SMC Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 (editat) Am deschis aceasta discutie pentru a afla daca este interes ca un club sa se implice in creerea unor facilitati legale pentru închirierea autovehiculelor off-road si pentru a afla părerile utilizatorilor interesati.Ma gândesc ca acest lucru ar fi util pentru cei care doresc sa isi vândă autovehiculul datorita taxelor,cheltuielilor de intretinere si perioadei de neutilizare dar si celor care au nevoie de un autovehicul de teren ocazional. P.S.Am postat in sectiunea Land Rover pentru ca vreau sa aflu si părerea membrilor clubului Land Rover,daca nu este in regula rog moderatorii sa modifice. Editat Ianuarie 2, 2019 de SMC Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 (editat) Re: Inchiriere autovehicule off-road Inchiriere cu sofer sau fara??? Dupa parerea mea diferenta e mare... Nu cred ca sunt prea multi colegi pe aici care si-ar da masina de offroad unor necunoscuti...eu cel putin nu as face-o. Troacele noastre au cam trecut de varsta majoratului si necesita intelegere din partea celui de la volan...indiferent de marca in offroad poti rupe rapid o masina. Editat Ianuarie 2, 2019 de sean70 Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marga2 Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 Re: Inchiriere autovehicule off-road E interesanta ideea, pe aceeasi directie precum inchiriatul normal al utilajelor. Foarte important pt mine, daca as face asta, e sa am in contract care sa acopere eventualele avarii in urma exploatarii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SMC Postat Ianuarie 2, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 Re: Inchiriere autovehicule off-road Ma gândeam in primul rând la inchiriere fără sofer.Intr-adevăr sunt multe lucruri de luat in calcul pentru ca la final proprietarul si cel care o închiriază sa fie multumiti. Eventual sa ne gândim fiecare ca putem fi in ambele situatii : proprietari sau utilizatori.Masinile pot sa fie diponibile si in statiunile montane de unde clientii ar putea sa le închirieze pentru utilizare pe drumuri publice si forestiere, nu ma gândesc la off-road extrem. Clientii ar trebui sa fie de buna credinta si sa utilizeze auto ca si când ar fi masina personala.In acest fel o masina având mai multi utilizatori de buna credinta ar trebui sa fie intr-o stare tehnica din ce in ce mai buna cu cheltuieli mai mici pentru fiecare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 Re: Inchiriere autovehicule off-road Scurt : TU ti-ai inchiria propria masina ? Daca da, atunci spune/propune cam care ar fi conditiile si cum crezi TU ca ti-ai putea proteja masina. Cluburile 4x4, existente actualmente in RO, nu cred ca s-ar incurca cu astfel de inchirieri pentru ca nimeni nu s-ar incumeta sa-si asume raspunderea pentru eventualele probleme. Dpdv legal e simplu : un srl care are in profilul de activitate codul CAEN corespunzator serviciilor de inchiriere auto. REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 Re: Inchiriere autovehicule off-road Eu as vrea sa existe un astfel de serviciu. Cand vin in tara sa pot inchiria un utilaj sa vad muntii... Probleme apar cred eu la depanare - cine vine dupa mine daca raman undeva in creierul muntilor? La ce costuri? Cine le suporta? Dupa aia mai e un aspect, cel legal. Loviturile din afara drumurilor publice nu sunt acoperite de asiguratori. Iar daca raman la drumul public ce rost mai are sa inchiriez asa ceva? Daca ma rastorn si o fac praf, cine suporta costul? Daca merg ca un dement pe drumuri desfundate, ii fac trenul de rulare praf. Cum te asiguri tu care dai masina la inchiriat ca nu fac asta? Doar cateva intrebari care-mi vin in minte asa la rece... 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 Re: Inchiriere autovehicule off-road Sa nu mai vorbim de faptul ca cel de la volan trebuie sa aiba niste minime cunostiinte de mers in afara asfaltului...un picior bagat in abreiaj sau frana cand nu trebuie poate sa coste mult... Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 Re: Inchiriere autovehicule off-road .In acest fel o masina având mai multi utilizatori de buna credinta ar trebui sa fie intr-o stare tehnica din ce in ce mai buna cu cheltuieli mai mici pentru fiecare. Si unul singur, tot de buna credinta, care sa dea o dauna totala. Ma gândeam in primul rând la inchiriere fără sofer.Intr-adevăr sunt multe lucruri de luat in calcul pentru ca la final proprietarul si cel care o închiriază sa fie multumiti. Subcontractare? Nu-ti recomand. Totul pare frumos pe hartie, dar in realitate o sa ai multe hartzoage de completat, daca faci legal, nu in zona "gri". .Masinile pot sa fie diponibile si in statiunile montane de unde clientii ar putea sa le închirieze pentru utilizare pe drumuri publice si forestiere, nu ma gândesc la off-road extrem. Doar in cazul in care proprietarii nu mai folosesc acele vehicule, altfel deranj mare. 1 Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SMC Postat Ianuarie 2, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 (editat) Re: Inchiriere autovehicule off-road Scurt : TU ti-ai inchiria propria masina ? Daca da, atunci spune/propune cam care ar fi conditiile si cum crezi TU ca ti-ai putea proteja masina. Cluburile 4x4, existente actualmente in RO, nu cred ca s-ar incurca cu astfel de inchirieri pentru ca nimeni nu s-ar incumeta sa-si asume raspunderea pentru eventualele probleme. Dpdv legal e simplu : un srl care are in profilul de activitate codul CAEN corespunzator serviciilor de inchiriere auto. Da ,chiar ma gândesc in viitor la închirierea masinii personale. Sansele de reusita sunt mai mari daca dupa ce ne spunem cat mai multi parerea o entitate juridica pune in aplicare ideile si intermediaza contractele de închiriere. Protejarea masinii se va face in primul rând prin selectarea clientilor( de aceea ar fi bine la inceput ca masinile sa fie localizate in statiuni montane pentru clientii cazati in pensiuni sau hoteluri), contract de închiriere ,echipament monitorizare GPS,asigurare casco daca exista o varianta pentru cele mai vechi. Eu mă gândesc ca proprietarul,intermediarul si clientul ar putea colabora in felul următor: Intermediarul - stabileste conditiile finale de închiriere care sa respecte legislatia in vigoare; - creează o platforma online pentru prezentare si inchiriere autovehicule; - primeste cererile de la clienti si dupa acordul proprietarului semnează contractul de închiriere si incaseaza pretul convenit. - va supraveghea activitatea de închiriere,dupa finalizarea acesteia va efectua plata către proprietar (valoarea acesteia va fi stabilită ca procent din cea plătită de client) Proprietarul -va oferi spre închiriere autovehiculul in stare tehnica buna,cat mai aproape de starea originala. Părerea mea ca autovehiculele oferite ar trebuie sa fie cat mai clasice- fără multa electronica, cu o valoare de piata mai mica,costuri de reparatie scăzute. -va preda si va ridica autovehiculul din locul stabilit cu intermediarul sau clientul Clientul - va putea utiliza diverse autovehicule 4x4 ocazional sau regulat,fara sa investeasa sume mari in achizitionarea acestora. Din punct de vedere al proprietarului eu consider ca daca la sfarsit de an autovehiculul este intr-o stare mai buna decât cea initiala iar diferenta dintre venituri si cheltuieli intretinere+taxe este mai mare decât 0 ar trebui sa fie multumit. Editat Ianuarie 2, 2019 de SMC Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DMM74 Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 (editat) "Cotetele" Noastre nu le asigura CASCO nimeni, la dauna totală ce valoare să-ți dea pe mașină când valoare lor de piață este mică, numai un rând de nvelope aproape îi dublează valoarea, nu mai pui blocant, bara, kit înălțare, bla, bla, bla..... Eu unul nu m-aș incumeta la asa ceva..... Succes în ceea ce vrei sa faci! Inchiriere cu sofer sau fara??? Dupa parerea mea diferenta e mare... Nu cred ca sunt prea multi colegi pe aici care si-ar da masina de offroad unor necunoscuti...eu cel putin nu as face-o. Troacele noastre au cam trecut de varsta majoratului si necesita intelegere din partea celui de la volan...indiferent de marca in offroad poti rupe rapid o masina. Cu a ta cine poate să plece de pe loc? :ha::ha::ha: Editat Ianuarie 2, 2019 de DKW LR Discovery 300 TDI, 1998 LR Freelander TD4, 2005, automat http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 Re: Inchiriere autovehicule off-road "Selectarea clientilor"......concret, cum se face ? De unde stii ca poti avea incredere ca nu ti-o aduce inapoi cu pagube majore ? Asigurare Casco nu cred ca-ti face nicio firma de asigurari pentru masini asa de vechi.... Dar, revenind, varianta cea mai simpla este asta : iti faci propria firma cu profilul de inchirieri masini, iti faci un site al tau, iti faci o mica promovare pe Google si cam asta e.... Nu inteleg de ce tot insisti sa se implice nu-stiu-ce-club, un intermediar, etc....? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 Re: Inchiriere autovehicule off-road Nu inteleg de ce tot insisti sa se implice nu-stiu-ce-club, un intermediar, etc....? E foarte simplu, nu trebuie sa scoata bani pentru achizitii daca foloseste vehiculele altora. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bbs Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 Re: Inchiriere autovehicule off-road e o discutie inutila. Stiu destule despre piata de rent a car on road. Daca ar fi sa o suprapun offroad, numai un nebun si-ar da masina pe mana altuia - 99 % necunoscut, sa faca el ce a vazut pe youtube. 1: masini mai vechid e 10 ani in cele mai multe cazuri. 2: daca s-ar pune problema de un accident DOAR CU DAUNE MATERIALE, asigurarea te despagubeste atat cat sa-ti iei un alt se de cauciucuri. 3: poate crapa un ambreiaj/planetara destul de usor - te certi cu cine? cu ala de are 100 euro in buzunar si vrea senzatii tari? 4: daca cineva se baga... sa ne tina la curent Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 Re: Inchiriere autovehicule off-road E foarte simplu, nu trebuie sa scoata bani pentru achizitii daca foloseste vehiculele altora. Pai, eu am inteles, ca tocmai, iti pui propria masina la inchiriat ca sa mai scapi de cheltuiala cu ea in perioadele cand nu o folosesti ! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bbs Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 Re: Inchiriere autovehicule off-road eu dupa 4 ani de casnicie nu-i dau masina neveste-mii... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DMM74 Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 Re: Inchiriere autovehicule off-road Nu mai bine o lasam în fața blocului despuiată și cu cheile în contact? E cam același lucru... :grin: 1 LR Discovery 300 TDI, 1998 LR Freelander TD4, 2005, automat http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pmstancu Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 Re: Inchiriere autovehicule off-road Mă bag ca musca-n lapte: Dacă ai încercat să faci o paralelă cu serviciile de închiriere a vehiculelor destinate circulației pe drumurile publice este o cale greșită. Principalul motiv este cadrul legislativ (norme, proceduri, etc) strict și bine definit, la care se raportează și în limitele căruia se manifestă atât cel care prestează serviciul cât și cel care închiriază vehiculul (celelalte aspecte nu le mai aduc în discuție dar rămân valabile - asigurări, incidente, accidente, pagube, etc). Ceea ce, în offroad, nu funcționează! Ca atare, acum, este imposibil de stabilit un cadru normativ precis la care să te raportezi și care să confere un mediu legal lucrabil, sub forma oficială, în acest scop. Lucruri se întâmplă și acum (fie servicii de transport offroad, fie închiriere de ATV-uri/scutere/ski jet-uri) dar tare mi-e teamă că lucrurile nu sunt chiar neaoșe pe acolo. De fapt, știu pe cineva în zona Apusenilor care, după ce a avut o belea cu un client care s-a răsturnat (bine de tot) cu un ATV, nu numai că a încetat să mai presteze serviciul dar nu mai vrea să audă de ATV toată viața lui..... Altfel, mult noroc, nicio idee nu trebuie a fi considerată trăznită! AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pmstancu Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 Re: Inchiriere autovehicule off-road Din punct de vedere al proprietarului eu consider ca daca la sfarsit de an autovehiculul este intr-o stare mai buna decât cea initiala...... Cum mama gaia ai ajuns la concluzia asta că eu sunt singurul care o conduc pe-a mea, bag bani cu nemiluita în ea și-a dracului nu arată deloc mai bine când se împlinește anul?!? Nu mai spun dacă e s-o duc la alții s-o facă..... 1 AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 Re: Inchiriere autovehicule off-road Pai, eu am inteles, ca tocmai, iti pui propria masina la inchiriat ca sa mai scapi de cheltuiala cu ea in perioadele cand nu o folosesti ! N-as face asta sub nici o forma. Bataie de cap inutila, costuri suplimentare nejustificate. @initiator: Dupa 2 ani de lucrat intr-o firma de inchiriat motociclete, plus colaborarea actuala la alta firma in acelasi domeniu, pot sa spun ca daca nu ai parcul propriu de vehicule (sau sa dispui de vehiculele cuiva) iti bati singur cuie in talpa. Casco la vehicul mai vechi de 10 ani n-ai sa vezi, de obicei se opreste o garantie cand se preia vehiculul si care se returneaza daca vehiculul este adus inapoi intact (sau in starea in care era inainte de inchiriere). In cazul in care se strica utilajul trebuie sa dai altul la schimb, daca stricaciunea nu este din cauza clientului costurile de recuperare ale vehiculului le scoti din buzunar. Cum au mai spus si alti colegi, daca se rupe caruta in teren, costurile de recuperare vor fi unele nu tocmai prietenoase. Daca un client iti da o dauna partiala/totala, care sigur va depasi valoarea garantiei, ce depaseste garantia scoti din buzunar. in cazul unei masini luate de la un tert cred ca nu va fi prea placut. Daca vrei sa ai viata usoara cauti masini stock, cu mentenanta lejera. Pe partea de simplitate nu prea mai tine povestea, daca nu vine la pachet cu ceva confort nu prea ai succes. Plus alte mici detalii pe care le afli pe parcurs, si pe banii tai. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Ianuarie 3, 2019 Partajează Postat Ianuarie 3, 2019 Re: Inchiriere autovehicule off-road dacia duster 4x4, 100 de euro un weekend, sau 40 de euro pe zi, garanție 600 de euro mașina este corect-corespunzătoare, fix ca in talon, are asigurare casco pentru o tigaie modificata, cu alte roti, cu alta bara, cu alte lumini, fără asigurare etc, cit oare sa poți cere unui teribilist dornic de aventuri extreme? și să te mai și duci după el sa-l scoți din râpă sau de pe plajă? 1 http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Ianuarie 3, 2019 Partajează Postat Ianuarie 3, 2019 Re: Inchiriere autovehicule off-road dacia duster 4x4, 100 de euro un weekend, sau 40 de euro pe zi, garanție 600 de euro mașina este corect-corespunzătoare, fix ca in talon, are asigurare casco 100% corect. In plus in contract clientul raspunde nemijlocit in momentul in care a parasit drumul public. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Ianuarie 3, 2019 Partajează Postat Ianuarie 3, 2019 Re: Inchiriere autovehicule off-road "Cotetele" Noastre nu le asigura CASCO nimeni, la dauna totală ce valoare să-ți dea pe mașină când valoare lor de piață este mică, numai un rând de nvelope aproape îi dublează valoarea, nu mai pui blocant, bara, kit înălțare, bla, bla, bla..... Eu unul nu m-aș incumeta la asa ceva..... Succes în ceea ce vrei sa faci! Cu a ta cine poate să plece de pe loc? :ha::ha::ha: Sigur s-ar gasi cativa temerari,dar nu stiu cati ar putea sa o si opreasca...martoaga mea e ruda cu gloaba lui Harap Alb,cand ii dai tava cu jeratic o ia razna...:banana Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SMC Postat Ianuarie 3, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2019 Re: Inchiriere autovehicule off-road dacia duster 4x4, 100 de euro un weekend, sau 40 de euro pe zi, garanție 600 de euro mașina este corect-corespunzătoare, fix ca in talon, are asigurare casco pentru o tigaie modificata, cu alte roti, cu alta bara, cu alte lumini, fără asigurare etc, cit oare sa poți cere unui teribilist dornic de aventuri extreme? și să te mai și duci după el sa-l scoți din râpă sau de pe plajă? Eu mă gândesc ca oferta sa nu intre in competitie cu cele ale firmelor mari de inchirieri,mai degrabă sa fie o alternativa la închirierea de ATV-uri in statiunile montane.Autovehiculele sa fie cat mai aproape de starea originala ,eventual când vor avea 30 de ani vechime înscrise la retromobil.Ca si model eu mă gândesc la Discovery 1,300TDi. Sezonul de închiriere sa fie in perioada verii când sunt deschise mai multe drumuri in zona de munte,închirierea sa fie făcută pe timpul zilei. O colaborare cu proprietarii de pensiuni ar fi indicata, acestia putând sa ofere un serviciu suplimentar clientilor lor, in special pentru familii si in nici un caz pentru"teribilisti".Pretul ar trebui sa fie unul pe care l-am plăti si noi ,in caz ca ajungem intr-o zona de munte cu un turism 4x2 si vrem ca intr-o zi sa ne deplasam in imprejurimi in siguranta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Ianuarie 3, 2019 Partajează Postat Ianuarie 3, 2019 (editat) Re: Inchiriere autovehicule off-road ? ca unul care fac asa ceva....ocazional .....nu merita sub nici o forma.....daca conduci tu masina...da,merita...daca nu.....NU acum o luna o pipitza pe drum era atenta la peisaj si mi-a bagat masina in rapa.....cand a vazut ce face a luat mainile de pe volan si picioarele de pe pedale...bafta mea a fost ca masina nu e noua...se da greu batuta,,,,si intr-un final am scos-o la drum doar cu o guma dejantata...si trasa de doua trolii:grin: deci despre ce vorbim?......inciriezi masina cu 150 de eur pe zi...si bagi 200 in reparatii....daca tu crezi ca renteaza...succes:h5 toata treaba a fost consumata pe drumul de legatura dintre valea Glajeriei si Bran....un drum pe care poti merge lejer cu un 4x2 daca e uscat Editat Ianuarie 3, 2019 de Marius C alias Turagmes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Ianuarie 4, 2019 Partajează Postat Ianuarie 4, 2019 Re: Inchiriere autovehicule off-road (...) O colaborare cu proprietarii de pensiuni ar fi indicata, acestia putând sa ofere un serviciu suplimentar clientilor lor, in special pentru familii si in nici un caz pentru"teribilisti".Pretul ar trebui sa fie unul pe care l-am plăti si noi ,in caz ca ajungem intr-o zona de munte cu un turism 4x2 si vrem ca intr-o zi sa ne deplasam in imprejurimi in siguranta. Pai tocmai aici e problema ... unul/una care n-a condus niciodata in offroad ... exact cum a mentionat si @Marius (am patit si eu exact acelasi lucru si desi eram in dreapta n-am reusit sa evit rasturnare intr-o rapa). Poate sa fie el sau ea un sofer exemplar si calm/calma on road, insa in offroad altfel se conduce. Plus ca, la fel cum au mentionat si colegii, conteaza foarte mult sa stii/cunosti masina ... multi nici nu stiu ce e cu 4x4 si cum si cand se foloseste. Exploatarea necorespunzatoare poate provoca defecte pe care nici nu le poti constata cand iti aduce masina. Stiu mai multe cazuri in care chiar propietarii de 4x4 au pierdut controlul propiei masini, asa ca ce sa mai vorbim de utilizator necunoscut. Daca cineva vrea "sa se deplasese in imprejurimi in siguranta", in niciun caz nu o poate face cu o alta masina pe care nu o cunoaste si nici nu stie nimic despre starea ei tehnica. 1 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate