Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Olanesti 2008...

yo2bt
 Share

Recommended Posts

Arad - Deva - Simeria - Petrosani - Obarsia Lotrului - TransAlpina - Ranca - Novaci (pe un forestier mult mai lung decat drumul asfaltat, dar frumos) - Baia de Fier - Horezu - Stoenesti - Pausesti Maglasi (o scurtatura ca sa nu trec prin Ramnicu Valcea ) - Olanesti.

Pe aici am ajuns la "fata locului"...

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Re: Olanesti 2008...

Toate traseele din Muntii Capatanii si Muntii Lotrului, pana la altitudini de 2000 m, le-am facut impreuna cu Vali Olanescu (strastranepotul intemeetorului Statiunii Olanesti), un prieten care cunoaste foarte bine zona, "calcand-o "de multa vreme cu motocicleta si cu ATV-ul. Fara un ghid priceput nu gasesti urcarile spre golul alpin. In 10 zile am facut ture insumand aproximativ 500 Km.

Zona este deosebit de frumoasa.

Pe Caprareasa am urcat din Olanesti, mergand pe Valea Bacea pana la capatul drumului forestier, apoi la stanga pe drumul de TAF, in urcare pana la aprox 1900 m.

Doamne, cat de frumos trebuie sa fi fost ! ... tare mult mi-ar place sa merg si eu intr-o asemenea calatorie ...

Ne-am plimbat un pic pe golul alpin, apoi din Caprareasa am coborat in Valea Lotrului, la Malaia, pe un track greu, dar foarte frumos si foarte tehnic, cu multe inclinari laterale.

Am mers pe Lotru in sus si la Ciungetu am urcat spre Fratosteanu (2053 m). Aici am intrat in drumul de creasta ce ajunge in Transalpina, in zona Curmatura Stefanului. Am mers pana deasupra lacului Vidra, de unde ne-am intors in Valea Macesului, pe Lotru. Se facuse seara.

Intr-o zi ne-am dus pana pe Varful Cozia.

Olanesti - Suta - Manastirea Frasinei - Calimanesti - Bradisor - Varful Cozia.

La intoarcere am luat-o de la Manastirea Frasinei prin Comanca, spre Olanesti. Pacat ca nu am poze...

Prin Comanca in ultimii 70 de ani nu trecuse nici o masina :grin: .Nici eu n-as mai trece, si nici pr voi nu va sfatuiesc sa o faceti. Nu aveam cale de intoarcere, asa ca ne-am incercat norocul. Pana la urma am invins, dupa ore de trolieri, ridicari de roti cu hilift-ul, pus pietre, tinut cu sufa spatele, etc... Noaptea...

ioi ce poze faine...am crezut ca te plimbi la olanesti sa iti tratezi oasele reumatice nu sa haladui pa ase munti si cu ase peisaje...

Pepi, la Olanesti merg doua categorii de oameni. Unii sa bea ape minerale pentru fere, ficat, stomac, rinichi, etc. si altii... cu capu', ca noi, sa se duca cu masinile pe unde-o fi mai rau.

Ai cu ferea tare se tanguiau cand vedeau masina plina de noroi...

Minunatia din preajma Olanestiului e "Cheile Cheii" Valea ce stabate cheile se numeste, normal... Valea Cheii si e aroximativ paralela cu Valea Olanestiului.

"Valea Cheii" se numeste si satul de unde se pleaca. E mai jos de Olanesti, spre Ramnicu Valcea.

Nu folosim noi asfaltu', ca ne cauzeaza, si trecem din Olanesti, prin Tisa, direct in Valea Cheii. Mergem pe vale pana la tunel, trecem prin el, ajungem la parau, si nu dupa mult timp, la Cabana Cheia. Aici il intalnim Pe Nea Ion si pe Molda, cateaua care pazeste intrarea in chei.

Pana aici cu volanul in brate... :grin: In chei cei cu lubenite sub tricou nu prea au "trecere" pe unele portiuni...

Nu foarte departe de Olanesti sunt si Muntii Lotrului. Foarte frumos si pe-aici... Numai ca a cam dat iarna peste noi...

Am reusit sa urcam pana sub Varful Robu (1899 m), trecand peste Varful Veveretu. Drumul s-ar fi putut continua daca nu ne infundam in zapada viscolita de juma' de metru.

... si multe alte trasee minunate.

Ii multumesc lui Vali, Claudiu si Dan, care m-au insotit si m-au ajutat sa recuperez autobuzu' in multe situatii dificile.

Nu am indoit decat pragul dreapta, bara panhard spate (ranforsata) si tendonul inferior dreapta. Bara de conexiune era indoita putin de la plecare. :P Cablul de la troliu s-a rupt la jumatate... deci mai am vreo 15 m. pe tambur :hi

Ei sunt prietenii mei de nadejde, din Olanesti. Vali, Claudiu si Dan.

Inca odata :tk

super aventura! Am batut si eu muntii aia acum 4 ani cu un KTM Adventure - super peisaje si multe variante de trasee. E foarte misto drumul strategic care merge din Valea Macesului paralel cu valea lotrului pana se intzeapa in transalpina. Din povestile tale inteleg ca ai facut si tu o bucata din el. Mai aveai o varianta in sus de la polovragi prin cheile oltetzului si ieseai la lacul galbenu - ciunget.

Si ca sa vezi ce mica e lumea - Vali a fost in 2 randuri si ghidul nostru. Acum vreo 4 ani chair am dormit la el la pensiune. Acum 2 ani am plecat cu niste prieteni din calimanesti si in olanesti ne-am oprit la el si ne-a scos pe un drum foarte misto pana in creasta (nu cred ca mergea masina pe acolo). Avea o motocicleta mai veche (Yamaha XT500) dar mergea foarte bine pustiul.

Daca il mai vezi transmite-i salutari de la ionut cu KTM-u din bucuresti.

Daca il mai vezi transmite-i salutari de la ionut cu KTM-u din bucuresti.

Am vorbit cu Vali si i-am transmis salutarile tale. Dealtfel, citeste si el forumul.

• 2 months later...

nicu englezu are un teren pe acolo ... de la bunici ... mereu ne spune sa mergem in zona ... da-ne si noua de stire daca o puneti ..

Edited by Astral
cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!

Guest mohaoliver

Foarte frumos. Peisajul superb si traseele super.

bafta

Sper sa ajung si eu anul asta pe acolo.

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use