cvasa Posted May 20, 2018 Share Posted May 20, 2018 Salutare, Am un Suzuki GV din 2004, pe care tocmai am inaltat-o 5 cm din arcuri (bucse polietilena si prelungiri telescoape), inca 3 cm body lift si am mai pus flanse la roti de 38mm. Momentan masina este echipata cu anvelope de marimea 215/65 R16. Cam care este marimea maxima ce mi-ar intra mie fara sa frece pe undeva sau ce marimi ar fi echilibrate pentru masina in situatia asta? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
iulian20 Posted May 21, 2018 Share Posted May 21, 2018 Re: Sfat achizitie anvelope Suzuki Grand Vitara Eu am 225/75r16,dar merg bine si 235/70r16! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristianhaulica Posted May 22, 2018 Share Posted May 22, 2018 (edited) Re: Sfat achizitie anvelope Suzuki Grand Vitara In principiu, la GV peste 29" nu prea incap de praguri. Si... vezi cu distantierele la roti, sa nu dea in aripa la flexari, si pe fara in praguri la viraje. Eu am fara distantiere, si e destul de aproape. Legat de latime. Merg si 235. Dar pt o stabilitate mai buna la viteza si pt forta de apasare mai mare in teren, se recomanda mai inguste. (205, 215). Si evident daca se poate neresapate, ca sa fie cat mai usoare. Edited May 22, 2018 by cristianhaulica 1 Suzuki Grand Vitara 2.0 16valve 1998 0745-009633 cristianhaulica@yahoo.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmarin Posted May 22, 2018 Share Posted May 22, 2018 (edited) Re: Sfat achizitie anvelope Suzuki Grand Vitara 235/70/R16 si 225/75/16 nu se pot folosi cu jante cu Et negativ ori flanse. Ar merge 225/70/R16, cu flanse sau ET negativ, cu ajustari la prag in interior si spoiler fata, dar nu stiu sa spun cat se poate duce roata in afara. Edited May 23, 2018 by cmarin Link to comment Share on other sites More sharing options...
smokefield Posted May 22, 2018 Share Posted May 22, 2018 Re: Sfat achizitie anvelope Suzuki Grand Vitara pe o GV 3 usi fara modificari intra cumva 205/80 R16 sau 215/75 R16 ? parca 215/70R16 intra... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmarin Posted May 23, 2018 Share Posted May 23, 2018 Re: Sfat achizitie anvelope Suzuki Grand Vitara pe o GV 3 usi fara modificari intra cumva 205/80 R16 sau 215/75 R16 ? parca 215/70R16 intra... Ce numesti GV3? Eu stiu doar doua generatii, fiecare cu un facelift: - 1998-2005 - 2005-2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
smokefield Posted May 23, 2018 Share Posted May 23, 2018 (edited) Re: Sfat achizitie anvelope Suzuki Grand Vitara GV in 3 usi - modelul pana in 2005, facelift. Edited May 23, 2018 by smokefield Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmarin Posted May 23, 2018 Share Posted May 23, 2018 Re: Sfat achizitie anvelope Suzuki Grand Vitara GV in 3 usi - modelul pana in 2005, facelift. Mea culpa. Am citit aiurea. Anvelopa standard este 215/65/R16. Cele doua dimensiuni sunt prea mari. Cu Sl de de 5cm vor intra. Poti arunca un ochi si aici: http://www.anvelopeweb.ro/help/dimensiuni Link to comment Share on other sites More sharing options...
smokefield Posted May 23, 2018 Share Posted May 23, 2018 (edited) Re: Sfat achizitie anvelope Suzuki Grand Vitara am facut si eu calculele..dar am citit ca ar intra daca sunt sub 29", si ambele sunt....eram curios daca cineva stie sigur din experienta... Edited May 23, 2018 by smokefield Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simion Dan Posted May 31, 2018 Share Posted May 31, 2018 Rog recomandare achizitie anvelope Suzuki Grand Vitara 2005> Salut. Socrul meu si-a cumparat un Suzuki Grand Vitara JT 1.9 DDIS din 2005 si are nevoie de un rand de anvelope. -parcurge maxim 3000 km anual; -merge si pe astfalt, dar locuieste in Cugir Jud. Alba, zona muntoasa cu drumuri neasfaltate, cu nisim , pietris, noroi; -nu face off/road pentru ca e in varsta, dar daca merge la munte si il prinde ploaia sa poata iesi cu masina din noroi; -deroarece va avea un singur rand de anvelope (prea putini kilometrii parcursi anual pentru a avea 2 randuri de anvelope), recomandati sa-si ia profil ALL TERRAIN? Ce marca? De ce ALL TERRAIN si nu altceva? Multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
wld Posted May 31, 2018 Share Posted May 31, 2018 Re: Sfat achizitie anvelope Suzuki Grand Vitara Un AT gen Duratrac, care e bun si iarna, sau chiar un MT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NIK4X4 Posted June 1, 2018 Share Posted June 1, 2018 Re: Sfat achizitie anvelope Suzuki Grand Vitara Eu am pe al meu GV din 2005 cu 3 uși mărimea 235 60r 16 AB16NIK...AB23NIK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nmoxx Posted June 2, 2018 Share Posted June 2, 2018 Re: Sfat achizitie anvelope Suzuki Grand Vitara Salutare, Am si eu o intrebare, poate puerila, referitor la achizitia unor cauciucuri noi. Pe GV mea am acum anvelope de strada 235/60/16 si jante 7J*16 si as vrea sa le schimb cu anvelope BFG T/A. Din ce am vazut, dimensiunea asta nu exista la BFG, ca sa pice la fix. Intrebarea este: pe jantele existente pot pune cauciucuri 215/65/16? (dimensiunea asta este trecuta in carte ca dimensiune optionala) Multumesc, Lucian Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmarin Posted June 2, 2018 Share Posted June 2, 2018 Re: Sfat achizitie anvelope Suzuki Grand Vitara Salutare, Am si eu o intrebare, poate puerila, referitor la achizitia unor cauciucuri noi. Pe GV mea am acum anvelope de strada 235/60/16 si jante 7J*16 si as vrea sa le schimb cu anvelope BFG T/A. Din ce am vazut, dimensiunea asta nu exista la BFG, ca sa pice la fix. Intrebarea este: pe jantele existente pot pune cauciucuri 215/65/16? (dimensiunea asta este trecuta in carte ca dimensiune optionala) Multumesc, Lucian Janta e cam lata pentru 215. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nmoxx Posted June 2, 2018 Share Posted June 2, 2018 Re: Sfat achizitie anvelope Suzuki Grand Vitara Janta e cam lata pentru 215. Multumesc de raspuns. Ideea este ca intentionez si sa o inalt din flanse 5 cm. Aveti idee daca merge 225/70 R16 sau si mai bine 235/70 R16? La 235 am rezolvat problema jantelor, numai sa nu frece pe undeva....sau poate atinge si la 225? Ms! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristianhaulica Posted June 3, 2018 Share Posted June 3, 2018 Re: Sfat achizitie anvelope Suzuki Grand Vitara Eu pe a mea am 235/70R16. (Cu SL de 5) A trebuit taiat putin din bara fata, undeva dedesubt, sa nu atinga la viraje. (Nu se vede daca nu te bagi sub masina) La viraj maxim ating f putin in sasiu (in partea din spate) Suzuki Grand Vitara 2.0 16valve 1998 0745-009633 cristianhaulica@yahoo.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nmoxx Posted June 3, 2018 Share Posted June 3, 2018 (edited) Re: Sfat achizitie anvelope Suzuki Grand Vitara Am vazut in pozele tale unde atinge. Oare niste distantiere nu rezolva problema asta? Tu cum ai facut cu dimensiunile anvelopelor cand a trebuit sa ajungi la ITP? ai avut ceva probleme? Edited June 3, 2018 by Nmoxx Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmarin Posted June 3, 2018 Share Posted June 3, 2018 Re: Sfat achizitie anvelope Suzuki Grand Vitara Eu pe a mea am 235/70R16. (Cu SL de 5) A trebuit taiat putin din bara fata, undeva dedesubt, sa nu atinga la viraje. (Nu se vede daca nu te bagi sub masina) La viraj maxim ating f putin in sasiu (in partea din spate) 235/70R16 sau 225/75R16 nu intra cu distantiere. Cum am mai spus, 225/70/R16 intra cu anumite ajustari( bara, prag), daca se folosesc flanse sau jante cu ET negativ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smokefield Posted June 3, 2018 Share Posted June 3, 2018 Re: Sfat achizitie anvelope Suzuki Grand Vitara pana la urma a incercat cineva 205/80 R16 pe masina fara modificari ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nmoxx Posted June 3, 2018 Share Posted June 3, 2018 (edited) Re: Sfat achizitie anvelope Suzuki Grand Vitara 235/70R16 sau 225/75R16 nu intra cu distantiere. Cum am mai spus, 225/70/R16 intra cu anumite ajustari( bara, prag), daca se folosesc flanse sau jante cu ET negativ. am inteles, ideea este ca am in prezent 235/60/16, de strada si as vrea sa le schimb cu unele 4x4 fara sa mai schimb si jantele(deh bugetul). BFG-ul nu fasce TA-uri dimensiunea asta. Ce-mi recomandati 4x4, neresapate, altele decat BFG, la aceeasi dimensiune? PS: deocamdata nu țin musai sa am roti mai mari. Dacă o sa fie nevoie îi fac un lift de 5 cm în viitor. Ideea este ca nu fac nimic extrem, doar plimbări ocazionale pe teren mediu, uneori la pescuit in zone putin mai dificile. Ms Edited June 3, 2018 by Nmoxx 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristianhaulica Posted June 4, 2018 Share Posted June 4, 2018 Re: Sfat achizitie anvelope Suzuki Grand Vitara Daca pui distantiere e posibil sa dai si mai tare in praguri la viraje. Plus ca se poate sa dea si in marginea aripii la flexari. Distantierele ajuta la stabilitate doar. RAR-ul... la mica intelegere. Oficial nu cred ca se poate, decat sa faci omologare individuala la Bucuresti, si sa-ti treaca modificarile in carte. (slabe sanse) Suzuki Grand Vitara 2.0 16valve 1998 0745-009633 cristianhaulica@yahoo.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihail.dobrescu Posted June 4, 2018 Share Posted June 4, 2018 Re: Sfat achizitie anvelope Suzuki Grand Vitara salutare, incepand de azi sunt si eu proaspat proprietar de grand vitara cabrio din 2003. va fi masina de weekend, folosita la campulung pentru plimbari pe trasee usoare-medii, va face putini km pe an, iar pe asfalt doar spre trasee. greu cu documentarea insa primul lucru as dori sa o inalt 5 cm din arcuri (bucse polietilena si prelungiri telescoape?) si apoi sa ii pun cauciucuri de off road (insa turbo dakar 215/65/16?). stiu ca sunt foarte multe discutii pe tema asta si stiu ca probabil sunt variante mult mai bune dar vreau sa incep de jos si apoi vedem cat si cum voi investi. intrebarea mea este, sunt ok cele 2 de mai sus? incap cauciucurile respective? multumesc, mihail Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nmoxx Posted June 4, 2018 Share Posted June 4, 2018 Re: Sfat achizitie anvelope Suzuki Grand Vitara Daca pui distantiere e posibil sa dai si mai tare in praguri la viraje. Plus ca se poate sa dea si in marginea aripii la flexari. Distantierele ajuta la stabilitate doar. RAR-ul... la mica intelegere. Oficial nu cred ca se poate, decat sa faci omologare individuala la Bucuresti, si sa-ti treaca modificarile in carte. (slabe sanse) ...sau daca producatorul iti da o hartie cu care sa te duci la RAR cu dimensiunea anvelopelor pe care le ai pe masina si ti le trec in carte. stiu ca un prieten a facut o chestie de genul asta la MAN (tir-uri), dar la Mitsubishi nu au vrut sa auda. Tot caut de 2 zile anvelopele 235/60/16, ca nu vreau in prima faza sa fac nicio alta modificare pentru ca sunt oarecum multumit de masina, pentru ce vreau sa fac eu cu ea. Dimensiunea asta nu am gasit-o decat la Malatesta si la Insa Turbo cu un profi T/A. Aveti cumva aceste anvelope, sunt chiar asa de nasoale sa le folosesti 50%/50%? Cresc mult consumul, scad performantele pe partea de siguranta? Exista riscul sa nu poata fi echilibrate, sau sa imi atinga pe undeva, ca vanzatorul zicea sa fiu atent ca dimensiunile reale sunt diferite de cele teoretice? Nu credeam ca va fi atat de greu sa-mi schimb cauciucurile Ms! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristianhaulica Posted June 5, 2018 Share Posted June 5, 2018 (edited) Re: Sfat achizitie anvelope Suzuki Grand Vitara salutare, greu cu documentarea insa primul lucru as dori sa o inalt 5 cm din arcuri (bucse polietilena si prelungiri telescoape?) si apoi sa ii pun cauciucuri de off road (insa turbo dakar 215/65/16?). Mai bine pui bucse de aluminiu. Iar la prelngiri neaparat blocant pe filet sau/si un punct de sudura, sa nu se desfaca. Cauciucuri ar trebui sa intre pana pe la 29" diametru. Deci 215/80R16. (sau 215/75R16, daca vrei sa ai o marja mai mare de eroare) Deasemenea grija la cele resapate, ca au diametrul mai mare decat cele neresapate la aceleasi dimensiuni. Trebuie masurate. Oricum resapate mai bine nu... ca inafara de alte posibile probleme (resapare facuta nasol - desprinderea caii de rulare, si probabilitatea mare sa nu le poti echilibra) sunt mult mai grele. Ori noi tot incercam sa mentinem masinile usoare si sprintene. Edited June 5, 2018 by cristianhaulica Suzuki Grand Vitara 2.0 16valve 1998 0745-009633 cristianhaulica@yahoo.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
golfix Posted August 28, 2018 Share Posted August 28, 2018 Re: Sfat achizitie anvelope Suzuki Grand Vitara Salut,la un GV1 2002 cu chit de inaltare de 5cm ar intra 235/85/16,ar fi prea mari? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts