Ben 07 Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 Buna tuturor, ieri am citit posturi despre rugina pana la ora 2 dimineata. Super, super, mersi la toti care au postat, au pus poze etc, etc. Informatii foarte bune. Mi-as dori sa fiu asa profesionist ca uni din baieti de aici, sablari, vopsit, zincat,etc. Din nefericire, am lipsa de timp, lipsa de spatiu si nici finantele nu ajung niciodata. Sunt posesor de Patrol Y61 si vreau sa il pun la punct pt ca il fac pt mine si copii mei:):) De 10 ani am terrano si tot am facut munca de amator. Este foarte dificil sa opresti rugina, am facut un job bun sa incetinesc ruginirea atat tot. De acea vreau de data aceasta sa am putin ajutor. Cunoaste cineva persoana, firma, sau este interesat cineva de pe forumul asta care este dotat cu scule, incapere, cunostinte, etc, pentru sablare zincare. Probabil nu se poate face totul la o firma, dar imi imaginez un garaj unde se demonteaza totul. Sasiu, caroserie curatate si zincare termica, nu sunt sigur cu caroseria pt ca nu am vazut sa fie trimise la zincat, dar mi-as dori macar parte de jos. Restul pieselor, punti, suspensie sablat si vopsit. Dupa acea totul remontat. O sa pun mai multe poze, uploadul merge incet. trebuie sa fac un file in power point cu toate pozele si dupa acea le postez, acum micutul trage de mine si copii sunt mai importanti decat fierul :) Mersi la toti inca odata care au postat in legatura cu sablari, zincare, etc, susper super bune info. Sunt in Jud salaj, deci firmele/persoanele din Cluj, Oradea ar fi cele mai preferate pt ca neaparat mi-as dori sa ma fac si eu de ulei si nisip macar sa am sentimentul ca am facut si eu ceva pt masina:) Ben Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 Re: Caut firma/ persoana pt Sablare-si tratament Zinc Aproape de tine vorbeste cu Ovidiu Domide de la Satu Mare. Si cred ca mai este cineva la Oradea (imi scapa acum numele). Recomandat ar fi sa faci in masura in care finantele permit, toata lucrarea odata, chiar daca mai astepti sa pui bani la "sacul ptr sablat" motive fiind destule: un pret mai bun la pachet, manopera mai putina, satifactia lucrului terminat etc. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
abunea Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 Re: Caut firma/ persoana pt Sablare-si tratament Zinc Vorbeste si cu Alin Jeep, de aici de pe forum. Din cate tin eu minte, a facut si el asta la Jeep. E din Jibou, deci e relativ aproape. - O | | | | | | | O - - O IIIIIII O - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 Re: Caut firma/ persoana pt Sablare-si tratament Zinc Cam asa ceva vrei? [ATTACH=CONFIG]272312[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]272314[/ATTACH] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ben 07 Posted November 20, 2016 Author Share Posted November 20, 2016 Re: Caut firma/ persoana pt Sablare-si tratament Zinc Mersi pt posturi o sa ii contactez. Max, :):), ti-am vazut pozele si posturile noaptea trecuta cant am citit forumul. Da asa ceva cum ai postat pozele. Sigur vreau sa fac totul odata, si din motive financiare si cred ca este mai bine, astazi gasesti timp foarte greu, odata ce te apuci de ea trebuie terminata. Sunt sigur daca nu o fac acum la inceput nu o sa mai fie facuta. Mersi la toti. Max iti trimit mesaj privat sa discutam mai in detaliu Ben Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 (edited) Re: Caut firma/ persoana pt Sablare-si tratament Zinc Mersi pt posturi o sa ii contactez. Max, :):), ti-am vazut pozele si posturile noaptea trecuta cant am citit forumul. Da asa ceva cum ai postat pozele. Sigur vreau sa fac totul odata, si din motive financiare si cred ca este mai bine, astazi gasesti timp foarte greu, odata ce te apuci de ea trebuie terminata. Sunt sigur daca nu o fac acum la inceput nu o sa mai fie facuta. Mersi la toti. Max iti trimit mesaj privat sa discutam mai in detaliu Ben Din pacate eu nu te pot ajuta in sensul ca nu mai fac astfel de lucrari. Apar atatea situatii neprevazute la astfel de lucrari incat nu iese bine financiar nici pentru noi si nici pentru proprietar. Pot sa te ajut eventual cu informatii. Edited November 20, 2016 by Max Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ben 07 Posted November 20, 2016 Author Share Posted November 20, 2016 Re: Caut firma/ persoana pt Sablare-si tratament Zinc :( mersi Max , macar esti corect. Eu nu am incapere unde sa o fac, mam uitat pe net as cumpara sau face o scula de sablare mica. In orice caz cred ca zincuirea este cea mai buna solutie. dar as vrea sa o sablez pt ca din cate am inteles dureaza mult daca ii face curatare chimica inainte de zincare. Am contactat deja o firma din cluj, am gasit aici adresa pe forum, o sa vad ce spun ei. In cel mai rau caz o sa ma apuc eu de ea, dar eu am max 10 zile pentru toata operatiunea, deci neaparat ar fi foarte indicat sa fie inca o persoana care stie bine pt ca sunt sigur ca experienta conteaza foarte mult. Greselile care le-ai facut tu Max cand ai facut prima masina probabil o sa le fac si eu. Sau prima masina poate ai facut-o in 2 saptamani si a doua poate in 7 zile, doar lucrand mai ordonat din experienta, sper ca intelegeti ce vreau sa spun aici. Salutari, Ben Link to comment Share on other sites More sharing options...
nissan4x4 Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 (edited) Re: Caut firma/ persoana pt Sablare-si tratament Zinc :( mersi Max , macar esti corect. Eu nu am incapere unde sa o fac, mam uitat pe net as cumpara sau face o scula de sablare mica. In orice caz cred ca zincuirea este cea mai buna solutie. dar as vrea sa o sablez pt ca din cate am inteles dureaza mult daca ii face curatare chimica inainte de zincare. Am contactat deja o firma din cluj, am gasit aici adresa pe forum, o sa vad ce spun ei. In cel mai rau caz o sa ma apuc eu de ea, dar eu am max 10 zile pentru toata operatiunea, deci neaparat ar fi foarte indicat sa fie inca o persoana care stie bine pt ca sunt sigur ca experienta conteaza foarte mult. Greselile care le-ai facut tu Max cand ai facut prima masina probabil o sa le fac si eu. Sau prima masina poate ai facut-o in 2 saptamani si a doua poate in 7 zile, doar lucrand mai ordonat din experienta, sper ca intelegeti ce vreau sa spun aici. Salutari, Ben singur in 10 zileeeeee?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ;) ha,ha, hu, hu .... Edited November 20, 2016 by nissan4x4 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link to comment Share on other sites More sharing options...
abunea Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 (edited) Re: Caut firma/ persoana pt Sablare-si tratament Zinc Eu am facut asta cu sasiul de la Jeep. Data jos caroseria, sablat, reparat tot ce era de reparat, zincat (presupune inainte baie de curatare in acid). Sunt multumit de ce a iesit, cu zincarea termica. E cam ambitios sa faci totul in 10 zile, cred ca minim 2-3 zile sunt necesare sa o demontezi, cat mai dureaza transportul, sablatul, zincatul, iar pt montaj iar cred ca ai nevoie de minim 1 saptamana. O sa tot gasesti suruburi care nu ies, nu se mai potrivesc, complicatii, etc. Edited November 20, 2016 by abunea - O | | | | | | | O - - O IIIIIII O - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 Re: Caut firma/ persoana pt Sablare-si tratament Zinc ... dar eu am max 10 zile pentru toata operatiunea ... In cazul asta poti sa uiti de lucrarea aceasta. E evident ca nu ai idee ce inseamna o lucrare de genul acesta. 1. Demontare caroserie 2. Dezechipare completa sasiu (multe suruburi si cleme se rup) 3. Sablare, curatare in interior, (jet de apa, vibrare etc) 3. Suduri, reconstruiri de segmente (garantat e nevoie) 4. Un drum la Oradea pt zincare 5. Alt drum peste cateva zile pentru adus sasiul de la zincat 6. O zi de lucru pentru reparat toate filetele de pe sasiu dupa zincare 7. Inca o sablare fin pentru matuire 8. Vopsire cu grund special reactiv care face reactie cu zincul. 9. Vopsire cu 3 straturi de vopsea epoxidica bicomponent 10. Refacut toate conductele de frana si alimentare care in cele mai multe cazuri sunt varza si se rup la demontare. 11. La demontarea tendoanelor suspensiei precis vor fi bucsi defecte care trebuiesc schimbate 12. Caroseria precis are rugina si gauri pe sub ea si la panoul frontal in partea de jos astfel incat e pacat sa o pui asa cu probleme inapoi pe sasiu. Acum e momentul pentru sudarea si izolarea ei. 13. Ca la cele mai multe Patroale care au ajuns in starea asta, rezervorul e mancat de rugiuna si trebuie reconditionat sau inlocuit. 14. Montarea caroseriei pe sasiu (de multe ori e nevoie de bucsi noi si garantat de suruburi noi) Timpul de lucru pentru o astfel de lucrare incepe de la minim o luna in sus. Asta daca asiguri la timp banii pentru fiecare lucarare, materiale si piesele necesare. Daca cineva face mai repede asta, inseamna ca face lucrare de mantuiala. Colegii ceilalti pot sa ma contrazica daca considera altfel dar sa tina cont de toate neprevazutele. Nu doar strict lucru pe sasiu. Ti-ai stabilit un buget pentru aceasta lucrare? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ben 07 Posted November 20, 2016 Author Share Posted November 20, 2016 (edited) Re: Caut firma/ persoana pt Sablare-si tratament Zinc Singur nu in 10 zile, practic sunt 14 zile dar am zis 10 sa avem si o rezerva pt surprize. Daca gasesc cred ca imi permit sa platesc si inca 2 persoane + eu sa lucram la ea. Vorbesti de sruburi rupte , spune-mi ceva, saptamana trecuta am facut un job de amator la terrano al meu. Curatat rugina, cu flexul + vopsit, ca sa fac asta am dat jos tot ce am putut, teava de esapament, rezervor, conducte frane cabluri, conducte motorina doar le-am desfacut sa am acces la sasiu, 50% din sruburi sau rupt. La aripile din spate sunt niste aparatoare de fier foarte aproape de stopuri, ce crezi? nici unul nu sa desfacut, toate sau rupt. Am cumparat un dispozitiv in forma de 90' care l-am montat pe masina de gaurit ca sa am acces si a trebuit sa scot asa sruburile, dupa acea refiletate/curatate. Munca, munca, chin si chin. Am trimis deja mesaje private la cateva persoane care au facut asa ceva, pana acum nimeni nu are timp :(. Cred ca eu + o persoana care a mai facut asa ceva este posibil, bineinteles trebuie sa avem sculele necesare. Bine inteles ca sunt deschis la orice alte propuneri. Cand am avut 20 de ani am avut norocul sa muncesc cateva luni in Volkswagen Slovakia, odata ce a ajus o pic de apa sau sa depistat un punct de rugina pe o piesa, piesa respectiva era aruncata, sa fie siguri ca nimeni nu o recupereaza o striveau. In halele unde se vopsea umiditatea era controlata, aerul trebuia sa fie foarte uscat. Cat de departe sunt eu cu jobul meu de amator cand acum muncind afara sub o folie umiditatea aerului este foarte mare, chiar daca nu a ajuns apa deloc pe fierul gol. 100% rugina o sa revina. Cel mai mult imi lipseste o incapere unde sa muncesc, nu am masina de sablat, dar pot sa fac una, costa timp si bani, nu mai vorbesc de faptul ca am vecini si in stanga si in dreapta. Compresor si vopsit nu este problema, am lucrat si lucrez pentru prieteni si cunoscuti, sudura la fel, am TIG/MIG si +un aparat cu electrozi foarte bun. Rampa, macara de atelier sa ridici piese mari nu am, deci sunt niste chesti ca daca nu le ai in dotatie iti faci viata foarte grea. De acea sunt dispus sa platesc. Planific totul prin aprilie deci sper ca pana atunci o sa rezolv totul cu organizatia. Mersi la toti care posteaza, Ben Edited November 20, 2016 by Astral Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ben 07 Posted November 20, 2016 Author Share Posted November 20, 2016 (edited) Re: Caut firma/ persoana pt Sablare-si tratament Zinc In cazul asta poti sa uiti de lucrarea aceasta. E evident ca nu ai idee ce inseamna o lucrare de genul acesta. 1. Demontare caroserie 2. Dezechipare completa sasiu (multe suruburi si cleme se rup) 3. Sablare, curatare in interior, (jet de apa, vibrare etc) 3. Suduri, reconstruiri de segmente (garantat e nevoie) 4. Un drum la Oradea pt zincare 5. Alt drum peste cateva zile pentru adus sasiul de la zincat 6. O zi de lucru pentru reparat toate filetele de pe sasiu dupa zincare 7. Inca o sablare fin pentru matuire 8. Vopsire cu grund special reactiv care face reactie cu zincul. 9. Vopsire cu 3 straturi de vopsea epoxidica bicomponent 10. Refacut toate conductele de frana si alimentare care in cele mai multe cazuri sunt varza si se rup la demontare. 11. La demontarea tendoanelor suspensiei precis vor fi bucsi defecte care trebuiesc schimbate 12. Caroseria precis are rugina si gauri pe sub ea si la panoul frontal in partea de jos astfel incat e pacat sa o pui asa cu probleme inapoi pe sasiu. Acum e momentul pentru sudarea si izolarea ei. 13. Ca la cele mai multe Patroale care au ajuns in starea asta, rezervorul e mancat de rugiuna si trebuie reconditionat sau inlocuit. 14. Montarea caroseriei pe sasiu (de multe ori e nevoie de bucsi noi si garantat de suruburi noi) Timpul de lucru pentru o astfel de lucrare incepe de la minim o luna in sus. Asta daca asiguri la timp banii pentru fiecare lucarare, materiale si piesele necesare. Daca cineva face mai repede asta, inseamna ca face lucrare de mantuiala. Colegii ceilalti pot sa ma contrazica daca considera altfel dar sa tina cont de toate neprevazutele. Nu doar strict lucru pe sasiu. Ti-ai stabilit un buget pentru aceasta lucrare? Mersi Max, sigur nu am idee cum se face o lucrare din asta, daca as avea nu as fi aici si as lucra la reconditionarea masini. Discutiile si posturile pe forum ma ajuta sa imi dau seama ce ma asteapta de acea sunt foarte multumitor la toti cei care isi fac timp sa scrie cateva randuri. cred ca sudura nu este nevoie, nu ma contrazic, intrun singur loc este rugina mai mare restul sunt puncte Cineva spune ca la pe langa Deva,este o firma il duci si aduci sasiul intr-o zi de la zincat Toate tendoanele si bucsele cumparate noi din timp inainte de inceperea lucrari. Caroseria nu are nevoie de sudura, iarasi parerea mea. Bucse si sruburi noi cumparate inainte de a incepe lucrarea.. la srubiri nu sunt sigur daca exista o lista ca sa le poti cumpara, poate cei care au mai lucrat stiu, nu strica sa cumpari mai multe, nu se arunca niciodata, stiu pe cineva care vinde sruburi din inox, de cateva ori mai scumpe decat cele normale dar nu ai probleme. Teava de esapament din start noua.. Buget?, ce este cuvantul asta? :):):) max nu am deloc idee de buget sa fiu sincer dar sunt sigur ca masina asta am sa o refac si nu asa cum am facut timp de 10 ani terrano . As fi foarte recunoscator daca mi-ai deschide tu ochi, fara glume acum. Stiu am citit pe forum ca uni cheltuiesc si 10 mii EU fara manopera, deci suma asta nu o am. In cel mai rau caz o sa o refac eu si nu in zece zile dar in 12-24 luni cel putin. O demontez incet afara, daca pretul la sablare este mare fac masina de sablat, sablez si sasiul si caroseria. Am auzit pe cineva ca zincarea costa 350-500 EU doar sasiu. Bucse, sruburi ,tevi frne+motorina nu am idee. Vopsire nu am probleme sunt dotat complet compresor, postol vopsit, cunosc furnizori vopsea, am reducere 25%. Mersi, trebuie sa plac, o sa revin Ben Edited November 21, 2016 by Ben 07 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ben 07 Posted November 21, 2016 Author Share Posted November 21, 2016 Re: Caut firma/ persoana pt Sablare-si tratament Zinc Buna, astazi am trecut controlul technic fara probleme, technicianul a confirmat ca nu ii trebuie nici o sudura, nici sasiu nici caroserie, in fine asta ramane de vazut dupa ce se demonteaza totul. Uzura suspensie fata 20%, spate 30%, cea ce este super pt ca prefer sa stau cu suspensia asta pana termin cu rugina, placute de frane aproape de schimbare, puntea din fata are putin joc dar a spus ca inca merge pana vin data viitoare. Este primadata cand am mers cu ea, cred ca masina este OK, motorul nu scoate fum deloc nici la acceleratie, lampa de ungere ulei sa aprins si stins odata, din cata am inteles este o problema comuna la patrol. 150 km/h , se accelereaza cam greu dar in fine nu este masina de curse, are totusi 2500 kg. Am reusit si un derapaj mai mic la 80km/h, intentionat am incercat sa vad cat de stabila este. Din pacate am certificat de conformitate dar belgian si imi trebuie european. Deci o sa ma coste putin si trebuie sa astept., am inceput deja demersurile Astazi am ridicat-o pe butuci si sper cat de curand sa desfac diferentualul si bineinteles ca shimb si rulmenti la jocul de la roti si uleiul. 3 firme mi-au trimis email pt zincare inca nu am nici o oferta concreta. Incet sper sa avansez, pana in aprilie este inca mult. Singura problema care se iveste este sotia:):):), pre mult timp petrecut cu masina:):) Am explicat totul , ca asta este doar inceputul:):) si o sa vina o reconditionare totala cel putin 12 luni:):), chiar ca nu am dotatie sa fac asa ceva dar am speroat-o putin. Mersi, Ben Link to comment Share on other sites More sharing options...
nissan4x4 Posted November 21, 2016 Share Posted November 21, 2016 Re: Caut firma/ persoana pt Sablare-si tratament Zinc Buna, astazi am trecut controlul technic fara probleme, technicianul a confirmat ca nu ii trebuie nici o sudura, nici sasiu nici caroserie, in fine asta ramane de vazut dupa ce se demonteaza totul. Uzura suspensie fata 20%, spate 30%, cea ce este super pt ca prefer sa stau cu suspensia asta pana termin cu rugina, placute de frane aproape de schimbare, puntea din fata are putin joc dar a spus ca inca merge pana vin data viitoare. Este primadata cand am mers cu ea, cred ca masina este OK, motorul nu scoate fum deloc nici la acceleratie, lampa de ungere ulei sa aprins si stins odata, din cata am inteles este o problema comuna la patrol. 150 km/h , se accelereaza cam greu dar in fine nu este masina de curse, are totusi 2500 kg. Am reusit si un derapaj mai mic la 80km/h, intentionat am incercat sa vad cat de stabila este. Din pacate am certificat de conformitate dar belgian si imi trebuie european. Deci o sa ma coste putin si trebuie sa astept., am inceput deja demersurile Astazi am ridicat-o pe butuci si sper cat de curand sa desfac diferentualul si bineinteles ca shimb si rulmenti la jocul de la roti si uleiul. 3 firme mi-au trimis email pt zincare inca nu am nici o oferta concreta. Incet sper sa avansez, pana in aprilie este inca mult. Singura problema care se iveste este sotia:):):), pre mult timp petrecut cu masina:):) Am explicat totul , ca asta este doar inceputul:):) si o sa vina o reconditionare totala cel putin 12 luni:):), chiar ca nu am dotatie sa fac asa ceva dar am speroat-o putin. Mersi, Ben pot sa te ajut cu sfaturi dar si cu un avocat bun , desi sper sa fii suficient de intelept ca sa nu ai nevoie ! ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ben 07 Posted November 21, 2016 Author Share Posted November 21, 2016 Re: Caut firma/ persoana pt Sablare-si tratament Zinc pot sa te ajut cu sfaturi dar si cu un avocat bun , desi sper sa fii suficient de intelept ca sa nu ai nevoie ! :):), sper sa nu am nevoie :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nissan4x4 Posted November 21, 2016 Share Posted November 21, 2016 Re: Caut firma/ persoana pt Sablare-si tratament Zinc Eu nu am fost asa de intelept si am ajuns... maidanez ! Sa revenim la masina matali: 1. singur nu o poti face , sau te poti apuca daca ai un loc si cativa prieteni sa te ajute 2. in 3 insi ce lucreaza zilnic , pot estima ca termini lucrarea in 2-3 luni de zile . Nu e vorba numai de sasiu ci de o groaza de alte detalii si probleme ce apar si la cere nu te astepti. 3. fa o estimare de piese si procura-le inainte de a te apuca de treaba , altfel termenul se lungeste 4. daca nu poti satisface ceea ce scrie mai sus , cauta pe cineva care sa iti faca lucrarea, sa aibe spatiul, oamenii si cunostiintele necesare. Altfel te vei chinui si lungi groaznic . Pt lucrarea de extragere sasiu si zincare pune deoparte 2000-2500E. 5. Daca nu ai banii si disponibilitatile de mai sus , da-o mortii ei de masina , baga vaselina la greu in sasiu si praguri si bucura-te de ea , ca de aia ai dat banii pe dansa . Ea e masina ta si nu tu fraierul ei Indiferent de varianta pe care o alegi, iti doresc succes si viata lunga ! ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ben 07 Posted November 22, 2016 Author Share Posted November 22, 2016 (edited) Re: Caut firma/ persoana pt Sablare-si tratament Zinc Mersi Luigi, da Max cred ca a scris niste puncte importante si sunt sigur ca nu au venit din burta dar din experienta. Sunt recunoscator si apreciez. Bineinteles ca o sa-mi fac un calcul si daca nu sunt finante nu o sa fac nimic. Masina merge super asa cum este o sa tina poate 10 ani dupa care pot sa o arunc sau alt sasiu, sau nu stiu ce o sa fie. Nu e prima nici ultima masina care am vandut-o la pret de fier vechi. Acum Patrolul asta mi-a cazut putin la inima, sunt primele zile de cand il am, sunt sigur ca fiecare a trecut prin asa sentimente de dragoste dupa ce a cumparat masina:):):) dar putini au refacut masinile de la A la Zi, probabil din cauze PE care noi le stim toti. Sa ma informez, scris emailuri la firme pt devizuri nu costa decat putin timp. FINANTELE, AMBITIA SI TIMPUL LIBER o sa decida ce o sa fac cu ea. Mersi la toti care au postat, o sa va tin la curent , trebuie sa refac puntea fata complet deja aici o sa fie putin de lucru, o sa o desfac afara astazi, ploaia si frigul poate o sa raceasca sentimentele de dragoste:):) Piese nu am inca dar nu ma grabesc. Acum a venit prima oferta de zincare termica 05Eu pe kg. Stie cineva cu aproximatie cam cat zinc se lipeste de un sasiu scurt? Intreb baiati care au zincat si poate isi mai aduc aminte. Ben Edited November 22, 2016 by Astral Link to comment Share on other sites More sharing options...
opinion Posted November 22, 2016 Share Posted November 22, 2016 Re: Caut firma/ persoana pt Sablare-si tratament Zinc Poate zic o prostie (dar ma vor corecta colegii cu experienta), pretul de 0,5 euro/kg se refera la greutatea sasiului tau, nu la cat zinc se lipeste de el. Mai pe romaneste, daca sasiul are 300 kg o sa te coste 150 euro. Oricum interesant ceea ce vrei sa faci, numai ca trebuie sa tii cont de sfaturile date de Max si de Luigi, si mie imi place patrolul meu, si eu ma gandeam la o reconditionare cap coada, dar daca am gandi rational ar fi cam asa: pretul masinii + cei ~10k euro pe care se poate sa ii bagi -> merita? Daca as avea 10k euro sa bag in masina cred ca in mod cert as vinde patrolul si as lua o masina de 13-14k euro. Care in mod cert ar fi mai buna, mai tanara, mai economica, dar poate nu asa cu vino-ncoace ca si actuala. Spor la treaba. LE: daca iti place sa te murdaresti pe maini atunci sigur iese mai ieftin, dar sigur va dura mai mult. Too much of a good thing can be wonderful. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ben 07 Posted November 22, 2016 Author Share Posted November 22, 2016 (edited) Re: Caut firma/ persoana pt Sablare-si tratament Zinc Poate zic o prostie (dar ma vor corecta colegii cu experienta), pretul de 0,5 euro/kg se refera la greutatea sasiului tau, nu la cat zinc se lipeste de el. Mai pe romaneste, daca sasiul LE: daca iti place sa te murdaresti pe maini atunci sigur iese mai ieftin, dar sigur va dura mai mult. :):), da ai dreptate, nu m-am prins cu zincatul. Eu ma gandesc altfel. Daca cumpar patrol fie si din 2014 tot trebuie sa ii fac sasiul galvanizat sau zincat deci tot trebuie sa investesc aproape aceleasi bani, probabil fara sruburi rupte, bucse si material care se uzeaza nu trebuie sa schimbi nimic, dar nu ai sanse sa tii o masina nissan daca nu ii faci protectie pt rugina si protectie mai bune decat galvanizare sau zincat nu gasesti din cate cunost eu. Problema este ca sasiul rugineste din interior. Daca nu as avea alte responsabilitati as sta 20 de ore pe zi la reparat masina, asta este clar, dar exista si lucruri mai importante, deci ulei, vaselina nu ma deranjeaza. Sunt crescut la tara si munca grea a fost ceva normal. Am desfacut toata puntea , 1.5 ore a mers usor, bineinteles ca am vazut pe youtube un filmulet care iti explica totul in detail + cos my scris ce trebuie facut. Surpriza mare a fost cand am dat jos capacele de la roti, pur si simplu lipsesc piese. Am facut o poza cu roata, asa arata cand am dat joc capacele. Am vorbit cu proprietarul si a spus ca o sa se uite daca le are, mai am inca o punte de terrano, daca dimensiunile sunt la fel pot sa folosesc piesele de acolo. Diferentialul este in stare perfecta, nu are joc deloc, rulmenti de la roti sunt uzati putin, poate daca as remonta fara placute ar cobori mai jos rulmentul si nu ar mai avea joc, un rulment este ruginit deci le schimb pe toate 4 complet. Singura problema este ca extractorul meu de rulmenti este prea mare sa extrag camasa conica afara, dar sper sa gasesc o solutie. Ben Edited November 22, 2016 by Astral Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big.Ursu Posted November 22, 2016 Share Posted November 22, 2016 (edited) Re: Caut firma/ persoana pt Sablare-si tratament Zinc Vezi la planetare la "guler" sa nu ai ceva uzura .... ca pe acolo se va "pisa" ulei care-ti va parasi puntea .....si nu e bine. Ca sa refaci ce ai desfacut, in materie de punte (planetara, rulmenti) - manualul de reparatii de la Nissan. E sfant. Ai acolo explicat in detaliu ce trebuie sa faci ... vezi toate semeringurile daca tot ai ajuns acolo .... jos cu ele si schimba-le daca e cazul. Mergi pe originale, nu e mare diferenta fata de aftermarket, dar calitativ nu se pot compara. La rulmentul de la roata, foloseste dinamometrica si urmeaza cu strictete procedura, te poate scuti de marea problema a "wooble-ingului" (printre surse se numara si asta).... Pacat de masina ca nu a fost ingrijita de fostul proprietar.... Edited November 22, 2016 by Big.Ursu NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzlee Posted November 22, 2016 Share Posted November 22, 2016 Re: Caut firma/ persoana pt Sablare-si tratament Zinc Salut Ti-l recomand calduros pe Peter Erno, il gasesti pe forum: http://forum.club4x4.ro/forumdisplay.php?768-Modificari4x4-Oradea Eu am facut un mercedes G la el , in Oradea. Aici gasesti thread-ul cu toate etapele, pana la sfarsit: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?88557-Mercedes-G300-GD-W460 E un om de nota 20, cum greu mai gasesti in ziua de azi, atata am de zis. Pentru mai multe detalii, putem sa ne auzim pe privat. Seba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ben 07 Posted November 22, 2016 Author Share Posted November 22, 2016 Re: Caut firma/ persoana pt Sablare-si tratament Zinc Buna la toti, asa cum am presupus rulmentul dinspre cardan este varza, bine inteles si semeringul, astazi am lansat cererea, sper pe maine sa am oferta dupa acea, plata, asteptat cateva zile si remontat totul inapoi. Diferentialul este absolut OK,nu are joc deloc, nu a fost span deloc, dar nici ulei, cred ca proprietarul a inceput sa munceasca la el a golit uleiul si dupa acea a renuntat de acea si piesele lipsa. In fine chiar mi-a facut placere lucrarea asta. Salutari la toti, Ben Link to comment Share on other sites More sharing options...
nissan4x4 Posted November 22, 2016 Share Posted November 22, 2016 Re: Caut firma/ persoana pt Sablare-si tratament Zinc Trebuie sa dai diff-ul afara ca sa poti inlocui acel rulment. Eu il am pe stoc , costa 135 lei. Simeringul, il avem si pe acela , e vreo 80 lei. Sfatul meu este sa demontezi diferentialul, e posibil sa ai deteriorare pinionul si coroana si degeaba comanzi rulmenti , iti trebuie alt diff Bafta ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ben 07 Posted November 22, 2016 Author Share Posted November 22, 2016 Re: Caut firma/ persoana pt Sablare-si tratament Zinc Salut, nu este stricat nimic, am demontat totul, nici pinionul nici coroana, nic urma de zgarietura. Te contactez pe privat maine. Mersi mult, Ben Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted November 22, 2016 Share Posted November 22, 2016 Re: Caut firma/ persoana pt Sablare-si tratament Zinc O reconditionare functionala la un Patrol nu va costa niciodata 10 mii , poate doar daca ai extravagante cu geamuri Swarovsky si tapiterie din catifea cusuta cu fire de argint aurit . Intr-un caz normal fara compromisuri dar si fara excese inutile costurile se opresc sub 4 mii euro daca munca e facuta de manutele proprii - numai sa te tina ambitia sa nu renunti si sa fii pregatit sa dureze mult , orice operatie mica sau mare o vei face personal . Marele impediment nu sunt operatiile mari ce alea mici , care sunt si frustrant de multe si mai sunt si cele mai consumatoare de timp si uneori si de resurse , chiar daca nu sunt deloc vizibile si nici nu ajuta la buna functionare a masinii nici pe moment si nici in viitor dar totusi sunt necesare sau chiar obligatorii . Imi vine in minte curatarea mecanismelor de la usa si reconditionarea balamalelor - nici nu vreau sa ma gandesc ... Avantaje reale la munca facuta de tine sunt evidente financiar dar cel mai important pentru mine e unul singur - siguranta lucrului bine facut , ce-si face omu' cu mana lui il ajuta sa doarma mai linistit . La punte n-ai MRL-uri ?... Cam nasol ... Cat despre piesele de Terrano ... la ce ai avea nevoie se potrivesc prea putine si prea marunte ( cateva surubele , cateva sigurante ... adica mai nimic ) . Pentru extragerea rulmentilor pivoti la puntea fata e nevoie de un extractor cu semiluna ( gatuitorul de 20-50mm ) , se prea poate si cu altele dar te chinuie si la cele cu brate de obicei e nevoie de polizarea ghiarelor sa intre sub rulment . Insa intodeauna se poate si altfel simplu si ieftin - se taie colivia si cad rolele , se prinde pivotul in menghina si se polizeaza inelul de rulment pana proape de ax , dupa polizare se crapa inelul in zona polizata ( partea subtiata prin polizare se fisureaza repede , nu e nevoie de a doua lovitura cu ciocanul ) si inelul de rulment astfel fisurat iese aproape liber ca s-a largit cota interioara . Montarea rulmentilor pivot noi se face cu putin bun-simt mecanic , atentie ca la o bucsa de presare prea mare fisureaza gulerul mic la inelul interior . Repet recomandarea de a studia manualul pentru cuplurile de strangere si pentru procedura de reglaj la diferential - chiar daca te poti lipsi de manual daca ai experienta . Daca ai experienta la mecanica generala te poti lipsi de manual ca mecanica e mare , simpla si directa la Patrol dar te-ar ajuta sa nu gresesti . Adica ... pune manualul pe calorifer in baie peste reviste , mai uita-te prin el cand ai un moment de ... de citit in baie ... La pinonul de atac atentie la prestrangere , intre rulmenti e o bucsa distantiera care trebuie coordonata cu prestrangerea rulmentilor . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts