cristi_tmt Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Salutari la toata lumea si bine v-am gasit! Sunt incepator in ale off road-ului, asa ca apelez la cei mai experimentati, poate ma ajutati cu ceva sfaturi. As dori sa cumpar o masina, pe care sa o pregatesc pentru RR. Nu imi permit cam deodata RR in adevaratul sens (Dakar, Baja), asa ca va fi mai degraba o masina ce se va preta la clasa amatori, pe la noi prin tarisoara. Iar daca lucrurile vor merge bine, poate mai tarziu sa o folosesc ca si masina de antrenament. Din pacate, in acelasi timp masina va trebui sa indeplineasca urmatoarele conditii: -sa fie inmatriculata -sa aiba un motor cu capacitate cilindrica rezonabila (sa nu ma omoare taxele si consumul) -sa fie de preferinta anii 92-98 -sa se incadreze in bugetul meu 4000-4500 euro (pret de achizitie, modificarilor ulterioare le voi aloca alt buget) Dupa indelungi tergiversari (in fata calculatorului), am ajuns la concluzia ca cea mai buna alegere ar fi un Frontera sport, 2,0i din 96, din urmatoarele motive: -motor 2,0 cu euro2 (taxe, consum si TPI suportabile) -are 116 cp/1690kg (suficient de puternic pentru inceput) -as dori din 96 pt ca din acest an s-au montat arcuri elicoidale -dupa 95 s-a montat motorul x20se, mai bun decat vechiul c20ne -are trecute in talon cauciucuri apropiate ca dimensiuni de cele cerute de regulamentul da RR, asa ca nu ma vor opri la intrebari asa de repede colegii cu chipie din intersectie, bei! -motorul este intalnit si pe omega/calibra, deci ar fi mai usor de gasit prin dezmembrari una-alta -piese ieftine comparativ cu alte marci din aceeasi gama -pret de achizitie mai mic Ce nu imi place la masina: -ampatament mic -fiabilitate slaba (multi se plang de aceasta masina) :roll: M-am mai gandit ca alternativa la un Pajero 2,5 td din aceeasi ani, pt ca are un alt renume al fiabilitatii, alt cuplu, ampatament mai mare. Ce nu imi place: capacitate cilindrica mai mare (taxe) , putere mai mica si nu m-as complica cu inscrieri in Bulgaria etc. Daca aveti de facut corecturi la cele scrise mai sus, aveti plusuri sau minusuri sau recomandati alta marca/model/motorizare, va rog, nu ezitati! Si daca se poate, care ar fi modificarile minime care se impun masinii? Am mai gasit pe internet informatii despre acest subiect, dar din cate vad destul de putini s-au incumetat la asa ceva (oare de ce?). Daca exista si altii interesati de subiect o sa postez si eu ce am gasit pana acuma. Sper ca sfaturile voastre ma vor ajuta sa nu sar cap si sa imi dau seama in 2 saptamani ca am facut o prostie (cum am clasicul obicei si in alte domenii :P ). multumiri anticipate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Re: Opel Frontera- merita pregatit pentru RR? Salut & :W in :cl Poti sa arunci un ochi aici: viewtopic.php?f=19&t=3935 Si eu am inceput oarecum asemanator si am studiat indelung varianta FRONTERA.Motoarele din acea perioada sunt mai fiabile decit transmisia si suspensia.Cele mai bune sfaturi ti le pot da posesorii de FRONTERA pentru ca ei stiu cum se comporta masina in teren. Eu am ales pina la urma Pajero. Mult succes in alegere :h5 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kess Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Re: Opel Frontera- merita pregatit pentru RR? In bugetul asta poti sa te incadrezi la: 1. Mitsubishi Pajero 2. Lada Niva 3. Toyota Rav4 4. Suzuki Vitara 5. Nissan Terano 1 (peste 2000 cmc) 6. Land Rover Discovery / Range Rover (peste 2000 cmc) 7. Daihatsu Ferozza In vest gasesti masini pregatite de RR (1994 - 1998) intre 7000 si 10000 euro. Varianta asta este cea mai avantajoasa, nu o sa reusesti sa prepari in tara o masina in bugetul asta. Lucru verificat. Daca mai ai intrebari te ajut cu cea mai mare placere. Bafta p.s. in legatura cu Frontera, nu recomand. Range Rover Classic V8 The Dakar; a challenge for those who go - a dream for those who stay behind / Thierry Sabine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Re: Opel Frontera- merita pregatit pentru RR? nici eu nu cred ca o sa scoti masina de rally raid din frontera. cum zicea si kess, mai bine orienteaza-te la un mitsu pajero benzinar si inmatriculeaz-o pe bulgaria. Pe asta il ranforsezi putin, ii pui scuturi tzapene si amortizxoare ca lumea si ai masina cu care sa termini etape in campionat in RO. Si daca vrei rr fa ce zice kess - ia una gata modificata de afara. Balasz Zsalay din ungaria se da de ani de zile cu opel. Dar masinilea alea nu mai au comun cu opel decat ... sigla :grin: Uita-te pe-aici pentru mai multe poze (frontera o avea prin 2004. 2005) http://www.dakar.hu/site.php?id=3&lang=en&album_id=98 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mleo Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Re: Opel Frontera- merita pregatit pentru RR? ionut, pe zsalay l-am vazut la Baia Mare. Erau probe de vreo 70 km , cu service de 1 ora intre ele. Dupa prima proba , mecanicii (2 la numar) schimbau ceva la stanga fata, ptr. ca pe proba pilotul a auzit o bataie. "ceva " inseamna roata cu butuc, cu fuzeta , cu tot, tot...alti 2 mecanici in timpul ala spalau pe deasupra si curatau masina, alti 2 rezolvau ceva pe dreapta fata, alti 2 schimbau cauciucurile, cu unele care pareau mai potrivite pentru proba respectiva (le alegeau din camion , dintre alte vreo 10 seturi cu diverse crampoane.....). O masina din Ro. se da cam 2 campionate cu aceleasi gume. Eventual, aia "tari" mai verifica presiunea...si o modifica functie de proba. Nu comparam bugete. De aia, nici masinile nu se compara. E ca si cum ai incerca sa compari un aro de serie, pe care mai pui un amortizor in plus, cu ARO...stii tu care...(care are motor..XXX, cutie..XXX, amortizoare..XXX, electronica..XXX...).... Daca m-as apuca acum de o masina de raid....as cauta una de vreo 10 mii afara , si as mai imbunatati ceva. Daca te apuci sa faci una, spun DIN EXPERIENTA (ca lucrez de vreo 2 ani, si am incercat cu buget redus dar nu merge)...depasesti cu mult, si nici nu stii cum se face. Clar. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ultimo Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Re: Opel Frontera- merita pregatit pentru RR? pajero 2.8 complet pregatit 11500 (AVIONUL) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Re: Opel Frontera- merita pregatit pentru RR? Mihai Daca citesti bine postul meu o sa vezi ca EXACT asa il sfatuiam si eu: - opel nu tine; ce vede opel la rr sunt masini din care a ramas doar sigla de opel - sa ia una gata facuta Mitsubishi-ul lui Franco e o varianta f misto! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Re: Opel Frontera- merita pregatit pentru RR? Daca tot ai 4.500 de euro de cheltuit pe o masina "cheala" pe care sa o faci apoi, iti recomand o toyota 4 runner. O gasesti, e adevarat cu volan pe dreapta, cam la 1500 de lire, in anglia. Motorul e belea, toata e bine facuta de la cap la coada. E drept ca nu ai blocant, dar poti pune de restul banilor. Apoi, in functie de cum decizi ca ai nevoie in teren, pui roti, schimbi ce vrei si urca. uite aici http://www.petreniteanu.ro/?p=72 cum se descurca un 4 runner FARA NICIO IMBUNATATIRE! nici macar roti nu are :ha: :ha: :ha: In ceea ce priveste ampatamentul, nu-l cauta mare. Cand vine vorba de "strecurat" prin rape....ai sa lovesti clar caroseria. In teren, umila mea parere este ca daca ai gume si presiunea potrivite totul merge. Pe de alta parte, imediat cum schimbi ceva la masina de fabrica, iti vor aparea necesitati imediate. Exemplu: pui roti mari, ai nevoie de putere in motor si soliditatea transmisiei. De la surubul rotii si pana la segmentul motorului totul e legat si are consecinta in teren ostil, asa ca depinde mult de cum conduci si ced vrei de la masina. Dar pt antrenament...eu zis sa optezi pt o scula cum e toyota. fiabila, puternica, piese garla, adaptabila. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mleo Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Re: Opel Frontera- merita pregatit pentru RR? Mihai Daca citesti bine postul meu o sa vezi ca EXACT asa il sfatuiam si eu: ! Stiu, stiu.....m-am adresat tie, tocmai ptr. a intari cele spuse de tine. Cand a aparut mitsubishi -ul lui Franco "pe piata"(cu care m-am dat, si pilot si copilot...acuma la Bv. l-am si alergat din urma....am vazut si ce rezultat a avut...) am zis ca e o masina buna. Deci acuma, nu m-as mai apuca de "inventat " nici in ruptul capului. Cat despre opel, nu neaparat as zice ca e total "interzisa". S-a vazut ca si aro face fata . Cu o singura conditie : sa aiba totul de (macar ) Range Rover (daca nu Bpwler) pe dedesubt. :grin: :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Re: Opel Frontera- merita pregatit pentru RR? Evident ca domnul Niteanu se pricepe si la rally raid :grin: Si pentru ca mai citeste vreun pasionat, e bine de clarificat: - la RR nu iti trebuie blocant (decat f rar). Cel mai util e un AUTOBLOCANT - care e alta mancare de peste. Asta te ajuta sa patinezi cat mai putin si sa ai tractiune mai tot timpul. - la RR e f buna o masina cu ampatament mare -> are stabilitate f buna la viteze mari. Nu intamplator foarte multe masini de RR sunt proiecte derivate din pick-up-uri sau din variante LWB ale marcilor consacrate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi_tmt Postat Decembrie 2, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Re: Opel Frontera- merita pregatit pentru RR? In primul rand va multumesc pentru raspunsuri. M-ati reorientat cu 180 grade, desi recunosc ca totusi inca sunt cam zapacit. Au aparut variante la care nu ma gandisem. In ceea ce priveste Frontera, vad ca nimeni nu imi recomanda. Daca oameni care fac masini, se dau in concurs zic ca nu tine, asa o fi, merg pe mana voastra. In acelasi timp, realizez ca ceea ce caut eu este oarecum utopic. Si sa mearga tare, dar si sa consume putin, si sa tina, dar si sa fie ieftine piesele, si sa aibe motor mare, dar si sa fie mici taxele, si sa fie inmatriculat, dar si sa fie ieftin. Astea sunt asa, la nivel de povesti in scara blocului dupa meci. Undeva va trebui facut un compromis. si daca masina va participa la concurs, si nu vreau sa o strang cu farasul de pa camp, compromisul nu poate fi facut la capitolul calitate. slp Cred ca va fi la capitolul inmatriculare sau buget alocat. Buna ideea de masina cu volan pe dreapta, intr-adevar pretul de achizitie este imbatabil. Insa m-ati cam dat de gandit cu faptul ca de fapt eu nu stiu cum se pregateste o astfel de masina, oameni care sa stie se gasesc greu si cu inventii nu merge. Si de la un sfat pe forum, pana la a face cineva ceva concret si profi pe masina, mai este putin. cred ca pana la urma o sa mai astept o perioada, o sa mai pun la ciorap ceva bani si o sa iau ceva gata facut, sau macar semipreparata, daca de ceva gata nu o sa am bani. Si mai completez eu mai tarziu ce mai necesita. In ce priveste Mitsu galben, preparat, de 2,8 (cred ca la el va referiti), il stiu, am salvate in calculator o gramada de poze cu el. Ma uit la el din cand in cand, asa, ca romanul de rand la calendarul cu Angelina Jolie :app . Macar sa admir, ca stiu ca asa ceva n-oi avea niciodata. (Pentru ca in viitorul apropiat cel putin, nu voi putea face rost de atatia bani numai pentru asta, desi sunt convins ca realizarea masinii a costat mult mai mult). As mai avea cateva intrebari, daca mai aveti rabdare: 1. Banuiesc ca anunturi cu masini preparate de vanzare se gasesc pe ceva site-uri de profil. Puteti posta cateva exemple de astfel de site-uri? Daca se poate din europa. 2. Am inteles de la un prieten, pilot de raliu, ca masinile de concurs se transporta pe platforma, nu neaparat datorita consumului mare de carburant sau pt ca unele nu sunt inmatriculate ci mai degraba pentru a se evita uzura lor inutila. Este valabila treaba asta si la masinile de RR, sau aici fiind vorba de niste masini prin excelenta facute pentru anduranta pe drumuri rele uzura lor pe drumurile normale este nesemnificativa? 3. Ma orientasem spre Frontera mai ales pentru ca am citit un interviu cu un nene, care era foarte incantat de cat este de ieftin si de simplu sa pregatesti un Isuzu Amigo (care am inteles ca ar fi cam acelasi lucru cu Frontera sport). Este un interviu mai lung, dar cred ca macar pragraful cu modificarile aduse masinii merita citit. Interviul cu pricina il gasiti aici: http://www.planetisuzoo.com/articles.ht ... _Interview Spuneti-mi va rog ce parere aveti si daca aceste curse pentru care sunt pregatite masinile respective, necesita aceeasi pregatire a masinilor ca si cele de care vorbim noi. :roll: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
niku iorga Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Re: Opel Frontera- merita pregatit pentru RR? ca fost posesor de frontera, pot spune doar atat (si am mai zis-o si in postul despre opel frontera): pentru plimbari pe camp, prin padure, prin noroi...nu-i bai. oricum nu poate motorul de 2.0 prea mult, asa ca se opreste inainte sa-i dai tu gaz ca sa o rupi. daca incerci mai mult -RR sau offroad cel putin open - la fel nu-i bai, dar trebe ori sa ai tot timpul bani la tine si cateva telefoane de la platforme, ori un microbuz cu piese (pivoti, planetare, sateliti diferentiale, etc). singurul lucru pe care il regret e confortul pe forestiere, asta inainte sa se auda vre-un "trosc/poc" pe sub ea. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Re: Opel Frontera- merita pregatit pentru RR? @cristi_tmt 1. http://www.rallysale.com/index.php cauta pe net - sunt multe in franta si uk 2. isuzu ala e modificat zdravan - ranforsari la greu, amortizoare, kit de putere, roti, inaltare, roll cage, scuturi, scaune, centuri ... n-ai idee ce munca si ce $$$ se aduna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Re: Opel Frontera- merita pregatit pentru RR? @ Pt dl Ionut: sper ca nu te deranjeaza ca postez, indiferent la cat si cum ma pricep. Deh...nu toti sunt asa rutinati intr-ale offroad-ului ca dvs! @ Pt autorul topicului: pt RR nu ai mare nevoie de modificari la un 4 runner. 1500-1200 de lire si cauciucuri, adica 25 de milioane. Masina e belea. alearga bine, are stabilitate iar piesele sunt ieftine si multe. La un 3000cc sau 2700cc eu cred ca este tot ce iti trebuie: deci 1500 lire masina, 700 euro cauciucuri si 1300 euro OME. Eu zic ca e beton pt alergat pe dealuri. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator kecske Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Re: Opel Frontera- merita pregatit pentru RR? Si la prima saritura OME se rupe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mleo Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Re: Opel Frontera- merita pregatit pentru RR? pentru cristi: -masinile merg pe platforma din mai multe motive : 1. Uzura cauciucurilor. 2.crede-ma, poate e greu, dar masina cu suspensii preparate de RR sta mai bine pe camp decat pe sosea (e vorba de amplitudinea si frecventa obstacolelor ). Deci aproape ca e mai greu de condus pe sosea decat pe camp. Plus ca mereu cand mergi la cursa exista riscul de a nu te putea intoarce pe roti (se strica fierul...conditiile de incercare sint f.f. grele si deosebite....). pentru bullbarr: -motorul si cauciucurile (lasind la o parte echipamentul de siguranta al masinii ) conteaza in proportie de 30 %. 70 % e suspensia. Poti sa crezi sau nu. Eu ti-o zic din experienta. Am facut tot felul de experiente pe o masina, cu amortizoare duble, sport, cele mai tari, arcuri lungi si moi...etc...etc... Pe sosea era perfect...in camp era "barca". Tot frecventa aia...bat-o vina. In momentul in care am montat un set de amortizoare aproape profesionale, FARA a sti (inca ) smecherii cu reglaje si setari, masina a fost 100% alta. Mai luati in calcul ca se parcurg si 400 km proba pe zi. Cu amortizoare sport (dar oarecum nedestinate RR, si stoc ), am alergat pe dealuri. Dar timpi buni pe proba , viteza medie buna, stabilitatea si controlul masinii (sau macar "promisiunea masinii" ca SIGUR le voi obtine ), le-am avut numai dupa ce am pus o suspensie aproape profi. Pe de alta parte, ca sa incepi RR , poti sa o faci foarte usor cu 4500 eur. ca sa explicitez: -la RR, cum am zis (parerea mea), 70% suspensii, 30% restul. Si ai masina. Care conteaza insa 40%, :grin: :grin: caci 60% e navigatorul. Deci bine ai face sa-ti iei un gip oarecare cu banii astia (ne mai certam aici si ne mai sfatuim ce ai putea lua ), si vii la cateva curse la clasa Promo. Vezi ce e aia cursa, ce e aia navigatie, vezi masinile , care ce e si ce poate, vezi lumea . Acuma, daca-ti propui sa castigi din prima, .....asta e, orice parere si sfat e inutil. Te bati cu masini de 80-100.000 eur .Nu multe. sau de 50.000 (vreo 2). Si de 20.000 (vreo cateva). Nu e de speriat. In primavara, intr-o cursa lunga - lunga si grea, la Tm. , au abandonat toti. Traseu f.lung, plin de surprize. A terminat cursa un Aro (ma rog, un fel de aro, care initial, cand a fost cumparat, semipreparat, a costat 4500 eur...deci,...se poate cu 4500 ).... ..... (bine, Aro a mers f.f. incet , inca de la jumatatea cursei, cand nici el nu a fost ocolit de probleme...dar face parte din strategia de concurs. Sa nu te ratacesti - nu s-a ratacit-, sa tii masina pe linia de plutire, sa termini cursa ). Deci , antrenament si contact cu cursa. Apoi incet incet, modificari. Dar pas cu pas, si fiind in zona campionatului si masinilor gata facute, in cunostinta de cauza. Peste vreun an, cand masina are rollbarr si cond. de siguranta indeplinite, un an la debutanti. Un an in care se pune masina la punct. Se strang bani, se pune suspensie....se tuneaza motorul, etc...etc.... Eu mi-as lua o masina pentru care am informatii ca pot gasi (inventate de altii ) rollbar gata facut, suspensii gata calculate, smecherii la motor gata verificate....de exemplu un pajero (de exemplu unul de vreo 10-12 ani, nu cred ca e mai mult de 4-5000 eur...). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mleo Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Re: Opel Frontera- merita pregatit pentru RR? ca sa stie lumea, sa nu sara cu gura degeaba : scuzati stilul lui Ultimo, el e un italian din Baia Mare, mare pasionat, experimentat in jocul asta. Cu limba romana sta cam prost (desi , inclusiv in comparatie cu unii romani sta f. bine ). deci sa scuzati va rog cuvintele, poate nu prea "mestesugite". Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Re: Opel Frontera- merita pregatit pentru RR? vezi ca nu ai inteles? Comentariile tale vis-a-vis de Suzuki ma lasa rece - nu am suzuki si nici nu intentionez sa-mi iau. Am Nissan :grin: Legat de topic - eu am raspuns la comentariile tale cu blocantul si cu masina lunga - omu voia o masina cu care sa inceapa sa se dea la RR si apoi sa o tina de masina de antrenament dupa ce isi ia o masina ca lumea. Citeste atent. Si omu stie ca pe langa 4500 pentru masina trebuie sa mai bage in ea. Si iti spun eu SIGUR ca bagi minim 5-6,000 daca vrei sa faci o masina care sa TERMINE un concurs de RR de la noi. Bineinteles, vorbim de o masina cu care sa alergi in regim de concurs, nu cu care sa te plimbi dupa roadbook, ca pentru plimbare ajunge si o Dacia Pick-up stock. Vino la o etapa de RR sa vezi despre ce masini si ce modificari vorbim. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mleo Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Re: Opel Frontera- merita pregatit pentru RR? ca pe langa 4500 pentru masina trebuie sa mai bage in ea. Si iti spun eu SIGUR ca bagi minim 5-6,000 daca vrei sa faci o masina care sa TERMINE un concurs de RR de la noi. . ca sa termini, ...da. e de ajuns. ca sa te dai.....mai pune, mai pune... eu am depasit 15000. si e un ......de masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ultimo Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Re: Opel Frontera- merita pregatit pentru RR? MULTUMESC MLEO Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ultimo Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Re: Opel Frontera- merita pregatit pentru RR? Mleo spune tu cat a cheltuit paolo acum 2 ani sa refaca pajero step 1 (a meu) si cat ptr pajero step 2 in tubolar cu care te ai dat tu in italia Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Re: Opel Frontera- merita pregatit pentru RR? ca sa termini, ...da. e de ajuns.. asa ziceam si eu. In cursele de rally am vazut multe masini slab pregatite care au terminat pe locuri fruntase. Dar de cele mai multe ori diferenta a fost facuta de "mana" pilotilor, experienta navigatorilor si abandonurile adversarilor. Insa am vazut in traseu piloti care se dadea si piloti care se plimbau constienti ca orice saritoare mai zdravana ii trimite acasa. Dar cand vezi la TV pare simplu :grin: Si au inceput sa apara masini din ce in ce mai bune si sa creasca iincet nivelul si la noi. Anul acesta cred ca au fost 4 masini cu omologare FIA in campionat. Gresesc? Isuzu lui Carlo, Mitsu lui Franco, Mitsu lui Nicolae, Bowleru lui Victor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mleo Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Re: Opel Frontera- merita pregatit pentru RR? da, astea...si mai sint vreo 2 cu pregatire asemanatoare (poate doar aproape de nivelul lor, dar f.departe de unele coborate direct de pe strada ), dar care nu s-au dat in curse internationale si au doar pasaport tehnic romanesc. Dar au roll bar dupa model FIA (cf. si certificat dupa reg. intern), inst. electrica , stingere, scaune si centuri cu omologare, etc...etc... Eu zic ca cel mai bine e sa-ti faci o placere. Eu de exemplu nu - mi voi permite un bowler .Il invidiez pe Victor, dar ma bucur f. tare ca a aparut. Asa cum ma bucur ca Gabi a ajuns la nivelul ala cu masina lui. La fel si de masina care a adus-o Franco, si la fel m-as bucura de orice masina BUNA, bine preparta care ar veni in campionat (nu vorbim de plusul de imagine si de avantajele indirecte pe care le-am avea toti ). Eu mi-am propus sa raman amator. Cu buget limitat. Deci , depinde ce-ti propui. Daca vrei superperformanta, ai nevoie de bani, dar, inainte de asta, parerea mea...si de timp. De experienta acumulata. Si pentru asta, poti sa-ti propui sa ai in prima faza si o masina mai slaba.(a se citi nepreparata), dar care sa termine cursa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kess Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Re: Opel Frontera- merita pregatit pentru RR? Cristi, daca doresti sfaturi avizate apeleaza cu incredere la Mihai (mleo), Franco (ultimo) si Ionut, sunt cei mai in masura sa te sfatuiasca sau sa-ti spuna cum sa nu faci. Sunt oameni care se dau la Rally Raid de ceva ani si stiu cum sa abordeze problema. De asemenea va rog sa pastrati discutiile din acest topic doar la nivel tehnic. Orice este pasionat de rally raid este binevenit la etapele de campionat, fie ca spectator sau participant. Am postat mai jos cateva imagini cu o masina de rally raid care a suferit un accident in ultima etapa de campionat, nu-mi face placere sa postez aceste poze dar lumea trebuie sa inteleaga ca este un sport extrem de periculos iar o masina nepregatita (atat dpdv tehnic cat si al sigurantei) poate duce la tragedii. Va multumesc pentru intelegere. Andrei Range Rover Classic V8 The Dakar; a challenge for those who go - a dream for those who stay behind / Thierry Sabine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ultimo Postat Decembrie 3, 2008 Partajează Postat Decembrie 3, 2008 Re: Opel Frontera- merita pregatit pentru RR? Salut Cristi, daca ai nevoie de ceva sfat ptr ce priveste Rally Raid,trimite un mail la adresa f.carboni@irasig.ro cu numerul tau de mobil. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate