ajunge la mine si ce uzura s-a produs in diferential din cauza asta... in diferential nici o paguba. daca ai paguba vei avea la rulmentul spate de la vcu. Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kata Postat Noiembrie 20, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 poate fi pus invers . Am comis-o si eu . dar atunci cand pui planetarele observi ca nu sunt aliniate. Planetara stanga spate sta stramba in tripoda. daca-l instalezi de jos fara elevator sa ai o privire de ansamblu scapa acest detaliu. Dar ajungi la planetare unde....................... spun singure. Plus de alta nici cardanul nu sta ok . Eu nu ajunsesem pana acolo ca ma prinsesem de gafa. La mine nu s-a umblat la planetare, iar cardanul era deja dat jos pentru schimbarea rulmentilor. S-a desfacut cate un tampon, pe rand, si s-a inlocuit cu altul nou. A spus si la mine, ultimul tampon, ca nu mai intra surubul central, dar, parafrazand o lege a lui Murphy, s-a folosit un levier mai mare... :grin: Freelander Td4 Hardtop 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 La mine nu s-a umblat la planetare, iar cardanul era deja dat jos pentru schimbarea rulmentilor. S-a desfacut cate un tampon, pe rand, si s-a inlocuit cu altul nou. A spus si la mine, ultimul tampon, ca nu mai intra surubul central, dar, parafrazand o lege a lui Murphy, s-a folosit un levier mai mare... :grin: pai nu trebuie sa umbli la planetare. doar ca dupa ce strangi observi ceva in neregula cu aliniamentul lor. deci ai avut mai multi doreii. Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kata Postat Noiembrie 20, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 in diferential nici o paguba. daca ai paguba vei avea la rulmentul spate de la vcu. Adevarat! Rulmentii, amandoi, au capatat un mic joc. Mai mare se simte la cel din fata, dinspre IRD. Nu urla, dar... abia au trecut 3 saptamani de cand i-am pus, noi. Freelander Td4 Hardtop 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Adevarat! Rulmentii, amandoi, au capatat un mic joc. Mai mare se simte la cel din fata, dinspre IRD. Nu urla, dar... abia au trecut 3 saptamani de cand i-am pus, noi. si ce rulmenti ai pus? GKN? Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kata Postat Noiembrie 20, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 si ce rulmenti ai pus? GKN? Blue Print. Freelander Td4 Hardtop 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Blue Print. :grin: pai asta este durata lor de viata. Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kata Postat Noiembrie 20, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 :grin: pai asta este durata lor de viata. :ha: E posibil, trebuia sa-i testeze cineva, nu? :grin: Ma rog, testul asta nu mai e atat de relevant in conditiile actuale... Adevarul e ca n-am gasit mai nimic despre ei pe net. Freelander Td4 Hardtop 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Vrei ceva durabil intr-adevar la nivel de rulmentarie pune SKF, scump dar merita NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kata Postat Noiembrie 20, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Vrei ceva durabil intr-adevar la nivel de rulmentarie pune SKF, scump dar merita Da, cand le-o veni iar randul si in functie de buget, spre SKF m-as orienta. Am numai experiente bune cu ei la fostele masini. Cred totusi ca la astia de acum jocul e datorat si tamponului montat gresit pe diferential. Freelander Td4 Hardtop 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 (editat) Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 Da, cand le-o veni iar randul si in functie de buget, spre SKF m-as orienta. Am numai experiente bune cu ei la fostele masini. Cred totusi ca la astia de acum jocul e datorat si tamponului montat gresit pe diferential. eu nu cred. masina mea (2002) a fost luata din olanda cu 235 mii km la bord. A beneficiat de un RK foarte serios. cand am facut transmisia am dat jos cardanul si m-am uitat la rulmenti . aveau pe ei stanta de 2001........ deci nu fusese schimbati niciodata. bineinteles atunci cand ii dai jos este bine sa dai cu spray cu vopsea inainte de desfacere ca sa vezi talpa lor pe sasiu si sa vezi cum montezi ulterior. Folosesti acelasi brand si instalezi in aceeasi pozitie. Cardanul de la Freelander este "handicapat" in sensul in care este un cardan cu 3 fractiuni cu nici o axa simetrica. daca nu sunt pozitionati corect rulmentii, poti avea grave probleme cu ei . PS: si merg tot cu ei. Editat Noiembrie 20, 2016 de mariusb Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kata Postat Noiembrie 21, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 eu nu cred. masina mea (2002) a fost luata din olanda cu 235 mii km la bord. A beneficiat de un RK foarte serios. cand am facut transmisia am dat jos cardanul si m-am uitat la rulmenti . aveau pe ei stanta de 2001........ deci nu fusese schimbati niciodata. bineinteles atunci cand ii dai jos este bine sa dai cu spray cu vopsea inainte de desfacere ca sa vezi talpa lor pe sasiu si sa vezi cum montezi ulterior. Folosesti acelasi brand si instalezi in aceeasi pozitie. Cardanul de la Freelander este "handicapat" in sensul in care este un cardan cu 3 fractiuni cu nici o axa simetrica. daca nu sunt pozitionati corect rulmentii, poti avea grave probleme cu ei . PS: si merg tot cu ei. Da, faza asta cu spray-ul e buna cand stii sigur ca rulmentii vechi au fost pusi bine. Avand in vedere aventura cu tamponul central, am oarece indoieli si in privinta rulmentilor, mai ales ca cei care erau pe masina cand am cumparat-o aveau amandoi bucsele terminate si urlau de mama focului. Asa ca, la schimbarea lor, n-am tinut cont de vechile urme si i-am lasat pe mecanici sa monteze cum stiu ei ca trebuie. O sa vad in timp. Freelander Td4 Hardtop 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Noiembrie 21, 2016 Partajează Postat Noiembrie 21, 2016 Re: FreeLandy-ul meu TD4, in 3 usi, din 2001 cel mai sigur este sa respecti indicatiile din manual..... .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate