Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

cortul de portbagaj ... autocortul

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 212
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: cortul de portbagaj ... autocortul

James Baroud carbon fiber cell, opening and closing the top hard shell with an electrical motor and remote part.

S-au smecherit si astia...

Editat de Astral
still not black enough
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 10 luni mai târziu...

A confectionat cineva asa ceva? Nu am verificat chiar toate postarile, insa corturile din comert nu ma intereseaza foarte mult. Ma gandesc foarte intens sa confectionez unul cat mai simplu si usor, care sa poata fi atasat pe Samurai odata ce voi finaliza partea din spate a rollcage-ului. Daca ati facut vreodata asa ceva cu manuta voastra, poate dati in mine cu o idee sau schita, si multe poze...

Alte raspunsuri:

:off

O mica remarca doar, la afirmatia de mai sus.

La varianta dormitului în masina, împotriva condensului, ploii si insectelor exista deja solutia:

[ATTACH=CONFIG]151661[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]151662[/ATTACH]

Fiecare metoda are avantaje si dezavantaje, în functie de multi factori pe care nu cred ca e cazul sa-i discutam aici, topicul referindu-se strict la cortul de portbagaj si nu la X VS Y.

Idee excelenta, chiar daca nu e vorba de corturi, si in cazul meu nici despre dormit - imi place in general sa circul cu geamul deschis, m-am obisnuit in ultimii ani, chiar prefer si sa fie frig in masina pentru ca ma tine treaz. Am sa vad cum pot confectiona asa ceva, cred ca e mult mai eficient decat obisnuita "streasina" de plastic, si va fi cu siguranta util in a tine ploaia, crengile si zburatoarele afara, in timp ce eu imi primesc doza obligatorie de aer :)

O saltea de burete ( si nu numai ) ar trebui sa fie capabila in orice punct al ei sa sustina greutatea in punctul respectiv astfel incit corpul sa nu atinga baza tare pe care e asezata salteaua .

In cazul meu am doua placi de burete de 6 cm grosime , care alaturate formeaza majoritatea ariei de odihna . Pentru ca in anumite pozitii se simte baza tare , grosimea o voi majora la 8 cm , si voi cauta sa fie un burete mai dens . Grosimea majorata nu implica nici o modificare , salteaua de burete sta permanent asternuta in sectiunea respectiva , astfel ca doar rabatez banchetele spate ( care sint modificate si au deja burete incorporat in spatele spatarului ) si e gata de utilizare .

In aceasi idee , autocortul trebuie dotat in mod asemanator . Salteaua de burete nu se inteapa , nu necesita atentie , e gata de utilizare in secunda zero . Ca si dezavantaj in cazul unui autocort cit mai plat ( personal asta as alege , ceva pina la 10-12 cm inaltime maxima ) e destul de posibil sa fie prea groasa fata de spatiul disponibil cind cortul e inchis .

Si nici nu apare disconfortul ca la pneumatica , in cazul in care una din persoane e mai usoara ( utilizatorii stiu de ce ) .

Incearca un izopren de cativa mm intre saltele - la cum ma gandesc eu, ar trebui sa distribuie greutatea ta mai eficient si sa imbunatateasca considerabil confortul. Zi-mi daca functioneaza :)

EDIT: Imi cer scuze pentru sirul de postari, am vrut ulterior sa le incorporez intr-unul singur, insa vad ca nu pot sterge mesajele deja trimise, asa ca rog un moderator sa rezolve problema pentru mine. Multumesc frumos :)

Editat de Doco
Link spre comentariu

N-ai prins din prima ca saltelele sunt alaturate si nu suprapuse - grosimea ramane de 6 cm . Nu e suficient de confortabil la densitatea actuala a buretelui ( daca ar fi mai dens ar fi prea tare , daca ar fi mai poros ar fi mult prea moale ca sa sustina corpul fara sa atinga baza tare a platformei ) .

Am incercat cu izoprene ca parea prima solutie logica , se pare ca nu e suficient , mult mai bine ar fi cu 8-10 cm de saltea de burete . Asta va fi si urmatoara miscare dar cu abordare mai corecta tehnologic - voi face o placa canelata de burete pe care o voi lipi de cea existenta de 6 cm . Va rezulta o saltea de burete cu canale interioare , formand o placa cu baza tare ( buretele plin de 6 cm ) cu o fata cu 50% mai moale ( placa de 3 cm adaugata ) .

Pentru edificare - daca sunt singur abonat la dormitul in in masina si suprapun jumatatile de saltea rezulta 12 cm care sunt o absoluta boierie ....

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

@cos

cu saltea autogonflabila in loc de izopren ai incercat ?

(au pe la decathlon, cu spuma, cam 6cm e grosimea)

:g

De cand merg cu cortul, salteaua gonflabila e la loc de cinste + ca ocupa foarte putin spatiu :cort

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

N-am incercat si probabail nici nu voi incerca . De fapt , am incercat la inceput gonflabilele dar le tot spargeam si am ajuns la burete , care a trecut testul timpului .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

N-ai prins din prima ca saltelele sunt alaturate si nu suprapuse - grosimea ramane de 6 cm . Nu e suficient de confortabil la densitatea actuala a buretelui ( daca ar fi mai dens ar fi prea tare , daca ar fi mai poros ar fi mult prea moale ca sa sustina corpul fara sa atinga baza tare a platformei ) .

Am incercat cu izoprene ca parea prima solutie logica , se pare ca nu e suficient , mult mai bine ar fi cu 8-10 cm de saltea de burete . Asta va fi si urmatoara miscare dar cu abordare mai corecta tehnologic - voi face o placa canelata de burete pe care o voi lipi de cea existenta de 6 cm . Va rezulta o saltea de burete cu canale interioare , formand o placa cu baza tare ( buretele plin de 6 cm ) cu o fata cu 50% mai moale ( placa de 3 cm adaugata ) .

Pentru edificare - daca sunt singur abonat la dormitul in in masina si suprapun jumatatile de saltea rezulta 12 cm care sunt o absoluta boierie ....

nenea Cos, bricolajul asta pe care vrei matale sa-l faci, il poti lua dea gata de la noi din TM de la uzina Spumotim.... Trimite niste cote mazgalite pe un servetel, si le cer o oferta de pret. Eu mi-am facut la tara niste saltele ptr bancile din curte, care jumate sunt dintr-un burete mai dens si tare, iar jumate sunt dintr-un burete mai moale. Am si dormit pe minunile alea, si ce pot zice e ca 6+4cm sunt prea grosi (6cm moale, 4cm tare), si ptr dormit si ptr stat cu bucile pe ele. Mie personal imi place sa dorm pe buretele ala mai tare, iar "moliciunea" sa fie catre podea...Nevasta in schimb, deh femeie, apreciaza invers...

N-am la indemana o poza mai artistica, da cred ca iti poti imagina ce e acolo:

20140822_203340.jpg.32c51e7a3659f13a6a2dc9b3d5921b39.jpg

stratul ala alb e mai dens, iar ala verzui-albastrui e mai moale.

6 saltelute de alea (3 de dimensiuni 120x60x10 astea sunt mixte tare-moale, si inca 3 de 120x45x10, astea sunt doar moale) m-au costat aproximativ fix 243RON si au fost gata in 2 zile de la depunerea comenzii.... lipitura intre straturi e facuta de ei .... intretimp maica-mea si-a etalat talentele de cusatoareasa si le-am facut si huse.

ignorati manechinuitu ala din poze....:grin:

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

Bine bine, dar corturi? Mai intreb odata daca-mi permiteti sa revin la subiect, a construit cineva vreun asemenea cort pe masina, sau luati fiecare ce gasiti prin magazine? Daca a construit cineva asa ceva, ar fi fain sa se laude cu niste poze, caut idei si vreau home-made :)

Link spre comentariu

a facut @gusteru la un moment dat... da acuma nu gasesc topic-ul si pozele....

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

Link spre comentariu

L-am gasit eu, dar acasa pe pc, nu am linkul pe telefon. Ce a facut el e din fibra de sticla, dar suna cam costisitor pentru mine, si deasemenea as prefera sa fie din materiale mai naturale, gen tabla :p am o idee in capatzana, ceva foarte rudimentar, sper sa-mi fac in ceva zi putin timp sa desenez ceva

Link spre comentariu

cred ca nu vorbim despre acelasi "@guster" :ha:

@gusteru, e un baiat din Olanda, a facut un cort care se deschide intre 2 placaje mari (cred ca Tego). Cele 2 placi au o balama la mijloc se deschid ca o carte , iar intre ele, pe post de "foi" are 3 cadre din teava de aluminiu. Cand deschizi "cartea" cele 3 cadre de aluminiu raman deschise la mijloc, tinute fiind de prelata cortului.

Ceva in genul pozei de mai jos:

tent3.jpg.fc78885f442bd1967cd1767fa95bf985.jpg

Link spre comentariu

Aha, eu vazusem azi alt thread in care se vorbea de ceva din fibra de sticla, dar s-a mentionat si numele lui nea guster. Am probleme cu intelesul azi, am patit cam la fel si cu o scrisoare de la brd, am constatat ca mai am timp sa o recitesc pana in martie cand imi vine cardul :). La un cort de genu asta ma gandeam, insa mai ingust si care sa se deschida catre capota, cu doua picioare rabatabile care sa stea pe bara fata, sau ceva in felul asta. Precizez ca sunt mai mult inalt decat lat, iar latimea samuraiului ar fi suficienta pentru doua persoane. Apreciez ca adunat (inchis) ar avea o inaltime de max 30-40 de cm, si restul dimensiunilor asemanatoare cu plafonul masinii. Nu ma intereseaza sa se desfaca foarte repede, insa am sa ma gandesc la o varianta asemanatoare cu a domnului guster, dar intai trebuie sa gasesc sau sa confectionez un cort potrivit. Mersi, acum am o idee mai buna despre cum ar trebui construita treaba :)

Editat de Doco
Link spre comentariu

30-40 cm inaltime e foarte mult . Eu am copiat o matrita dupa carcasele unui cort de plafon in ideea ca imi voi face candva o replica din fibra , am renuntat de mult la idee , dar pe langa faptul ca e si de max 15cm inaltime mai e si inclinat putin spre fata ( probabil pentru ceva aerodinamicitate si design ) .

@ l_stoian79 - multumesc pentru oferta , esti un respectabil domn ca te-ai oferit dar nu m-ai nimerit ca io mi-s de fapt tamplar mobilier si m-am ocupat mai mult cu chestii neobisnuite precum paturi ovale , banchete inimioare , canapele perimetrale si alte trebusoare ce includ si cu saltele unicat facute cu destele proprii si personale ale mele ... asa ca le fac si pe astea ... Partea buna din start e ca n-am cui ma plange in scris daca e prea tare sau prea moale salteaua .

Link spre comentariu

30-40 cm inaltime e foarte mult . Eu am copiat o matrita dupa carcasele unui cort de plafon in ideea ca imi voi face candva o replica din fibra , am renuntat de mult la idee , dar pe langa faptul ca e si de max 15cm inaltime mai e si inclinat putin spre fata ( probabil pentru ceva aerodinamicitate si design ) .

30cm nu mi s-ar parea mult, avand posibilitatea de a stoca ceva pe acolo, iar pe langa asta, vreau sa se deschida in siguranta peste proiectoare. A, si cuvintele "aerodinamica" si "samurai" nu prea merg in aceeasi propozitie :P

Link spre comentariu

Sper sa nu se considere reclama ..am vazut cortul in realitate in timp ce il "construia". Este un cort 2" de la Decathlon , montat pe o placa de tego . Oricum ingenioasa ideea .

http://www.okazii.ro/casa-altele/cort-auto-a115416482

nu bate ceva prea tare pe masina , e data muzica prea incet
Link spre comentariu

Cred ca la cortul de mai jos te referi :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?43445-Cort-montat-pe-plafonul-masinii-CAUT-detalii&p=462594&viewfull=1#post462594

Link spre comentariu

tulai da ce memorie ai!!!

da, aia-i scula la care ma referam, bricolata de @gusteru. Multam Astral! :tk

Link spre comentariu

Sper sa nu se considere reclama ..am vazut cortul in realitate in timp ce il "construia". Este un cort 2" de la Decathlon , montat pe o placa de tego . Oricum ingenioasa ideea .

http://www.okazii.ro/casa-altele/cort-auto-a115416482

e ingenioasa, nu zic nu, dar mi se pare oleaca scumpa ce cere omuletul ala acolo.

Sa-mi fie cu iertare, un cort nou Decathlon 2" ptr 2 persoane costa 219RON

O placa Tego de 15mm costa 149RON

o scara cu 7 trepte de aluminiu e vreo 226RON, da o poti folosi la 2 corturi....

mai is ceva suruburi si nituri pe acolo...

si desigur munca si conceptul...

deci cu mare indulgenta ajungi la 700 (hai 800RON) costurile de material, restul e munca.... sau profitul...

Link spre comentariu

e ingenioasa, nu zic nu, dar mi se pare oleaca scumpa ce cere omuletul ala acolo.

Sa-mi fie cu iertare, un cort nou Decathlon 2" ptr 2 persoane costa 219RON

O placa Tego de 15mm costa 149RON

o scara cu 7 trepte de aluminiu e vreo 226RON, da o poti folosi la 2 corturi....

mai is ceva suruburi si nituri pe acolo...

si desigur munca si conceptul...

deci cu mare indulgenta ajungi la 700 (hai 800RON) costurile de material, restul e munca.... sau profitul...

Perfect de acord cu calculele si cu faptul ca nu merita atatia bani improvizatia... dar si cele dedicate sunt "nesimtite"... nejustificat de scumpe.

PS (offtopic): Luand in considerare calculele tale de mai sus, ce sa mai zicem de cei ce fac bare (sau alte lucrari in "fer") care cer 3,4...600E pe o bara in care baga juma' de coala de 2.5mm, niste curent si 2 discuri de flex + bineinteles munca (nimic de comentat aici). No offence, nu e cu trimitere la nimeni remarca (unii chiar fac lucrari super si merita toti banii), dar cred ca multi considera exagerate aceste preturile (la fel ca si la porcaria de cort+tego de mai sus).... dar daca "piata" cere/plateste, ce sa-i faci :wink:... asa e si cu corturile astea: ori te-apuci sa-l faci tu (si 90% din cazuri iese ce-o iesi :ha:), ori dai cu banu' greu.

Link spre comentariu

Perfect de acord cu calculele si cu faptul ca nu merita atatia bani improvizatia... dar si cele dedicate sunt "nesimtite"... nejustificat de scumpe.

PS (offtopic): Luand in considerare calculele tale de mai sus, ce sa mai zicem de cei ce fac bare (sau alte lucrari in "fer") care cer 3,4...600E pe o bara in care baga juma' de coala de 2.5mm, niste curent si 2 discuri de flex + bineinteles munca (nimic de comentat aici). No offence, nu e cu trimitere la nimeni remarca (unii chiar fac lucrari super si merita toti banii), dar cred ca multi considera exagerate aceste preturile (la fel ca si la porcaria de cort+tego de mai sus).... dar daca "piata" cere/plateste, ce sa-i faci :wink:... asa e si cu corturile astea: ori te-apuci sa-l faci tu (si 90% din cazuri iese ce-o iesi :ha:), ori dai cu banu' greu.

unde cer atat pe o bara la Paris sau Londra? ca la cluj se face cu 250 euro...

Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu

uite aici, nu l-am facut din fibra.

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?43445-Cort-montat-pe-plafonul-masinii-CAUT-detalii&highlight=opel%20dormitor

l-am mesterit in 2003, la prima tura africana si inca il mai folosesc. iarna trecuta m-a lasat fermoarul, l-am inlocuit cu unul de la sacul de dormit cusut cu nailon de undita. in rest nu am avut probleme.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare