Klez Posted August 9, 2017 Share Posted August 9, 2017 Nu prea are treaba cu domeniul forumului, dar zic sa incerc ca e sectiunea buna Asadar, am colaborat cu un SC, de pe SC-ul meu. Totul fain frumos pana in Noiembrie anul trecut cand au inceput sa intarzaie plata facturilor aferente comisioanelor. Din Martie nu au mai platit deloc, fara nici un motiv anume (oarecum)... Nu e vorba de suma foarte mare, insa la randul meu a trebuit sa platesc niste salarii, care depindeau de plata acelor facturi. Astfel, m-am facut eu de cacao fata de angajatii/colaboratorii mei :T , iar astia de trebuie sa-mi faca plata, n-au pic de cojones, ca nu raspund nici pe mail, nici telefonic. :uameni Astfel, caut sfaturi, poate chiar avocati pentru actiune in instanta. :h5 OMU'e inainte de toate! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted August 9, 2017 Share Posted August 9, 2017 Re: Recuperare bani facturi restante Daca suma e suportabila, dupa cum zici, las-o balta pentru ca justitia noastra favorizeaza rau-platnicii si infractorii.... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klez Posted August 9, 2017 Author Share Posted August 9, 2017 Re: Recuperare bani facturi restante E vorba de 9.000 si ceva de lei, fara dobanda... Ma gandesc ca mai pun inca vreo miuta de euro si iau ceva frumos de banii aia OMU'e inainte de toate! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoghi Posted August 9, 2017 Share Posted August 9, 2017 Re: Recuperare bani facturi restante Daca SC lor nu mai are "front de lucru" singura varianta este sa mergi la ei saTi dea 2-3000 lei si ceva produse. Existau niste firme care cumpara creantele dar nici ei nu cumpara orice. Am in curte un englez si un american :F Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted August 9, 2017 Share Posted August 9, 2017 Re: Recuperare bani facturi restante "Din Martie nu au mai platit deloc, fara nici un motiv anume (oarecum)... " Cheia problemei cred ca sta in acel "oarecum" care mie imi spune ca, totusi, ceva-undeva, s-a stricat in relatia/comunicarea cu ei. Deci, pana nu lamuresti si nu il rezolvi pe acel "oarecum", nu vei rezolva nimic. Mergi la ei, discuta cu persoana de decizie, dati cartile pe fata, reluati negocierea si bateti palma pe lucruri clare si lamurite. REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klez Posted August 10, 2017 Author Share Posted August 10, 2017 Re: Recuperare bani facturi restante Nu, nu! Nu-mi mai trebuie sa continui. Cel putin nu cu ei. Acel oarecum e strict legat de banuieli, intrucat nu am avut cu cine vorbi... Cred ca am fost prea incomod, si ei au actionat pe principiul romanesc, decat sa felicitam, mai bine hai sa fu*em. Ideea e ca am incercat de nenumarate ori sa-i sun, am trimis o gramada de mail-uri cu notificari si somatii. Nu pot sa ma injosesc atat de mult, de asta am zis ca ramane sa-i actionez in instanta. OMU'e inainte de toate! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RZV Posted August 10, 2017 Share Posted August 10, 2017 Re: Recuperare bani facturi restante Salut. Practic,banii nu au treaba cu injositul. Daca vrei sa fii domn, plateste-ti TVA -ul si tot ce treb pt banii facturati si las-o asa.DAr nu tine, cel putin din punctul meu de vedere. Ia uite un exemplu personal,pas cu pas. Pasul 1 Verifica firma via Date Firme sau Vrajitorul sau orice alta aplicatie care face asta - cum stau cu banii si cu cifrele, impozite, chestii, cine este actionar, insoventa, daca sipentru ce se judeca,daca si ce au pus gaj la banci, in principiu, un ochi ce face asta constant stie sa citeasca starea unei firme dintr-o chestie din asta. Toata asta pt cineva care are contract cu enumeratii costa maxim 40 lei.poti incerca sistemul si free /de proba pr o verificare totala,contra unor mailuri si telefoane,ii rogi sa iti verifice TOTAL firma,doar ca treb sa fii pregatit sa suporti bombardamentul de dupa cu ofertele de colaborare.... Combinat cu ce info ai tu din interior,esti deja pe calea cea buna. Pasul 2 dupa asta vei sti daca cei ce cumpara creante iti dau ceva pe ale tale (ai contract beton ,sume de facturat intarzieri, inregistrat instiintari trimise?) sau apelezi la diversi terti ce-ti iau comision pt recuperare- de ex Urban si asociatii. Este varianta cea mai practica, fara stres si alergat pt tine.costuri suportabile din calculul cu contract si facturare intarzieri DACA ai si au de unde lua.... sa intelegi -niciunul din oamenii normali care au o linie de credit, sau un gaj la o banca sau chestii din astea nu mai pupa mare lucru daca un nene destupat ii pune poprire pe conturi....dar pt asta ai nevoie de acte si nenea destupat. Asta dpdv legal, ca altfel, pentru 500E il trimiti la control medical de urgenta si iti iei adio de la bani, eventual tragi tu ponoasele :old Spor! Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
silviud. Posted August 10, 2017 Share Posted August 10, 2017 Re: Recuperare bani facturi restante Salut. De ce nu contactezi un avocat? Chestiunea e relativ simpla. Daca e de Bucuresti o sa dureze, insa o sa ii poti executa silit ulterior. Recuperezi inclusiv onorariul avocatului. Serios. Alte cai mai bune nu exista. Singura problema e timpul. Dar poate sa curga in favoarea ta in ceea ce priveste eventuale dobanzi, inflatie etc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marian.ilciuc Posted August 10, 2017 Share Posted August 10, 2017 Re: Recuperare bani facturi restante Mai exista o solutie, sa lasi anaf-ul sa recupere bani ptr tine. Se face o hartie prin care tu anunti ca plata taxelor tale nu poate fi facuta ptr ca SC x nu a platit factura/facturile ... anaf-ul va prelua creanta si va incasa toti bani in contul sumelor datorate de catre tine catra anaf (tu nu primesti nimic, toata suma se duce catre taxele de la anaf) Te poate lamuri inspectorul anaf alocat sc-ului tau. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klez Posted August 10, 2017 Author Share Posted August 10, 2017 Re: Recuperare bani facturi restante Pai pe FF e stipulat TVA la incasare, doar sa deduc din impozit...cred... Partea cu ranga, iese din discutie, imi place cazierul asa cum e acum... Gol :grin: OMU'e inainte de toate! Link to comment Share on other sites More sharing options...
emp Posted August 10, 2017 Share Posted August 10, 2017 Re: Recuperare bani facturi restante firma mai există?mai funcționează ?sau au plecat din sediul închiriat au renunțat la telefoanele de contact și nu mai dai de ei? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klez Posted August 10, 2017 Author Share Posted August 10, 2017 Re: Recuperare bani facturi restante Exista. Are activitate in continuare. Ideea e ca am negociat cu ei un comision la inceput. Pe parcurs au gasit alti colaboratori carora le oferea cam jumatate, iar mie au inceput sa nu-mi mai plateasca. Ei nu mi-au mai platit, eu nu am mai prestat, apoi tot ei au inceput s-o dea din fanta-n cola cum ca eu nu-mi indeplinesc target-ul si de asta nu platesc... Target care de altfel, cf ctr se calcula la sfarsit de an contractual, respectiv sept 2017, deci din Martie, nu aveau de unde sa stie daca imi fac sau nu targetul. Au fost trimise vreo 4-5 notificari din Aprilie pana acum, iar de 2 sapt o somatie de plata cu termen de 7 zile. Nici un raspuns OMU'e inainte de toate! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantzerrow Posted August 10, 2017 Share Posted August 10, 2017 Re: Recuperare bani facturi restante Salut. De ce nu contactezi un avocat? Chestiunea e relativ simpla. Daca e de Bucuresti o sa dureze, insa o sa ii poti executa silit ulterior. Recuperezi inclusiv onorariul avocatului. Serios. Alte cai mai bune nu exista. Singura problema e timpul. Dar poate sa curga in favoarea ta in ceea ce priveste eventuale dobanzi, inflatie etc. Pentru 9000 de lei nici nu merita efortul. Plata unui avocat plus judecata intr-un sistem putred de corupt nu merita stresul. Daca erau 9000 E sau 90 000 E poate, dar asa exista riscul sa inteleaga imbecilul ala de judecator altceva si te trezesti ca pierzi procesul si pe langa banii dati la avocat sa trebuiasca sa dai si cheltuieli de judecata :grin: Cancerul justitiei din Romania. Pe langa legi strambe, in procese indiferent de probele din dosar sau de valoarea avocatilor totul se rezuma pana la urma la "ce intelege judecatorul sau completul..." De aia se feresc ca dracu de tamaie sa treaca legea raspunderii magistratilor. Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
emp Posted August 10, 2017 Share Posted August 10, 2017 Re: Recuperare bani facturi restante sunt firme de recuperări care își caută mușterii contra unui procent din sumă.eu la ei aș apela.cu justiția de la noi trec 5 ani și n-ai făcut nimic concret.pierzi timp,bani,nervi sănătate.in plus avocații sunt pe o mână se înțeleg între ei Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted August 10, 2017 Share Posted August 10, 2017 Re: Recuperare bani facturi restante Pentru 9000 de lei nici nu merita efortul. Plata unui avocat plus judecata intr-un sistem putred de corupt nu merita stresul. Daca erau 9000 E sau 90 000 E poate, dar asa exista riscul sa inteleaga imbecilul ala de judecator altceva si te trezesti ca pierzi procesul si pe langa banii dati la avocat sa trebuiasca sa dai si cheltuieli de judecata :grin: Cancerul justitiei din Romania. Pe langa legi strambe, in procese indiferent de probele din dosar sau de valoarea avocatilor totul se rezuma pana la urma la "ce intelege judecatorul sau completul..." De aia se feresc ca dracu de tamaie sa treaca legea raspunderii magistratilor. SUBSCRIU 101% ! Deunazi am vazut o chestie spusa de Madam Pipidi : Nu e normal ca legislatia anti-coruptie sa fie facuta de avocatii coruptilor ! Pai, 99% dintre cei din parlament sunt infractori nedovediti si ei doar asta fac : legi cu dedicatie si legi care sa favorizeze furtul si sa-i protejeze pe infratori. REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantzerrow Posted August 10, 2017 Share Posted August 10, 2017 Re: Recuperare bani facturi restante sunt firme de recuperări care își caută mușterii contra unui procent din sumă.eu la ei aș apela.cu justiția de la noi trec 5 ani și n-ai făcut nimic concret.pierzi timp,bani,nervi sănătate.in plus avocații sunt pe o mână se înțeleg între ei Chiar daca e offtopic si sa ma scuze colegul pentru asta, imi permit sa fac o precizare suplimentara traita pe pielea mea, asadar va rog sa va feriti de m*istii astia recuperatori . -accident cu dauna totala la Terrano 2 (persoana care a provocat accidentul era asigurata la jegurile de la Asirom). -dupa accident, un reprezentant al Brigazii de politie Rutiere de la Udriste transmite contra unei sume de 1000 lei/caz (cam asa e mersul) numarul meu de mobil unei societati de "recuperari" de prin Polonia ce activeaza in Romania. -firma se angajeaza sa recupereze multi banii de la asigurator. Dupa ce am investigat prin diverse metode, evident fara sa imi dau acordul unui contract am aflat Adevarul: -se face un contract prin care firma "blindata de o armata de avocati" va recupera de la asigurator sume colosale. -banii intra prima data conform contractului in contul "recuperatorilor" dupa care ei vor transfera spre partea pagubita ce cred de cuvinta. Realitatea: -firma de recuperatori face parte dintr-o filiera foarte bine organizata ce presupune politisti de la rutiera, avocati, judecatori (au aparut cazurile deja si prin presa). -pagubitul ia in general o mare muie (pot sa nu o editez pe asta ? ). Ex: caz cu deces pe la Bacau in accident rutier, familia a luat de la asigurator (prin firma de recuperari poloneza) undeva la 10 000 E in timp ce "polonejii" mana in mana cu Asirom, rutiera si judecatorii au luat cateva sute de mii de euro (vezi limita maxima de despagubire de pe polita de asigurare) bani ce s-au impartit frateste in functie de contributie. :wink: Cum spune vorba aia romaneasca "Sa belim ochii ca altfel belim..." Sa auzim de bine ca de rau ne-am saturat... Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klez Posted August 10, 2017 Author Share Posted August 10, 2017 Re: Recuperare bani facturi restante Pantzer.... Vorbim cumva de EUCO in polonia, respectiv CEDE in romania? Intreb pt ca su eunt unit manager la ei si pana acum n-am avut "surprize" cu clientii mei. Dar daca e aceeasi firma, as dori mai multe informatii pentru a putea fi mai informat pe viitor. Am zeci de cazuri de vatamari corporale/decese unde procesul de despagubire a decurs ok, fara probleme, insa e bine sa stiu si "downside-ul" acestei activitati. Multumesc anticipat OMU'e inainte de toate! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantzerrow Posted August 10, 2017 Share Posted August 10, 2017 Re: Recuperare bani facturi restante Pantzer.... Vorbim cumva de EUCO in polonia, respectiv CEDE in romania? Intreb pt ca su eunt unit manager la ei si pana acum n-am avut "surprize" cu clientii mei. Dar daca e aceeasi firma, as dori mai multe informatii pentru a putea fi mai informat pe viitor. Am zeci de cazuri de vatamari corporale/decese unde procesul de despagubire a decurs ok, fara probleme, insa e bine sa stiu si "downside-ul" acestei activitati. Multumesc anticipat Mai are vreo importanta ? Era o expresie prin latina LEX FORI. Da stiu, e o ironie ieftina, dar se identifica cu o realitate ciudata. Fiind in domeniu asa cum afirmi, consider ca ai toate datele :h5 Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klez Posted August 10, 2017 Author Share Posted August 10, 2017 (edited) Re: Recuperare bani facturi restante Sunt multe de discutat pe tema asta, cu plusuri si minusuri. Legat de dezpagubirea de 1000€ pentru un deces, imi pare cam putin, poate doar pt ca era membru de familie indepartat bunic, nepot (de regula sunt deSpagubiti toti membtii familiei unui decedat, pot si 20 de oameni, daca e familie extinsa) sau daca accidentul a fost cu culpa comuna, unde se primeste, evident, in functie de procentul de nevinovatie, rezultat in urma expertizei/contraexpertizei politiei. Am doar datele cazurilor incheiate personal, neavand acces la altele...de altfel, nici nu as vrea. Edited August 10, 2017 by Astral OMU'e inainte de toate! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantzerrow Posted August 10, 2017 Share Posted August 10, 2017 (edited) Re: Recuperare bani facturi restante Hai ca te faci ca ploua si iti vin in ajutor :h5 http://lex-birou.ro/despre-noi/ Nu e publicitate dar in caz de doamne fereste, sa tineti cont de ce am scris in acest topic :wink: Pana la urma cum iti asterni asa dormi. Edited August 10, 2017 by pantzerrow Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klez Posted August 11, 2017 Author Share Posted August 11, 2017 Re: Recuperare bani facturi restante Nu ma fac ca ploua, doar ca sunt firme diferite cu politici/comisioane diferite. Chiar nu auzisem e astia. Acum stiu :tk OMU'e inainte de toate! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RZV Posted August 11, 2017 Share Posted August 11, 2017 Re: Recuperare bani facturi restante Mi se pare mie ca discutia isi pierde forma. Credeam ca sumele vin din santiere, montaje, sevicii de alt fel nu din hartogaraie si avocaturi :old atunci de ce mai intrebi aici daca esti in sistem si deja stii mersul? pt cei ce presteaza servicii /munca palpabil cu facturi si nu primesc banii este valabil ce am spus mai sus. Pt cei ce presteaza servicii non palabile -munca si hartii contra comisioane,cum pare sa fie cazul aici devine problematic.mI ALES DACA NU EXISTA UN CONTRACT care sa ateste exact natura prestatiilor , remunerarea lor si contorizarea cantitatii. am recuperat sume mici si mari prin prisma activitatii de la diversi transportatori,intreprinderi sau srl ce dezvolta act lucrative mari sau mici, dar toti aveau linii de credit,investitii, active - nu o firma cu 10 angajati, doua masini la patroni si un sediu inchiriat.Astora nu ai ce sa le iei fizic :)) Am recuperat bani chiar si cu BO avalizate in nume personal ca si garantie.... neavand nici o unealta din asta, ioc, bani.probabil ca ei stiu asta mai bine ca tine si uite situatia exacta... Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klez Posted August 11, 2017 Author Share Posted August 11, 2017 (edited) Re: Recuperare bani facturi restante Mai sus am deviat de la discutie. Asta cu hartogaraie si avocati e o alta activitate care decurge ok, fara probleme. In postarea initiala era vorba de o alta firma cu care am colaborat, din domeniul energetic, eu facand partea de reprezentare zonala/partener zonal (intocmiri contracte, remedieri etc). De la cei din urma am de recuperat ceva "maruntis" LE: Exista contract, inca in termen, cu numar de inregistrare, semnat, stampilat de ambele parti. Respectiva firma are mai multe spatii comerciale(birouri) si autoturisme pt agenti, etc Edited August 11, 2017 by Klez OMU'e inainte de toate! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipri778 Posted August 11, 2017 Share Posted August 11, 2017 Re: Recuperare bani facturi restante Pe ce bani lucrati pe la Bucuresti de va pemiteti sa intoarceti capul de la 9000 lei? Aveti pensii speciale )))) ? don't worry, be happy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted August 12, 2017 Share Posted August 12, 2017 Re: Recuperare bani facturi restante Pe ce bani lucrati pe la Bucuresti de va pemiteti sa intoarceti capul de la 9000 lei? Aveti pensii speciale )))) ? Pe ce bani lucreaza avocatii la voi si cum de aveti atata timp liber ca sa le irositi pentru ceva ce oricum nu veti mai recupera....? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts