Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Inchiriere autovehicule off-road ?

SMC

Postări Recomandate

Re: Inchiriere autovehicule off-road ?

Nu prea este realizabil acest proiect din mai multe puncte de vedere.

1.Cati sunt nebuni dupa ce baga mii de euro in acarete sa le inchirieze unora care poate (sigur) habar nu au de 4x4 de dragul unui plimbari contra unei sume "modice"?

2.Cine este nebun, propietar sau intermediar sa isi asume ceva daca ala care inchiriaza masina isi rupe gatul in padure?

3.Cine astupa eventualele daune de mii de euro produse unor acarete in cazul unor incidente?

4.In afara partii carosabile, orice individ la volanul unui 4x4, mai ales cei care merg ptr prima oara, urmare a unor stimuli gen "adrenalina" isi schimba total comportamentul si este extrem de greu de controlat.

Din cate stiu eu nici un asigurator nu acopera daune mai ales in cazul unei masini vechi in afara drumurilor publice. Mai mult decat atat "upgradeurile" facute la masina nu se pot asigura. Si nu in ultimul rand asigurarile nu cred ca pot acoperi eventuale accidente in offroad si aici ma refer la daunele fizice ...

Asumarea acestor responsabilitati e cam un joc cu fierul incins in mana goala.

Stiu despre ce vorbesc ptr ca in trecut am organizat ceva evenimente si cand a fost vorba de "vanzarea unor riscuri" pe care nu am vrut sa mi le asum mereu a fost circ.

Analizeaza ce am scris aici la rece, pune-te in locul celui care da masina, in locul celui care intermediaza si nu in ultimul rand in locul incepatorului de la volan. In orice pozitie vei fi, vei vedea ca portite de scapare sunt putine in marea lor majoritate inchise ...

• Like 1

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

M-am lovit de subiect asa ca va povestesc din experienta.

Alaturi de un prieten am primit provocarea de la cineva din afara tarii sa organizam un traseu de offroad in Romania, insa de data asta trebuia sa facem rost si de masini .

Nu putine...vreo 25.

Prin comunitatea noastra am cerut ajutorul si, ceea ce este absolut normal, toti isi inchiriau masina dar cu tot cu sofer.

Asa am ajuns sa formez grupul de 6 masini care asigurau asistenta tehnica.

Apoi a urmat partea legata de inchirierea celor 25 de masini.

Dupa sute de telefoane si sute de minute de explicatii o singura firma de rent a car din Romania s-a angajat ca asigura flota de masini necesara acestui proiect.

Restul de pe piata sunt doar numele de ei, iar taranusii care mai apar pe net cu site-uri pompoase ce inchiriaza autoturisme 4x4 "de offroad", nici macar amatori...

Masinile puse la dispozitie de firma rent a car au fost Duster 4x4, carora li s-au schimbat cauciucurile de strada cu unele aferente evenimentului.

Evenimentul fiind in centrul tarii, relocarea a costat 180 E/masina (dus-intors pe trailer auto)

Indiferent cat ar fi de mare firma ce inchiriaza masina, asigurarea NU ESTE VALABILA IN OFFROAD !

Dar si aici sunt portite insa accesibile cu firme din afara tarii. :wink:

Cei de la noi stiu doar sa suga si din ce sug sa dea mai departe ca drepturi si spagi.

Partea de asigurare e foarte importanta caci pe langa autoturism trebuiesc luate in calcul daunele si compensatiile in cazul unu accident atat in ceea ce priveste pe cei din autoturism cat si daunele produse de cel ce a provocat accidentul.

Gardul distrus a lui baba Leana, e cea mai mica grija .

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Link spre comentariu

Nu prea este realizabil acest proiect din mai multe puncte de vedere.

.............

Analizeaza ce am scris aici la rece, pune-te in locul celui care da masina, in locul celui care intermediaza si nu in ultimul rand in locul incepatorului de la volan. In orice pozitie vei fi, vei vedea ca portite de scapare sunt putine in marea lor majoritate inchise ...

@Yonutz

Eu am încercat sa fac o analiza din punct de vedere al celor 3 implicati ,stiu ca sunt multe probleme care pot sa apară, dar ma gândesc ca se pot găsi solutii de diminuare a riscurilor si in viitor cineva o pune in practica oferind persoanelor fizice posibilitatea legala de închiriere a masinilor personale.Eu personal îmi doresc sa particip doar in calitate de proprietar , din punctul meu de vedere încerc sa raspund mai jos la problemele sesizate de tine :

1. Masina oferita pentru închiriere ar fi Land Rover Discovery 1 ,indiferent de valoarea investita in caz de vânzare pretul cred ca ar fi de max.4000€.

2. La acest punct mă gândesc cel mai mult :răspunderea legala si morala . Autovehicul fiind vechi nu este echipat cu sistemele de siguranta prevăzute de legislatia actuala. nu are ABS,Airbag....Poate ca daca in contractul de închiriere utilizatorul este informat de toate aceste aspecte proprietarul si intermediatul nu sunt răspunzători legali.

3. Cea mai mare pierdere pe un eveniment cred ca ar fi in caz de furt, in alte cazuri as estima valoarea la aprox.2500€ cat ar fi un autovehicul similar fără acte/cu diversa defecte +munca. Cel mai rau ar fi ca problemele sa apară chiar de la început, daca apar dupa o perioada de închiriere si sunt mai mici decât veniturile ar fi mai usor de suportat.

4. Ma gândesc in principal la închiriere pentru drumuri publice si forestiere. Pentru diminuarea riscurilor si selectarea clientilor ar trebui un set de reguli si o colaborare cat mai buna intre proprietar si intermediar,clientii pot fi de exemplu: grupuri de angajati firme, prin recomandare, asociatii de vânătoare si pescuit....

Editat de SMC
Link spre comentariu

Alaturi de un prieten am primit provocarea de la cineva din afara tarii sa organizam un traseu de offroad in Romania, insa de data asta trebuia sa facem rost si de masini .

Nu putine...vreo 25.

Prin comunitatea noastra am cerut ajutorul si, ceea ce este absolut normal, toti isi inchiriau masina dar cu tot cu sofer.

........................ .

@Pantzerrow

Ma gândesc ca dupa mai multe discutii ,poate anul viitor se gaseste cineva care poate sa se implice ca intermediar,daca exista posibilitatea legala.Mai simplu cred ca ar fi pentru cei care deja oferă servicii de închiriere.

Ar fi bine ca fiecare din proprietari sa isi poata limita conditiile de închiriere,de exemplu: închiriere doar cu sofer; închiriere doar pentru persoane juridice; zona de deplasare -distanta max.50km fata de punctul de plecare......Intermediarul va sti dinainte conditiile in care închiriază proprietarii,va sti ce poate oferi clientilor ,cererile primite de la clienti le va trimite proprietarilor asteptand de la acestia acceptarea conditiilor.

Editat de SMC
Link spre comentariu

Bingo, nimeni care a investit cat de cat in masina nu si-ar lasa-o pe mana nu-stiu-cui sa o conduca.

Si eu la fel, merg(eam) dar tot asa, eu sofer.

Poate anul asta :)

Link spre comentariu

Atunci,pentru început,ar trebui sa luam in calcul doar închirierea cu sofer.Ca sa fi in legalitate ar trebui sa ai autorizatie de transport persoane in regim de închiriere. In acest caz sunt mai multe conditii de îndeplinit decât in cazul când oferi doar serviciul de inchiriere autoturisme.Din ce am gasit pana acum pe net in ambele cazuri masinile trebuie sa fie in proprietatea firmei care inchirieaza sau leasing (ceea ce nu este cazul),portiere in dreptul fiecărui scaun/bancheta...Pentru a face transport de persoane ar trebui sa fi angajat ceea ce complica si mai mult ,mai ales când pot fi cazuri când in locul tau poate merge altcineva din familie sau un prieten .O varianta ar fi sa oferi doar serviciul de închiriere autoturisme si in grupul care închiriază masina sa fi si tu sau persoana desemnata de către tine.

Editat de SMC
Link spre comentariu

e treaba ta...din proprie experienta iti spun ca e un risc enorm sa lasi masina in teren pe mainile unuia care merge pe acolo prima oara....pe cand avand la volan un om care stie cum si pe unde sa puna rotile dormi si tu mai linistit....

Link spre comentariu

@Yonutz

Eu am încercat sa fac o analiza din punct de vedere al celor 3 implicati ..Eu personal îmi doresc sa particip doar in calitate de proprietar

Ce faci tu in calitate de propietar care inchiriezi acaretu pe baza unui contract unei familii PTR OFFROAD si familia cade intr-o rapa cu masina si mor toti?

Vrei sa-ti zic eu ce faci? Te duci la puscarie ptr ucidere din culpa.

Nu pune problema asa "sa ajung sa castig destul cat sa nu mai imi pese ce se intampla cu acaretul" ca nu o sa ajungi sa castigi ...nici macar 1% din cat visezi!

Chiar si cand tu esti la volan ii duci pe unii pe munte, te rastorni cu masina si unul dintre pasageri isi rupe muia, esti cam raspunzator! Cu acte sau fara acte incheiate cu nenea din dreapta. Chiar daca esti in afara partii carosabile. Daca ala cu muia rupta se duce la spital si se autosesizeaza militia se cam inchide la lapte. Te cheama sa dai cu subsemnatul.

Cam toata lumea pe aici "latra" acelasi lucru ...Si sa stii ca nimeni nu vrea sa stea in calea fericirii tale ...sa "reusesti in afaceri cu offroad"!

Accidente au fost si vor mai fi in offroad, unii si-au mai rupt una alta, altii au plecat pe lumea ailalta. Cine stie de aceste incidente si a invatat din ele, e si va fi binemerci in continuare. Cine nu tine cont de aspectele astea mai devreme sau mai tarziu devine cu noroc cel mult o "piatra cu titlu" infipta in vreun varf de munte.

• Like 1

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Ce faci tu in calitate de propietar care inchiriezi acaretu pe baza unui contract unei familii PTR OFFROAD si familia cade intr-o rapa cu masina si mor toti?

Vrei sa-ti zic eu ce faci? Te duci la puscarie ptr ucidere din culpa.

.

Ai dreptate @Yonutz , chiar daca inchirierea se va face pentru drumurile publice din zona montana sunt prea multe riscuri si nu merita. Situatia descrisa mai sus de tine ma gândeam ca era posibila doar in cazul când accidentul se intampla din cauza unor defecte tehnice ale autovehiculului , din ce vad imi dau seama ca in cazul unui accident cu victime proprietarul va fi acuzat indiferent de cauza.

Din punctul meu de vedere acest topic se poate inchide.

Editat de SMC
Link spre comentariu

Discutabil și funcție de cum e ”regulată” viața în societatea în care se petrece evenimentul. Mult de discutat, întrucât toate aspectele au cel puțin două puncte de vedere diferite și sunt foarte mulți factori care afectează deznodământul.

Chiar dacă, aparent, cam asta ar putea fi finalitatea în societatea în care trăim sunt sigur că pot interveni și alternative. De la cele bazate pe corupția profundă (cazuri publice) până la cele pe interpretarea corectă a legii, atât în spirit cât și în literă. Oricum, de deschiderea unui dosar de cercetare penală nu scapă nimeni.

Știți cu toții că, totuși, există locuri în lumea asta unde asemenea servicii sunt furnizate/consumate, de foarte mulți ani și cu continuitate, chiar dacă au intervenit și evenimente neplăcute în decursul anilor. Vinovații, stabiliți ”corect” sau nu, și-or fi ispășit pedeapsa. Însă, ca ”bănuțu” să meargă, se găsesc soluții de continuitate, prin ”îndreptarea neconformităților”.

Fuck, s-a complicat atât de mult viața, din cauza singurului motiv absolut, încât toate principiile de bază s-au deformat sau au dispărut complet: liberul arbitru, conștiința, onestitatea ba chiar și instinctul de supraviețuire....

@SMC, apropos de ”Situatia descrisa mai sus de tine ma gândeam ca era posibila doar in cazul când accidentul se intampla din cauza unor defecte tehnice ale autovehiculului...”

La fel, în societățile unde hârtia igienică se schimbă doar de către ”personal autorizat” și există anunțuri cât casa poporului că ”cafeaua e fierbinte și poate provoca arsuri grave”, starea tehnică a autovehiculului este stabiliă de hârtiile acoperitoare, conform legii. Atunci când există conformism absolut, bineînțeles. La modul simplist, motivele tehnice care ar putea duce la producerea unui accident, altele decât cele expres stipulate în lege că ar trebui să fie conforme, pot intra la o altă categorie privind responsabilitatea dar nu o implică pe a proprietarului.

AJUNGE!

Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”!

Link spre comentariu

@Pantzerrow

Ma gândesc ca dupa mai multe discutii ,poate anul viitor se gaseste cineva care poate sa se implice ca intermediar,daca exista posibilitatea legala.Mai simplu cred ca ar fi pentru cei care deja oferă servicii de închiriere.

Ar fi bine ca fiecare din proprietari sa isi poata limita conditiile de închiriere,de exemplu: închiriere doar cu sofer; închiriere doar pentru persoane juridice; zona de deplasare -distanta max.50km fata de punctul de plecare......Intermediarul va sti dinainte conditiile in care închiriază proprietarii,va sti ce poate oferi clientilor ,cererile primite de la clienti le va trimite proprietarilor asteptand de la acestia acceptarea conditiilor.

Inteleg ca vrei sa te intepi in acul pierdut in carul cu fan ?

1.legislatia e stramba din toate punctele de vedere.

Nu functioneaza tot timpul expresia aia cu "mortul e de vina".

Mereu e unul care o are mai mare sau poate ca a ales sa fie aparat de o casa de avocatura capabila.

Stai stramb, dar judeca drept.

2.ai o masina bugetata cu o valoare in plaja a 1000-max 3000 E.

Chiar speri sa faci avere pe seama celor ce vin la vanatoare sau a grupurilor amatoare de senzatii tari ?

Level 2... cumperi o masina din ceea ce ai strans si mai cumperi un cazan, cazan ce va fi inchiriat ?

Relax! Ia o gura de aer, baga doua trei abdomene si apoi ia o gura de apa.

3.Chiar daca ma repet.

NU, NU exista legislatie permisiva sa iti acopere rahaturile ce se pot intampla in offroad.

Poti sa dai pe o mana rupta a unuia ce ti-a "inchiriat" masina echivalentul a 3-4 masini...sau mai mult.

Mai departe nici nu vreau sa merg cu gandul.

4.Bafta in aceasta initiativa.

PS:faptul ca ai pus limita de 50 km "fata de punctul de plecare" spune multe. :old

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Link spre comentariu

Discutabil și funcție de cum e ”regulată” viața în societatea în care se petrece evenimentul. Mult de discutat, întrucât toate aspectele au cel puțin două puncte de vedere diferite și sunt foarte mulți factori care afectează deznodământul .

Ai perfecta dreptate, oricum in cazul unui eveniment neplacut proprietarul se face vinovat cel putin moral pentru ca a oferit acest serviciu sau nu a luat toate masurile pentru a -l preveni.

Sunt de acord cu parerile colegilor care au specificat ca sunt multe riscuri pentru a oferi acest tip de închiriere.

Link spre comentariu

2.ai o masina bugetata cu o valoare in plaja a 1000-max 3000 E.

Chiar speri sa faci avere pe seama celor ce vin la vanatoare sau a grupurilor amatoare de senzatii tari ?

Level 2... cumperi o masina din ceea ce ai strans si mai cumperi un cazan, cazan ce va fi inchiriat ?

Masinile oferite spre închiriere ar fi trebuit sa fie complet restaurate anterior,cat mai aproape de starea originala corespunzătoare anului de fabricatie,fără modificari constructive, oricand sa treaca fără probleme printr-un control in trafic efectuat de RAR,politie,in nici un caz valoarea investita nu va fi de numai 3000€.Daca au peste 30de ani sa poata sa fie încadrate si ca auto de epoca. A doua masina a fost luata in calcul doar in cazul unei avarii mai mari la caroserie,pentru piese.Limitarea de 50km distanta a fost un exemplu de cum isi poate proteja proprietarul masina ,aceasta circulând doar intr-o zona stabilita. Nu se pune problema de facut avere, deoarece inchirierea era facuta doar ocazional,dar ma gândeam ca ar fi fost un mod de diminuare a cheltuielior cu taxele anuale care oricum o sa crească mai ales daca apare si noua taxa de poluare.

Editat de SMC
Link spre comentariu

Nu se pune problema de facut avere, deoarece inchirierea era facuta doar ocazional,dar ma gândeam ca ar fi fost un mod de diminuare a cheltuielior cu taxele anuale care oricum o sa crească mai ales daca apare si noua taxa de poluare.

Si cam cat ar castiga posesorul sa zicem in urma a 2-3 inchirieri anuale? Echivalentul unei revizii generale si 2 pachete de tigari?

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Si cam cat ar castiga posesorul sa zicem in urma a 2-3 inchirieri anuale? Echivalentul unei revizii generale si 2 pachete de tigari?

Atât timp cat acest serviciu nu se va putea oferi intr-un cadru legal cat mai clar nici nu îmi mai pun problema de venituri,tarifele putând fi stabilite pe o piata in care ar exista cereri si oferte.

:grin: Si in spirit de gluma o lista cu potentiali clienti:

- primarie 9zile x 100lei - contravaloare impozit;

- societate asigurare RCA - intre 5 si 10zilex100lei contravaloarea asigurării;

- CNADR - 1,5zile x 100lei - rovigneta + 2 taxe de pod la Cernavoda;

- RAR -2 zile x 100lei -efectuare ITP la un an ,ca tot au modificat legea pentru autoturisme;

-politie - n zile x 100lei - pana la contavaloarea eventualelor amenzi;

- ministerul mediului - n zile x100lei - pana la contravaloarea noii taxe de poluare care se tot vehiculeaza;

- eventual statii de alimentare cu combustibil .

Din ce vad mai rămân aprox.11 luni in care autovehiculul rămâne la mine si il pot folosi ocazional fără a plăti nici o taxa.:wink:

Editat de SMC
Link spre comentariu

Acolo ai cam 25-30 zile de inchiriat cu un "profit" de 2500-3000 lei.

dar ai uitat sa aduni si...

planetara rupta la prima iesire 800lei +200lei manopera +200 lei platforma + 500lei despagubiri pt ziua stricata clientului +sughiturile provocate ...tot de client dar si de mecanic ca il pui la munca in ziua libera.

Era sa uit de gacica cu pantaloni mulati din ziua cand vroiai sa "scoti" taxele RAR , care a ""ars" abreiajul-1200lei +300 manopera.

ps : daca semnalul si oglinda dreapta rupte , manerul usii si infundatul aripii sunt in data de 31 le punem tot luna asta , sau le pui in luna in care le platesti.?

:x

• Like 1

Am in curte un englez si un american

:F

Link spre comentariu

dati un ochi pe aici, asa, ca idee. are vreo doua chestii interesante.

https://www.iceland4x4carrental.com/car-rental-terms/

poate ajuta la o idee generala

as incerca sa ma uit si pe site-urile din S-Africa si namibia , ei inchiriaza 4x4, vedeti acolo ce cer ei.

in nordul si vestul africii nu inchiriaza 4x4 fara sofer din aceleasi motive ca in Romania

Link spre comentariu

as incerca sa ma uit si pe site-urile din S-Africa si namibia , ei inchiriaza 4x4, vedeti acolo ce cer ei.

in nordul si vestul africii nu inchiriaza 4x4 fara sofer din aceleasi motive ca in Romania

Mai ales la asta:

"The lessee is liable for damage resulting from use of the automobile for which no compensation will be paid by the vehicle's insurance company. This includes damage to the automobile and/or injury to passengers due to the following:

Off-road driving,....."😁

AJUNGE!

Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”!

Link spre comentariu

Ar trebui văzut daca asigurarea de răspundere civila fata de terti ar putea acoperi o parte din riscuri pentru toti cei implicati.Ideea de baza este ca aceasta activitate sa se desfasoare doar in conditii perfect legale mai ales privind siguranta utilizatorilor si a circulatiei .Chiar daca in titlu am scris autovehicule off-road închirierea se poate face doar pentru drumurile publice, dar in zona de munte poate sa fie cazul când un utilizator poate patrunde pe un drum forestier de exploatare care nu mai este public.Intermediarul ar trebui sa poata implementa acest proiect la nivel national. Ar putea sa implementeze selectarea clientilor in prima faza printr-un chestionar online ,care in urma unui algoritm ar elimina eventualii "teribilisti".

Editat de SMC
Link spre comentariu

Am urmarit aceasta discutie inca de la inceput pentru ca ma intereseaza subiectul, in calitate de client. Mi-ar placea ca in vacanta sa pot inchiria o astfel de masina. In principal pentru ca imi este foarte greu sa plec cu masina mea care este si mica si inceata, asa ca prefer cu trenul sau cu masina de oras.

Pe langa partea legala/riscuri/raspunderi, despre care s-a discutat pana acum, faptul ca as putea inchiria o masina off road pentru a merge doar on road, nu prezinta niciun interes pentru mine, ca si client.

Link spre comentariu

Am avut oportunitatea sa vizitez Islanda anul trecut si m-am interesat de inchirierea unei masini 4x4 pentru a putea strabate tara in voie (cea mai mare parte din drumurilor sunt neasfaltate). Majoritatea turistilor inchiriaza o masina, dupa buget si preferinte. Eu am renuntat la idee si am plecat cu masina personala, iar motivele au fost simple: costul ridicat pentru inchiriere (un Hilux camper, fara vreo alta modificare, ajungand la 450euro pe zi cu minim de asigurari) si costurile enorme suportate de multi clienti la inapoierea utilajului datorate avariilor aparute in urma folosirii (fara sa discutam macar de masini innundate/blocate in rauri, recuperari de pe drumuri tip F etc). Va recomand sa cititi experientele celor care au povestit pe "tripadvisor".

Masinile 4x4, inchiriate de firmele mari, sunt standard, fara vreo modificare. Cele mai des intalnite au fost Dacia Duster (2x4 si 4x4). Masinile modificate (cum ar fi cele de la superjeep.is) se inchiriaza intotdeauna cu sofer. Posibil sa fie firme mai mici(sau privati?!) care inchiriaza masinile modificate dar din nou: costuri enorme pentru reparatie.

Am sa va povestesc 2 intamplari pe frumoasa urcare a muntelui Snæfellsjökull (unul dintre cele mai faimoase si frumoase locuri in Islanda, aproape de Reykjavík si cunoscut in mare masura datorita nuvelei "Calatorie spre centrului Pamantului" de Jules Verne).

Dupa ce am parcurs intreg F570 (un drum ce strabate parcul national Snæfellsjökull de la un capat la altul, cu peisaje de poveste), am decis sa incercam urcarea pe F575 (drum care nu aparea pe vreo harta avuta ci doar pe un indicator local) spre varful Snæfellsjökull.

Tot ce inseamna drum F = 4x4 obligatoriu. Cu toate acestea am ajuns in spatele unui break (din pacate nu retin marca), cu o familie care a reusit cumva sa strabata F570, iar acum isi incerca norocul spre varf pe F575, desi existau multe indicatoare care avertizau asupra greutatii drumui dar si interziceau masinilor mici sa se apropie. Soferul, un danez de 50-55 ani forta masina (tractiune simpla fata) sa urce cu inca 3 pasageri. Cum era de asteptat, fiecare bolovan cauza frecare cu podeaua masinii, iar in urma patinarilor, masina sapa in pamant pana a ajuns sa se aseze pe burta. Desi l-am sfatuit sa nu mai incerce, omul nu a renuntat pana nu a ramas complet suspendat si fara vreo sansa de a mai inainta.

A doua intamplare s-a situat putin mai sus, la cateva sute de metrii de locul unde a ramas blocat break-ul. De data aceasta un grup de asiatici cu o masina mai rasarita (4x4): Jeep Cherokee, dar cauciucuri de sosea si garda la sol mica pentru acel drum. Soferul nu parea ca stie ce face si doar accelera continuu in panta abrupta, sapand nenumarate gropi si ingreunand urcarea pentru viitor. Locul devenise periculos atat pentru cei din Jeep cat si pentru noi (drum ingust, abrupt, ceata etc), asa ca l-am semnalizat si ne-a lasat sa urcam inainte. In oglinda retrovizoare vedeam Jeep-ul cum zburda ca un armasar prin gropi si bolovani, iar pe geam se auzea cum scartaie si se freaca cu burta de stanci. Mi-a parut rau de masina, chiar daca nu era a mea. Dupa ce am ajuns la capat de drum au aparut si ei: toti tineri, speriati, dar reusind sa faca ce si-au propus: sa fie cat mai aproape de varf pentru a face poze. Ambele masini erau inchiriate si folosite necorespunzator (abuzate).

Ca si concluzie: din experienta pot spune ca putini din cei care inchiriaza orice masina au grija de aceasta ca de cea personala (indiferent de natie), iar aici nu ma refer doar la experienta din Islanda. Iar pentru cei care vor sa inchirieze un utilaj modificat: mare atentie la contract. Se poate lasa cu daune de mii de euro. Nici o firma nu asigura trecerile prin apa, foarte putine pe drumuri offroad si cele mai multe au clauze care le absolva de responsabilitatea platii: clientul a circulat cu utilajul in anumite locuri neacceptate de asigurator sau cel care inchiriaza.

Editat de sintaxxa
Link spre comentariu

@gusteru

Ma gândeam sa fie ofertate in principal modelele clasice 4x4 , cu cat mai putina electronica,fabricate pana in 1998. Ar fi util pentru proprietarii care au o pasiune pentru un anumit model/marca sa isi reduca din cheltuielile de restaurare/mentinere in starea originala/ intretinere si reparatii dar si pentru utilizatorii care doresc sa conduca un anumit model mai vechi , pentru care in următorii ani se vor plăti taxe din ce in ce mai mari pentru a-l utiliza pe drumurile publice.

Editat de SMC
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare