Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Opel Frontera- merita pregatit pentru RR?

cristi_tmt

Postări Recomandate

Vizitator ultimo
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Opel Frontera- merita pregatit pentru RR?

Franco, ti-am trimis e-mail. Multumesc!

De altfel nr meu de tel se poate gasi si in "cartea de telefon" la pg 14; la fel si adresa de e-mail, daca va fi nevoie pe viitor, desi ma gandesc ca cel mai bine ar fi sa continuam discutiile tot aici, pentru ca sigur mai sunt si alti nepriceputi interesati de fenomen, care au de invatat din ce se posteaza aici.

Nu as fi crezut ca la 4500-5000 de euro se gasesc masini pregatite la un asa nivel. In conditiile astea, cred ca nu merita sa iau o masina de la zero, pentru ca nu am cum sa o scot cu ce au astea pe ele sub sumele respective. Ideal ar fi sa gasesc un acaret cu cateva dotari de baza (o suspensie cat de cat, ranforsari si poate roll-bar). Asta ca sa pot, dupa cumparare, sa ma si apuc de antrenamente, ulterior sa merg la una-doua curse, sa vad si din spatele volanului cu ce se mananca exact treaba asta, sa prind ceva experienta, sa mai vad ce pot si alte masini. Si peste un an -doi, daca talentul si pasiunea pilotului o sa o ceara, mai ridicam nivelul. Fiind implicat direct, o sa cam stiu si o sa vad la altii ce trebuie facut in continuare.

Planuri prea marete nu mi-am facut camdeodata. Performanta in nici un caz, asta mai ales din cauza partii financiare. Nici sa castig si nici chiar sa termin cursa nu imi doresc in mod deosebit. Camdeodata visez sa ma dau, cat de mult si cat de bine. Sa progresez si eu, si incet incet si jucaria. Restul sunt detalii.

Mihai (Mleo), din cate ai scris, inteleg ca primele curse un incepator va trebui sa le tina la clasa Promo. Ce dotari trebuie sa aiba masina pt a intra la aceasta clasa?

Oricum, ma gandesc ca cele legate de siguranta echipajului (roll-bar, centuri, scaune, casti) sunt necesare si pentru antrenamentele de acasa. Ma gandesc la antrenamente, nu la lalaieli pe coclauri cu ortacii, in cautarea unui loc de prajit slanina.

Link spre comentariu

sant 3 clase diferite:

-1. Promo, unde :-ambii participanti trebuie sa aiba permis de min. 1 an

-masina 4x4

-2 roti rezerva, rezervorul pli, trusa sanitara, 2 stingatoare, sufa de remorcare

-parcurg o parte din traseu in regim de regularitate (deci cu timp min. impus, cu viteza maxima impusa, deci se intrec mai mult la navigatie....dar stai linistit, ca la zeci de km. in teren necunoscut, senzatiile de inceput sint aceleasi...)

-2. Debutanti , unde:-se obtine o licenta de debutant de la federatie

-se parcurge acelasi traseu ca si avansatii (practic indeplinesti aceleasi conditii si tu si masina, dar ai mai putin de un an vechime la cursele astea). Punctele tale con teaza la clasamentul general open, si la clasa ta (debutanti).

-3. avansati.

Deci, daca ai masina pregatita cu elementele de siguranta, poti sa vii direct la debutanti.Si stai linistit, si ca debutant poti face surprize, ...majoritatea baietilor vin de placere, de hobby, pentru atmosfera. Sigur, concursul e concurs, e placut sa afli pe pielea ta ce "incercari" trebuie sa depasesti. Vorba ta, nu e la prajit slanina. Parerea mea, din 10 smecheri de pe strada, care scartaie la semafor, nu-s sigur ca unul singur poate face fata.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

sant 3 clase diferite:

-1. Promo, unde :-ambii participanti trebuie sa aiba permis de min. 1 an

-masina 4x4

-2 roti rezerva, rezervorul pli, trusa sanitara, 2 stingatoare, sufa de remorcare

-parcurg o parte din traseu in regim de regularitate (deci cu timp min. impus, cu viteza maxima impusa, deci se intrec mai mult la navigatie....dar stai linistit, ca la zeci de km. in teren necunoscut, senzatiile de inceput sint aceleasi...)

-2. Debutanti , unde:-se obtine o licenta de debutant de la federatie

-se parcurge acelasi traseu ca si avansatii (practic indeplinesti aceleasi conditii si tu si masina, dar ai mai putin de un an vechime la cursele astea). Punctele tale con teaza la clasamentul general open, si la clasa ta (debutanti).

-3. avansati.

Deci, daca ai masina pregatita cu elementele de siguranta, poti sa vii direct la debutanti.Si stai linistit, si ca debutant poti face surprize, ...majoritatea baietilor vin de placere, de hobby, pentru atmosfera. Sigur, concursul e concurs, e placut sa afli pe pielea ta ce "incercari" trebuie sa depasesti. Vorba ta, nu e la prajit slanina. Parerea mea, din 10 smecheri de pe strada, care scartaie la semafor, nu-s sigur ca unul singur poate face fata.

scuze ca ma folosesc de acest topic dar am considerat ca nu are sens sa deschid nou topic pt. o intrebare. :grin:

la sectiunea promo 2 roti de rezerva ,aceste roti trebuie sa fie aceas janta ET ,marime si cauciucuri identice ce sunt pe masina sau se accepta orice model ???

Link spre comentariu

trebuie sa fie aceas misura, daca janta este in negru in loc de alb nicio problema

ajunge cauciucul sa fie aceas masura ??? daca pe masina am janta de aliaj cu ET-37 si cea de rezerva e de tabla cu ET-10??

Link spre comentariu

nu este specificat in regulament cum sa fie acele roti de rezerva

deci pot fi oricum, numai sa permita masinii sa ruleze pana la un CT sau, mai rau sa iasa cu bine din proba.

cine sta bine pe cascaval, are 4 roti pe masina, 2 in portbagaj si inca 6 in masina de asistenta, toate noi, la fel, cu jante la fel, si echilibrate.

dar, asa cum constatati, nimeni nu are asa ceva in Ro si in tarile inconjuratoare.

deci ia orice rapandula si vino macar la o etapa, te inscrii la promo si vezi daca te strange, ti-e larg sau iti vine bine Rally Raid-ul.

2) nu te lua dupa toti sfatuitorii si alergatorii de pe internet. unii dintre ei merita sa-si dea carnetul de sofer inapoi la militie. vino si te convinge cu ochii tai.

LA MULTI ANI
Link spre comentariu

nu este specificat in regulament cum sa fie acele roti de rezerva

deci pot fi oricum, numai sa permita masinii sa ruleze pana la un CT sau, mai rau sa iasa cu bine din proba.

cine sta bine pe cascaval, are 4 roti pe masina, 2 in portbagaj si inca 6 in masina de asistenta, toate noi, la fel, cu jante la fel, si echilibrate.

dar, asa cum constatati, nimeni nu are asa ceva in Ro si in tarile inconjuratoare.

deci ia orice rapandula si vino macar la o etapa, te inscrii la promo si vezi daca te strange, ti-e larg sau iti vine bine Rally Raid-ul.

2) nu te lua dupa toti sfatuitorii si alergatorii de pe internet. unii dintre ei merita sa-si dea carnetul de sofer inapoi la militie. vino si te convinge cu ochii tai.

Asta si urmaresc sa ma prezint la primul RR. la promo ,sper sa nu fiu unul dintre cei care is da inapoi permisul la politie :grin: (sper sa ramin macar la nivel promo toata viata )

Am inteles ca astea sunt totusi obligatoriii la sectiunea promo

"-ambii participanti trebuie sa aiba permis de min. 1 an

-masina 4x4

-2 roti rezerva, rezervorul pli, trusa sanitara, 2 stingatoare, sufa de remorcare",de asta incerc sa pregatesc 2 roti de rezerva si etc.

Momentan am doua roti de tabla (albe de pajero) deci jante deja am :grin:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare