Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

cortul de portbagaj ... autocortul

Recommended Posts

Re: cortul de portbagaj ... autocortul

La cat ajunge un Maggiolino din asta baieti? :h5

Mitsubishi Pajero 2.5 SWB

M 461 - 1977- in constructie...

Mercedes wW126 300 SEL

...alte acareturi 4x2...

ex: Mitsubishi Pajero 2.8

• Replies 212
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 1 month later...

http://cgi.ebay.co.uk/MARKEN-AUTODACHZE ... 911.c0.m14

Nu-i chiar Maggiolinna dar e bun si asta.

http://www.expeditionportal.com/forum/s ... p?p=233012

Un review despre el si un FJ frumos.

Ma gindesc si eu de ceva vreme la asa ceva...

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

• 3 weeks later...

Stie cineva despre cineva care si-a facut asa ceva ..? home made? ma gandeam intr-o zi cu Klez si ii ziceam ca imi iau unu , la care el zice:"..da-l draq...facem unul" acuma ...usor de zis..nu?? Deci baieti a facut vreunul o incercare de asa ceva? parca ti-e cam greu sa-ti iei la revedere de la 1700 iepuroi pe criza asta...

Mersi :h5

Mitsubishi Pajero 2.5 SWB

M 461 - 1977- in constructie...

Mercedes wW126 300 SEL

...alte acareturi 4x2...

ex: Mitsubishi Pajero 2.8

Totul se poate face... bani si timp sa fie, ca restul se rezolva :wink: . Eu deja m-am combinat de material, mai trebuie placa de aluminiu pentru podea/capac, timp si chef... aa... si-o bere....doua... :x

OMU'e inainte de toate!

• 5 months later...

Stie cineva despre cineva care si-a facut asa ceva ..? home made? ma gandeam intr-o zi cu Klez si ii ziceam ca imi iau unu , la care el zice:"..da-l draq...facem unul" acuma ...usor de zis..nu?? Deci baieti a facut vreunul o incercare de asa ceva? parca ti-e cam greu sa-ti iei la revedere de la 1700 iepuroi pe criza asta...

Mersi :h5

eu l-am facut singur si am pus undeva poze detaliatec cred ca pe la diverse

vezi aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=43445&highlight=opel+dormitor

Edited by gusteru

Si eu am cumparat un cort direct de la producator. Prin 10 Martie trebuie sa-l primesc. A ajuns la 735 Dolari americani pana in Constanta. Se mai adauga vama, TVA + comisionarul din vama. In jur de 1000USD. Contine: cortul cu saltea pe suport aluminiu, scara aluminiu, incapere suplimentara, terasa (sau cum se cheama) si plasa tantari pt. terasa (plasa nu apare in poza), husa cort inchis. Eu zic ca nu este rau daca nu esti prea pretentios. Caracteristicile prezentate sunt cele pt. corturile cu nume de rezonanta.

Nissan Patrol GR, 3.0 TDI, 2004

Everything for your safety

• 3 weeks later...

Referitor la acest topic, corturile din linkul respectiv, se pot aduce färä probleme. Costul neto de achizitie este 484€

449€ cortul + 35€ scosul din magazie ( vezi conditile vänzätorului ), find aproape de mine nu apelez la postä care ar fi 69,90€, dar se meritä aduse doar un numä mai mare. Dacä sänt doritori, comunicati si hotäräti voi si cästigul meu :) si poate fac posibil un transport.

Mai sänt si alte accesori pt. asa ceva, tot acolo.

http://cgi.ebay.de/MARKEN-AUTODACHZELT-AUTO-DACHZELT-240x140x130-CM_W0QQitemZ390169116958QQcmdZViewItemQQptZReisemobil_Caravan_Teile?hash=item5ad7e4411e

Edited by Silviu4x4
Caut oameni cu interese comune, morale.

Referitor la acest topic, corturile din linkul respectiv, se pot aduce färä probleme. Costul neto de achizitie este 534€

449€ cortul + 35€ scosul din magazie ( vezi conditile vänzätorului ), find aproape de mine nu apelez la postä care ar fi 69,90€, dar se meritä aduse doar un numä mai mare. Dacä sänt doritori, comunicati si hotäräti voi si cästigul meu :) si poate fac posibil un transport.

Mai sänt si alte accesori pt. asa ceva, tot acolo.

http://cgi.ebay.de/MARKEN-AUTODACHZELT-AUTO-DACHZELT-240x140x130-CM_W0QQitemZ390169116958QQcmdZViewItemQQptZReisemobil_Caravan_Teile?hash=item5ad7e4411e

pe mine ma intereseaza foarte serios unul,dar de 3-4 persoane,stii cumva vreouna?

NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS

• 2 months later...
  • 1 month later...

Se poate cineva sa imi faca o recomandare de cort sub 40 de kg? (asta e sarcina maxima pe acoperis la Jimny). Eu am gasit asa:

- trekking.fr

Le-am scris in engleza si in franceza dar nu mi-au raspuns

- jamesbaroud.com

Deocamdata le-am scris doar in engleza, insa nu mi-au raspuns

Desi pe site la ei se spune ca Rain Forest 130 si Dune au sub 40 de kg, pe alte site-uri am gasit ca au peste 40 de kg:

http://www.beduin-tents.de/page3.html

http://www.beduin-tents.de/page4.html

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Am si eu o nelamurire: care sunt avantajele unui cort de masina vs. un cort clasic, dar bun?

Avantaje :

-instalare rapida-se ridica cu manivela in maxim 1-2min sau se deschide ca o carte;

-instalare indiferent de teren;

-confort sporit - are saltea, iar asternuturile raman inauntru dupa ce se strange cortul;

-protectie sporita la intemperii-nu dormi pe sol si are in dotare si o prelata de PVC care il poate acoperi cu totul;

-protectie contra animalelor-putin probabil sa incerce vreun animal sa te viziteze la etaj....

Dezavantaje:

-pret-nici SH nu coboara sub 900-1000euro.....

-unii zic ca daca ai nevoie sa iesi noaptea din cort pt pipi (eu zic ca doar cei care sufera cu prostata au nevoia asta......:ha: sau daca te-ai imbatat rau inainte de culcare....) e incomod sa cobori scara....

-depozitarea in extrasezon necesita un spatiu mai mare, iar montarea lui pe masina necesita doua persoane;

-modificarea centrului de greutate al masinii-devine mai instabila pe inclinari laterale.

Edited by Astral

Avantaje :

-instalare rapida-se ridica cu manivela in maxim 1-2min sau se deschide ca o carte;

-instalare indiferent de teren;

-confort sporit - are saltea, iar asternuturile raman inauntru dupa ce se strange cortul;

-protectie sporita la intemperii-nu dormi pe sol si are in dotare si o prelata de PVC care il poate acoperi cu totul;

-protectie contra animalelor-putin probabil sa incerce vreun animal sa te viziteze la etaj....

Cam la astea ma gandeam si eu, dar:

- un cort bun (bete, folie, etc) il poti ridica tot in cateva minute, impacheta la fel de repede, plus ca e mult mai mic/usor. vazusem mai demult un cort care se desfacea aproape instant, nu l-am folosit niciodata, dar pare haios, am gasit un link pe youtube:

- la teren, ai dreptate, dar cred ca sunt mici sansele sa gasesti un loc pentru masina si nu pentru cort (in fond masina trebuie sa stea relativ dreapta, altfel pici din cort) :grin:

- confort, eu de cativa ani car dupa mine o saltea gonflabila, e excelenta, chiar mai buna ca cea dea acasa, se umfla imediat, daca ai compresor.

- protectie, daca ai un cort bun, e ok.

- chestia cu animalele intr-adevar e singurul avantaj, desi un urs nu cred ca s-ar simti deranjat sa se catere acolo daca-i miroase a mancare, ceva.

iar ca pret, la 1000 euro iti iei super cort, echipament atat pentru tine cat si pentru cort, etc..

sper ca n-am deranjat pe nimeni cu 'criticile' mele, incercam sa vad daca se merita investitia in asa ceva, dar din punctul meu de vedere raman la cel clasic.

N-ai deranjat pe nimeni, doar de-aia e forum : sa schimbam pareri.....

Hai sa mai adaug ceva : instalarea indiferent de meteo, adica in cazul unei ploi zdravene, nu stiu cum te descurci sa instalezi un cort pe sol si sa te bagi in el si sa fie si uscat....iar daca mai e si noapte.......

Da, intr-adevar asta ar fi un avantaj.. Desi, ca alternativa, daca nu se poate instala/dormi afara, la masinile LWB de regula daca pliezi banchetele poti dormi confortabil si inauntru... Iar daca vrei si confort, cu 100-200 euro iti poti lua o incalzire aux. (gen webasto, etc) :wink:.

M-ar tenta si pe mine ideea unui cort d-asta, dar sunt prea scumpe din pacate :ooo

Am si eu un cort din acesta de se desface instantaneu,e de 2 persoane sau 3 mai inghsuiiti :ha:,poti pune saltea sau plapuma depinde cum vrei ,vreau sa spun ca am stat si pe ploaie torentiala vara trecuta si nu a intrat nici pic de apa in cort ,sunt super multumit de el .Toata afacerea m-a costat cam atat: cortul luat de la Jysk cu 65 ron ,saltea pneumatica cu un fel de plus deasupra 30 ron si o pompa la 12/220 volti care a fost 20 ron cu tot cu capete pt umflat mai multe dracii.

Ori gasim un drum, ori facem unul ...:lr :cl

Am si eu un cort din acesta de se desface instantaneu,e de 2 persoane sau 3 mai inghsuiiti :ha:,poti pune saltea sau plapuma depinde cum vrei ,vreau sa spun ca am stat si pe ploaie torentiala vara trecuta si nu a intrat nici pic de apa in cort ,sunt super multumit de el .Toata afacerea m-a costat cam atat: cortul luat de la Jysk cu 65 ron ,saltea pneumatica cu un fel de plus deasupra 30 ron si o pompa la 12/220 volti care a fost 20 ron cu tot cu capete pt umflat mai multe dracii.

Pune o poza sa vada si ochiu` nostru !

Iata cateva poze facute cu telefonul (am facut si un filmulet dar nu se vedea bine )

Ori gasim un drum, ori facem unul ...:lr :cl

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use