Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Parcul national M-tii Apuseni - macar o data in viata.

ctinu

Postări Recomandate

Re: Parcul national M-tii Apuseni - macar o data in viata.

...Problema este de la vf Piatra Graitoare spre Vartop. E o zona unde rotile de 33 is bune dar mai mult nu incurca :).

N-am prea inteles ce ai vrut sa zici. E foarte adevarat ca niste roti mai mari ar fi avut mai mult succes la treceri peste bolovani.

Traseul nostru a trecut peste Piatra Graitoare si a depasit-o. Cu rosu e trackul inregistrat la coborare spre Vartop.

1510099344_PiatraGraitoare.thumb.JPG.a0340b1a9a467e6874efe10cf82bf4b8.JPG

Poate am fi incercat mai mult, dar episodul cu franele m-a temperat.

Editat de ctinu
Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

N-am prea inteles ce ai vrut sa zici. E foarte adevarat ca niste roti mai mari ar fi avut mai mult succes la treceri peste bolovani.

Traseul nostru a trecut peste Piatra Graitoare si a depasit-o. Cu rosu e trackul inregistrat la coborare spre Vartop.

[ATTACH=CONFIG]284447[/ATTACH]

Poate am fi incercat mai mult, dar episodul cu franele m-a temperat.

Am vrut sa zic ca am urcat pe unde ati vrut voi sa coborati si nu a fost usor.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Am vrut sa zic ca am urcat pe unde ati vrut voi sa coborati si nu a fost usor.

Asta am inteles; chestia cu rotile n-am inteles-o. ("E o zona unde rotile de 33 is bune dar mai mult nu incurca :).")

Editat de ctinu
Link spre comentariu

Asta am inteles; chestia cu rotile n-am inteles-o. ("E o zona unde rotile de 33 is bune dar mai mult nu incurca :).")

Adica mai mult de 33: 35, 38 sau chiar 40:ha:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Adica mai mult de 33: 35, 38 sau chiar 40:ha:

("E o zona unde rotile de 33 is bune dar mai mult nu incurca :).")

Deci: incurca, sau nu?! :f2 :h5

Editat de ctinu
Link spre comentariu

E bine sa ai si mai mult de 33. E o zona ciudata. Nu e lunga , vreo 15 metri cu pietre mari. Acolo am avut nevoie de troliu putin. In rest 33 au mers grozav.

Natura si aventura

Link spre comentariu

... E o zona ciudata. Nu e lunga , vreo 15 metri cu pietre mari.

Probabil ca te referi la aceasta zona. Noi ne-am oprit deasupra ei. Se vede ca si altii au patimit pe acolo.

Link spre comentariu

Asta este :grin: , eu nu am coborat pe acolo , sincer pe coborare cu treapta 1 nu cred ca e f greu. Dar la urcare a fost ciudat la un moment dat.

Natura si aventura

Link spre comentariu

Salut,

Un track GPS ar fi ''optim"

Florin

Pai nu prea ai ce ca e pe traseu turistic marcat , Arieseni pana pe vf Bihoru Mare banda albastra , apoi de pe varf pana in Vartop pe banda rosie . O harta e suficienta , nu are rost sa te complici cu GPS-uri.

Natura si aventura

Link spre comentariu

Asta este :grin: , eu nu am coborat pe acolo , sincer pe coborare cu treapta 1 nu cred ca e f greu. Dar la urcare a fost ciudat la un moment dat.

Daca masina e suficient de inalta, treaba e simpla; depinde de motor (in sus), sau de frane (in jos) si, bineinteles, de sofer. Altfel, risti sa-ti avariezi "fundul".

Link spre comentariu

... O harta e suficienta , nu are rost sa te complici cu GPS-uri.

Fiecare metoda are avantaje si dezavantaje. Am lucrat mult cu hartile (hartie), dar prefer GPS-ul: harti si trackuri, fie doar pt comoditate. Cand conduci in conditii grele, nu stai sa intinzi harta. Iar la intersectii de drumuri/poteci ascunse in iarba, sau nemarcate ai toate sansele sa te ratacesti.

@Flo123123

Arieseni-Vf. Bihor.kmz

Vf. Bihor- Vartop.kmz

Editat de ctinu
Link spre comentariu

Am cam batut drumul pina la Vf Bihor in anii trecuti de 10-15 ori sau poate mai mult...

Parca recunosc in primele 2 foto zona salaselor, sint ceva case in care vin oamenii vara si stau cu animalele iar ultimele

2 foto aproape de statia Tv.

A 4`a cred ca este aproape de o cruce, acolo a murit intr`o iarna seful statiei Tv, mai avea vreo 300-500m pina la statie.

Vara drumul este o placere mai ales de cind au pus in functiune si eolienele.

Iarna se mergea pe jos, este o curba chiar sub munte mai sus de salase unde am prins zapada prin iunie dupa ce a fost spart troianul cu o Vola.

Acum se poate merge si iarna deoarece dezapezesc drumul pentru interventii la eoliene.

Am coborit intr`o iarna ghidat dupa GPS,eram 3 masini in coloana si toti trei soferii eram in conferinta, vizibilitatea era pe la 1m in fata masinii...GPS-ul chiar a fost de folos.

O zona frumoasa de tot, merita sa o vedeti si sa va bucurati de ce ati vazut.

Grig

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Secțiunea dificila prezentata în pozele de mai sus de poate ocoli destul de ușor prin lateral încât orice mașina 4x4 poate urca sau cobora din Vartop Spre Vârful Bihorul. De urcat pe partea din filmare eu am încercat cu G Class, toate rotile blocate și Simex pe 35 și e aproape imposibil fără troliu. De coborât se poate în schimb dar nu cred ca are rost decât dacă vrei extra adrenalina sau lovit ceva pe sub mașina ( pietrele de pe vale se schimba la fiecare viitura).

Nu reușesc sa încarc o poza dar Încerc sa o trimit în privat dacă vrea cineva.

- G 300 TD - W460 - '90
Link spre comentariu

Salut Bogdan , eu am urcat pe acolo cu Patrolu pe mt-uri pe 33 spatele blocat pe vreme uscata. Am avut nevoie de ajutorul troliului pe o sectiune de circa 10 m . Tu ai reusit acolo la liber sau tot cu ajutor ?

P.S.

Cum se comporta Trepadorul Bias fata de silverstone ? Am vazut ca ai schimbat cizmele :grin: .

Natura si aventura

Link spre comentariu

Secțiunea dificila prezentata în pozele de mai sus de poate ocoli destul de ușor prin lateral încât orice mașina 4x4 poate urca sau cobora din Vartop Spre Vârful Bihorul.

Poate ai, sau schitezi ruta ocolitoare. Noi n-am vazut asa ceva. Pe langa brazi, era un jnepenis compact in jurul drumului. Abia am gasit un loc de intors.

Link spre comentariu

Poate ai, sau schitezi ruta ocolitoare. Noi n-am vazut asa ceva. Pe langa brazi, era un jnepenis compact in jurul drumului. Abia am gasit un loc de intors.

Zona pe unde se poate ocoli este mai jos de unde v-ati oprit voi. De asta nu ati vazut-o.

Natura si aventura

Link spre comentariu

Zona pe unde se poate ocoli este mai jos de unde v-ati oprit voi. De asta nu ati vazut-o.

Ok, am inteles. Totusi, poate, cineva schiteaza ruta ocolitoare pt. a completa trackul.

Link spre comentariu

În sfârșit am găsit cum sa atașez o poza:

[ATTACH=CONFIG]284721[/ATTACH]

Cu albastru e traseul clasic iar cu galben este ocolirea.

Multumesc. Am completat trackul.

Link spre comentariu

Ma bucur. Daca cumva veniti in zona , puteti sa imi dati un mesaj , va ajut cu drag cu orice info sau track-uri culese :) . Bogdan 0729 989 517

Editat de Astral
- G 300 TD - W460 - '90
Link spre comentariu

Ma bucur. Daca cumva veniti in zona , puteti sa imi dati un mesaj , va ajut cu drag cu orice info sau track-uri culese :) . Bogdan 0729 989 517

Multumesc inca o data! Am retinut oferta si o voi folosi, daca voi avea ocazia .

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 11 luni mai târziu...

"Macar o data in viata" e bine, de doua ori e si mai bine. Nu stiu de cate ori ar trebui sa revii pt a vedea, macar in fuga, minunatiile care te intampina la tot pasul.

De data aceasta, am planificat zona centrala a parcului natural (dar nu numai) si in 5 zile pline am vazut doar o parte infima din ceea ce ofera.

Pun cateva poze pt cei care nu au vizitat zona, repetand recomandarea din titlu.

Incep cu Pestera Ursilor care, dupa mine, e un etalon in materie de frumusete si buna punere in valoare.

1653049430_20180918_153504r.thumb.jpg.2d1429775b583cdde7cb70648c57d618.jpg 1953649324_20180918_153657r.thumb.jpg.7ca425004b74c2199424b7c1ac8edf4d.jpg

502322475_20180918_153723r.thumb.jpg.44beed3e563c3ccf683c6e33dbdff282.jpg 234758572_20180918_153806r.thumb.jpg.c2370fffd53c3a313e28634bc5d3c547.jpg

Editat de ctinu
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare