Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Inchiriere autovehicule off-road ?

SMC

Postări Recomandate

Re: Inchiriere autovehicule off-road ?

Mai omule

Esti liber sa incerci orice afacere.Cadrul legal permite si transportul clientului prin noroaie.

in primul rand atat tu cat si pasagerii aveti nevoie de asigurare de viata "pt activitati periculoase" (asa e denumirea.) o faci la o valoare de 150lei si primesti 5000 parca in caz de deces si 2500 pt spitalizare.

Masinile le asiguri in Bulgaria pt activitati of road dar doar cu sofer(cer o vechime de 5 ani parca).Aici pui clientul sa semneze contract ""cu litere mici pe 5 pagini"

restul e Marketing tot ce zici tu.

Problema PE care nu o intelegi sau nu crezi tu ,este raportul dintre venituri si cheltuieli. Daca ceri 150 € pe zi +50 benzina +asigurarea ajungi pe profit la sfarsitul lunii dar nu se stie cati clienti vei avea la pretul asta.

Editat de Astral

Am in curte un englez si un american

:F

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

@gusteru

Ma gândeam sa fie ofertate in principal modelele clasice 4x4 , cu cat mai putina electronica,fabricate pana in 1998. Ar fi util pentru proprietarii care au o pasiune pentru un anumit model/marca sa isi reduca din cheltuielile de restaurare/mentinere in starea originala/ intretinere si reparatii dar si pentru utilizatorii care doresc sa conduca un anumit model mai vechi , pentru care in următorii ani se vor plăti taxe din ce in ce mai mari pentru a-l utiliza pe drumurile publice.

Da, ai dreptate, ar fi un lucru sa-ti mai poti amortiza din cheltuieli, dar nu cred ca inchirierea este solutia...

Solutiile sunt doua : renuntarea la o astfel de masina sau cresterea venitului cu un al doilea job, etc.

Tot nu mi-ai raspuns : de ce nu-ti faci tu propria firma prin care sa-ti inchiriezi masina? De ce chestia asta ti se pare mai complicata decat aia in care vrei sa implici si un intermediar ? Care intermediar si ala trebuie sa aiba partea lui, nu ?

Link spre comentariu

Masinile le asiguri in Bulgaria pt activitati of road dar doar cu sofer(cer o vechime de 5 ani parca).Aici pui clientul sa semneze contract ""cu litere mici pe 5 pagini"

restul e Marketing tot ce zici tu.

Problema care nu o intelegi -sau nu crezi tu ,este raportul dintre venituri si cheltueli. Daca ceri 150 € pe zi +50 benzina +asigurarea ajungi pe profit la sfarsitul lunii dar la nu se stie cati clienti vei avea la pretulasta.

@Yoghi am inceput aceasta discutie nu pentru a începe eu o afacere, dar am considerat ca acest serviciu ar fi util chiar pentru unii dintre noi. Sunt situatii când si eu as dori sa pot închiria un alt tip de autovehicul de teren ocazional in conditii perfect legale si la preturi acceptabile,poate chiar in combinatie cu o rulota.Astfel le poti compara si constata daca chiar iti place acel tip fără a fi nevoit sa investesti in achizitia lui +diverse reparatii care sigur vor costa mult mai mult.

De ce sa fie contractul cu litere mici?Ca asa sunt majoritatea? Mai bine bine sa fie citit de client si finalizat cu un chestionar online ca sa te asiguri ca l-a inteles.

Tarifele ar trebui sa fie variabile un functie de gradul de risc stabilit in functie de mai multi factori.Din punctul meu de vedere mai bine as închiria cu 25€/zi la un client cu risc foarte mic decat cu 150€ la un client necunoscut cu risc ridicat.

Link spre comentariu

Da, ai dreptate, ar fi un lucru sa-ti mai poti amortiza din cheltuieli, dar nu cred ca inchirierea este solutia...

Solutiile sunt doua : renuntarea la o astfel de masina sau cresterea venitului cu un al doilea job, etc.

Tot nu mi-ai raspuns : de ce nu-ti faci tu propria firma prin care sa-ti inchiriezi masina? De ce chestia asta ti se pare mai complicata decat aia in care vrei sa implici si un intermediar ? Care intermediar si ala trebuie sa aiba partea lui, nu ?

Eu consider ca pentru a putea desfasura aceasta activitate o firma trebuie sa aibă resurse financiare, logistica necesara , mai multi angajati sau colaboratori cu pregatire juridica sau economica ,ceea ce nu este cazul meu.Sunt convins ca aceasta activitate poata sa genereze complicatii dar ma gândesc ca se pot găsi solutii. Timp meu liber este doar la sfarsit de saptamana ,dar se găsesc destule de facut si atunci.Este normal ca intermediarul sa castige ,din punctul meu de vedere este de preferat un castig mai mic,legal si cu risc mic. Un alt motiv ar fi ca in acelasi timp m-am pus si in locul utilizatorului si consider ca nu ar închiria nimeni de la cineva care are in oferta o singura masina.

Editat de SMC
Link spre comentariu

(...) Mai bine bine sa fie citit de client si finalizat cu un chestionar online ca sa te asiguri ca l-a inteles.

Tarifele ar trebui sa fie variabile un functie de gradul de risc stabilit in functie de mai multi factori.Din punctul meu de vedere mai bine as închiria cu 25€/zi la un client cu risc foarte mic decat cu 150€ la un client necunoscut cu risc ridicat.

Acel chestionar nu te ajuta la nimic, dimpotiva. Nu poti face evaluarea clientului cu acele chestionare. Teoria e teorie, practica te omoara ...

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Aaa, ok, acum inteleg, dar si tu trebuie sa intelegi ca, asa cum vezi tu lucrurile, cheltuielile firmei respective - si sunt foarte multe ! - trebuiesc acoperite din taxa de inchiriere, ori, firma respectiva trebuie sa aiba f multe astfel de masini, iar clientii sa fie "fara numar-fara numar" si doar asa ar putea sa aiba si ceva profit.

Deci, deja lucrurile se complica exponential, iar o eventuala comparatie cu inchirierea masinilor de strada nu-si are rostul...

Link spre comentariu

E normal sa vrei un intermediar care sa suporte,toate cheltuelile ocazionate de accidente ,indoituri ,sparturi.Tie iti raman cheltuelile ascunse gen ambreiaj ,amortizor, rulmenti.

E bine cu imparteala dar tot impartit e si profitul.

Chestia cu testul e timp pierdut .Daca ia nota 4 la test il refuzi ca client, ceri pret mai mare? ....pai nu ai voie dupa legislatia nostra.Obiectul tau de activitate este rentcar si nu testari auto.poti conditiona de vechimea carnetului sau conditii meteo.

Am in curte un englez si un american

:F

Link spre comentariu

Problema tarifului e cam ultima pe care sa ti-o iei in calcul.

Asta e mentalitate romaneasca de cacat. Intai ne gandim cat sa cerem si dupa aia ...ce putem oferi de banii aia!!!

Daca vrei sa faci un "biznis" din offroad gandeste-te la unul in care sa nu implici masinile.

Uite cateva idei de pus in practica mult mai putin riscante decat cele propuse de tine:

1. Oferi cateva trasee in zona cu masina clientului (format gpx sau kml) sau cu clientii pasageri in masina ta

2. Oferi un traseu de tip quest cu gasit de recompense pe care in prealabil le ascunzi in padure dandule cateva indicii clientilor

3. Organizezi un sejur tip "wild-life" adica asiguri o locatie, echipamente si ustensile de pregatit masa precum si o mortaciune pe care o transezi in fata clientilor punandui si pe ei sa participe activ la toate operatiunile: strans lemne, facut si intretinut focul, pregatit masa si culcusul etc

4. Organizezi un tur la diverse obiective in zona si anume asezaminte vechi, obiceiuri, spui diverse povesti sau legende din zona la "fata locului"

Bonus la final prin mijloace specifice imortalizezi toate astea in filme poze pe care le oferi participantilor pe suport (DVD, stick etc).

La fiecare dintre variante TU trebuie sa fi cel care controleaza tot, te asiguri ca mereu totul e ok prin mijloace specifice daca nu stai cu clientii (statii de emisie receptie) si te asiguri ca pe perioada tripului/aventurii vei interveni imediat ptr a evita incidente neplacute. Ptr a face toate astea, in primul rand tu trebuie sa fie foarte pregatit si dotat cu toate cele.

Iti garantez ca investitiile si riscurile sunt minime si satisfactia clientilor garantata.

LE ...fara a jigni pe cineva cei din zona Valcea comparativ cu alte zone, sunt neseriosi ...Poate ca am avut noi ghinion ... In urma cu cativa ani veneam in zona Varful lui Roman ...intr-un varf la munte la unu care avea o cabana acolo si la care se ajungea destul de greu mai ales pe timp de iarna. Dupa ce am antamat verbal din timp toata cabana si asta se intampla a 4 sau a 5-a oara ...deci nu se punea problema de seriozitate din partea noastra cu doua saptamani inainte sa mergem am aflat ca o inchiriase pe un tarif mai bun decat acela pe care ni-l propusese noua ... De atunci nu am mai calcat pe acolo ...si am ramas cu totii cu un gust amar. Sunt unii colegi de forum care stiu povestea asta ...

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

@Yonutz

Întâi m-am gândit la cat as plăti eu daca as închiria . Eu consider ca fiecare ar trebui sa facă ceea ce ii place si sa nu se angajeze in diverse activitati doar pentru bani.Cred ca sunt colegi care desfasoara aceasta activitate,le-am citit cu plăcere prezentările.Din punctul meu de vedere nu as vrea sa mă implic in nici una din activitatile de mai sus, prefer mai bine sa îmi intretin/repar masinile proprii.

P.S. Nu am cabana la munte.La Vf.Roman au deschis si o pârtie de schi ,drumul a fost renovat.

Link spre comentariu

Cand te angajezi intr-o activitate DOAR ptr bani, atat tu cat si ceilalti implicati ...vor fi nemultumiti. Asta e 100% demonstrat.

Daca in ceea ce faci pui suflet, te implici activ atunci iti iese 100% treaba...si toata lumea va fi multumita.

La Vf. lui Roman, as mai veni ... dar la ghertzoiul ala niciodata ... nici daca m-ar astepta neamurile lui de sex feminin cu chilotii in mana ...la intrare.

Sunt multe activitati in care m-am implicat din curiozitate, din placere, din pasiune sau din alte motive. In unele situatii, a fost ok, in altele nu, per ansamblu ...am ramas cu ceva experienta si chestii de povestit urmasilor... Nu discutam de beneficii materiale ptr ca de cele mai multe ori chestiile alea au fost facute ori pe linia de plutire ori aproape de zero beneficii.

Parerea mea este urmatoarea: "cat ai platit tu" vs. "cat ai cere tu" in "constructia pretului" e usor irelevant. Mai ales cand datele sau mai exact suma problemelor "ce pot aparea" incep sa se cunoasca. Bineinteles parerea mea nu trebuie sa fie aceeasi cu a ta ...

Inca sper ca aceasta e o discutie constructiva si sincer am fost cam dezamagit cand ai renuntat atat de usor la ideea ta dupa ce in primele posturi ai sustinut-o vehement... doar ca 4 insi ti-au zis ca "nu e bine"! Cand ai bagat-o si pasta cu "nu ma implic in niciuna din activitatile de mai sus" deja simt ca am pierdut nitel timpul citind si raspunzand aici.

Link spre comentariu

tocmai cu suntem cativa care facem treaba asta tot ce am spus am spus din proprie experienta....pe parcursul unui tur sunt cateva portiuni in care cei care doresc pot conduce....iar acele portiuni sunt f soft.....tocmai ptr a reduce cat mai mult riscurile

in 2011 la o iesire o pisi mi-a prajit ambreiajul la Pajero......norocul meu a fost ca banii ptr acel grup nu erau o problema....dar ala a fost un caz rar

in rest...numai de bine

Link spre comentariu

@Yonutz

In activitatile descrise de tine nu îmi doresc sa particip ca organizator dar as putea sa fiu participant in functie de ce timp am disponibil.Am deschis aceasta discutie in speranta de a fi constructiva.

Indiferent de ce taxe auto vor veni eu nu vreau se renunt la masina proprie si cum acestea sunt cheltuieli care nu depind de noi mă gândeam ca se pot obtine si venituri legale.Piata auto cred ca se va schima mult in următorii 5-10ani, un nucleu de masini 4x4 clasice in circulatie care sa poate fi închiriat ocazional eu cred ca ar fi atractiv.

Editat de SMC
Link spre comentariu

tocmai cu suntem cativa care facem treaba asta tot ce am spus am spus din proprie experienta....pe parcursul unui tur sunt cateva portiuni in care cei care doresc pot conduce....iar acele portiuni sunt f soft.....tocmai ptr a reduce cat mai mult riscurile

in 2011 la o iesire o pisi mi-a prajit ambreiajul la Pajero......norocul meu a fost ca banii ptr acel grup nu erau o problema....dar ala a fost un caz rar

in rest...numai de bine

@Marius ,de aceea am deschis discutia pe acest forum pentru ca stiu ca sunt persoane cu experienta si care ar putea coordona activitatea de închiriere.Ideea mea ma gândesc sa fie complementara cu cele descrise de tine si de @Yonutz.

In primul rând rămâne de văzut daca din punct de vedere legal este realizabila.Dupa aceea trebuie gândit in ce conditii de siguranta s-ar putea conduce autovehiculul de către clienti sau de alta persoana desemnata de cel care coordonează.

Putem sa discutam ipotetic despre diverse situatii cum ar fi:

- sa presupunem ca cel care va coordona intr-o anumita zona are 2 masini proprii si 5 prieteni cu experienta care nu pot participa cu masinile proprii,dar dispune de 5 masini off-road pe care le poate închiria.Astfel poate face un circuit cu 7masini conduse de persoane cu experienta;

-daca activează intr-o statune montana poate amenaja un spatiu de prezentare a masinilor,un traseu tip poligon auto cu diferite grade de dificultate in care clientii sa conduca autivehiculele.Astfel mă gandesc ca se poate face o initiere pentru cei începători.

- daca autovehiculul rămâne imobilizat la un moment dat, de exemplu ambreiaj ars datorita suprasolicitarii aceasta reparatie va rămâne in sarcina proprietarului care va căuta solutii pentru remediere, din punctul meu de vedere.Atunci caut variante pentru costuri cat mai scăzute:inchiriez eu la rândul meu un auto 4x4 +platforma pentru a-mi aduce autovehicul acasa in vederea reparatiei sau caut in zona sa inchiriez un spatiu amenajat pentru a efectua reparatia in regim "Self Service", care din păcate cred ca nu exista legal la noi in tara tot datorita legislatiei.

O zi buna tuturor.

Editat de SMC
Link spre comentariu

Ideile sunt foarte bune ... incepand cu initierea celor noi cat si ideea de selfservice. Din punct de vedere legal insa nu prea poti face mare lucru. Adica ptr asa ceva nu exista legislatie. Chiar daca ipotetic ai vrea sa te aliniezi cumva intre limitele legii, nu ai avea cum ...

Toate sunt bune si frumoase in toate cazurile pana se gaseste unul sa-si rupa vreun membru sau sa-si buleasca vreo parte din corp. Atunci uita toti de toate si isi aduc aminte ca ei au drepturi ...si te trezesti cu melitzia sau autoritatile la usa. Adicatelea tu baiat bun, le deschizi usa, le pui masa si la final te uiti pe covor, in mijlocul sufrageriei si vezi ca ai ditai cacatul...In plus devii subiect de stirile de la ora 5. Cu subiect si predicat.

Nu sunt genul negativist dar ...uneori chiar si viata bate filmul ... Si aici vorbesc din experienta.

Ptr viitor, cel putin dupa experientele din ultimii ani eu vad lucrurile putin altfel: totul in privat, fara reclama, fara spectatori, fara materiale media, te gandesti de doua ori cu cine iesi, accepti membri noi in haita doar dupa o perioada lunga de probe si teste ...si doar dupa ce vezi in ce dihanie se transforma fiecare din punctul in care iese din rutina zilnica (in padure, in salbaticie, la bautura samd). Chiar daca sita e uneori prea deasa si rezultatele sunt nule, reiei procesul, iar si iar. Asta te pune la adapost de multe, multe probleme ...

Sa te feresti de oameni care isi baga in vene, trag pe nas, consuma excesiv alcool ptr a maximiza adrenalina din padure. Astia sunt cei mai periculosi atat ptr tine cat si ptr ei.

Link spre comentariu

Aaa, ok, acum inteleg, dar si tu trebuie sa intelegi ca, asa cum vezi tu lucrurile, cheltuielile firmei respective - si sunt foarte multe ! - trebuiesc acoperite din taxa de inchiriere, ori, firma respectiva trebuie sa aiba f multe astfel de masini, iar clientii sa fie "fara numar-fara numar" si doar asa ar putea sa aiba si ceva profit.

Deci, deja lucrurile se complica exponential, iar o eventuala comparatie cu inchirierea masinilor de strada nu-si are rostul...

Stiu ca pot fi costuri mari de aceea m-am gândit ca aceasta idee ar putea fi pusa in aplicare doar prin colaborarea mai multor persoane.In primul rând rămâne de văzut daca aceasta activitate se poate desfasura perfect legal,ma gandesc ca poate printre noi sunt membri care au pregatire juridica si pot da sfaturi.Ideea de baza ar fi ca toti cei interesati sa fie constienti de toate riscurile la care se expun si sa se implice doar in cazul când si le pot asuma. Pentru costurile initiale ale intermediarului o solutie ar fi o contributie din partea celor interesati ,asta depinde si de numărul acestora.

Link spre comentariu

@Yonutz

Sunt de acord cu tine in ceea ce ai scris mai sus. Ma gândesc ca poate se găsesc solutii in care fiecare sa -si aleagă liber persoanele cu care colaboreaza , in cazul când se desfasoara o activitate legala cred ca nici refuzul clientilor nu este permis conform legislatiei. Un motiv pentru care eu vreau sa existe închiriere fără sofer este ca eu niciodată nu voi pune siguranta familiei in pericol urcând intr-o masina la un necunoscut care la un moment dat se "transforma" sa îmi demonstreze ce poate el sau masina.

Editat de SMC
Link spre comentariu

E bine sa cunoastem si experientele altora, astfel poate găsim solutii pentru a evita evenimentele neplăcute.

Dupa ce am citit postul tau am căutat daca exista si in Europa un serviciu asemănător si am gasit Drivy care au dezvoltat si o aplicatie pentru smartphone care permite închirierea auto intre diverse persoane gen Uber dar fără sofer.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
Cred ca singura varianta ar fi cea la care apeleaza cei cu snowbobilele sau ATV.Adica traseu prestabilit,cap de coloana un nene care stie traseul (organizator) si inchizator de coloana un alt nene,prieten cu primul,bineinteles..Adica "victimele" la mijloc,3-4 pers in masina.Trasee soft,forestiere,chestii de genul asta.Mers frumos,incolonati,fara iesiri in peisaj din proprie initiativa,opriri de masa,pipi si poze,si cam atat.
0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare