Rudolf Man Posted August 5, 2021 Share Posted August 5, 2021 Buna seara, as dorii si eu cateva pareri/sfaturi. Detin si eu o GV din 2003,cu ajustarile necesare facute la etriere,inaltata cu 3,5 cm din suspensii.Incap anvelope de 235/75/r15? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinu vlad Posted October 17, 2021 Share Posted October 17, 2021 Salutare!! Am un grand vitara 2011 un doua uși și vreau sa știu dacă pot trece de la anvelope 225 55 17 la 225 70 17...menționez ca masina cu are nici o modificare!!! Mulțumesc!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Florian3 Posted October 22, 2021 Share Posted October 22, 2021 E cam maximum ce poti pune fara sa decupezi din masina. Asta daca nu pui flanse distantiere si pastrezi jantele cu et +45 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmarin Posted October 23, 2021 Share Posted October 23, 2021 Gândiți-vă când puneți gume mai mari în acest mod, dacă veți intenționa a folosi lanțuri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CostinIulian Posted October 25, 2021 Share Posted October 25, 2021 Salutare. Pentru prima data pe forum, Grand Vitara 2001 in doua uși recent achizitionat. Va rog spuneti-mi, vreau sa știu dacă pot monta jante pe 15 cu anvelope 195 65 15 (macar pentru iarna). Stiu ca in CIV am o singura dimensiune: 215/65R16 98S/6,5JJX16. Masina nu are nici o modificare. Mulțumesc !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmarin Posted October 27, 2021 Share Posted October 27, 2021 Salut. Nu îți permite etrierul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristianhaulica Posted October 28, 2021 Share Posted October 28, 2021 Grand Vitara 2001 in doua uș Din cate siu eu fix cele in 2 usi au discurile si etrierii mai mici, si intra jaante R15. 1 Suzuki Grand Vitara 2.0 16valve 1998 0745-009633 cristianhaulica@yahoo.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexTTT Posted June 17, 2022 Share Posted June 17, 2022 (edited) Vin si eu cu o problema destul de comuna in romania. Tocmai ce am achizitionat un GV din 2003 si as vrea sa o pregatesc pentru ce a fost conceputa aceasta masina, off road light spre mediu, drumuri de tara, drumuri forestiere, dar si performante bune pe sosea. Problema apare cu privire la dimensiunea anvelopelor disponibile care la dimensiunea standard 235/60/ R16 ( cea cu care este ea echipata acum ) nu se gaseste mai nimic decent in materie de AT-uri. Am incercat la RAR sa vad daca se pot inscrie in CIV si alte dimensiuni dar nu am avut cu cine discuta, inspectorul care mi-a facut identificare a zis ca pe el nu-l intereseaza ce zice producatorul sau ce scrie pe masina sau in manualul ei. Atata timp cat in baza lor de date apar aceleasi anvelope pe versiunea si motorizarea aceasta de masina, nu va face niciodata omologarea, singura optiune fiind ( in conceptia lui ) omologarea individuala la Bucuresti, care se face in urma unor teste riguroase si de altfel este foarte costisitoare, si nici o garantie ca va fi acordata. Eu as fi vrut sa o echipez cu 225/70/R16, la dimensiunile acestea avand multe optiuni bune. Ar merge si 215/70/R16 dimensiune care de altfel se regaseste in manualul masinii, dar optiunile sunt ceva mai limitate, si nu stiu daca acestea s-ar potrivi pe jantele actuale. Intrebarea mea este: Cei de aici care detin acest tip de masina ce anvelope AT folositi si la ce dimensiuni ? Exista vreun precedent de omologare si adaugare la CIV de alte anvelope decat cele standard pe aceasta masina? Daca nu v-ati batut capul, ati avut vreodata probleme cu politia ? Cateva detalii legate de masina mea, din CIV: Tip: FT Varianta: 3 Versiune:1 Cod motor: J20A Capacitate cilindrica: 1995 benzina 5 Usi L.E. Mentionez ca intentionez sa-i instalez un kit suspensii de la Old Man Emu care o vor inalta cu 3-4cm fata de standard. Va multumesc ! Edited June 17, 2022 by AlexTTT Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexTTT Posted June 18, 2022 Share Posted June 18, 2022 Macar poate cineva confirma ( sau nu ) daca pe jantele stock 7Jx16 merg puse anvelope 225/70/R16 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts