bgd_ul Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 Va salut, am incercat sa caut inainte de a deschide topical, dar nu am gasit niciun topic de actualitate. A mai parcurs cineva traseul Valea Doftanei - Pasul Predelus - Sacele? In ce stare se gaseste drumul? Poate fi parcurs si cu masini stock? Multumesc, Link to comment Share on other sites More sharing options...
gigipunga Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 Re: Informatii traseu Valea Doftanei - Pasul Predelus - Sacele salut, dupa atatea ploi nu m-as baga cu un turism pe acolo... still not black enough Link to comment Share on other sites More sharing options...
bgd_ul Posted July 12, 2018 Author Share Posted July 12, 2018 (edited) Re: Informatii traseu Valea Doftanei - Pasul Predelus - Sacele Multumesc de raspuns, intentionez sa il parcurg cu un Ford Kuga AWD, doar ca masina nu e pregatita de off road, are cauciucuri stoc de vara etc. De aceea am zis sa incerc mai intai sa aflu informatii actualizate despre starea traseului. Edited July 12, 2018 by bgd_ul Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgei23 Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 Re: Informatii traseu Valea Doftanei - Pasul Predelus - Sacele Drumul chiar si in conditii normale are cateva portiuni namoloase care sunt dificile pentru un Ford Kuga cu roti de strada. Daca totusi te incumeti incearca sa il faci de la Valea Doftanei spre Sacele si in minim 2 masini si o sufa. Distractie placuta! Poti merge oricum mult pe el pana la portiunile namoloase si ai si varianta sa faci calea intoarsa. http://www.georgei23.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pleampa Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 Re: Informatii traseu Valea Doftanei - Pasul Predelus - Sacele https://forum.club4x4.ro/showthread.php?92308-Doftana-Pasul-Predelu%26%23537%3B-Sacele-Azuga&p=1059919&viewfull=1#post1059919 Si urmatoarele In urma cu doi ani am facut si eu traseul sunt cateva portiuni cu noroi din care una se poate ocoli pe o varianta la dreapta dar inclinata din cate am auzit. Un Logan a facut cale intoarsa din cauza noroiului chiar cand treceam eu. S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bgd_ul Posted July 12, 2018 Author Share Posted July 12, 2018 Re: Informatii traseu Valea Doftanei - Pasul Predelus - Sacele https://forum.club4x4.ro/showthread.php?92308-Doftana-Pasul-Predelu%26%23537%3B-Sacele-Azuga&p=1059919&viewfull=1#post1059919 Si urmatoarele In urma cu doi ani am facut si eu traseul sunt cateva portiuni cu noroi din care una se poate ocoli pe o varianta la dreapta dar inclinata din cate am auzit. Un Logan a facut cale intoarsa din cauza noroiului chiar cand treceam eu. Multumesc! Am avut chiar rabdarea sa ma uit pe fast forward la filmuletul cu excursia pe care l-ai pus pe youtube, dar inainte sa plec la drum, mi-ar fi placut sa obtin ceva informatii actualizate, ca in 2 ani, in conditiile de exploatare a traseului respectiv, se pot schimba foarte multe.:hl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristian Gavrila Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 Re: Informatii traseu Valea Doftanei - Pasul Predelus - Sacele Salut, Drumul respectiv l-am parcurs si eu la sfarsit de Octombrie anul trecut si in afara de o portiune de aprox 3 m cu noroi mai adanc in culmea pasului Predelus, (unde ramasese un Hyundai Accent), era in conditii de forestier bun. Mentionez ca eu l-am parcurs in sens invers dinspre Sacele, cu Nissan Patrol. Dar nu era problematic pentru Kuga. Chiar si acolo in noroi (care de fapt era o balta adanca de vreo 15-20 cm), se putea ocoli acea portiune pe care Hyundai-ul ramasese din cauza ca a incercat sa-l abordeze prin lateral in sleaul paraului :op probabil fiindu-i frica sa nu atinga ceva pe dedesubt in balta... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NICU007 Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 Re: Informatii traseu Valea Doftanei - Pasul Predelus - Sacele Salut, daca urci dinpre Vadul lui Zeghe nu cred ca ai sanse fara cel putin mt-uri. La inceput de octombrie, cand a dat prima zapada se formase o ravena de aproape 1 m pe ultima panta inainte de granita ph/bv. Cu un Touareg cu AT-uri nu am putut sa urc. In zona a plouat destul de mult si nu cred ca a reparat cineva drumul. ex. SUZUKI SAMURAI 1992 - little red car Link to comment Share on other sites More sharing options...
mg42 Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 Re: Informatii traseu Valea Doftanei - Pasul Predelus - Sacele Eu am facut drumul la sfarsit de noiembrie anul trecut. In afara de o coborare destul de grea pe sleauri de Taf, a fost relativ ok drumul pentru masina cu care am fost (Nissan Patrol cu MT-uri). Intr-un loc pe la mijloc drumul care facea la stanga fusese rupt de ape si se construise un drum inainte, pe care am luat-o, dar care era doar cu sleuri de TAF. In afara de partea de la mijlocul drumului, restul este sigur practicabil inclusiv cu Dacia, am vazut multi localnici la furat de lemne cu Dacia break sau turisme, pe ambele parti ale drumului (si la inceput si la sfarsit). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mg42 Posted July 15, 2018 Share Posted July 15, 2018 (edited) Re: Informatii traseu Valea Doftanei - Pasul Predelus - Sacele Am facut sambata traseul Valea Doftanei - Sacele. Drumul este relativ bun pe majoritatea bucatilor, mai putin pe 2 portiuni. Una in care drumul a fost rupt de ape, si a fost reparat cu busteni. Necesita si o trecere prin albia raului si garda la sol destul de mare. Apoi, este o zona de coborare cu sleuri mari, care necesita garda la sol mare. Nu poate fi facut cu masini fara garda la sol mare. Eu am fost cu un patrol cu 33-uri, din sens opus a trecut doar un Land Cruiser 70 tot cu anvelope mari. Traseul l-am facut doar in 4x2 si 4x4H, dar erau si portiuni cu noroaie mari, din ce am inteles de la fata de la benzinarie, a plouat toata saptamana trecuta. Am facut in acest weekend si drumul Vama Buzaului - Cheia, e mult mai usor decat Valea Doftanei - Sacele, il recomand. Edited July 15, 2018 by mg42 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts